-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
jackbacsi87 #13695 üzenetére
Igen, ez ilyen
Nm, örülök, h segíthettem
-
donat_sz
senior tag
kíváncsiság kedvéért rendeltem alinál egy mini kamerát .
számomra fontos szempont volt hogy tudjon minimum 2MP@25 H265, lásson éjjel is, POE-val meg lehessen táplálni és tudjon NAS-ra menteni ill. annak releváns alkalmazásával működni. Ugyanis utóbbi okán megoldott, hogy otthonról is nézhető valamint az is, hogy mobilon keresztül is elérhető.
E felett már csak az az egy kérés volt hogy jelezzen ha változást lát.Ez utóbbit kivéve sikerült is teljesíteni ennek a kis kamerának (4x4cm + ~1cm a tartó keret amivel rögzíthető). az éjszakai kép megfelelő, a nappali szintén, bár ott túl piros minden, de gondolom ez finomhangolható, mert a kamera beállítási lehetőségei gazdagnak tűnnek. pár napot biztos el fogok tudni "vele játszani". Bízom benne hogy a mozgás értesítés is csak a nem megfelelő beállítás okán nem elérhető. Egyelőre bentről figyeli a bejárati ajtót és ár/érték arányában biztató amit látok 1 nap után
-
donat_sz
senior tag
melyik opció javasolt a(z ASUSTOR) NAS survillance program esetén a kamera kapcsolatra?
* generic mjpeg
* multiple RTP over RSTP (TCP)
* RTP over RTSP (TCP)
* RTSP and RTP over HTTPa kamera által támogatott mint az RTP, mind az RTSP és 3MP H265-ös tömörítéssel történik.
-
Balli
őstag
Sziasztok, nem szeretném, hogy kellemetlen meglepetés érjen, így inkább rákérdezek. Ügye jól értelmezem, hogy cat5e kábellel kell összekötni a kamerákat a rögzítővel, azaz nem kell majd külön áram/tápkábel a kamerákhoz? Rögzítőt meg a routerrel kell összekötni, meg persze konnektorba. Villanyos mondta, hogy cat5e kábel helyett Ő valami riasztókábellel szokta ezt összehozni, ami valamivel talán jobb, azzal is mehetne?
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
Az elmúlt kb. két hétben kérdeztem többször egy kamera rendszerről. Most kezd összeállni a dolog, ezt szeretném megosztani és észrevételeket/tanácsokat kéri. Például ajánlanátok a válaszott kamera helyett másik, vagy másik NVR. Ha igen, akkor miért? A leírásokban nem volt teljesen egyértelmű a dolog, mert pl a H265-ös kódolást tudják az eszközök, de valahol írnak H265+-ot is, ami még ideálisabb lenne. Valamint beszerzésire is kérnék tippeket, hogy honnan érdemes megrendelni, ahol esetleg jó áron megkapom az eszközöket. A kameráknál 2-3 ezer forintos árkülönbség is már lényeges lehet az összköltség szempontjából.
Szóval a következőket választottam:
NVR: Hikvision DS-7632NI-I2
switch 5 portos: Hikvision DS-3E0505P-E
switch 10 portos: Hikvision DS-3E0510P-E/M
kamera #1: Hikvision DS-2CD1043G0-I
kamera #2: Hikvision DS-2CD2T43G0-I5Kamerából két típust néztem, mert a 2-8mm közötti fókusztávval lehet őket venni, beltérben is a cső egyszerűbb lesz felhelyezni, így ezek megfelelőnek tűntek.
A switch-ek a jelenleg használt switch-ek egyik portjába lesznek kötve. Így mindenhol marad 1-2 POE csatlakozó szabadon, ha esetleg kellene bővíteni. Viszont így átláthatóbb és olcsóbb, mint sok pici POE feladó. A jelenlegi switcheket nem szretném cserélni, mert azok drasztikus költségnövekedést okoznának.
szerk.: Néztem a Dahua-t is, de nem jönne ki olcsóbban és kevesebb típusú kamerát találtam hozzájuk. Provision-ból pedig vagy csak nagyon olcsó, vagy nagyon drága, nem használt funkciójú kamerákat találtam.
Illetve van, hova ideálisabb lenne kültéren egy halszemes kamera, de normális áron, olyat nem találtam. Ez van esetleg olyan árban, hogy ne legyen drágább két szembe fordított kameránál?Köszönöm az infókat és segítséget ismét, előre is!
Üdv:
spgabor -
noorbertt
őstag
Tudtok ajánlani tervező appot a kamerák elhelyezéséhez?
Vagy online kellene vagy androidra -
A214
aktív tag
Köszönöm vacs ez tényleg kimaradt.
Tovább bonyolódott a helyzet így
DRYVIT hőszigeteléssel lenne a ház burkolva az utp kábelokat elég ha csak szigetelés alól kilógatom vagy a kamerák alá valami speciális csatlakozó doboz is kell?
Elsősorban a dóm kameráknál gondolkodtam ezen,de lehet a cső kameráknál is kell valami.
A Hyundai 3 év gari ami egy kicsit arra billent. Azt tudni lehet , hogy milyen cső kamerát adnak hozzá ha vegyesen 2-2 db kérek a szettbe? -
vacs
Topikgazda
Szia.
Udvarra cső, beltérre dóm a célszerű, de ez nem szentírás!
Árnyékos helyes a dóm is jó lehet, de a csőnek van "napellenzője".
Saját tapasztalatom szerint max kb 20-25 méter távolságból érzékelik a mozgást!Jó az a Hyundai szett, bogabi írta ezt múlt héten!
Én is ajánlottam neked egy lehetőséget, de látom nem olvastad!
-
válasz
jackbacsi87 #13673 üzenetére
Szerintem nem ugyanazon az ip szegmensen vannak. Ellenőrizd a listázásnál az ip címet, hogy talál-e a routerben lévő átjáró cím formátummal, mert ha a router 192.168.1.xxx és a kamera 192.168.0.xxx akkor nem fog működni, hiába látja, mert két külön szegmens.
-
A214
aktív tag
A Hyundai szett nem dóm kamerákat tartalmaz .
A leírás egy kicsit mást ír "A szettben található HYUNDAI színes IP kompakt csőkamera"
Ha jól látom ezek a szettben lévő HYUNDAI kamerák hang rögzítésre se képessek. -
A214
aktív tag
Szeretne egy ilyen rendszerbe beruházni [link]
A szett ha jól látom 4db dóm kamerát tartalmaz.
Csőkamerát is lehet kérni dóm helyett. Szerintetek kültérre melyik előnyösebb,vagy van esetleg előnye hátránya egyik másiknak?
Ezek a kamerák milyen távolságból érzékelik a mozgásokat?
Tetszik amúgy a szett remélem stabilan működik is.
Egy kicsit szívom a fogam a 128K miatt.
-
Szerintetek ez a szett esetleg alternatíva lehet [link] -
jackbacsi87
senior tag
válasz
Csabex #13664 üzenetére
Be volt kapcsolva. Összedugtam az új routerrel, vártam pár percet nyomtam egy rebootot az nvr-en aztán lett háózat. Lett helyette viszont másik anomália is.
Régi routerral ugye minden belőve, működik. Új routerre amikor átkötöm az nvr-t, újraindítom, a kamerák képe helyett az offline felirat virít. Ha törlöm az nvr-en a kamerákat és megpróbálom újra hozzá adni akkor listázza őket, de nem adja hozzá. Ha leválasztom a routerről továbbra sem tudom hozzá adni.
Ha visszaállok, régi router, nvr újraindít, listáz, hozzáad akkor megint működik.
Ötlet? -
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam, elolvastam az összefoglalót, és lenne kérdésem, ha valaki rám szánna egy kis időt:Kerítés nélküli tóparti házat szeretnék körbekamerázni 4 kültéri és 4 beltéri kamerával. Keretösszeg kb. 300.000 HUF. Riasztás fontos, valami villanyóralekapcsolás elleni védelem, kb. ennyi. Egy hosszú távon megbízható rendszert keresek.
Az összefoglaló alapján:
Hikvision DS-7108NI-Q1/8P meg gondolom valami vinyó, meg a kamerák kellenének.
Adna valaki konkrét tippet vagy tanácsot a kamerákra? Mi kell még, amire nem gondoltam? -
Xalfa159X
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy Novus NHDR-3208AHD rögzítőm van 4 kamerával. Telefonról szeretném nézni a kamerákat, viszont ezt csak úgy tudom megtenni, ha arra a wifi hálózatra van csatlakozva a telefon, amire a rögzítő is. Hogy tudnám megoldani, hogy más hálózatról is elérjem?Válaszokat előre is köszönöm!
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Kinéztem az alábbi kamerát:
[link]
Viszont nem tudom eldönteni hogy bullet vagy dom kivitel lenne e alkalmasabb családi házhoz.
Mit gondoltok?Amúgy alin nem találom ezt a fajta kamerát, pedig ott is hivatalos forgalmazó elvileg.. érdemes lehet rá kérdezni hátha olcsóbb onnan?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tudtok ajánlani valakit aki kamera telepítéssel foglalkozik? A komplett szett meg lesz vásárolva, a szerelőnek csak annyi dolga lenne hogy felszereli, bekábelezi, beállítja a szoftverbe ami szükséges. Helyileg Gödöllő környéke lenne a helyszín.
Erről a szettről lenne szó.Köszi!
-
válasz
jackbacsi87 #13663 üzenetére
Szia,
DHCP résznél van pipa, vagy nincs? Lehet cím ütközés is, ha előzőnél nem volt bepipálva a DHCP.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Adott egy fisotech 2 kamerás rendszer:
2db 2MP kamera rákötve egy poe switch-re (tp-link tl-sf1005p) és az nvr-re. A mostani routerem egy asus rt-n12. Amikor összeraktam a kamera rendszert rádugtam és ment, nem kellett semmit se állítani, minden szép és jó.
A routert viszont cserélném egy Asus rt-ac65p-re. Összedugtam mindent mindennel, router alapbeállításon az egyszerűség kedvéért, viszont az nvr nem csatlakozik a nethez. Az nvr-en van egy hálózatellenőrzés, megnézi az átjáró, hálózat, dns állapotát. Már az átjárónál hibát jelez.
Van esetleg ötletetek? -
benvolio
őstag
válasz
Shingen #13659 üzenetére
Hát ezek kifejezeten kültéri kamerák amiket vettem. A specifikációk szerint ha ugyanazt a látószöget adja meg mindkettőnél (dóm vagy cső), akkor ugyanazt fogja látni. Ha egyazon látószögnél a nagyobb felbontásut veszed (2MP, 4MP, stb.), akkor a messzebb lévő tárgyakra zoom-olva már kivehetőbbek leszenek a részletek, lásd a "jútúbon" a különbségeket (rendszám, stb) [pédául]. Valamint szerintem az a jobb inkább, mint a fényképezőgépeknél, hogy a nagyobb szenzor mérettel rendelkező ad jobb képet, ha már a fényképezőgépekhez hasonlítjuk, és ez is a specifikációkban van megadva.
-
Shingen
addikt
válasz
benvolio #13658 üzenetére
Köszi.
De ezek a domok nem inkább beltérre valók?
Mert egy csőkamera sokkal nagyobb mint egy dom, értem én más a kialakítása, de pl.egy csőkamerába nem fér be nagyobb lencse vagy nagyobb látószög?
Csak pl. fényképezőnél ha az objektíve pl 200mm az sokkal messzebbre lát részletesen mint az 50mm.
Kameráknál nincs ilyen? -
benvolio
őstag
válasz
Shingen #13653 üzenetére
Először én wifis dóm kamerát akartam kültérre sd kártyával. De aztán átgondolva egy wifis routert be tudtam tenni a teraszra és repeater-ként beállítva két kamerát kötöttem rá vezetékkel, mert a kábelt be tudtam végül húzni a routertől a kamerákig. A fő router és e között stabil a wifis kapcsolat. Nem akartam sokat kiadni érte, de elég drága darabok lettek végül, de nem bántam meg, mert eddig jól működnek. [1] , [2]
A mm-nél azt nézd meg, hogy mekkora látószögre van szükséged. Nekem a 90 foknál mindenképp nagyobb kellett, de ez azzal jár, hogy messzebre már nem részletes a kép, például egy arcot nem ismersz fel 15-20méternél. Ha elég a kisebb látószög akkor igen, de ez csak egy elnagyolt példa. De, hogy 2.8mm vagy 4mm ezt az adott kamera jellemzőinél nézd meg, hogy hány fok tartozik hozzá. Nekem mindkettő 2.8-as és mégis az egyik 114 a másik 109 fokos. -
Shingen
addikt
válasz
Tav-Csoves #13656 üzenetére
köszi
sambenez köszi
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Shingen #13653 üzenetére
Szia!
Ez lényegében a gyújtótávolság.
(itt az oldalon van egy tök jó kis bemutató, hogyan változik a látószög a gyújtótávolság változtatásával...)
Minél kisebb a szám, (mm) annál szélesebb a látószöge (halszem/fisheye egy példa a 2,8mm-re: link ) és minél nagyobb annál messzebbre tudsz látni vele, de akkor a látószög is kicsi. (távcső)
Hogy melyik milyen?
Mint kolléga sambenez szemlélteti, attól függ - a lencse szempontjából (mm) - hogy a megfigyelendő terület átlagosan milyen messze lenne a kamerától. -
Tav-Csoves
őstag
válasz
enginev3.0 #13651 üzenetére
Szia! ONT nem képes - tudomásom szerint - erre a feladatra.
NVR készülék kell hozzá. -
Shingen
addikt
Hali!
Olyan kérdésem lenne ip kameráknál a lencseméret számít? Mit befolyásol?
[2,8]
[4mm]Illetve mi a különbség kisebb kamera [link] és a nagyobb között [link] ?
Szerelő ajánlotta a Dahua és a Techson márkát ezekkel dolgozik meg talán még Hikvision.
De pl. Dahuából csak dome kivitelt látok olyan 30 ezres értékben, nem nagyon van csőkamera.
Kültérre ajánlott ez a dome, vagy inkább a csőkamerák a hasznosabbak?Illetve ti melyik tipust ajánlanátok kültérre ip-ből olyan 35 ezer környékén?
Köszi
-
spgabor
aktív tag
válasz
bigrock #13650 üzenetére
Szia!
Köszönöm, akkor így lesz, 32-es vevővel. Illetve akkor disk is csak egy kell. A switch-ek jelenleg is üzemben vannak, élő hálózatba lesz integrálva a rendszer. Switch-ek között optika van, a teljes háló gigabiten megy, switchek között optikával kötve. A kameráknak fogok csinálni saját vlan-t, hogy el legyenek szeparálva.
A POE feladót nem úszom meg, de az nem akkora költség, mint kihúzni a központi helyről újra az összes vezetéket. POE amúgy mekkora távolságban stabil?
A jól bekonfigolt kamera alatt mit értesz a tömörítés beállításán kívül? Mindegyik mozgásra fog rögzíteni, de valamelyik naponta elég keveset, valamelyik pedig napi szinten megy majd 8-10 órát is folyamatosan a forgalom miatt.bogabi: Köszönöm az infókat, de gigabites a hálózatunk, így talán nem lesz problém.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Xiaomi yi outdoor tud pl telekomos ont-re dugott hddre menteni microsd helyett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch 7 41mm starlight Nike edition
- SONOS Arc hangprojektor Dolby Atmos 5.1.2 + Sonos SUB mélynyomó wireless, multiroom, AirPlay
- Akció! Olcsó számítógép PC Akár játékra is! I7 4770 / GTX 1060 / 16GB DDR3 / 128SSD + 1TB HDD
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest