- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoller
csendes tag
válasz bigmasterg #8550 üzenetére
köszi
-
bajnokpityu
félisten
válasz contaxg #8539 üzenetére
tudod,nemrég pont én védtelek,kb egyedül,h az eladói mivoltad nem fertőzi meg a HSZeidet...
soha egyetlen mondattal nem hasonlitottam a HRTket egyetlen dacomhoz sem.1 oka volt:mert sosem hallottam őket.ellenben akik hallották mindkettőt... és innenstől gondol mindenki amit akar
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
nem tudtam aludni reggel,hát átkábeleztem a nagy dacot Valhalla mester által adott/ajánlott kábelekkel.most vettem észre egy szarvashibát,amit 1x már elkövettem.azaz majdnem ugyanazt. most a digi hidegpont összeért a készülékházzal. a múltkor a digi hidegpont ért össze az analóg hideggel,és nem értettemi mi a baj,majd elszigetelve helyre került a hang.mivel tök új egy rakás forrasztás,fogalmam sincs,mit változott,majd 2-3 nap járás után leülök elé.
arányában drága volt a műtét(a dac anyagköltség 50%a volt a tápkábel,digikábel,analóg kábel), de ha esetleg nem jött volna be, be fogom ismerni. de aki fél kisérletezni, az megmarad a gyári dacok szintjén
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #8553 üzenetére
Te amúgy hiszel abban h ahogy a kábelek befolyásolják a hangot, úgy a használt forraszanyag is ?
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #8552 üzenetére
Elég vén vagyok ahhoz, hogy kisérletezzek mindenféle jónak gondolt/mondott szerkezetekkel. Hogy a HRT milyen? Azt nem a mi beszélgetésünk, hanem a piac dönti el.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
hogy őszinte legyek, nem tudom.nem készitettem el ugyanazt a kábelt,azonos csatikkal különböző forraszanyagokkal. de nem kell olyan sok a ki-be járatokhoz,h ne nyugtassam meg magam,ezen nem múlhat. és elhiszem Valhalla mester véleményét,h amit használok ezüst-arany tartalmú ón a legjobb forraszanyag,amit audio cuccba érdemes tenni.2 méternyi forraszanyagot vettem ebből, sztem még a hangfalakra is elég lesz.
ja, ha azt kérdezed,h az új füleserősitőbe használtam-e bármi spécit? nem max a ki-bejáratokhoz fogok. oda olyan sok kellene,h az erősitő árának kétszerese lett volna a forraszanyag.és fogalmam sincs hogy fog szólni!
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz dudika10 #8558 üzenetére
sztem nagyon rossz a példa.
itt nem arról volt szó,h lekoppint Pisti egy kész dacot. fél szemmel persze néztük,mások mit használnak belül,de itt a cél az volt:az átlag gyári alkatrészek helyett jobb, de még megfizethető alkatrészekből kipróbálni mit lehet kihozni,és ha variálni akarok később,megtehessem.
szóval ez nem replika, inkább lotus super seven.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #8556 üzenetére
Nem is hittem h egy koppintott kínai erősítőbe bárki komolyabb forraszanyagot tenne, szimplán fölösleges, de egy komolyabb dacba (mint a tied), már ez is belejátszhat, bár ha belegondolok a fottasztási pontok sokkal nagyobb felületen viszik át a áramot mint pl a nyákban található "vezetékek", valószínűleg hülyeség ilyenen filózni.
Ha már ilyen érdekes/hülye témákat feszegetek, hisz bárki is abban h egy poti színezheti a hangot ?
-
dudika10
veterán
válasz bajnokpityu #8559 üzenetére
A replika mögé még be kéne tenni a Lotust a példába, igazad van, a Te DAC-od nem másolat.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bajnokpityu
félisten
irtam anno,h a gyári canampnak tisztább hangja, sötétebb háttere volt,mint a klónomnak.enyémben alps került,egy bontott, sztem maximum középkategóriás.a gyáriban meg válogatott blue van.sztem a potik adták a különbséget.más kérdés,h az LM a klónban annyival több életet adott,és ebben szépek a magasok is,h összességében nekem ez tetszett jobban.
eladó topping dac
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #8559 üzenetére
Ha valóban egy Lotus S7 akkor ki kellene vinni a "Hungaroringre".
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
baluka26
nagyúr
-
Ibituba
aktív tag
válasz bigmasterg #8550 üzenetére
így van én is így látom. 40körül még reális az 50 - 60 véleményem szerint már csak szerencse kérdése. kérdés mennyire sürgős neki eladni. mert ha annyira nem akkor meghirdetheti magasabb áron is aztán ha nincs rá érdeklődő szépen fokozatosan csökkentgeti. de szerintem is a 40 az ami figyelem felkeltő és ésszerű
Most látom Baluka megírta az árát. Véleményem szerint jó árba ment el! örtülni kell neki
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #8566 üzenetére
félek,bár még nem tudom,h a durung felületszerelt alkatrészekből munkásan megcsinált erősitőm eléggé le fogja győzni az opampos csodákat.ha nem igy lesz legalább lehet rajta finomitani..
mivel még nem volt szerencsém pontosan azokból az alkatrészekből álló opampot és diszkrét kapcsolást meghallgatni, csak tippelem,h jobb.de ezek szerint neked volt szerencséd?
egyet viszont nagyon sokan mondogatnak, ICs lett a 509es onkio HM erősitőnek a vélfoka.508es,az elődje tranyós volt,és összes szakirodalom szerint rosszabb az ICs.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
baluka26
nagyúr
válasz Ibituba #8567 üzenetére
Szerintem szar árban ment el.
Ha melléraktál volna egy teljesen újat, nem mondtad volna meg, hogy melyik-melyik. Főleg, hogy minden tartozék megvolt hozzá és még 9 hó garancia, vagy hogy..They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Ibituba
aktív tag
válasz baluka26 #8569 üzenetére
értem amit mondasz sőt meg is értem hogy véleményed szerint szar árba ment el de hát ez van... teljesen más üzletpolitikát vallunk. én nem adtam volna érte többet mint 40körül. ezek szerint nem is lesz tőled vásárolt ca dacom. de ez nem baj! ezen össze ne vesszünk még véletlen se. annyi a keres kínál mint égen a csillag. pont ezért. béke.
U.i másik topikba úgy is áll a bál
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #8566 üzenetére
Minden számít a végső hangban!
Még az is hogy milyen erővel húzod meg a csavarokat a NYÁK rögzítésekor, vagy egyáltalán van-e teteje egy készüléknek vagy nincs.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz bajnokpityu #8575 üzenetére
Dac-om tetején (táp felett) és a tápkábelén van fo.Q rezgéscsillapító "izé".
Fogalmam sincs, hogy csinál-e valamit, még előző tulaj rakta rá.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bigmasterg #8576 üzenetére
Ha nem kell átveszem!
Aki megmondja ezt, hogy miért van, szerintem megkapja a következő fizikai Nobel-díjat. De hogy létezik ez a jelenség, arra előbb-utóbb mindenki rájön.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #8568 üzenetére
Én a nagyfrekis, digit részre írtam, hogy érdemes smd-ből készíteni, mert rövidebbek a jelutak és közelebb vannak az alkatrészek a ground plane-hez. Ez jitter szempontjából számít, pl. aszinkron DAC-oknál. Bár az aszinkron DAC-odat még nem láttam. Az analóg részt én is furatszerelttel készítettem, mert sokak szerint azok az alkatrészek szebben szólnak. Én nem hallok különbséget. Diszkrét opát még sajnos nem hallottam, de be van ígérve nekem pár db, egy barátom tervezte.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
baluka26
nagyúr
Az a baj, hogy a diszkrétet nem tudod összehasonlítani egy integrálttal, mert mégis mi alapján?!
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
LGA 911
tag
van valakinek dacmagic + canamp klón kombója?
ha igen, hogy szólnak együtt?tervezem ezek beszerzését
-
-
baluka26
nagyúr
válasz contaxg #8594 üzenetére
Hát a leírtak alapján de. Én is szárazabb, analitikusabb erősítővel használtam.
bkercso: De, az van benne. Nekem teljesen megfelelt, ahogy szólt
Azt meg honnan tudjam, hogy mitől mélyhangsúlyos?[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
LGA 911
tag
köszi, én pont azt szeretném ha kicsit farnehéz lenne a hangja, tehát nem baj ha az alja kicsit színes
koax kábelt kitől, vagy hol érdemes venni? hangkártyát kötnék össze dac-al spdif-en keresztül
esetleg tipp? -
imibogyo
veterán
Üdv mindenkinek!
Beüzemeltem a HRT MS2+-omat. Ezúton is köszönöm contaxg-nek.
Egyelőre még csak erősitőt hajt + a kis Jamo E500-aimat, de holnap meglesz a Presenter és remélem pár napon belül a Superlux is.Drukkoljatok, hogy minden klappoljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest