-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Szombaton, házimozizás közben, beiktattam a csokis-meggyes muffin és a Kronenbourg közé két pohárka Martell VSOP cognac-ot, nem kellett hosszú szünetet tartani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bsanya
aktív tag
Ehhez a fali tartós témához lenne egy kérdésem, találkozott már valamelyikőtök olyan fali tartóval (amit ajánlani is merne), amit sarokba is be tudnék tenni (vagyis karos kellene, hogy legyen és az egyik karja jobban kiemelhető, mint a másik).
Ami nehezíti a dolgot, hogy egy LG50PK550 nem kicsi TV-hez kelleneXiaomi Mi 11i
-
bsanya
aktív tag
válasz bajnokpityu #2304 üzenetére
Köszi, küldtem Neki PM-t
Erre tudna valaki megoldást?
"Viszont, lenne egy kérdésem:
van egy Sony vezeték nélküli fejhallgatóm (MDR RF820R). Nagyon sok éve, szinte hihetetlenül teljesít.... . Most bekötöttem az erősítő audio kimenetére és nem műxik. A fejhallgató kimenetre nem kötném, mert akkor, ugye nem működnek a hangszórók se...
Ez az egész azért kell, mert az asszony nem tud elaludni csak síri csöndben, így esténként fejhallgatózom. Viszont létezik olyan helyzet, amikor a család nézi bent a TV-t, én pedig füvet nyírok a kertben, és szintén hallgatom a filmet :-D
Hova dugjam az erősítőbe, hogy működjön ez a felállás???"Köszi
(vagy az erősítőn kell kapcsolni valamit?)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
BBéci
legenda
-
knorbi77
tag
Sony SA-W2500 subról van valakinek véleménye, tapasztalata? Sokat segítenétek, köszönöm előre is.
-
spiky03
veterán
válasz Viper26 #2279 üzenetére
Gratula, hogy már rendesen szól már a cucc.
Akkor megvagy elégedve az Eltaxokkal? Jól szólnak, a center nem halk?
Hallgasd egészséggel, szerintem ez is teljesen vállalható kis szett. Mármint az Eltax cuccok.Más
ERRE tud valaki valamit mondani?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok!
Új vagyok a témában, házi-mozi építésen töröm a fejem, és kutakodom a lehetőségek iránt. Szuper a topic nyitó cikk, jó részletes. Az anyagiak korlátozottak, úgyhogy a belépő szinten nézegetek. Erősítőből 4 félét néztem, amelyeket pont ajánlották itt is:Pioneer VSX-520
Yamaha RX-V371
Onkyo TX-SR309
Denon AVR-1311Úgy láttam, ezek tudásban kb. megegyeznek, a Pioneer-t láttam legolcsóbban, 55.000 alatt.
Hangfalválasztás terén viszont lövésem sincs, szóval a javaslatokat várnám, hogy milyen lenne ideális az erősítőhöz hasonló ár\érték arányban? 5.1-ben gondolkodom, és ha lehet, álló hangfalakkal. Bár a szoba kialakítása sajnos olyan, hogy az ülőgarnitúra falnál van, nem tudom, ez mennyiben jelent hátrányt az 5.1 szempontjából.
Persze az erősítőkről is szívesen olvasnék valami véleményt, melyik éri meg jobban stb...
Előre is köszi! -
Viper26
nagyúr
válasz spiky03 #2312 üzenetére
Elégedett vagyok vele, nem gondoltam, hogy ennyire rendben lesz.
Még messze a bejáratás vége, de így is nagyon szépen szólnak, a center is rendben, a beállítás alatt adott neki az erősítő +5db-t.Párbeszédek tiszták, semmi sem túl halk/hangos, szóval ez a mikrofonos beállítás tényleg el van találva.
Ma jön a hosszabb kábel, a frontok el lesznek rakva messzebb egymástól, újra beállítom majd, szerintem úgy még jobb lesz a hangzás.iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
törölt tag
válasz Gabesz87 #2314 üzenetére
Én a pióra szavazok -már ha kapsz egyáltalán, másodikra a Denont tenném. magasabb kategóriában is van minimálisan a Pioneer a többinél.
Ideákis arány: 2:1 5-0 hangfalszett-erősitő ár, itt kb. 140 ezer lenne az 5.0 mert a Pio listaára 70 ezer. Subot a szobához szoktuk méretezni. A frontoknak kb.1 méterre kell a faltól állniuk. -
spiky03
veterán
válasz Viper26 #2316 üzenetére
Nah ez jó hír.
Akkor úgy látszik, hogy az én centeremmel lesz valami. De majd haver áthozza az övét és azzal megnézzük, hogy mit produkál.
Nekem is tetszettek azok az Eltaxok. Picit vaskosabbak, mint az én Eltax Silverstone 200-as frontjaim, a centerről nem is beszélve.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
gorbep
senior tag
Szép napot!
Szubláda vásárlás előtt állok, kérlek benneteket adjatok tanácsot. Nappali egyterű az étkezővel és a konyhával, de a házimozi rész 4mx4m.
Jelenleg egy 20cm-es Jamo szubládám van elég érdekes puffogó mély hangokkal. Reflexió mentesítés óta egy kicsit jobb lett, nem puffog annyira, és lejjebb is ment a tartomány alja, de valahogy nem érzem az igazinak. Hiába szűnt meg a reflexió, a hangelnyelő sajnos csökkenti a térfogatot.
Szóba jött elérhető alternatívák:
KODA SW 10A
Tannoy TS8
POLK PSW 110Melyiket javasoljátok, illetve érdemes -e belevágni, hoz -e valódi előrelépést? Nem mindenáron, tudok még várni, csak ezek most jó vételek a közelemben....
Előre is köszönöm a segítséget!
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gorbep
senior tag
válasz #09634560 #2321 üzenetére
Köszönöm a választ. Utánanéztem, nekem ezek egy kicsit drágák. A kérdezett mindhárom kifutná bőven belőle ( a feléből ). Tényleg ha 2-t tennék be? Olcsóbbnak olcsóbb lenne, de jó lenne??
A Koda-ról nem sok mindent találtam, de nagyon tetszik a megoldás módja (Bár már régen volt, az egyetemen keményen nyomták a műszaki akusztikát... ) A konsrukció elég eredeti. Csak a minőség kérdéses. Bár ezt meg is tudnám hallgatni. Csak valaki súgja meg mit kell hallanom. Van Chesky sub tesztem, amin szinusz megy le egészen 5 Hz-ig. Az én ládámon 50- Hz alatt semmit sem hallok, pedig a membrán mozog.
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Minap rájöttem hogy jobb lenne a DVD-ket a hangfalaimon "hallgatni" mert sokkal nagyobb mint a TV hangszóró
A hangfalak, sima kábeles úton csatlakoznak az erősítőre.
A kép alapján látszik hogy miképp gondolom! A probléma az, hogy ha az erősítőre rádugom a 1-1 általam vásárolt HAMA Subwoofer-Adaptert (ami leosztja az 1db RCA kimenetet, 2db RCA bemenetre) akkor fogja magát a hangfal és halkan adja le a DVD által kibocsájtott hangot!
Magyarul (totál hangerőn is) épp hogy hallani valamit! Ezzel szemben a számítógépről jövő hang, tökéletesen átjön! Illetve ha lecsatlakoztatom a gépet, akkor ugyan úgy a DVD hangereje megerősödik! Lehet ez a megosztó kábel nem bírja a kettőt?
További képek hogy miképp csatlakozik a sok kábel:
erősítő hátlapja
erősítő hátlapja
elosztók
a dvd hátuljaEgy másik ismerősöm javasolta, hogy lehet az elosztóval van a gond és azt mondta inkább EZT vegyem meg!
Van értelme?
Mit rontok el?
Köszi
ÜDv -
Patice
nagyúr
válasz djnyakesz #2324 üzenetére
Ha jól látom akkor az erősítő "Input" szekciójában egy pár RCA csati és egy pár nagy jack csati van. Ezek alapján két bemenet választható az erősítőn.
Az egyik bemenetet használd a DVD-hez, a másikhoz meg forrassz egy megfelelő végű kábelt, ha ez tényleg megoldható és az erősítő tud kezelni két forrást.
Szerintem biztos, hogy az elosztóval/közösítővel van a gond. Az okozza a jelszintek különbözőségét.
Az ismerősöd által linkelt kis kütyü sem rossz megoldás a problémára, de a minőségében kételkednék.
Ha tényleg tud két forrást kezelni az erősítőd, akkor inkább a külön kábelezést javasolnám.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
djnyakesz
aktív tag
Köszönöm a választ!
Azt meg tudod nekem mondani, hogy a másik két bemenetnek mi a neve, esetleg hol tudok olyan kábelt venni, aminek egyik fele OLYAN a másik meg RCA esetleg JAG? (csak mert akkor azt a gépre kötném)
Sajnos nem tudom a megnevezését, annyira nem vagyok pro benne
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz djnyakesz #2326 üzenetére
DVD és erősítő közé mondjuk egy ilyen 2RCA-2RCA kábel. Az erősítőn a megfelelő aljzatot használva. (Plusz egy tipp: A DVD lejátszón láttam, hogy van analóg 5.1-es kimenet. A front left + front right kimenetekre kösd a két RCA csatit, a DVD-n meg állítsd be, hogy sztereóban küldje ki minden film hangját).
PC és erősítő közé mondjuk egy ilyen (kis)Jack-2RCA kábel. Kis jack a PC hangkárytáján a zöld aljzatba menjen. A másik végén a két RCA csatira egy-egy sima RCA --> nagy jack átalakítót raksz és az mehet az erősítőn a két nagy lyukba az RCA csatik mellett az Input részen.
JAG = Jack
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Szabikaa20
őstag
Mi ez a parasztvakítás??? Az a hátulj nem is 1912-esé,hanem 4311-esé!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
-
torma1981
veterán
válasz Szabikaa20 #2328 üzenetére
Tényleg. Még látszik is a képen a típusszám.
-
Peak
addikt
válasz Szabikaa20 #2328 üzenetére
nyugi. simán elnézték a képet.
nem kell egyből farkast kiáltani.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
Az olyan esetekre, szubládákra szoktuk mondani, hogy adott frekvencia alatt már csak vizuális élvezetet nyújt. Az 50 Hz, mint alsó határérték, baromi magas, az is mutatja, hogy - bocs - egy hulladék, ami a Jamótól nem meglepő. Egy jobbfajta állványos kisdoboz is lemegy addig.
Mellesleg a ládákban lévő töltelékanyag nem csökkenti, hanem növeli a térfogatot. Ez sokak számára furcsának, ellentmondásosnak tűnhet, mégis igaz.Az élet szinte minden területére érvényes, hogy kettő jobb az egynél, különösen igaz a mélynyomókra. Viszont a minőségből nem szabad lejjebb adni, mert két vacak sosem lesz olyan jó, mint egy igazi. Két Dacia Logan nem fog olyan kényelmesen, megbízhatóan és gyorsan eljuttatni az úticélodhoz, mint egy Renault Fluence.
Vegyél használtat féláron!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gabesz87
veterán
válasz #09634560 #2317 üzenetére
Köszi szépen. Nos, az a helyzet, hogy ennyit nem tudok rákölteni. úgy gondoltam, hogy hangfalszettel együtt is olyan 150-ből kijöjjek (5.1-re gondolok, tehát sub-al).
A nagyszoba ahol a HM lenne, egyben van az étkezővel és konyhával (amerikai konyhás), ha jól emlékszem olyan 33 m2 (nem vagyok benne biztos hogy csak a nagyszoba ennyi, vagy étkezővel és konyhával együtt....de sztem magában a nagyszoba), habár a konyhától el van választva konyhapulttal, az étkező felé meg a hang útjában van az ülőgarnitúra egyik része, úgyhogy mondhatni a HM rész el van szigetelve.
Szóval ennyi pénzből hangfalszett terén nem tudom mik a lehetőségek. Azért talán még plusz 10-20ezer forintot rá tudok áldozni ha muszáj -
keeper014
csendes tag
Üdv
van nekem 1pár Orion HS-400 hangfalam de már egyszer az összes mély el szált benne és ki lettek cserélve Dibeisi G8001-8-ra utána jó is volt mostanáig csak elkezdtek recsegni a magasok néhány hangnál elvittem szervízbe hogy nézzenek rá elméletileg megcsinálták de 2nap után ugyan úgy recseg bizonyos hangoknál ami nagyon zavaró akár filmnézésnél akár zene hallgatásnál erre tudnátok mondani valamit hogy cserélni a magasat meg a közepet benne vagy az egészet le kellene cserélni ? -
BBéci
legenda
válasz Gabesz87 #2333 üzenetére
A konyhapult és az ülőgarnitúra ugyanúgy nem jelent "elszigetelést" a hangok számára, ahogy a kajaszag is átmegy a házimozi részleg felé. Ha nincsenek szilárd falak, egy légtérnek kell tekinteni.
(#2335) geri788
Egy szóval sem állítottam, hogy baj van vele.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
knorbi77
tag
Nos ma e-mailezgettem kicsit és 2 féle lehetőségem van: Az egyik, hogy megveszem a PolkAudio PSW 110-et, ami külsőre nem nagyon tetszik, viszont jókat írnak róla. A másik, írtam egy Lengyel boltnak, és azt írják hogy náluk van vadiúj Wharfedale WH-210, amit el is tudnak küldeni (megjegyzem a szettem tökéletes hozzávalója lenne), kérdésem az lenne, hogy Ti melyiket választanátok, ha Wharfi szettetek lenne, és hogy ez a Lengyel cucc nem kamu-e?
-
BBéci
legenda
válasz knorbi77 #2338 üzenetére
Egyértelmű, hogy a Polkot választanám.
(#2337) geri788
Amennyiben szerinted a Fluance és a Logan azonos szinten vannak, nincs miről beszélnünk.
Egyébként számomra is a Németországban készült jármű: AZ AUTÓ.[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Szerintem nem arra gondolt,hogy egy szintben vannak,hanem a Dacia is Renault gyártmány!
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
geri788
tag
válasz Szabikaa20 #2345 üzenetére
Nézted Szabika hogy verik föl az árát!De most már nincs ott hogy a szállitás 4-5 hét!Lehet nekifutok még1x.
[ Szerkesztve ]
-
geri788
tag
LINK .
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Szabikaa20 #2345 üzenetére
Ne legyél már ennyire értetlen!
Mit gondolsz, miért pont azt a két típust választottam? Pontosan az általad leírt ok miatt.
Inkább azt találd ki, miért kötött bele a hasonlatomba, miért védi a Logant?!(#2347) geri788
S Z E R K E S Z T É S ! ! !(#2344) Gabesz87
Azért kellene a használtak között keresgélni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest