Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz Speeedfire #45769 üzenetére

    A BT-nál az a baj, hogy az olyat csinál, hogy először kibontja neked az mp3-at (ami egy veszteséges formátum ugye), majd újratömöríti egy másfajta (BT szabványban foglalt) szintén veszteséges kodekkel, és azt küldi át az éteren. Lossless esetén ez annyival jobb, hogy ott nem vesteséges tömörít újra másik veszteségessel, hanem legalább "csak" egyszer vesztesz belőle. Az apt-x esetében az újratömörítés már nem veszteséges, hanem veszteségmentes, így az nem rontja tovább a minőséget elvileg. Gyakorlatban meg viszonylag kevés értelmes tapasztalat van a neten sajna.

    Nekem mondjuk nicns asztali gépem, van egy laptop, abban egy HDD-n a zenék. Ennél pontosan hogy jönne a RPI a képbe? Nem igazán találok sok konkrétumot a weblapjukon, csak inkább ilyen-olyan netes videók vannak a témáról, amiket találtam, ezért mindig elakadtam az "á, jó lenne" stádiumban. :N

    A CCA esetében pont az imént linkelt plugin tudja azt, hogy az egész rendszer hangját gyakorlatilag kiküldi DLNA-n keresztül a CCA-ra. Most lehet persze ezen vitázni, hogy ez így gagyi, meg nem szeressük a rendszer audioszerverét, meg különben is linux kernel nem elég jó zenére, de alapvetően ez egy működőképes megoldás, és marha kényelmes.
    Amúgy szerintem van rá szabvány, mert ot a DLNA, évek óta, csak valamiért nem nagyon implementálják sok eszközbe. Volt ott a boltban is kitéve, ahol nézegettem a fejeseket valami Wi-Fi modulos cucc, csak nem találom most a típusát, szóval lehetne, csak valamiért nem annyira népszerű.

    Honkydoo: Fenébe, az nem olyan jó akkor. Milyen lejátszóval próbálod amúgy?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák