Új hozzászólás Aktív témák

  • szaki1986

    tag

    Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha hangfalakat csak sztereóban tudok meghallgatni a bemutatótermekben, viszont nekem a mozi lenne az elsődleges felhasználási szempont (kb. 90% film 10% zene) - azaz én egy 5.0-ás szettet szeretnék venni - akkor milyen hangfájllal lenne szerintetek érdemes tesztelni? Vigyek el laptopon 1-2 filmet és azt kössem rá az erősítőre majd sztereóra lekeverve hallgassam? Vagy mi ilyenkor az ajánlott? Zenében amúgy mindenevő vagyok, inkább rock és blues amúgy, de ha ilyen zenét viszek akkor nem tudom, hogy mennyire tudom megítélni a hangfalakat, hogy majd mozin hogy teljesítenének.
    Vagy vmi jó kis jazz kéne ami kihozza a hangfalakból amit ki lehet és egy jó támpontot ad tudásügyileg?

    Jövő héten tervezek menni hallgatózni, egyelőre 3 hely van kinézve (Extreme Audio, Netdepo, Stream Audio). Az EA-ból még nem jeleztek vissza, de pl. a SA-ból azt írták h csak sztereóban lehet tesztelni (erre fel a kérdés).

    Amiket tervezek amúgy meghallgatni (tudom árban nem minden egy kategória):

    Klipsch RP-6000F + RP-600M + RP-504C
    Dali Oberon 7 + 1 + Vokal
    Monitor Audio Bronze 6 + Bronze 2 + Bronze Center
    Monitor Audio Silver 300 + Silver 50 + Silver C350
    Focal Chorus 726 + Chorus 706 + Chorus CC 700
    Triangle Esprit Antal EZ + Heyda EZ + Esprit Voce EZ
    Quadral Chromium Style 8 5.0
    Quadral Platinum M40 5.0

    Tudom, itt a nagy többség nem Klipsch szimpatizáns, viszont a legtöbb helyen azt olvasom, hogy mozira kimondottan ajánlott a márka, míg zenére van jobb választás. Emiatt aggódok kicsit, hogy csak zenével tudnám letesztelni a hangfalakat, pedig nekem a házimozi lenne a cél. És mondjuk "biztos", hogy a Focal vagy a Triangle sokkal zeneibb mint a Klipsch, na de mi van mozinál? Egyértelműnek kellene lennie, hogy ami pl. finom szimfónikus/jazz/stb. zenére jobb az mozin is jobb lesz? Lehet/érdemes ez alapján dönteni?

    Bocs a hosszú esszét, csak próbálom magam felkészíteni a demózásra :).

    https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/

Új hozzászólás Aktív témák