-
IT café
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz Dani_kp #90341 üzenetére
A válaszfalaknál 2 rétegben történt a kartonozás, közte pedig a tömítés, szal a folyosó azzal a falával nincs is gond, ott a külső réteget szépen miniflexel-porelszívással végig is vágtuk, gyönyörű, egyenesen, belecuppan a szárnyacskás LED profil, ez a típus: [link]
Eredetileg féltem az egésztől, ezért gondoltam hogy a vékonyabb csíkkal azt is bebiztosítom, hogy ha esetleg megszaladna a vágás, akkor csak simán vastagabb profilra váltunk.De a folyosó másik, homlokzat felőli falán már nem gipszkarton válaszfal, hanem rendes 60 cm vastag tömör tégla fal, ami azonban a nem túl jó minőségű eresz elvezetés miatt több helyen ázott, ezért a kezelés után inkább "eltakarták", ragasztott 1 réteg kartonnal.
Az előtét fal 20-30 centinként lett nagy pamacsokkal felragasztva a tégla falra, de mivel az nedves volt, ezért nem mindenhol tapadt meg, ott még extra dűbelezést kapott, de ennyi.
Majd alul meg is kapta a padlót vynil, ami persze a falaknál felhajtás is elkészült...
ezután a megrendelő kitalálta hogy nem pár darab függőleges led csíkot szeretne a kábeltálcától lefele indulóan a vynil felhajtásig (ahogy előtte 2 hónapon át ez volt az elgondolás), hanem inkább több vízszinteset.Szal most szívunk azzal, hogy nem akarja már mégegyszer az egész falat teljesen végig festetni, de oldjuk meg még a kábelek lehozását is...persze digitális LED szalag kell, tehát 4 eres kábel, én meg 0,5mm2 alatt nem vagyok hajlandó kábellel foglalkozni...értem én hogy a 4 eres direkt led kábelek között sok típus 0,22 mm2 méretű, csak nem hiszek bennük.
De köszi a tippeket srácok.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
lemmy71
őstag
válasz Dani_kp #90341 üzenetére
Nem fontos a fontos a dupla kartonozás, főleg olyan esetekben nincs értelme ahol a két oldal közt, kemény kőzetgyapot van. Olyan esetekben lényeg hogy a gyapot szineljen a cd profil külső részével.
A karton marás lehetséges de nagyon macerás. A kimart részt mélyalapozni kell és utánna cmc -vel (tapéta ragasztóval) barna hézagerösitő papírt kell beragasztani. Mi még pluszba, öntapadós alumínium szalagot is teszünk a núltba, így nem kell beragasztani a ledsínt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Sweet.tv - internetes TV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Destiny 2 (Xbox One, PS4, PC)
- Így építsd a billentyűzeted!
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Hibátlan - BE QUIET! 630W Pure Power BQT L8-CM-630W ATX félmoduláris tápegység
- Be Quiet! Dark Rock Pro4 Processzor hűtő
- Hibátlan - CORSAIR VS650 650W ATX tápegység
- Újszerű - CHIEFTRONIC PowerUp Series 850W GPX-850FC 80+ Gold ATX tápegység - teljesen moduláris
- GIGABYTE P850GM 850W használt moduláris tápegység eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest