Új hozzászólás Aktív témák

  • bitrograde

    senior tag

    válasz Tulku #94923 üzenetére

    Még csak annyi, hogy a barátom, aki maga építi a 6c33c-s végfokjait és hozzá az előfokot, aki ha hozzá megyünk zenét hallgatni, akkor mindig korábban bekapcsolja a rendszert, ha teheti. Ha előfordul, hogy "hifizünk" is, és készülékcserére kerül sor a láncban, mindig meg kell várni, amíg az újonnan bekötött üzemi hőmérsékletre melegszik, mert egyes esetekben alapvetően befolyásolja a kapott hangot. Az OTL-em, de igaz ez a környezetemben lévő összes csöves készülékre, legalább fél óra vagy inkább egy óra után tér teljesen magához. Addig sem rossz, de utána hozza azt a színvonalat, amiért ott csücsül az állványban. Van, aki éppen ezért nem hallgat csöves technikát.
    És hogy még egy, szintén csöves példát hozzak: az általam hallott egyik referencia hang akkor szólt boldogult Schmidt Ferinél, amikor a DP monoblokkjai (kb. 50kg/darab) érezhetően megemelték a szobában a hőmérsékletet.
    A Brystonom is ilyen, idővel változik a hangja a bekapcsolás után. Ez a tapasztalat. Visszatérő, és nem csak a sajátom. A lehetséges magyarázat pedig vélhetőleg az, hogy egy erősítő esetében sem csak kapcsolást kell tervezni, de számolni kell az alkatrészek és a konstrukció működésének egyéb fizikai adottságaival, így az üzemi hőfok elérésével, biztosításával és megtartásával.
    De nyilván ezt is jobban tudják a józanéletűek, akik a klaviatúra mellől próbálják meg más erősítőinek a hangját megítélni.

    Eladó DIY OTL fejhallgató erősítő a hirdetéseim között.

Új hozzászólás Aktív témák