Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz wasdffafaaff #66217 üzenetére

    A csővel bevezetett kinti levegővel kapcsolatban annyit, hogy ha a kinti levegő hideg, akkor a cső beltéri szakaszán páralecsapódás lesz tapasztalható és extrém esetben csöpöghet majd róla a víz. És igen, ha tűz éppen nem ég a kandallóban, de jár benne a kinti levegő, az előbb-utóbb lehűti a kandalló fém testét is. Megoldás: használaton kívül el kell zárni a légbeáramlást. Azt egyébként amúgy is szerencsés szabályozni tudni, mert a túl nagy huzat elfújhatja vagy hamar ellobbanthatja a tüzet, aminek nem sok értelme van. A lakás levegőjének kizárása szempontjából viszont tényleg praktikus a beltér levegőjétől független, külső levegő használata.

    A füstcső huzatszabályozóját én általában úgy szoktam beállítani, hogy a láng ne legyen túl intenzív, de egyértelműen égjen. Intenzív láng esetén ismét csak az a helyzet, hogy hamar leég a cucc.

    Szénhez annyira nem értek, de szerintem annak az égése nem feltétlenül kell látható lánggal járjon. Tehát ég az akkor is, ha csak izzik, azaz szerintem tök jó helyen van az a samotton, ha idő közönként meg van forgatva, hogy az elégett, elhamvadt részek leperegjenek róla.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák