Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz spiritex #15342 üzenetére

    Az eltolás alapvetően csak az első partíciónál érdekes (hacsak nem hagysz hézagokat a partíciók közt, de akkor azt kézileg csinálod, így olyankor remélhetőleg tudod, hogy mit miért csinálsz úgy), szóval ha most egy eleve üres helyre raksz egy újat, vagy a meglévő(k) zsugorításával csinálsz helyet és oda egy újat, akkor attól az első partíció kezdő eltolása nem fog változni (hacsak nem a legelsőt próbálod átméretezni úgy, hogy az elejét vágod le, de az egyébként sem a legjobb megoldás, főleg hogy ha a Win7 telepítővel formáztál, akkor a legelső egy rejtett kis partíció). Ugyan úgy látod majd a Linux-os partíciót is Windows-ból, vagy Linux-ból is a Windows-ost olyasmikkel, mint a gparted, fdisk, parted, (Ubuntu-nál még a Disk utility) stb.

    Igen, ha kompatibilis fájlrendszerrel formázod azt a partíciót (az alapértelmezett ext4 jó lesz) és hozzáadod a discard paramétert az fstab mount opciókhoz vagy beütemezed az fstrim scriptet (én előbbit javaslom, főleg ha multi-OS).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák