-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
DEJVID
őstag
válasz vodkaboy22 #25454 üzenetére
Én ezt az előlapot nem értem.
szerk.: kapcsoló, poti gombja, de főleg ezt a sárgarezet nem.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz DEJVID #25456 üzenetére
Mi nem tetszik benne? Azonkívül hogy lakkozott csiszolt sárgaréz? Hehe sárgaréz szín párti vagyok evvan Számomra ez nonpluszultra szép C3G csöves
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ear001
addikt
Valakinek egy cuki kis darab, beépített phono fokozattal?
-
Falconer
aktív tag
Sracok kellene nekem egy kis help
Rendeltem egy ATH-A900X fejhallgatot, es szuksegem van valami erosito+DACra amivel ki tudom hasznalni.
Zenehez kellene foleg, meg nem artana ha film nezeshez is tudnam hasznalni a PCn virtual sorroundban (line in bement aztan csokolom?)
Fogalmam sincs mennyit lenne erdemes rakolteni, mi eri meg igazan, 300-350 usd fole nem nagyon szeretnek menni. Szoba johet kulon dac + amp is, egybe is lehet, lehet az amp resze akar diy kit-ben is, hasznalt is ok forumrol..
-
contaxg
veterán
-
matyi94
senior tag
Számomra a luxus kategóriát abszolutban megnyerte a Human Audio Sileoja. Ugye jóval olcsóbb is, mint ez, mindent tud, ami nekem kellene benne és nagyon szexi is Már csak a lottót kell megnyernem
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
válasz Falconer #25461 üzenetére
Diy erősítőkből a Panda az elég jó darab, én legutóbb dobozzal mindennel láttam 190 dollárért + talán 70-ért szállítják. Dacot majd a többiek ajánlanak. Jók a weiliang ebayes dac-k, bár mostanában sokunknak problémái vannak velük. Megnézheted mellé mondjuk a hifimediy sabre-t arról is sok jót hallottam, szép dobozban van, külön tápos és bőven kijössz vele 100 dollár alatt.
Legyen szép napod!
-
Falconer
aktív tag
Na ezt nem tudom megmondani az a baj Nincs valakinek egy erosito muhelye ahol ra lehetne majd dugni kulonfele cuccokra? Mindenesetre kene egy jo ar ertek aranyu kiindulasi pont amivel hasznalnam egy darabig, aztan utana tudnam talan, hogy onnan merre.
A talalkozon csak a fejesekre koncentraltam, orultem, hogy talaltam valamit ami igazan tetszett minden szempontbol, raadasul baromi jo aron.
Ez a DIY moka amit ajanlottatok nagyon szimpi. Meg a csoves cuccok is (aune t1 pl), poen h lehet varialni a kulonbozo hangkarakterisztikaju csovekkel.
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #25469 üzenetére
Azt persze hozzá kell tennem, hogy nálam nincs
-
matyi94
senior tag
-
Falconer
aktív tag
válasz vodkaboy22 #25469 üzenetére
Koszi mindenki, majd ha megjott a cucc akkor visszaterhetunk ra
Ez a DIY usb dac kommentek alapjan elkepeszto.
-
contaxg
veterán
RIP Winamp.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
válasz matyi94 #25476 üzenetére
Azért Zoli egyből khm hozzám fordult és lett egy működő DIY DAC-ja... Így a 3-ból legalább 1 az működik
De bár hogy nézem 65k volt a DAC-ja igaz még nem hallottam, de jobban neki futva felugrik bennem pár kérdés:
Javítani kell egyből szakinak másként nem megy?
Gari?
És ha megy akkor esetleg driver hiba? Az se fix hogy jó... (Főleg USB mellett...)Egyre jobban az a vélemény van bennem hogy DIY daccal csak óvatosan (mondom én a diyerkedő...)
de most komolyan 100k-ba pl a DACTILUS már olyan hangot képvisel tudással is egyben ami nagyon ott van és ha azt is figyelembe veszem, hogy ja van korrekt áfás számla, van garancia, van termék támogatás, bedugom és megy megéri az a 35k többlet?
Mindenki döntse el mindenki maga. 10-30k ig diy meggondolandó 70-100k körül biztos megéri szívni egy ebayes diy cuccal? (Erről még aki úgy értelmezné hogy azt mondom NE annak: Még én se tudom ! Csak költői kérdés és gondolkodásként tettem fel! )Bár azt is hozzá tenném ,hogy fizik ugyanilyen dacját míg ment hallottam!
És jut eszembe az 75k volt (+USB miatt)
1. Pattogott (75k ért vicc szerintem...)
2. 1-2 órán belül az is beadta a felmondását és örök vadász mezőkre futott...[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
válasz vodkaboy22 #25477 üzenetére
Ha visszakapom a rossz trafó árát ( úgy néz ki összejön ) akkor 40 alatt vagyok mindennel együtt.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
vodkaboy22
addikt
válasz Zoli133 #25478 üzenetére
Hmm ez is jó +infó!
Az úgy már nem rossz. Jut eszembe lehet hétvégére már lesz USB/SPDIF konverterem!
Várlak hallgatózni a DIY DAccal. Lesz lehet pár más csemege is.[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
válasz vodkaboy22 #25479 üzenetére
Milyen transzportot szerzel?
(Ha összejön szívesen átmegyek. )
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
vodkaboy22
addikt
válasz Zoli133 #25483 üzenetére
Jogos a nyákkal nem volt gond!! Sőt az analog oldalon cseréltem pár vacakabb kondit is jó wima-ra és a forrasztás alatt a nyák remekül viselkedett. Nem hámlott, bomlott.
Az elrendezés érdekes de nincs vele baj.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Tamoo
MODERÁTOR
printscreen
Nem egészen ide vág, de meg tudná mondani valaki, hogy Aimp3-ban miért nem tudok "paraméterek"-et állítani? 32bit? -
.DLL
veterán
No volt egy kis időm, kezd körvonalazódni az erősítő dolog. Nézegettem a CMoy-t, a Canamp dizájnt, és ezekhez hasonlóakat. A CMoly szimpatikus, de kiegészíteném egy második fokozattal, mert úgy is tudom, hogy első körben 100Ω alatti fejeseket fog hajtani (Philips, Superluxok), úgyhogy lehetőleg 4Ω körüli kimeneti impedanciát szeretnék (az SHP5401-et is fogni kell erősen, mert hajlamos búgni)
Olvasgatva hozzászólásokat az is lejött, hogy felesleges nézegetnem a műverősítő adatlapokat, mert 1-1 opamp egésze máshogy tetszik az egyes embereknek...
Egy dolog viszont a mumusom: a keresztáthallás. Úgy gondolom, hogy a jó csatorna szeparáció a jó tér egyik alapfeltétele és záloga. A PCM2902 DAC-é alapesetben -92dB, ez eleve nem túl acélos, de azért nem rossz, ha már az ölembe hullott ebből szeretném kihozni a lehető legtöbbet. Tehát ennél egyik komponens se okozzon több keresztáthallást.
Csomó dual műverősítnek, amik amúgy tök jók lennének, pedig ilyen -70-80dB, vagy frekivel még ez alá is csökken.
Volt, aki az opa2134-re azt mondta szűkös, zárt a tere (crosstalk<-130dB), míg egy másikra (AD8066) meg hogy szellős, széles tér, jó jelenlétérzet (crosstalk: 80dB) Az meg hogy lehet hogy jóval több áthallás, mégis szellősebb tér?
Ezek szerint a csatorna szeparáció nem is számít annyira, fontosabb a műverősítő karaktere és beállítása?
Pedig pont azon gondolkodtam, hogy akkor két külön single opamp, két külön minden menjen, dual-monóban... Azért 1000 forint körüli opákból ha már kettőt is kell venni egy típusból, akkor már financiálisan nem olyan felhőtlen a cserélgetős móka.
És gyanítom akkor is nagy különbség fedezhető fel a hangzásban, ha adott típuson belül is, dual vagy két single tokozással építi meg az ember az erősítőjét.Az a baj, hogy tér- és szeparáció-b_zi lettem, szinte más nem számít most. (ezen túl a hangkarakter legyen csak simán semleges, pontos)
Ja mégvalami: a Texas féle headphone driverekről és bufferekről mi a véleményetek (pl. TPA6138, BUF638)? Megéri ilyet alkalmazni?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
vodkaboy22
addikt
DUalmono
Áthallási problémákra tessék
75Vpp-s kivezérlés mellett (AB osztályba tolva) sincs a 2 csatorna között érzékelhető áthallás (Labor műszer 125dB-re volt hitelesítve amivel mérve lett.) de nem is véletlen mivel dualmono és a két csatorna galvanikusan teljesen elválasztott. (2 teljesen független erősítő 1 doboz)
Hasonlót úgy tutsz hogy mondjuk csinálsz egy dupla cmoy-t 2 táppal egyik csatorna egyik táp másik másik táp és az egész legyen független egymástól. OPA-nak LM49710. (Ha akarod rakhatsz mögé LM49600 vagy BUF634A-t. )
A BUF634 az nagyon jó van is itthon egy pár csak drága és okosan kell használni mert könnyen gerjed magas frekin amit csak scope-al látsz.És igazolom amit mondasz saját tapasztalat minél nagyobb csatorna szeparáció annál jobb tér! De ehhez 4Pin-es XLR fejes csati is dukál! (Film-Játéknál jó nagy különbség tud lenni, de nagy színpados komoly zene is megmutatja a foga fehérjét! )
-
vodkaboy22
addikt
32bit/384-es flac-ot honnan szerezhetek?! (Pénzért vagy nem pénzért is de sample is jöhet! )
Van új transport/DACVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Melorin
addikt
válasz vodkaboy22 #25491 üzenetére
És ha a forrás nem dualmono kialakítású (általában nem) akkor mi van? Mert akkor a jelföld közös, és áthallatszik.
Legalábbis én ha az ellentétes csatornába dugom az RCA-t mint amit hallgatok, akkor is áthallatszik egy halk cicergés. -
vodkaboy22
addikt
válasz Melorin #25494 üzenetére
Így van akkor nagyobb az áthallás ha nem dualmono a rendszer de ez fejesnél még sokak szerint nem is gond, mivel így teljesen elszigetelnéd egyik füledet a másiktól ami mellett és ellen is van bőven indok.
Nem sok dualmono fejes erősítő van amit találtam az is fél milkától kezdődik
Így nagyon nem tudom az enyémet hasonlítani másikhoz (amíg nem építek még egyet )
De gondolj bele a végfokoknál már nagyon régi high-end norma hogy a végfok dualmono legyen.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
matyi94
senior tag
-
szakibá...
senior tag
válasz vodkaboy22 #25493 üzenetére
Itt nézz körül, hátha van valami.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
vodkaboy22
addikt
válasz szakibá... #25498 üzenetére
Nem akar bejönni?
-
szakibá...
senior tag
válasz vodkaboy22 #25499 üzenetére
Érdekes, nekem se, pedig a cím jó. A gugliból jutottam erre az oldalra, amin szerepel ez a link.
Nem tudom, mi van, de most ez se jön be, pedig nyitva van a másik fülön. ???[ Szerkesztve ]
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Call of Duty: Black Ops 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest