-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz xy.zsolt #51178 üzenetére
De te a bringázásról beszéltél. Oda én sem megyek ki 15 fok alatt. Futni viszont a 12-13 fok már rövidnadrágos idő. Ok, felülre kell egy aláöltöző a vékony felső alá.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
Peterhappy
őstag
válasz xy.zsolt #51205 üzenetére
Köszi a tippet, erre az AB Rollerre ránézek. Elvből kerültem eddig az ilyen kütyüket, de most rövid időn belül ketten is jókat írtatok róla.
A súlyzós és kettlebelles edzések nálam teljesen kiesnek, még kisebb súlyokkal sem tolerálja a testem, innen jött a saját testsúlyos ötlet - és egyelőre nagyon tetszik.
Én most a közeli kondiparkba járok, de az edzés szót nem használnám arra, amit én ott elbohóckodok hetente egyszer-kétszer, másfél órában.Bringázni kellene többet, sajnos mióta részben home office-ban dolgozom, kiesett a heti 200km tekerés és nagyon megérzem.
Plusz kicsit jobb lesz a térdem, megpróbálkozom ismét hosszabb futásokkal és az ugrálókötelezéssel. Az még egy alattomos, sunyi dolog - de jó![ Szerkesztve ]
-
-
ígyvanferi
addikt
válasz xy.zsolt #51270 üzenetére
Van, de ő olyat keres, ami verseny is. Tehát ilyen instant trail, előre meghatározott útvonallal, éremszerzési lehetőséggel, eredménylistával. Egy időben én is ezek közül válogattam, de a távok jellemzően vagy túl rövidek vagy túl hosszúak, ritka a 20-25 km közötti, ami nekem fekszik. Ezért inkább random szoktam kitűzni magamnak túratervezőben útvonalat.
dabgergo (#51268): Groove trailek közül a Farkas trail és a Nyakas kör is még talán belefér a Budapest környéki kritériumba. Biatorbágyról indulnak, előbbinek Farkasrét a célja, utóbbi pedig a nevének megfelelően körtúra, a biatorbágyi vasúti viadukt alól indul és ide érkezik. A Nyakas kör rövidebbik távján már végigmentem, egész jól futható, szép útvonal. (Mondjuk az eredeti 13,5 km-ből majdnem 20 km-t csináltam jobbra-balra kavirnyászással, szóval közelebb jártam a hosszabbik távjához.)
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #51326 üzenetére
Felenk az intersportban van surun learazva a Hoka,mostt Rincon 2 es Clifton 7 hasonlo arban,kb 30-35ezer ft.A Clifton azert igen sok km-t elbir,nalam a felso anyag illesztese kezd szetszakadni a belso talpnal,de 1500km-t ki fog birni igy is.A talpa/csillapitasa menne szerintem 2000km fole is
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz xy.zsolt #51336 üzenetére
Óh, köszi a tippet! Itt van a kékből 44,5-es is, pont körbelőttük a 45-ös méretem. Spuriban van egyébként 10%-os kedvezmény a futóklub révén, azt nem számoltam bele a 34 ezerbe.
A sziluettje tényleg inkább a 37-es pega hasonlít, de ahogy a többiek is írják, szerepét tekintve turbós.(#51340) dabgergo: gondolom a karbonlemez nem adja meg magát sok ezer km után sem, bár a habanyag biztos összébbesik ugyanúgy, mint minden másnál. Rászoruló gyorslábú futók biztos el tudják még használni versenyekre.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #51432 üzenetére
Fél off! Skip, akit nem érdekel!
Futás mellett is van ám élet!
Tegnap pl. Virtuális Deseda 15 km volt délben. Jól szórakoztunk! Dombon felfelé égetnek
Ja és elkészült a játszópark. Ez is zúzta lefelé a futott a km-ert Én terveztem, csiszoltam, kezeltem... kb. 2 hét
Ma gyorsan megcsináltam az utolsó pillanatban a Virtuális Telekom félmaratont. 4 óra alvás, se normális bemelegítés, se értelmes levezetés, mindegy rutinból lehoztam 1:51 alatt 400 szinttel, de ez így reggel munka előtt kapkodósan nem feeling annyira... Na majd szombaton a 17 km ...
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #51447 üzenetére
Csak az éjszakáim és a tempóm csajos Illetve még az sem, mert a tomcica gépek pörgősebbek jóval, mint én. Azért helyben itt a környéken a lányok nem tudnak elkapni. Azt is nézni kell, hogy ez egy országos fórum. A fiúk is általában legyintenek, aztán ami nekem fáj már nekik is fáj ( most tekintsünk el a 03:30-04:00 ) pörgőktől, mert itt a környéken nem sok van.
-
INTELligent
senior tag
válasz xy.zsolt #51497 üzenetére
Nem mintha az a veszély fenyegetne, hogy KOM-okat gyűjtsek, de ez miért jó így, tudsz esetleg valami magyarázatot?
Illetve meddig küldöd fel és engeded vissza - tudom nem mérsz HR-t, de zónára meg tudod kb mondani?Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
danielsz
tag
válasz xy.zsolt #51556 üzenetére
Igazából a 20%-os kupont nem is próbáltam, úgy tűnik, egyszerre egy kupont lehet megadni, kettőt nem tudsz kombinálni. Aztán lehet, hogy tévedek. 28 ezer helyett 21 ezerért így is jó vétel lesz szerintem (mondjuk volt már, hogy 20%-os kuponnal is 18400 lett volna, de aztán hamar felemelték az árát). Mondjuk szerintem még leakciózzák, sok cipő nagyon hamar elfogy AboutYou-n, ezt szerintem nem igazán viszik, ebben a fekete színben iszonyat jellegtelen. A kék tök jól néz ki, de az jóval drágább lenne máshonnan.
-
tomcica
Topikgazda
válasz xy.zsolt #51601 üzenetére
Amikor eloben rombol egy olyan melletted, es meg csinos is.... hujjuj egyik UB-n jartam igy, rovid szakasz 3-4km,mar a verseny tulso felen jartunk(mi legalabbis mar nem voltunk tul frissek, 12es valto biztos mas) utolertem egy ilyen gidat. 3:45-el taposta a szakasz elejet, csapat ide-oda, muszaj voltam nehany szaz metert elvezkedni mogotte utana szolt a bicajos kisero, h ideje lenne futni, mert versenyezni jottunk, es nem is kozelrol
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
válasz xy.zsolt #51832 üzenetére
Erre mondjuk komolyan kíváncsi lennék... sajnos nekem még a régi Strydom van, nem az ami méri a szélerősséget, de érdekelne, hogy mennyi plusz jelenthet egy hátszél vagy mennyi hátrányt a szembeszél.
Logikusan adná magát, hogy a hátszéltől gyorsabban halad valami, de ugye a futó nem kerekeken gurul, nem tudom, hogy repülő fázisban jelenthet-e annyi centi pluszt lépéshosszba a hátszél, mint amennyivel megnehezíti az elrugaszkodást a szembeszél.
Tuti született erről már 1001 tanulmány, majd lehet utána olvasok, de én is úgy érzem ahogy Vertigo írta... a szél valahogy mindig szembe fúj.
Tom te esetleg ebben a témában tudsz valami okosat?
[ Szerkesztve ]
Start with a whisper, end with a scream!
-
LanyUs
senior tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz xy.zsolt #51946 üzenetére
Az szép. Ja elfelejtettem mondani, hogy esőkabátot is vinni kell ilyenkor. Bár nekem nem szokott számítani, mármint ha elkap, akkor elkap. A technikai póló meg elég gyorsan meg szokott száradni. Neked pamut van, vagy hogyan szívott fel ennyi vizet?
Buliban hasznos! =]
-
venember83
nagyúr
válasz xy.zsolt #51967 üzenetére
A csip/chip szó használatát én kerülném az oltás kontextusában.
peterkeT: Romániában külföldi állampolgárokat is oltanak mindenféle kórelőzményhez vagy életkorhoz köthető szűrés nélkül, már bárki feliratkozhat oltásra, bár külföldi állampolgároknál valamiféle tartózkodási engedélyhez vagy hasonlóhoz kötik, azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz xy.zsolt #52192 üzenetére
Van szoba bringám és az intervall tekeréssel simán maxra tudom pörgetni a HR-t Úgy szoktam régebben, hogy kiállok nyeregből, majd visszaülök pörgetve 30 sec, majd 30 sec pihenő és ezt 10-szer. Utána laza tekerés. Ettől jobban elfáradok, mint a futás résztávtól Az összes barátomnak a szoba bringát/sétát/montit ajánlottam kezdésnek. Amúgy célt adtál! Most függetlenül, hogy van köztünk 30 kg szeretnék én is 45 körüli 10k-t, remélem nyár végére összejön!
-
Studi
veterán
válasz xy.zsolt #52331 üzenetére
Ha már határ, kicsit büszkélkedhetek? Második félmaratonom, 10 perc javulás az elsőhöz (március vége) képes, szűken befértem 2 óra alá. Ahhoz képest, hogy januári tervben az volt, hogy idén szeretnék 1 óra alatt 2 kört futni a szigeten (10,5km), május végén egész jól állok.
-
jmuranyi
tag
válasz xy.zsolt #52384 üzenetére
Áthozom ide, hátha valaki épp ilyet keres.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- OLED TV topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Xbox Series X|S
- LG V30 - vezércsel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest