-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Pedig jogos a felvetés, mert ki tudja, hogy egy régi felületet mikor kezdenek el kikoptatni a gyártók, már jön az új USB szabvány is.
Goblin12: Ha a távoli jövőben mégsem lenne elérhető notin Tűzmadzag, akkor USB-ről is tudsz jelet vinni a Twin-re egy átalakítóval.
(P.H.)
-
Goblin12
őstag
-
Bodz
nagyúr
válasz raven12 #33490 üzenetére
Hát persze, csak nem gondoltad, hogy ugyanúgy szólnak?
Na de előtte lenne egy meghallgatásra érdemes darab szerintem, ha belefér a keretbe... Ennek egy régebbi változatát árulják 1300 euróért Rein Audio X3 néven. Valami hasonlót hallottam én is (csak a dobozolás különbözött), igaz pontosan nem tom, hogy most az XMOS vagy még a Tenor USB-s verzió, de igen jó hangja volt.(#33493) ates93: Mennyiből?
Beléptem az X-Szekeres II tulajok klubjába.
[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
Ha lenne kedvem szarakodni vele, simán megvenném, csak félek tőle, hogy a nyakamon marad (már nem azért, mert nem tudnám továbbadni, hanem mert annyira megszeretem ), és akkor az egy túl drága mulatság volt...
40k alatt maradva használtan?
Egyébként inkább a meleg, és nem éles hangképűeket preferálom, minél több aljával. -
.DLL
veterán
válasz raven12 #33509 üzenetére
Csak várd ki a talit és a Musi 03-at Persze szigorúan 40k alatt, mert pl. az AK100 lemosta részletességben, amin én akkor meglepődtem, pedig logikusan nem kéne meglepődni rajta. De pont az a lágy karakter amit keresel szerintem. Tere is mély és jól elkülönülnek a viszonyok.
(#33511) raven12:
Jogos, a musi-t úgy is írtad már korábban, kéne valami új versenyző, mi. Meghallgatást megért a HRT MS-II, Microstreamer, KisDac (bár neki nem olyan jelentős az alja, de van, csak ..."pontos" amennyi kell)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
RetepNyaraB
veterán
Ez itt milyen vetel?
Abszolut ertekben kerdem, köldöknezes nelkül, hogy mihez stb stb
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
csƵ
addikt
Úgy néz ki, sikerül szereznem egy 02 Dragont. Lenne pár kérdésem:
- Majd a Winben a hangbeállításoknál a formátumot vegyem a legmagasabbra (32bit/384KHz)?
- Milyen táppal működik és mekkora a hangminőségbeli változás, ha áramról van hajtva?
- A hivatalos kínai oldalról töltsem le hozzá a legfrissebb drivert? -
kriszwells
aktív tag
Üdv! Nem tudom, hogy jó topikba írok vagy van rá más, de...
Ünnepségre nekem kell beugranom hangtechnikát összerakni valaki helyett, a lényeg hogy az alábbi cucc van:
http://www.rhsound.hu/obrazky/mix/MS602Mn.jpg
ez az erősítő RHSOUND MS 602-M két hangfal hozzá.
http://www.metroman.hu/kepek/6291_azusa-js-168v-vezetek-nelkuli-mikrofon-7.jpg
és egy ilyen vezeték nélküli mikrofon. Kérdésem, hogy erre az erősítőre ha rádugom a két vezetékes mikrofont, akkor ezt harmadiknak még rá tudnám, kötni? Illetve egyáltalán, hogy tudom ráköni? Tápkábel ok, az AF OUT-ra menne hangfal? vagy ezt a jobbszélső csatlakozóval rádugom az erősítőre?
Kösz a segítséget.
Core i5 10400F, Lenovo T32h-20, Nikon Z Fc, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA
-
PuMbA
titán
1. 32bit/44.1kHz és váltogatni fogja automatikusan.
3. Igen, 聆听(Monitor)系列 (USB) 驱动程序 [2.4.2.2] lesz a tied. -
.DLL
veterán
válasz kriszwells #33515 üzenetére
A vevő AF out-ján a nagy jack valószínűleg Line szintű, azokat kösd a keverő Line 3/4 vagy 5/6 bemeneteire, a vezetékes mikrofonokat meg a MIC 1-2-re. A Main Out-ot meg az erősítő bemenetére. A hangfalak bekötése már gondolom nem gond.
Sok sikert az október 23-i ünnepségre![ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Sonja
nagyúr
Egy Shure SRH440-hez milyen DAC-ot ajánlanátok, amit idehaza is be lehet szerezni? Nézegettem már sok mindent az olcsótól a drágábbig, de a legtöbbet csak külföldön lehet megvásárolni. Idehaza is van pár olyan külső USB-s "hangkártya", ami számomra felesleges dolgokkal van tarkítva (mikrofon + gitár bemenet). Illetve találtam egy helyen egy StyleAudio CARAT-UD1 DAC-ot 20eHUF-ért, ez vajon milyen lehet?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
.DLL
veterán
Igen, jó lenne ha ezeket is felkarolná egy magyar tőkés úr, és itthoni garanciával, rövid határidővel tudná küldeni, mert úgylátszik erre van igény. De nem tudom milyen a Musiland üzleti politikája, európai megfelelősége, stb... lehet nem olyan egyszerű. Belekezdenék, de én nem vagyok tőkés úr
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #33526 üzenetére
Akkor egy hosszabbtávú befektetés lenne nyilván egy olyan boltnak, aminek amúgy is profiljába vág, 25-25db a Minitől a 03-ig szerintem elmenne egy év alatt, mert tényleg gyakran vannak ajánlva.
A vaterás eladó nem tudom garanciát nyújtott-e rájuk.(#33528) wdarty: Presenter-2 fejhallgatóerősítőre van kötve a Musi, az pedig 32Ω-os fejeseket hajt nálam. A beépített erősítője is használható, de részletességben elmarad egy jobb külső megoldástól.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Freeman007
senior tag
Sziasztok, tudom, hogy nem pont ide tartozik, de eseteges impact twinhez miféle firewire kártya ajánlott? Gondolok itt a via és a TI chipset-es kártya közti különbségre.
"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."
-
PuMbA
titán
-
.DLL
veterán
Ezek már nem elérhetők V100 klón nem létezik?
Szerk.: megtaláltam Accurate Audio A200 néven ha minden igaz, bár pont ez a friss, nagy terű hang amit a V100-ra írtál olyan kellene. Na persze talin majd meghallgatom az X-Szekereseket, hogy teljesebb legyen a kép.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
bookninja
tag
sziasztok!
dac/amp vasarlasat tervezem kb. egy honap mulva, egyelore csak szimatolok. ehhez szeretnek utmutatast kerni.
jelenleg van egy creative aurvana live fejesem, jovo ev elejen veszek aktiv hangszoropart is (piciocco kinai modecom vagy tv). zenet kizarolag geprol hallgatok. ezekhez kellene forras olyan 30-35k korul. amiket idaig szamitasba vettem az a musiland 02 dragon, illetve bkercsonak vannak cuccai amik szimpatikusak, csak laikuskent nem tudom, hogy dacot is tud-e az erositok melle bepasszirozni es hogy azok milyen minoseguek. ezeken kivul van-e mas alternativa meg ebben az arsavban?
koszonom.
-
kicsit fejtsd ki mert én speciel nem értem a kérdést sem.
Mi az, hogy áramról megy ?Ha külső tápot akarsz hozzá akkor csináltass vagy csinálj egy 5-12V közötti lineáris DC tápot.
Rengeteg kapcsolást találsz a neten vagy akár ha visszaolvasol itt is.
Fogod hallani a különbséget is.Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
.DLL
veterán
Vehetsz hozzá egy modell akksit is 7,4V; 10,8V vagy 11,1V LiPo (+ megfelelő töltőt hozzá nyilván) lestabilizálod (bár ha a belső stabok megengedik az 5-12V-ot akkor fölösleges) ennél tisztább árammal aligha tudod etetni. Veszel két akksit és egymást váltva töltöd/használod, szerintem egy napot kibír, úgysem folyamatosan használod gondolom.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
addikt
Üdv!
Tegnap délután az AUDIO DG képviselője kihozta az NFB-15-ös DAC-ot, be is üzemelte, én meg egy napja tesztelgetem, egyelőre a Foobar2000-el, amivel azért vannak gondjaim. Nem akarom túl bonyolítani a beállításokat, mivel eddig nem igazán használtam, és bár a DAC driverének van ASIO támogatása, de valami miatt nem működik, így a WASAPI-t állítottam be. Szerencsére magával a DAC-al nem kell bíbelődni.
Egy MP3-as lejátszásnál dobott egy ilyen hibaüzenetet a Foobar, lehet ezzel valamit kezdeni?
Azután olvastam, hogy célszerű kikapcsolni a Replay Gain-es beállításokat, és kérnék egy megerősítést, hogy akkor ennek ugye így kell kinéznie?
Előre is köszönök minden javaslatot."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
bkercso
nagyúr
válasz pendre54 #33541 üzenetére
Igen, így kell kinéznie.
Azt az MP3-at meg konvertáld át valami konverterprogrammal, de sokat ne várj tőle. Telefonminőség, csak beszédre való. Valószínű, hogy sérült lehet a fájl, mert azt meg nem 24 biten szokás tárolni. Ez olyan, mintha egy fotó vízszintes felbontása 300 lenne, a függőleges meg 2000.kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
addikt
Gondoltam, hogy valami ilyesmi gond lehet, egyébként a neten találtam, egy régi Székely Mihály felvétel lenne, de akkor ez most kimarad. Ez a Replay Gaines cucc az rendben van?
Közben látom, hogy megjött a megerősítés.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
PuMbA
titán
válasz bkercso #33543 üzenetére
"Valószínű, hogy sérült lehet a fájl, mert azt meg nem 24 biten szokás tárolni. "
Nem azt írja ki, hanem azt, hogy 24 bit van megadva kimenetnek és ezt akarná használni, csak ugye a 8000 Hz miatt nem tudja 16 bites forrás esetén is 24 bitet nyomnak ki a zenelejátszó programok, ha a kimenet 24-re van rakva.
[ Szerkesztve ]
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok.
Egy ismerősöm keresett meg mail-ben, hogy szerintem ez jó-e neki fejhalgató erőlködőnek.
Remélem ti tudtok válaszolni a kérdésre, mert azon kívül, hogy rágugliztam nem lettem szakértőElőre is köszönöm!
hülye ember nincs, csak keveset kérdez...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz pendre54 #33544 üzenetére
Feltehetöleg gramofonrol digitalizaltak es megcsuszott a kollega keze a beallitasokon
A beallitasokhoz: ha lehetseges minden hangzas befolyasolo dolgot kapcsolj ki, allitsd nullara, töröld, stb. A foobar eq-ja pl. amugy is nagyon szinez es tönkreteszi a hangkepet. A Replay Gain gyilkossag egy jo felvetelnek.Az asio drivert feltetted (a dachoz) a gepre..?
Most nem emlekszem: foobar asio-plugin megvan hozza?
Ha a beallitasokban asio outnal ki van pipalva a 64 bites driver es a Tied nem az, akkor nem fog se szolni, se latszani![ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
.DLL
veterán
válasz RetepNyaraB #33547 üzenetére
Wasapi nem jó Asio helyett?
(#33540) contaxg: Nagyon élő! Megelevenedett minden, de tényleg nem nagyon szól bele a hangképbe. Egy csipetnyit lehetne mélyben erősebb, de így is nagyon tetszik! Gondolom op-ampokkal még lehet finomhangolni. Eddig csak a K540-nel és az SHP-5401-gyel (fotó: mp3store.pl)próbáltam, a másik projekt most van folyamatban.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
addikt
válasz RetepNyaraB #33547 üzenetére
Akkor próbálok fotókkal illusztrált választ adni, hátha így könnyebben kiderül, hogy mi a gond.
Az asio feltelepült a driverrel együtt, még az asztalra is kikerült az exe-je.
A componentek között is ott van.
Viszont az output-os listában már nem szerepel.
Az outputban az asio drivers így néz ki."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest