-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Szabikaa20 #2067 üzenetére
Ez egy audioquest hangfalkábel, ilyet is gyárt a taobao.com?
-
bajnokpityu
félisten
Ha valaki vette a faradtsagot,es visszaolvasott,tudja,hogy kabel felepitese egy dolog, also kategoriaban lehet is tippelni,h kb hogy szolhat, fontebb csak hallgatas mukodik.
En biztosan nem fogok semmi kabelt venni proba nelkul.
Plusz amik engem erdekelnek, azokat nem lehet piacon kapni.
A kiprobalt ledes tippekre viszont kivancsi lehetek?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Viper26
nagyúr
Srácok valami nem kerek film közben így néz ki, de nem tudom mit kéne átállítani mert -80 és -50db között alig hallani, mintha valamiért nagyon halk lenne, de nem tudom mi okozza...
Tv adásnál is ugyanez van sajnos.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
Szabikaa20
őstag
Most kínálta ezt nekem a japó... Audioquest K2 ezt is 350USD/pár!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Szabikaa20 #2109 üzenetére
nem,a képen egy audioquest rockefeller látható,ez meg egy AQ K2
(#2118) Szabikaa20:nekem a IC kábeleim nagy része AQ de én ezt a K2-őt nem merném megvenni,de te ha bátor vagy vedd meg,azt ha kamu kábelt vettél 350dodóért csak magadat hibáztathatod.
sztem[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Szabikaa20 #2099 üzenetére
De nálunk is kapható, ha jól emlékszem 200 000- 250 000 Ft-os áron. Tehát min 3* ennyiért!!!!!!!!!!!
Ha 20 párat vennél, kb. csak fele ennyi lenne...
(de biztosan velem van a baj, hogy hogy nem boltban akarom megvenni!!! )
(#2109) Szabikaa20 : De az! Tudom, hogy szkeptikusak vagytok, de valószinüleg az Audioquestnek is ők gyártják.
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Szabikaa20 #2120 üzenetére
vedd meg,tuti vétel annyiért,de én még nem hallgattam olyat.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Ed Parker #2123 üzenetére
Na várj....ez a AQ Rockefeller
AQ K2Mind a kettőre 350USD/párt írt!
Idézem ezt írta:"leo Leng(2012-02-26 05:30:17)
how about audioquest K2 my friend" aztán belinkelte ezt: LINKMár csak azért megérné,hogy megvenném és eladom!
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Ed Parker #2112 üzenetére
Nem kérdeztem,mert nekem ez túl drága, de Szabikaa regisztrált, kérd meg kérjen rá egy ajánlatot. Azt hiszem lehet szerelve is kérni 10m-ig meg tekercsben is. Ha nem drágább 1000 Ft/m-nél, 40m engem is érdekel.
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Ed Parker
nagyúr
nekem is kell gyártatnom,mivel a centerem elég széles és a denon avr is elég magas,nem nagyon megy bele minden bútorba.
az biztos hogy nem semmi munka,én majd a saját lakásba szeretném hasonlóan megoldani,mikor oda jutok,albiba kár ilyenbe kezdeni,sztem.
tényleg nagyon szép,jó ízlésed van
(#2125) Szabikaa20
vedd meg ha gondolod,de sztem az kamu,mint ahogyan kinában sok minden,ahogy írtam fentebb is én nem merném megvenni,max utánvétellel.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Szabikaa20 #2125 üzenetére
Tegyuk fel eredeti,bar sztem nem. Megkerdezik honnan van?
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
gorbep
senior tag
válasz Viper26 #2129 üzenetére
Az csak skála függvénye. Azért ha 0db a max, azért az a +40dB még elég sok!!
Én 30dB körül nézem a filmeket. és akkor még nem hangos. Meg lehet, hogy a skála nem is 0dB-nél végződik, hanem +20dB-nél. De van itt sok Denon-os, biztosan megmondják!- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gorbep
senior tag
válasz bajnokpityu #2130 üzenetére
Ha megkérdeznéd az Audioquest-et ugyanerről? Sajna nem mondaná meg, hogy ugyanonnan, ahonnan Szabikaa rendelné........
Hamisítani nem éri meg nekik,az előállítás nekik sem olcsóbb, a know-how meg már az övék, amióta velük is gyártatták! Döbbenetes, hogy mekkora a profit ezeken a termékeken. Hát még ha tudnánk, hogy a 350$-os ajánlatban is mekkora a haszon!
Másrészt az alibaba nem feketepiac, az Audioquest is vásárol onnan, ha hamis lenne, már letiltatták volna. ( de z csak tipp... még az ebay-t is figyelik a gyártók a hamis termékek után, külön részlegük van erre) Az ár azért ennyi, mert nem végfelhasználókat szolgálnak ki.)
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #2130 üzenetére
sztem sem az,ill. amig nincs a kezemben egy eredeti nem tudnám megmondani,melyik-melyik.
de az biztos,ha eladja és a vevő levágja hogy kamu,hááát,nehéz olyankor mit mondani.
(#2128) gorbep kérdezd meg tőle
lehet hogy az én AQ kábeleimet is alibaba gyártotta
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Meikre kérjek ajánlatot?
(#2127) Ed Parker:Ez azért nem kevés pénz....nem nagyon mernék beleugorni! :/
(#2130) bajnokpityu:Mitton én vettem,kaptam,apámé volt!Csak gari nem lenne.Na de akkor is ha Amazon-on 8400USD ha már csak felét megkapom már jó!Bár ez elég necces!
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
-
gorbep
senior tag
válasz Ed Parker #2133 üzenetére
Bocsi, de nem mondtam, hogy kereskedjetek vele, csak hogy saját használatra érdemes vásárolni. Ez nem az Ebay! (Bár lehet hogy sok bolt is innen szerzi be, hogy megkerülje a "Márka" tulajdonos haszonrését.
Más, ha a boltban veszem mi a a garancia arra hogy eredeti?
De nem kötözködni akarok, mást meggyőzni meg végképp nem....
Ha kicsit jobban állnék anyagilag rendelnék egyet, és körbepróbálhatnátok, megvizslathatnátok. Sajna nekem még sosem volt eredetim, biztosan nem jönnék rá hogy hamis.......
Bocs ha vihart kavartam a biliben...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Szabikaa20 #2134 üzenetére
ugye?
pont ezért nem merek én sem.mondjuk nekem már vannak kábeleim,szóval nekem tárgytalan,lottózni meg látatlanba nem akarok.
a képek meggyőzőek,de én azt hiszem el amit megfogok,megvizsgálok,hallok. -
gorbep
senior tag
válasz Szabikaa20 #2134 üzenetére
közben már kértél.... lassú vagyok, de közben tanulok, bocsi!
Bár a kábeliparhoz nem értek, saját területemen több cikkről is tudom, hogy az eredeti gyártó ki és hogy az alibabán adja el a márkatulajdonosnak.
Szerintem vegyünk kicsit vissza, mert valamelyik kiskereskedő lófejet küldd az ágyunkba!
Bár az összes adat nyilvános. De nem szeretik ha mindenki látja, hogy az iparág mekkora haszonkulccsal dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok
Uj lakas uj kihivasok
A hangfalak elhelyezeserol lenne egy kerdesem mert eleg sok helyen elteroek a velemenyek
Leginkabb a hatso hangszorok erdekelnenek:
ful magassag vagy magasabban? Merthogy a dd es a thx 1-2 labbal a ful magasag fole irja. Viszont sok helyen fulmagassagot irnak. (akarcsak az elso hsz is )
Akkor most mi az igaz? Valamint ezeknek kozvetlen a nezo fele kell iranyulni? (merthogy az ulogarintura majdnem a falra van tolva tehat a hangfalak ha a hatso falra lennenek akasztva akkor azok elore sugaroznanak es nem jutna sok a nezo fulebe. Ha ezeket beforgatom hogy kozvetlen felem nezzenek az nem gaz?
Nagyon kiprobalni nem tudom mert nincs 5 tagu csalad ahol mindenkinek adhatnek egy hangszorot hogy alljon meg vele ott es en probahallgatokAz elso hangszorokrol:
ott ugye 45 fokot ir a dd es a thx is. 45-60 at irnak sok mas helyen. Nos akkor a kerdes hogy szabad az elso hangszorokat is ' beforgatni' hogy egyszerubben meglegyen ez a szog? Nem tudom miert de van egy olyan az emlekezetemben hogy valaki mondta ne forgassam a hangfalat ha az kozvetlen a falon/fal elott van mert a visszaverodo hangok elrontjak a hangkepet.
Van errol valakinek valami tapasztalata/tippe?
A szub az ecceru lesz mert az ott lesz ahol hely van (meg jo hogy nem a 19 nm es nappalimra mereteztem igy eleg lesz itt is (10" es 400W DIN )
Koszi elore is a segitseget
/Z -
knorbi77
tag
Sajnos ez nem portzaj Holnap viszem vissza, egyre jobban idegesít már, komolyan alig moccan meg a hangszóró, kb. a képességeinek a 20%-át várnám el tőle, és már jól hallhatóan rezeg a belsejében valami, körülbelül a hátuljának a közepénél, de hiába fogom le a hátulján a dolgokat, ugyanúgy, tehát belső alkatrész..
Remélem kicserélik, nem találják ki, hogy ennek ilyennek kell lennie, holnap van a 3. munkanap hogy megvan, tehát elvileg kicserélik.
Azért az vicces, hogy a most eladott Samsung műanyag házimozim subja még 60% hangerőnél sem adott ki semmi torz hangot, csak a durva mélyet miközben szétvetette a szobát, egy 50 ezer forintos MS aktív mély pedig 20%nál rezeg,berreg..
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz Ed Parker #2140 üzenetére
Köszönöm, hogy megírtad a véleményed. Mindig tiszteletben tartom mások véleményét. Ha valaki be meri vállalni, kérem ossza meg a többiekkel a tapasztalatot, ha rossz azért, hogy más ne járjon így, ha meg jó azért, hogy ne a kereskedelmi láncolat keresse meg rajtunk a fizetésünk jelentős részét.
Hiszem azt, hogy ez egy egymást segítő közösség, és így lehet sikeres. (Remélem nem kezdi el valaki árulni a többieknek félpénzért, ha rájön hogy tényleg eredeti...)
Hát a cipőről pont tudnék mesélni..... és az még nem is kínai, amivel kapcs.-om van....
de az egy másik történet...- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
-
Viper26
nagyúr
Asszem kezdek kifogyni az ötletekből.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
gorbep
senior tag
válasz Ed Parker #2145 üzenetére
Ne felejtsd el, ők gyártók, nem nagykereskedők vagy importőrök. Sőt olyan gyártók, akik más gyártóknak szállítanak be. (a kisebbeknek is 50M$ a forgalmuk, ha megnézed, kb 10milliárd Ft! )
Nem foglalkoznak kis vevőkkel, még boltokkal sem. Nagy áruházláncoknál kezdődik nekik a megrendelői szint. Ha rendelni akarsz, "termékmintát" kell rendelni, mert szóba sem állnak veled, ha megszagolják, hogy csak keveset (1-10 db-ot) akarsz rendelni.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Előbb kérdeztem az ürgét és írta,hogy elküld 1 párt is! Ebből...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest