- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Ezt azért marhaság, mert a gyártó nem egy ellenállást tesz a fülesbe, hogy más impedanciát érjen el. Más tekercselést használ.
Az, hogy ezt a szart is megpróbálják eladni, szerintem nem jelent semmit.szerk: A tekercselés a "minden", az nem "csak" szvsz.
szerk2: valaki itt a fórumon valamelyik topicban nemrég ecsetelte az illesztőellenállások készítésének módját
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
Igen, ez stimmelhet, ilyesmire gondoltam én is, mint eredmény, de jól látszik, hogy nem az történik, mint egy alapvetően magasabb impedanciás membrán használatával. A 32 ohmos ohmos és a 600 ohmos DT990 között nem az a különbség, hogy a 600 ohmos veszettül kiemel mély tartományban, és 10k fölött sávhatárolt lesz.
Gyakorlatilag megöli a füles hangzását egy ilyen előtét ellenállás.De lehet olyan impedanciaillesztőt készíteni, ami nem csinál ilyen csúnyaságokat, de az nem egy szóló ellenállás.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz audi100td #5154 üzenetére
Nem tudom. Ez egy egyfokozatú OPA2134. Nekem kevésnek tűnik ez egy 300 ohmos HD250-hez, az egy elég nehezen hajtható füles, nagyon kell neki a feszültség, amiből egy egyfokozatú OPA2134-esnek nem sok van. Ez inkább kis impedanciás fülesek precíz meghajtására tűnik jónak.
-
titán
válasz bigmasterg #5159 üzenetére
Hol, én nem látom ezt a leírásban.
Ennyi van:
Eladó egy tök jó hangú fejhallgató erősítő .
Bekapcs és hallgatod , nem kell variálni ez hozza magát (kis impedancián is , sőt..).
De ha variálni akarsz , csereberélheted az ic-t ízlés szerint.
15e Ft.Mert 15ért egy próbát megér, lehet hogy veszek egy ilyet már csak az összehasonlítás kedvéért is.
szerk: megvan.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigmasterg #5161 üzenetére
De egy hasonló kategóriás DIY erősítővel érdemes összevetni.
Bár lehet hogy csak pénzkidobás, mikor épp egy Junior van úton...
Inkább úgy, ha valaki megveszi ezt, akkor kölcsönadom az enyémet kipróbálásra...
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
válasz bajnokpityu #5202 üzenetére
A Bravo specifikációival valami nem stimmel, a Bravo 30dB max erősítést ad.
A HD250-hez inkább IC erősítőt.
-
titán
válasz Killerbeat #5246 üzenetére
Még mielőtt írsz valamit keretre, gondolatban rögtön duplázd is meg, mert a hangkártyát is ki kéne váltani.
-
titán
Tényleg, egy kérdés: A Junior A vagy AB osztályú?
-
titán
válasz Killerbeat #5551 üzenetére
A házimozi erősítők fejhallgató kimenete pont arra jó, hogy egy olyan luk van a házon, amibe ha bedugod a fejhallgató dugóját, akkor hang jön ki a fejhallgatóból. Szar hang, de hang.
Ezek a DAC-ok egy sztereó-pár csatornán végeznek digitális->analóg átalakítást, a kombók még fejhallgatóerősítést is vállalnak.
Képzeld el, hogy a hm erősítő ugyanennyi pénzből 8 csatornán végez
digitális->analóg átalakítást, megfejelve mindenféle dolby és dts licenszekkel, távirányítható, 8 hangfalat előfokkal és végfokkal erősít, és ezen kívül még egy fejhallgatót is meg akar hajtani. Ha ezt összeszámolod, kiderül, hogy a fejhallgatókimenet alkatrészeire kb az erősítő értékének 2-3%-a jut. És kb 2-3% hangminőség várható tőle.logikályuk Az meg milyen nyílás?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Killerbeat #5580 üzenetére
Az akkor se jön ki 1-3ezerből, ha a munka ingyen van. Normális táp, poti, ház, aljzatok, kábelek, és még semmit nem beszéltünk a beltartalomról. 10-15ezer tisztességesen megépítve.
-
titán
Nem a fejhallgatóerősítő miatt veszem.
Egy mai privátomból idézek:
A másikhoz viszonyítva mekkora a különbség? Megéri a váltást? Amúgy is úgy néz ki, kelleni fog egy jobb amp, mert a Lupus Junior helyett egy Apogee Mini-DAC lesz, aminek szerintem nem lesz túl jó fejhallgató kimenete.Szóval a véleményem még áll.
De cáfoljon meg a cucc, én leszek a legboldogabb.
[ Szerkesztve ]
-
titán
A smájli ellentmondást sugallt
Más
Egy USB transzport hogyan viszonyul az USB hubon keresztüli használathoz? Olyan gondolat merült fel bennem, hogy egy WIFI routert fognék be zenelejátszásra. De mivel a legtöbbjükön 1 USB kapu van csak, így a merevlemezzel egy hubra kéne ültetni. Vagy ezt felejtsem el, és mindenképpen két USB-s küytü lenne a magoldás? Vagy egyik sem, és az egészet felejtsem el?
[ Szerkesztve ]
-
titán
Probléma:
Van egy PC-m, mit most 85%-ban zenehallgatásra használok. A gond vele, hogy annak ellenére, hogy majd mindent megtettem (szinte mindig passzív CPU hűtő, szinte mindig passzív VGA hűtő, szinte néma táp), amit léghűtéssel lehet (bonyolult helységeken átvezető vízhűtés nem az én asztalom), még mindig nem elég halk. Ezen kívül feleslegesen van bekapcsolva egy ilyen bonyolult, relatíve nagy fogyasztású eszköz egy igen egyszerű feladatra.Stratégia:
PC-től függetlenné kell tenni a zenelejátszást.Megoldási lehetőségek:
1. Logitech Squeezebox + hálózati merevlemez tok (30-35 + 18 = 48-53ezer forint)
Probléma vele, hogy a Squeezeboxot már nem gyártják, csak használtan lehet nagy nehezen szerezni.
Hátránya, hogy a rendszer nem bővíthető/javtható
Előnye a jó támogatás, könnyű használhatóság (pl telefonról távirányítható, monitor nélkül használható), és a jó SPDIF minőség (biztos?)2. TP-Link TL-WR1043ND wifi router + USB hub + külső USB tok + Xonar U3, mint koax SPDIF-transzport (11 + 2 + 3 + 8 = 24ezer forint)
Probléma, hogy nem tudom, hogy USB-hubról hogy működik a két eszköz egyszerre, és nagy meló bekonfigolni
Hátránya, hogy mivel linuxot futtat, csak natív 44,1/16 vagy 48/16 jöhet szóba, az U3 miatt ismeretlen (várhatóan gyenge) SPDIF minőség
Előnye, hogy bővíthető bármilyen USB->SPDIF transzporttal, ami támogatja a linuxot, és jól távirányítható, monitor nélkül használható, valamint kiváltható vele a mostani routerem, ami így eladható (-5ezer költség)3. Linksys NSLU2 hálózati fileszerver + Xonar U3, mint koax SPDIF-transzport (22 + 8 = 30ezer forint)
Probléma, hogy nagy meló bekonfigolni
Hátránya, hogy mivel linuxot futtat, csak natív 44,1/16 vagy 48/16 jöhet szóba, az U3 miatt ismeretlen (várhatóan gyenge) SPDIF minőség
Előnye, hogy bővíthető bármilyen USB->SPDIF transzporttal, ami támogatja a linuxot, jól távirányítható és monitor nélkül használható4. ASUS O!Play HD2 média lejátszó (30ezer)
Hátránya, hogy a rendszer nem bővíthető/javítható, gyenge a támogatás (TV/monitor nélkül nehézkes használni, mert nincs normális telefonos táv) és ismeretlen (várhatóan gyenge) az SPDIF minőség
Előnye, hogy minden egyben, tehát akár TV-re is használhatnám (de nem igazán van rá szükségem, a TV natívan visz mindent)5. ZenePC: viaLAN EPC3 ház + 12V/7A tápegység + Asus E35M1-M alaplap/CPU/GPU + Kingmax DDR3 2GB 1333MHz (8 + 6 + 27 + 2 = 43ezer)
Probléma, hogy nem tudom, hogy elég csendes-e, mennyi elektromos búgást kapok tőle
Hátránya, hogy ismeretlen (várhatóan gyenge) az SPDIF minőség
Előnye, hogy lévén hogy PC, minden lehetséges, minden működik, legkönnyebben kezelhető, univerzális, és szabadon bővíthető bármilyen SPDIF transzporttal6. Bármi, ami nem jutott eszembe
Már csak a kérdésem maradt:
Melyiket és miért?[ Szerkesztve ]
-
titán
Melyik D-Link volt az, nem tudod véletlenül? Mert kerestem 2 USB-s cuccokat, de nem igazán találtam a NSLU2-n kívül. Az ASUS-nak van ilyen, a WL500g Premium, ilyen routerem volt is csak sajnos megadta magát, ő is jelenthet megoldást, csak már nem igazán bízok benne.
(#5687) audi100td 100k+ számomra nem jelent ésszerű keretet erre a célra. Mivel nyújt ez többet, mint az 5. pont?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Apple Watch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest