Új hozzászólás Aktív témák

  • Mathiask

    senior tag

    válasz bkercso #90732 üzenetére

    "A tudomány jelenleg kábelek hangzásbeli különbségére se tud mit mondani."

    Gyakran elhangzik a hétköznapokban, hogy "a tudomány nem tudja megválaszolni." De igazából nem is foglalkozik vele. Lehet meg tudná, ha foglalkozna vele. De azzal tud csak foglalkozni, ami bizonyíthatóan, reprodukálhatóan van. Ezért mondtam, hogy első lépés a jelenség tudományos alapossággal való igazolása. Mindig. Mert teszem azt az, hogy én hallom a kábeleket, meg mások is ezt mondták az még azt se determinálja melyik tudományágnak kéne ezzel foglalkoznia. Ha azt szeretnénk, hogy a fizika, akkor ki kell zárni minden mást és úgy igazolni, pl kettős vakteszt. Ha azt szeretnénk, hogy a pszichológia akkor meg a fizikai különbséget kell kizárni. Ez a kijelentés, ahogy én látom, hogy a tudomány nem tud rá választ 99,99% ban hibás, vagy téves.

    "kevesen hallanak jól, a többiek meg nem hisznek nekik."
    És persze azok hallanak jól, akikkel megegyezik a véleményünk, vagy a tapasztalatunk, a többiek meg tévednek, süketek. Csakhogy a "többiek" is így vannak ezzel. Ez a gondolatmenet okozza a legtöbb vitát a hifi topicokban.

    "miért ismétled magad ennyire értetlenül?"
    Azért ismétlem magam, bár próbálom mindig többféleképpen elmondani, mert ha ilyen kérdést teszel fel, akkor még nem ment át, amit gondolok.

Új hozzászólás Aktív témák