Új hozzászólás Aktív témák

  • mettek

    addikt

    válasz Dorian #185984 üzenetére

    Kérlek ne beszélj mellé! A torzítás megmutatja a leírt képességeket? Mutasd meg kérlek.

    Bár én nem vagyok technikailag olyan túlképzett mint a pc-s mozisok de eddig nem láttam hallottam olyan adatrol ami ezeket leírná. Csak az ember “igen szar” füle képes megítélni és érzékelni a felbontást, hangszínpadot, hangszerek, vokál valósághűségét.

    Adott esetben nem sok (mérhető) különbség van egy 300.000-es yamaha sztereo erősítő és egy 2 milliós Mark Levinson között mégis ég és föld a 2 készülék megszolalása.

    Ameddig az audio világában vannak olyan hangleképezési tulajdonságok amiket igenis nem lehet mérni és egzakt módon leírni, addig szerintem a kábelek hangra gyakorolt hatására sem lehet azt mondani hogy azétt nem létezik mert nem mérhető.

    De legyen akkor a kábeltéma humbug, placebo. Ettől függetlenül a komoly sztereónak vannak olyan tulajdonságai amiket nem tudunk lemérni.

    Most meg nem mondom a nevét de olvastam egy Japán mérnökről (talán yamahánál dolgozott de nem biztos) aki a jól megtervezett erősítőket fülre hangolta és állította be, nem csak műszerek adatai alapján.
    Hiába mutatja azt a torzítási görbe hogy zajmentes a jel, ettől függetlenül szólhat olyan szárazon, szűk térrel hogy az ember a falat kaparja tőle. Ezek a nüansznyi kulonbségek miatt drága általában egy egy prémium erősítő.

    [ Szerkesztve ]

    PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien

Új hozzászólás Aktív témák