-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Az UR12-ről is ezt írják, mégis ha szar volt az az USB port a számítógépen, amire dugtam, hiába próbáltam az extra "5V DC" micro USB portján át tápolni, csak nem volt jó a tápellátása.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
SunMount3r
nagyúr
És miben mutatkozott a "hiba"?
UR22 MK2-őt tervezek majd venni, külföldi zenész fórumokon elég jó róla a vélemény, ilyen hibáról még nem olvastam.
Egy csak USB 2.0-val rendelkező gépre lenne kötve amúgy.
(#62091) Bodz: A Tascam US-2x2 gitár/ének felvételére is jobb lenne, mint az UR22 MK2, vagy csak zene lejátszásra?
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
válasz SunMount3r #62102 üzenetére
Gitárhoz _szerintem nulla különbséget lehetne észrevenni ugyanannál a sample rate-nél. Többet számítana maga a gitár, a húrozás, a gitáros keze, és persze a használt pluginek. Nem ezt a konkrét két eszközt hasonlítottam össze, de volt már itthon sokféle interface, és a felvételhez egy bizonyos szint fölött mindegyik gyakorlatilag ugyanazt a szintet hozza. Annak olvasnék utána, hogy a bemeneti jelszintet megfelelően lehet-e állítani: pl. a Scarlett 2i2-nél volt gyakori probléma, hogy nagy jelű szedőkkel szerelt gitároknál a clipping a legalacsonyabb jelszintnél is gondot okozott.
-
Tim82
félisten
válasz SunMount3r #62102 üzenetére
Egy-két percenként egy-egy másodperc erejéig kihagyott a zene, ilyenkor az UR12 kis bekapcsolást jelző LED-je is kihunyt, majd "visszajött".
Ez egy AM3+ alaplap esetében volt és teljesen mindegy volt, hogy kapott emellé az UR12 micro USB-ről is táplálást (több legalább 2A/5V-ot tudó, megbízható töltőfejjel, illetve micro USB kábellel is kísérleteztem). A gépre egy Klotz kábellel volt kötve az UR12, ugyanezzel a kábellel más gépre (szintén USB 2.0-portra) kötve nem volt semmi ilyesmi probléma; ennek az alaplapnak azonban egyik USB 2.0 portjával sem volt jó.
Biztos vagyok abban, hogy az alaplap hibája volt, nem tudott kellő kraftot leadni a hangkártyának; ennek ellenére abban is biztos vagyok, hogy az "5V DC" önmagában kevés az UR12-nek.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
kromatika
veterán
Sziasztok.LINEPAUDIO A962 -őt [link]hallgata már valaki? Ha igen akkor milyen pl egy Musiland MX04 hez viszonyítva?
-
Bodz
nagyúr
válasz Slownz #62100 üzenetére
Gondolom magában van az X-fi. Amúgy az egeres zaj az egyik legidegesítőbb.
Azt mondom, hogy próbálkozz valamelyik már ajánlott cuccal. Ott a 14 nap, igazából nincs vesztenivalód.(#62102) SunMount3r: Nem tudom. Felvételet sosem próbálok, nem érint a téma.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Akár a pc tápja is lehetett vacak, meg persze az usb vezérlők sem egyformák (akad igen trágya is), csak erről nem nagyon volt szó mostanában. Ködösek az emlékeim, de régen olvastam valami giga összehasonlító tesztet mindeféle méréssel, ahol pont valamelyik AMD-s cuccal voltak óriási gondok.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ez nem is kérdés. Csak annak bizonyítékául hoztam fel, hogy az UR12 biztosan elsődlegesen a "nyomtatókábelről" kapja a tápot, a plusz micro USB önmagában nem elég neki - feltehetően az UR22 és annak MK2 változata esetében is ez a helyzet.
-
SunMount3r
nagyúr
Természetesen én is tisztában vagyok vele, honnan "indulnak" a dolgok a felvételeknél, ez alap.
De gondoltam az interface minősége is eredményezhet eltérő eredményeket a felvétel minősége szempontjából. Vagy pl. lehet olyan más "típushibája" is, mint mondjuk a clipping is. A másik pedig tényleg a clipping, ezért is vetettem el a Scarlet vonalat. Bár a gen 2. típusokban állítólag ez már javítva lett, de erről is ellenmondásosak az infók, inkább nem merek Scarlet-et venni, pedig egyébként állítólag máskülönben nagyon jó.
A másik amit még néztem az a Roland UA-22 DUO CAPTURE EX. Erről is olvastam már jókat, de a Steinberg UR 22 mk2-től több a fellelhető pozitív vélemény, valamiért többen használják (felvételre).
Erről a Tascam US-2x2-ről még nem olvastam véleményt a gitáros fórumokon.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Üdv kedves Bodz és minden fórum lakó. Tudna valaki mondani összehasonlítást Musiland Monitor 02 US Dragon vs 04MX ről? Hangban van e köztük különbség,és melyiknek izmosabb a fejhallgató erősítője?Ill összességében melyik a jobb?Köszi előre is.
-
Tim82
félisten
Ha esetleg más is úgy járna egy Creative Sound Blaster E5-tel, mint én - egy-másfél hét alatt magától lemerült az akkuja, be sem lehetett kapcsolni - akkor itt van rá megoldás.
-
Bodz
nagyúr
Írtam egy mailt a Steinberg supportnak, hogy akkor mi is a helyzet ezzel a 22 MKII-nél. Hátha képesek értelmes választ adni...
(#62112) kromatika: Combosabb a Dragon erősítője, viszont valamivel világosabb is a hangja. Ha nem kell a külső táp, poti, akkor nem feltétlen éri meg a váltást. Persze attól is függ, hogy mihez, mert ha viszont kell az említett combosabb erősítő...
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
A Sabaj D3-at tegnap nem tudtam lekapcsolni, nem reagált a gomb. Gondolom valami firmware hiba lehetett, mert miután lehúztam áramról és újra rádugtam már működött. Minden esetre aggasztó, remélem nem megy tönkre így újan, nincs kedvem a garanciával szórakozni, nem is beszélve arról, hogy újra se nagyon van most keret.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Tim82
félisten
A remény hal meg utoljára...
Ja igen, az általam vázolt esetben az UR12-vel biztos, hogy az alaplap volt a hunyó - tápból törekszem arra, hogy jobbfélét használjak (abban a gépben egy Seasonic SS-350ET volt amúgy).
-
bkercso
nagyúr
válasz DEJVID #62118 üzenetére
Ez 3db alkatrész, nem nagy dolog. 47-220uH/min.2A induktivitás sorba, aztán a terheléssel párhuzamba 10uF/25V 7R SMD kondi és mondjuk 4700uF/min.25V elko, pl. Rubycon ZL.
Nem lehet eltéveszteni. Erről beszélünk. A 2db kondi párhuzamosan megy egymással.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
oneal1
senior tag
SMSL X4-et honnan érdemes beszerezni?
német amazon-on kívül tud még valaki megbízható forrást?
Köszönöm!
-
milkabrams
őstag
Milyen erősítőt ajánlanátok dt770 pro 80 ohm mellé black és szimfónikus metálra?
Max. 40-50k lehet használt is hardverapróról.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
scream
veterán
Hali!
Ide is beírom, hátha valaki tud segíteni rajtam...
Adott egy VMV Magic és macOS. Valamiért nem tudok hangerőt állítani, csak a hangfalon, win alatt (driver nélkül is) tudtam hangerőt állítani, van erre valami megoldás? (OS marad)
-
-
Clickbait
aktív tag
Sziasztok!
Várhatóan egy pár KRK 5 G3 vagy egy pár JBL LSR305 mellé milyen DAC-et ajánlanátok?
Ami fontos lenne számomra, hogy két inputot tudjon kezelni, egy macbookot és egy asztalit, majd egy outputon keresztül tudjam bekötni a monitorokat. Illetve ezen felül előnyös lenne még egy fejhallgató kimenet, amin szintén felváltva tudom hallani a két gép inputját. Nem feltétlen kell egyszerre szólniuk, felváltva szeretném őket használni anélkül, hogy át kelljen kötnöm mindig.
Spotify, YouTube, sorozatok. Zenéből kifejezetten rap (Eminem, Alchemist mixek) szóval nem gond ha arcbamászós dörömbölős a forma.
Árban, amilyen olcsón csak lehet. A fentieknek ha megfelel és nem zúg, búg, sistereg akkor rendben vagyunk.
You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
Teljesen világos így. Nincs is olyan, amin esetleg van még egy plusz analóg input?
Igazából főleg PCről menne a hang, Macről nagy ritkán de ennek ellenére sem szeretném kötögetni.
Másik opcióm, hogy keresek online egy Y kábelt és úgy kötöm össze őket, csak eddig nem találtam olyat ami rögtön a 3.5mm csatinál válna ketté. Esetleg beszerzek ilyen kis dugaszt és abból kivezetem a mono kábeleket..
You got clickbaited.
-
Bodz
nagyúr
válasz Clickbait #62132 üzenetére
De, van. Pl. a Lindy LDAC Pro, Teac UD-503. Így persze továbbra is a mac integrált hangját élvezheted, csak erősítve.
Itt egy U2S amúgy, mac-hez jó lesz ritka használatra ennyiért.Szóval már csak a dac marad. Egyéb óhaj, sóhaj? Távirányító, kijelző, akármi?
[ Szerkesztve ]
-
Clickbait
aktív tag
No végül is úgy zakatolna a dolog, hogy:
PC-->optika-->dac
Mac-->USB-->dacOutputról meg monitorba. Gyakorlatilag semmilyen igényem nincsen DAC szempontból, egyszerű legyen és kicsi. Nyilván égnek áll tőle a hajad, csak példának mondom az Audioengine D1-et. Szóval ilyesmire gondolok csak árban olcsóbbra. Nem kell semmilyen fícsőr, tényleg csak tök egyszerűen össze akarom kötni a két gépet egy monitorra, aztán azért nem árt ha normálisan szól. Igazából teljesen meg vagyok elégedve a PCs alaplapival (Asus Maximus VII Hero) és a Mac alaplapijával.
You got clickbaited.
-
SunMount3r
nagyúr
Amúgy most 15 max 20K-ig mi az ajánlott?
Köszi!
-
lenker
csendes tag
Jó Reggelt!
Tanácsot kérnék:
Egy ATH-40x elégedett tulajdonosa vagyok, Le Max 2 telefonról hajtom, de nem tudom "végére ért -e" ez a fejes képességeit tekintve. Egy Xduoo x3 vagy egy Zishan Z2 hozhat még javulást, vagy ne induljak el a lejtőn?
30e Ft kb. a fájdalomküszöböm. -
Bodz
nagyúr
válasz Clickbait #62135 üzenetére
Nem áll égnek a hajam, csak szomorúan veszel tudomásul, hogy egy újabb, a forráson spórolós megközelítéssel találkozom...
Mondjuk én a pc-t kötném usb-n, ha már gyakrabban használt. Szóval inkább egy modern usb, mint az alaplapi optika.
Szóval kell neked egy olcsó cucc, amiben van fejes erősítő, használható előfoknak (valahogy kéne hangerőt szabályozni a monitorokon), optikai bemenetes. Így kora reggel öööööööööööö.
LSR305-höz egy gondolat.(#62140) SunMount3r: 2 üveg Bling? Nem látok a fejedbe, hogy mit is szeretnél pontosan.
(#62141) lenker: Erre tessék!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz SunMount3r #62143 üzenetére
Musiland 01 US Mark 2, 04 MX, 02 US Dragon pl. Vagy más. Attól függően, hogy milyen hangfal és fejes.
[ Szerkesztve ]
-
Clickbait
aktív tag
Tudom-tudom, hogy szívfájdalmad.
Bár aludtam rá egyet, szóval inkább most költök rá és akkor a sírba viszem magammal. Bár azóta arra is rájöttem, hogy igazából ha nem szól Macről akkor sem szakad meg a szívem. Igazából átmeneti időszakban lenne pofás ha szólna, de utána már tényleg tökmindegy, mert 99% asztaliról menne.
Minden esetre el kell mennem újra Hitspacebe gyónni egyet, és kitalálni mi legyen hogy legyen.
Steinberg UR 22 mk2 is ígéretes, bár marhára nem értek hozzá. Viszont az ára kicsit fáj, ugyanis már bőven átléptem azt az összeg határt amit rá szerettem volna szánni a zenére. Már csupán a monitorok ára túllépi.
You got clickbaited.
-
Tim82
félisten
Erről a Phiree U2S-ről mit kell tudni? Mennyire tekinthető elfogadható USB-SPDIF konverternek?
-
bkercso
nagyúr
válasz Dorien #62148 üzenetére
A nyugdíjasok agya úgy működik, mint a kisgyerekeké. Intelligens és okos embereknek is sokszor tényleg bármit be lehet adni, ha öregek és magányosak lesznek. (Nyilván nem mindenkinek.) Szóval ezek elsősorban nekik kerülnek "kifejlesztésre"; más kérdés, hogy pár fiatalabb birka is megveszi őket.
Ráadásul törvényileg szabályozni ezt még nem sikerült, hiszen nem nyilváníthatunk valakit a kora alapján ismét kiskorúnak.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Ryzen 7 5700X / RTX 3070 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB SSD / 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest