Új hozzászólás Aktív témák

  • Gh0sT

    addikt

    válasz Patice #48360 üzenetére

    Köszönöm a tanácsokat mindenkinek, erre a hsz-re válaszolva igyekszem reflektálni mindenre.

    Kezdeném egy képpel és a méretekkel:

    Mint látható, bal oldalon az ablak, jobb oldalon az ajtó az akadály. A lenti szekrény 48 cm magas, 50 cm mély és 265 cm hosszú. Bármit tudok variálni, ami biztos, hogy a TV a hétvégén felkerül a falra és annak már igyekeznék egy viszonylag végleges helyet találni. A jelenlegi elrendezés szerint optikailag a TV a bal oldalon helyezkedik el, de ez így teljesen jó, mivel szinkronban van a kanapé közepével.

    Egyben vs. darabokban vétel: látom vannak érvek és ellenérvek is. Ha új szettet vennék, akkor inkább egyben venném meg. Viszont elnézve a használt piacot, simán lehet, hogy hónapokat kell várni egy-egy jobb vételre.
    Két dolgot szeretnék elkerülni. lemmy9 említette, hogy simán el lehet kapkodni. Ettől nagyon félek. Valószínűleg nem tudnék ebből az összegből nagyon rossz vételt csinálni, inkább attól tartanék, hogy az összhang nem lenne meg a komponensek között.
    A másik dolog, amitől tartok, az az hogy fél évig csak nézegetem mondjuk az erősítőt, mert nem lesz hozzá dobozom.

    Visszatérve a keretre. Nem nagy a nappali. Úgy lőttem be az összeget, hogy ebből talán egy közép kategóriás rendszert össze lehet rakni. Nem tudom, hogy ekkora helyre ez ésszerű keret-e, és nem járok-e jobban egy 300-400e Ft-os HM szettel. Igazából előre gondolkodnék és inkább többet áldoznék rá, mint hogy később megbánjam.

    Mit nézegessek először? Hogy osszam szét a keretet? Tudom, 1:2 arány + kábelezés, de használtaknál ez nekem még egy kicsit nehézkes.

    Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

Új hozzászólás Aktív témák