Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz Rederik #2619 üzenetére

    Igen, van rá megoldás! Volt korábban egy "gyári" megoldású hangfal átkapcsolóm (HKA) amit egy pesti srác készít igen kiváló minőségben! Abban egy db. 4 pólusú relé volt. Mivel nálam a kábelek 4 mm2 keresztmetszetűek, így állandóan azon filóztam, hogy nem-e kevés a relé pólus csatlakozó felületeinek alig 2 mm2 keresztmetszete? Ezért, készítettem egy 2 relés változatot! De a korábbihoz képest, semmilyen változást nem tapasztaltam! Eléggé kritikus lelkülettel szoktam tesztelgetni nem csak a saját, de a kipróbálásra is hozzám kerülő cuccokat! Szinte kerestem a kritizálhatóságot, amikor hozzám került a HKA, majd amikor elkészítettem a sajátomat is! De egyszerűen, nem lehet különbséget hallani hangügyileg, amikor a HKA-t használom, vagy amikor direkt vannak az erősítőbe kötve a kábelek! És ezt, most már számos erősítővel/hangsugárzóval kipróbáltam! Akik nálam ugyanezt a difit keresték, azok sem hallottak különbséget!
    Nem éppen olcsó mulatság, mert ha csak közepes minőségre törekszel, akkor is bőven 25 ezer felett tudod összehozni a 12 db. banándugó terminált, kb. 1 m. szerelő kábelt, 12V/400 mA táp, jó minőségű (pl. Omron) relé + talp és a doboz, amibe az egészet be szereled.
    Érdeklődj az AVX-en a Lacy féle HKA-ról! Biztosan linkelni fogják azt a tesztet is, ahol néhány vájt fülű próbált kritikus fogást találni rajta. Nekik sem sikerült!
    De, ha pesti vagy, vagy csak erre jársz, bátran eljöhetsz egy hallgatózásra ez ügyben is. Valahol van egy szerelési rajzom is, meg keresem ha kellene! Jelenleg 40 - 42 ezer körül juthatsz hozzá egy Lacy féle HKA-hoz. Ha te szándékozol elkészíteni, alkatrésztől függő az ára + munkadíj :D

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák