Új hozzászólás Aktív témák

  • exciplite

    csendes tag

    Sziasztok!

    A zenehallgatási élményem/utam szeretném megosztani veletek. 2016 óta, egy gyerekbarát AKG K550 volt a társam úgy egy évvel ezelőttig. Akkor vettem egy Meze 99 Classics-ot, teljesen impulzív volt a vásárlás, megláttam, megtetszett, megvettem. Új hangzás, másabb karakter teljesen, nagyon üdítő volt sok év után valami újdonság. Ezzel el is voltam pár hónapig, de a vezérhangya elindult. Mivel a MBA kimenetéről hajtottam, gondoltam jöjjön először egy belépő dac, a iFi Zen DAC V2-re esett a választás, pénztárca kímélő és jó véleményeket találtam róla, valóban kellemes kis masina, ezzel egyidőben a 99-es kapott egy ezüstözött pentaconn "upgrade" kábelt is. Érezhető volt a minőségi ugrás. A GTO filteres firmware-vel nagyon élvezetes volt a zenehallgatás. De a hangya... a dac kapott egy TMP tápot és ismét egy picit feljebb lépett a minőség. A vezérhangya nem tudott megnyugodni, ezért elkezdtem streamert építeni. Beszereztem egy RPI 4-est és TMP tápról meghajtva egy Volumio-val nagyon tetszett! Olvasgattam a 99 Calssics-ról még egy kicsit, miszerint a Brainwavz hibrid párna nagyon jót tesz a fejhallgatónak, próba szerencse gondoltam, és tényleg, egy új fejhallgatóm lett. Talán gyárilag is ilyennel kéne szerelni. Eltűnt belőle a torzítás, sokkal világosabb lett a hangképe és végre nem brummogott. Megismerkedtem a PEQ-val, kiigazítottam amit hiányoltam, tudom sokan ördögtől valónak tartják, de én a zenét úgy szeretem hallgatni, ahogy az én füleimnek kedves.
    Mivel sose volt nyitott fejhallgatóm, elkezdtem tájékozódni, meghallgattam pár Hifimant, Sennheisert, de Meze 109 Pro vett le a lábamról. Ismerkedtünk egymással pár hónapig, de inkább a 99-est használtam. Éreztem, hogy a Zen kevés neki, így elkezdett fejben kialakulni a nagy terv. Kell egy jobb dac, fejhallgató erősítő és streamer. Rengeteg kutakodás és hallgatózás után a következő láncot állítottam össze:

    TMP 5V lineáris tápegység -> Ian Canada UCPI, RPI 4 Volumio rendszerrel -> Ian Canada Shieldpi pro -> Transportpi Digi Accusilicon órákkal -> TMP coax kábel -> Topping E70 Velvet DAC -> Topping 25cm XLR összekötő kábel -> Topping L70 feljhallgató erősítő -> Meze PCUHD XLR kábel a 109 PRO-hoz

    De mit is kaptam? Egy számomra nagyon sokáig hallgatható hangzást, kellő részletességet. Sikerült egy olyan láncot összeállítani, amit évekig nagy megelégedéssel tudok használni.
    A mélyek nagyon szépen artikuláltak, nem összemosódott mint a zen dac-nál volt, szépen elkülönülnek a hangszerek, a térérzet is kellemes, a dinamika fantasztikus.
    A fejhallgató nagyon kényelmes, napi 4-6 órát szoktam vele zenét hallgatni a korábbi 1-2 óra helyett. A jazz, blues, "filmzenék" (pl. Hans Zimmer) és nagyzenekari művek nagyon kellemesen szólalnak meg rajta.
    Az esetek döntő többségében távzenét hallgatok, Tidal-t vagy Qobuz-t, 16bit 44.1khz felbontásban. Szerintem a Qobuz szebben szól, de az integrációja a streamer-be olyan suta... és connect interface nincs mint a Tidal esetén, remélhetőleg a FLAC "felfedezése" a Tidal-nak elmossa ezt a minőségi difit.

    Jó zenehallgatást kívánok!

Új hozzászólás Aktív témák