Aktív témák

  • Oliverda

    félisten

    válasz hunnylander #22541 üzenetére

    Ettől még sajnos nem lesz jobb hangjuk és a versenyekre kilátogató több ezer embert sem fogja vigasztalni az, hogy mennyire high-tech a motor. Ennél már az is jobb lenne, ha egyetlen motorgyártó látnál el ugyanolyan normális 6-8 hengeres versenymotorokkal a csapatokat és nem lenne idióta RPM limit, meg hasonlók.

    "A Nemzetközi Automobil Szövetség ma, pénteken szavaz a 2013-as motorszabályokról, a gyártók javaslatai alapján. A szakértők szerint az FIA várhatóan jóváhagyja az 1,6 literes turbómotorok bevetését. A Renault támogatja a javaslatot, a cél ugyanis az, hogy a Formula-1-es technológia megközelítse a szériagyártás technológiáját. "Olyan erőforrásokkal akarunk dolgozni, amelyek a hasznunkra válnak a szériagyártás során is" – tette hozzá Ghosn."

    Ennyi a történet lényege. Ezzel az F1 egy újabb exkluzivitása is kútba esik. Gyanítom, hogy a Renault meg a Mercedes volt a két fő kolompos ebben. A Ferrari-nál nem veszik majd sok hasznát a négyhengeres fejlesztéseknek, a Coshworth-nak szvsz mindegy mert nem gyárt utcai autókba motorokat így maradt a másik két gyártó. Abból is inkább a Renault köthette az ebet a karóhoz mert nem nagyon gyártanak komoly sportautót. Tudtommal nincs is nyolchengeres utcai motorjuk.

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Aktív témák