Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz dunkel #127078 üzenetére

    Amikor írtad a választ majdnem válaszoltam egyből, de aztán elgondolkoztam, nem akartam valótlant állítani és amit tudtam kipróbáltam ez ügyben. Van éppen nálam tesztelésen Spotify kopatibilis cucc a Chromecast Audio mellett + bevetettem a kockán a Volumio-t is, mert az tud AirPlay-t, DLNA-t és Spotify-t is (kapcsolhatóan). :))

    Naszóval a válaszaim:

    "Ami Spotify kompatibilis eszköz azon feltételezem fut valamilyen Spotify kliens..."

    Igen, ez a legjobb megoldás. Gyártófüggő az implementáció, csak a Volumio-n lévő kliensben kellett megadnom felhasználónév + jelszó párost és ott be tudtam kapcsolni azt, hogy lehetőleg a 320-as streamet húzza. Egyébként mobilos kliensben külső eszközre való küldéskor nem állítható a minőség, de előtte ha a legnagyobbra állítom, akkor remélem a legjobb minőséget kezdi el a külső kliens húzni magának. Ez valószínűleg megint gyártó függő, hogy a kütyüre telepített kliens a Volumiohoz hasonlóan igyekszik a 320-as streamet "kérni". Nem tudtam sehogy ellenőrizni, hogy mit kapnak valójában.

    "...vagyis nem streameled rá a zenét (DLNA) hanem vezérled az eszköz kliensét."

    Így van. De amúgy ha nem Spotify-ról beszélünk, akkor DLNA esetén is hasonlóan működik. :K

    "Ergó elég mellé az előfizetés + bármi (mobil, tablet, laptop) vezérlőeszköznek."

    Szintén igaz.

    Az egész kérdéskörben a kakukktojás az AirPlay. Spotify kliensek ugye tudnak csak AirPlay-es eszközre is küldeni anyagot, a minőséggel meg ugyan az a helyzet - gyártói implementáció függő.

    (#127077) spiky03:

    Ez alapján én úgy vélhetnénk, hogy nem mindegy, hogy miről "küldjük ki" a streamet, de az itthon hallottak alapján kételkedem benne. Ahogy fentebb is írtam, gyártó függő nagy valószínűséggel, hogy mit tud magának húzni a külső eszköz, remélhetőleg a legjobbat állítják be mindenhol. :B

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák