- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Oldman2 #1136 üzenetére
Ja így értem... Bocs hogy visszarángattalak
.
A cloud-belső technikai hogy-s-mint-re még egy öteletem az, hogy ha lenne helyed akkor tudsz a megosztott mappán másolásra, majd a saját területen beillesztésre kattintani , és akkor csinál egy másolatot magadnak oda, amit utána a rendszer sajátodénak kezel, így benne lesz take-outban, sync-ben biztosan.
Még ajánlanám átfutni felhő/cloud storage wikipédai oldalakat, vagy bekérdezni a felhő topikba itt. Hátha akad valami közeli.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Oldman2 #1134 üzenetére
A "célom az lenne, hogy én a jövőben ne fizessek elő", és a 100 gigabájt saját adat feltöltése már konfliktus.
A megosztott dolgok igen: nem a saját helyet foglalják, szóval az már tőlük jön. Ha te megszűntetnéd a tárhelyed(előfizud), akkor az náluk ottmaradna (
hacsak nem családi kombó- ok most olvastam vissza teljesen, szóval az)... Rendben felfogtam a problémát.Én az archivátor szellem mondanám, hogy renben, kiszállok az előfizuból, emiatt leszedem mindazt ami elérhető számomra (150 GB), majd értesíteném őket, hogy szerezzenek legalább annyi tárhelyet ami kell nekik (vagy pl resiliosync), és:
-adat el nem veszett
-én kiszáltam én oldalam megoldódott
-ők meg szólnak/megoldják maguk
- én meg a magaménak keresek másmilyen megoldást, ami nekem tetszik.Ha aggresszívebb vagy akkor vagy elhalgatod, hogy leszedted az 50 gigát, és csak szólsz nekik, hogy megszűnik és csináljanak valamit, vagy le sem szeded
...
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Értem. Alapból vannak progik amik tudnak hasonlókat, de szeméályesen nekem nem kellenek jelenleg, meg egy jó ideje, szóval aktuális részleteiket nem tudom... és a win7 kompatibilitássaikat sem. Szerintem ha jó helyen nézel utána fogsz találni megfelelőt, de az megint egy külsős dolog, ami hozzáfér a fiókodhoz, adataidhoz.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
JoceeHunt #1059 üzenetére
A google programos backup (weben számítógépek) az máshova megy, mint a google programos sync (weben drive). És a backup csak egy irányba szinkronizál. Le merem fogadni, hogy a kingstoné az a backup részbe irányúl, és mivel 2 gép, 2 ID. Ezzel szerintem inkább a Kingstont-kéne megkeresni!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
piocasember #1056 üzenetére
Naa, ez így már megint más!!!
Privátban kérnék csatorna-linket, ha szabad. Ránéznék! -
ledgeri
nagyúr
válasz
piocasember #1053 üzenetére
Legközelebb ne a direkt emailfiók-emailcímedet írd ki, hanem használj valamilyen alias szolgáltatást (anonaddy, simplelogin), vagy regisztrálj saját domain-t!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Ablakos #1051 üzenetére
Ez a fálokban lévő linkeket is nézi?
Vagy a fájlokban lévő linkeken elérhető oldalakon találhatóakat?
Gondolom a pdf-ben annyi van, hogy "a részletes leírás elérhető itt" majd átdob egy oldalra, ott meg valami szöveg aztán "nem ért egyet? jelentkezzen be itt" és máris nyulták a cuccokat, nyomták a malware-t, stb. -
ledgeri
nagyúr
válasz
piocasember #1049 üzenetére
Oké... Az nem a "Tárhelyedre töltött" rész, hanem veled megosztott. Ez pont ugyanaz, mint ha Z Ákos dolgozik egy helyen, P Anitával, és Anita elküldi Ákosnak a jelentést.
A háttérben az történik, hogy Anita feltölti a jelentést, és megjelöli Ákost, mint kb címzettet. Ákos meg pont ugyanott, ugyanúgy látja, de nem a saját tárhelyén. De ugyanott listázódik minden amit valaha megnyitottál, bejelentkezve google fiókba, mint google dokumentum link.Tanulság: nem osztogatunk valóban használt, fő emailcímeket, ha nem akarunk rá spam-et.
Megoldás: passz.... vagy új emailcímre költözés és nem +-os rendszerű alias használat (mivel az aktuális címed már kint, és a google-es te+alias@gmail.com formátum nem a legjobbDe az infóért köszi!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
piocasember #1047 üzenetére
Van... A drive nem nyitott könyv alapból. Küldj már be képet a példaemailről, és hogy drive-ba lépve hogyan is néz ki az a "beérkezett fájl"... mert még mindig nem tudom felfogni (ha töröltél mindent elég hogy ha amikor legközelebb lesz!)
-
ledgeri
nagyúr
válasz
piocasember #1043 üzenetére
Én ott csinálnék egy mindenkiléptet-jelszótcserél-2fa-t-beállít kört.
-
ledgeri
nagyúr
Bocsánat, sokszor vissza kapom...
Szóval az alap asztali kliensben van külön backup, és külön sync-rész, de ez rendszer szintű különbség, nem a drive egy mappájának beállítása. (az itteni bakup is inkább csak felfele irányú sync-ként működik)
A fájlkezelésnél meg be tudsz állítani olyan fájlokat, amik nem töltődnek az adott eszközre, viszont azon elérhetőek (ha van net), de azok nem írhatatlanok, csak olvashatóak, hiszen ha belemész a mappába, fájlba, és törölsz valamit, az mindenhol töröltnek fog látszódni, szóval nem igazi backup, mert az összes eszkötz érinti, hiába csak egyiken van adatvesztés, folyamatosan, és úgy törölhet bele, hogy az a másikon is végbe megy.#1026 World-Soft Team-eset nem ismerem belülről, de tény a google one is úgy működik, hogy ha a 100 gigás tárhelyre kapok egy mappa linket, ha abba bele akarok tölteni, akkor az csak látszódni fog ott, de az én tárhelyem eszi.
-
ledgeri
nagyúr
Az windowsos asztali kliens az tudja ezt a két módot (nem ismerem a többit). Nem mappákkal kell játszani, mert már önmagában külön helyre menti. Ha a webfelületen megnézed akkor a drive/mydrive, ami A sync, és a számítógépek/computers, ami A backup.
Win kliens -bár egy hónapja láttam utóljára- is így fel van osztva, csak már pontosan nem tudom.Vagy ha félreértem, akkor viszont a "backup" meg lehet nem letöltetett "offline mappa", szóval ott van, de nem letöltött, viszontt a sync megy rá így ha törölve van belőle, akkor az egyből törlődik.
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Futó gondolat, holnap, vagy jövő héten néznék utána jobban, de bocs, megkérdezném.
Hányféle googledrive-ot elérő google-progi van most? Legutóbb mikor néztem, akkor volt kettő, egyik inkáb backup, másik inkább sync.
Utóbbi-félénél érdekelne, hogy ugyel lehet szelektíven választani szinkronizálódó mappát... Lehet szelektíven választani szinkronizálási idő-ablakot, progin belül, vagy akkor már windovs-szal kell kombózni, mert nincs beleépítve.Infókért előre köszi! "Még nem utánajárásért" bocsi!
-
ledgeri
nagyúr
2 féle progi van, ami hivatalos google cucc, és felhőkezelésre van. Az egyik backup, a másik sync... Nagy eséllyel te az utóbbit használod, mikor az előbbit kéne. Lehet, hogy van az aktuálisban is olyan funkció amivel a "ha itt van ott is legyen" igényt ki lehet iktatni, nem tudom. Ha a másik progival sem megy, akkor marad a harmadikfeles progi...
VAAGY ha az előbbi alaján rosszul értettem,
akkor viszont nekem nincs infóm róla, hogy melyik google progi tudná azt neked megfelelően használni (kvázi NAS, csak éépen cloud...) Viszont az elmúlt két hónapban jött nekem válasz hasonló kérdésemre, ahogy olvastam talán ez a progi tudja azt.. -
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
Aham...
Melyik programmal kezelnéd? (Google-nak kétféle dolga van [volt mikor utoljára néztem] erre, egyik tényleg csak felfele tol, és így érti a szinkronizációt (lényegében backup), a másik oda-visszára jó -ha jól tudom... neveket elfelejtettem... talán ezek, vagy volt más is, már nem tudom. (nem csak a neveik változnak sűrűn...) -
ledgeri
nagyúr
Szóval fel lett töltve, jog át lett adva majd az is, meg a mappája törölve. Kukából is végleg eltávolítva. De még nem volt visszadva a hely...
Másnap ugyanaz ugyanazokon a helyeken. Rákattoltam a tárhely gombra, és ott kilistázta, hogy teljesen más mappában volt a fájl, onnan törölve kukába, majd onnan végleg törölve visszaállt a rend és béke.De hogy mi alapján ugrott be full más helyre, már kukából a cucc, passz.
-
ledgeri
nagyúr
Kvázi SOS...
Kaptam egy linket 100gigás felhasználó megosztott mappájához.
Feltöltöttem X fájlt "abba".
Láttam, hogy az én 17-esemből vonódott le a tárhely. Gondoltam -mert még bizonytalan, hogy leszedte-e az akinek szánva lett, átadom a tulajdon jogot, már tesztként. Ő átvette.. nem vonódott át a fájl. Mondom akkor törlöm.
Úgy hogy kitöröltem a kukából is a fájlt, meg a mappát ami felment nem adódott vissza a tárhelyem. Itt tartunk most. Megkértem azt aki átvette, hogy ha látja a fájlt törölje, de mi van, ha nem tudja törölni? 9gigám maradt (nagy fájl volt biza)
-
ledgeri
nagyúr
Végül is nem használtam az ajánlott progrmot a böngészős feltöltés lett belőle, DE
Ha valakinek van egy 100 gigás csomagja, és abból küld egy " https://drive.google.com/drive/folders/1i***************t7?usp=sharing " linket, akkor ilyenkor miért az én 17 gigás tárhelyembe megy amit feltöltök, azt csökkentve, és nem XY 100 gigáját?
Én úgy értelmezném, hogy X mappába bejutást ad, és nem X mappába másol az a link... Rossz a link vagy én néztem be valamit? -
ledgeri
nagyúr
Megoldható, hogy egy folder share-link ismeretében valamelyik klienst állítom be arra, hogy abba töltsön fel? (A fiók nem az én birtokomban van, ahova én tölteném fel, viszont a feltöltési sebességemet is akarnám limitálni >> böngészős feltöltés nem játszik [hacsak nem az az egyedüli megoldás]....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- Gumi és felni topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest