Hirdetés

Aktív témák

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  Jobban preferálom az in medias res megközelítést, ugyanakkor kicsit azt érzem, hogy később hiányérzetem lenne, ha nem futnánk le a kötelező tiszteletköröket, úgyhogy lássuk csak...
  „Nem is tudom minek vágok ebbe bele” vagy „Úristen, mégis mit kellene írnom?!” et cetera, tudjátok, amik nem maradhatnak el egy ilyen kis "blogocska" indításakor, mintha legalábbis kényszerítene rá valaki.

  Na de álljunk csak meg egy pillanatra komám, egyáltalán ki a fene vagy te?
  Milyen jogos kérdés! Őszintén, néha még magam sem tudom.
  Vagyis komolyra fordítva a szót, ha jobban bele gondolok, nem meglepő, ha nem tűnök itt ismerősnek talán senkinek, sőt ez egész jó jellemzésem is lehetne bizonyos tekintetben, végtére is, ahhoz képest, hogy 2017-ben regisztráltam az oldalra nem gyűjtöttem össze túl sok hozzászólást eddig.
  Pedig amúgy felszoktam nézni az oldalra a hét folyamán néhány alkalommal, követek pár topikot, de én magam nem nagyon szólok hozzájuk.
  Hogy miért? Nem nagyon érzem szükségét, egész pontosan legtöbbször azt érzem, hogy egy-egy beszélgetéshez annyira érdemben nem tudok hozzászólni, én pedig talán sokakkal ellentétben azért nem fogok írni, hogy elmondhassam, hogy na, ehhez is hozzászóltam, bár, ha nem tettem volna se vesztett volna sokat a világ. Így, hogy kifejtettem az ezzel kapcsolatos gondolkodási módom talán már lehet valamilyen képetek arról milyen személy is lehetek én, de ha nem, segítek: egy icit-picit introvertált.

  Na oké, szép és jó, hogy mindezt elmondtad, de akkor hogy-hogy mégis belekezdesz ebbe?
  Talán pontosan ezért, titkon van egy olyan reményem, hogy ha rátudom venni magam, hogy egy kicsit írjak nap mint nap a saját anyanyelvemen akkor fejlődhetne a fogalmazáskészségem (olykor napok eltelnek úgy, hogy egy szót se írok magyarul), továbbá, ha már így a napjaimra, a hangulatomra próbálok meg reflektálni picit akkor talán könnyebben menne az is idővel, hogy szavakba öntsem az érzelmeim, fogalmazzunk talán úgy, hogy többek közt ez sem volt soha az erősségem.

  Tehát akkor, egyelőre a napjaim, érzéseim dokumentálom röviden, tömören.
  Persze kicsit a cenzor szerepét is magamra öltöm majd, végtére is azt hiszem azzal mind egyetérthetünk, hogy nem tartozik minden a nagyvilágra, bár kétlem, hogy egy tucat embernél több rátalálna erre, de ez a kijelentés így is igaz marad.
  Párhuzamosan vezetni fogok egy „offline” verziót is, aminek a felülvizsgált verzióját fogom ide is feltenni, legalábbis ez az elgondolás egyelőre.

  Hogy milyen rendszerességgel?
  Nos, az még kérdéses, nem tudom.
  Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy az életem nem kifejezetten eseménydús.
  Természetesen magában egy ilyen kijelentést mindenki úgy értelmez ahogy szeretne, részemről ez egyáltalán nem negatív dolog, sőt.
  Az az igazság, hogy szeretek a kitűzött feladataimra és azok elvégzésére koncentrálni, ennek érdekében pedig egy többé-kevésbé szigorú napirendhez tartom magam, szerintem ahhoz, hogy valami effektív legyen kell egy rendszer. Ennek viszont az is a velejárója, hogy nem vagyok egy kifejezetten spontán ember, és be is vallom, nem vagyok oda a váratlan dolgokért. A kiszámíthatóság számomra inkább egy pozitív csengéssel rendelkező kifejezés.
  Amire kiakartam lyukadni, az az, hogy nagy eséllyel kifogok találni annak is egy rendszert, hogy hogyan fog kinézni 1-1 bejegyzésem a jövőben, így könnyebb is lesz majd áttekinteni utólag, de ott még egyelőre nem tartok.
  Egy bevezető posztnak azt hiszem ennyi megteszi, ami azt illeti még lenne mit írnom, de ma kirándultunk egyet és eléggé elfáradtam, pedig maga a táv nem volt olyan hosszú, valószínűleg a hőség azért rátett egy lapáttal és ez lehet az oka, lényeg a lényeg, inkább kipihenem magam.
  Úgyhogy akkor holnap találkozunk, úgy tervezem, hogy az utóbbi pár napról ejtek majd pár szót, mert érdemes visszakacsintani.

  ¡Hasta luego!

 • Mirage

  tag

  Szép napot,

  Itt vagyok hát újra! Őrület, máris megduplázódott a bejegyzéseim száma, az kell mondjam, hogy ez ám a haladás...

  Hol is tartottunk? Ja igen, azt ígértem szót ejtek pár múltheti eseményről.
  Hát nézzük csak, első körben talán kezdhetném ott, hogy mit ad isten, felvettek egyetemre, arra a képzésre amire szerettem volna bejutni.
  Bevallom részemről elmaradt az ujjongás és a katartikus érzelem kavalkád, ami talán a többségnél ilyenkor mutatkozik. Az az igazság, hogy tisztában voltam vele, hogy úgyis bejutok hiszen azért ezt nem nehéz összevetni az előző ponthatárokat az általad elért pontokkal, és mivel nekem jóval több volt, mint a határ így inkább az lepett volna meg ha valahogy mégsem oda vesznek fel.
  Így hát részemről a „győzelem” már rég elvolt könyvelve, és a gondolatvilágom már rég túllépett ezen. Ez is mondjuk egy jellem hibám azt hiszem, hogy hiába halmozom a sikert, legyen szó bármiről, nem igazán tudok megpihenni a jelenben és kiélvezni az eredményt, hanem azonnal tovább lépek fejben a következő feladatra, amit befektetett energiával és munkával „meghódíthatok”.
  Megérkezett hát postai úton a levél is, amely tartalmaz minden teendőt és információt többek közt a beiratkozással, Neptunnal kapcsolatban. Mindez szép és jó, ezekkel nincs is bajom, szép sorjában lerendezek mindent.
  Amin kicsit megakadtam, az a gólyatábor meghívó. Szinte mindenki kivétel nélkül azt mondja, hogy ez a legtutibb buli a világon és ha kihagyod, száz százalék, hogy nem lesznek barátaid az egyetemen.
  Nem tartom magam olyan embernek, aki azért csinál dolgokat, hogy a mások által felállított prekoncepcióknak megfeleljen, de ez nem jelenti azt, hogy ne adnék a más véleményre.
  Való igaz, kicsit megingatott ez a dolog, hiszen mi van, ha mégis totál igazuk van?

  Szóval vissza a gólyatáborhoz, őszintén? Nem szeretnék elmenni.
  Hogy miért? Úgy érzem, hogy a programok közti balansz olyan irányba tolódik el főleg, ami nem egészen nekem való, ezernyi dolog van, amit szívesen csinálnék, de sajnos a bulizás pont nincs rajta a listán, ahhoz meg azért drága a belépő, hogy ott hagyjam az első nap, és itt most nem csak arról van szó, hogy úristen, milyen introvertált vagyok, hanem ténylegesen nem bírja a fülem se a fejem a nagyon hangos dolgokat, vagy hát jelen esetben a zenét.

  Elismerem azt is, hogy van bennem azért egy kis (hogy egészséges mértékű-e azt nem tudom) szorongás az új közösségbe csöppenés gondolatától, de gyanítom, hogy mint mindig, majd organikusan megoldódik magától a dolog.

  Eddig nem említettem, de egyébként többé-kevésbé rendszeresen olvasok tarot, de még azért jócskán kezdő vagyok. Majd egyszer talán kifejtem az ilyen, pop kultúra által okkultnak titulált dolgokkal kapcsolatos véleményem, elsőre legyen elég annyi, hogy ne nézzetek őrültnek, a mágikus hókuszpókuszban én sem hiszek, viszont maguk a kártyák és az általuk elmesét út alapvetően úgy van felépítve, hogy ha azt értelmezi az ember a saját vonatkozásában akkor azért általában valami releváns útmutatást kaphat, röviden tehát amolyan irányított introspekcióként tekintek rá.

  Hogy később is visszatudjak tekinteni az olvasásaimra, dokumentálni fogom őket, legalábbis amik olyanok, amiket megoszthatok.
  Az egy kártya egy nap stílusú húzást szoktam csinálni szinte minden nap („Mire kell koncentrálnom ma?” kérdéssel), amolyan gyakorlás kép, de összetettebb dolgokat is szoktam kérdezni más kirakási minták segítségével.

  A mai napra az Eight of Pentacles jutott, hát ez mit is jelenthet?
  Mit ad isten, pár napja a matekingen futó akció keretein belül megvettem pár tantárgyat, egyrészt azért, hogy valamivel elüssem az időt (imádok matekozni), másrészt pedig ténylegesen szeretnék egy kicsit felkészülni előre is az tantárgyakra, amúgy is lesz szintfelmérő és nem szeretnék már azonnal elvérezni rajta.
  Gimiben nem emelt matekra jártam, így lehet nekem kimaradtak dolgok, amik egyébként már alapelvárások lennének, ezeket mindenképp pótolnám még most, hisz ráérek.
  Ennek a kontextusnak a fényében a kártya üzenete egészen találó, hiszen arra hívja fel figyelmet, hogy ideje még a képességeimen csiszolni, és hogy a befektetett energia bizony megfog térülni, metodikusan dolgozni a hosszútávú céljaink felé sosem elvesztegetett idő, nem szabad feladni, megállapodni.
  Ez összecseng az én alapvető világnézetemmel is (avagy, hogy a kemény munka mindig kifizetődik), így hát eléggé megérintett ez az üzenet, abból a szempontból, hogy az előre tanulással kapcsolatos ötletemben megerősített, hogy érdemes csinálni.
  Úgyhogy ma bele is fogok vágni.
  A gólyatáborral kapcsolatban is kérdeztem, és habár most nem fejtem ki hosszabban, olyan választ kaptam aminek hála azt hiszem nem kell aggódnom hogy kihagyom, lesz még lehetőségem ismerkedni az után is, és én magam is ezen a véleményem voltam, vagyok.

  Úgyhogy a mai program egy kis tanulás lesz, plusz, most fut a summer sale úgyhogy megvettem a Civ 6-ot is, sajna nincs natív PS5 verzió így a visszafele kompatibilitással fog futni, remélhetőleg jól. Utoljára nagyon rég játszottam ezzel a szériával, talán a negyedik résszel számítógépen.
  Egy kicsit eljátszogatok ezzel az újabb résszel is majd estefele, de majd csak miután végeztem az edzéssel. Szerencsére ma enyhébb idő van, így talán nem fogok egy vödörnyit izzadni közben.

  Ui.: Ezt az egészet még kora reggel írtam, de elfelejtettem posztolni mielőtt elugrottam itthonról, így most pótlom. Kicsit furán jött így ki a lépés, de ez van, mea culpa.

 • Mirage

  tag

  Kipróbáltam a Civ 6-ot.
  Őszintén nem voltam biztos benne, hogy fog-e tetszeni, elvégre ránézve pár screenshotra és gameplay videóra nem tűnik olyan nagy durranásnak a játékmenet, mégis azt vettem észre, hogy az eltervezett egy órácska játékból lett kettő, és a végén már alig bírtam elszakadni tőle. Szórakoztató egy játék, és a konzolos irányítást is jól megtudták oldani.
  Ténylegesen létezik ez a “na csak még egy utolsó kört lenyomok” effektus! :DDD

  De most már leállok, muszáj, mert azt vettem észre, hogy 1-2 órával a lefekvés előtt már jobban járok, ha nem játszom, különben csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem bírok elaludni, annyit pedig nem ér egy játék sem, hogy a nagy nehezen megszokott alvási ütemem felborítsa, azt hiszem ezzel bárki egyet tud érteni akinek szintén voltak időszakai amikor nem tudott aludni rendesen.
  De holnap tuti folytatom majd!

  ¡Hasta mañana!

  [ Szerkesztve ]

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  Tudom kicsit össze-vissza írok. Még nem alakult ki bennem az, hogy hogyan is kellene eljárnom, ami az időzítést illeti. Reggelente írjak előre? De akkor még nem tudom biztosra, hogy mi minden fog történni a nap folyamán... De akár írhatnék reggel az előző napról is, bár az meg olyan furcsa kicsit, legalábbis így fejben annak tűnik.
  Szóval a legkézenfekvőbbnek egyelőre az látszik, ha estefele vetem „papírra” az aznapi gondolataim.


  Mivel imádok zenét hallgatni, így úgy gondoltam bevezetek a bejegyzéseimbe egy új, rövidke részletet, amiben az aznapi kedvenc, legtöbbet hallgatott zeném rakom be.
  Leírom a címét, illetve linkelni is fogom, de csak a Spotify linkjét, mivel azt preferálom.
  Úgy gondolom, hogy ez egyrészt hasznos lesz valamilyen szinten talán a hangulatom lekövetésére is, de ha mást nem arra mindenképp, hogy megtudjam figyelni hogyan alakul az ízlésem idővel. Röviden összefoglalom majd mindig, hogy aznap épp miért arra esett a választás, amire.
  Alapvetően sokféle műfajt hallgatok, jó pár nyelven (de csak olyanon, amit beszélek, de legalábbis nagyjából értek), úgyhogy azért lesz egy kis változatosság.

  Ami a mai napot illeti, talán az lenne a legstílusosabb, hogy ha egy olyan számmal indítanám ezt a „tradíciót”, ami attól az előadótól származik, akiktől jött az ötlet a Prohardveres felhasználó nevemhez is.

  Úgyhogy a nap zeneszáma nem más, mint a Мираж - Музыка нас связала [link]
  Ehhez úgy éppenséggel túl sok mély gondolatot nem tudok fűzni, szimplán csak tetszenek a számaik és szívesen hallgatom, általában gondban vagyok mindig, ha ki kell találni valami felhasználónevet, így sokszor a zenei világból merítek ihletet, miért is ne választhatnék szimplán valami olyat, amit csak úgy szeretek? Hát így született az itteni is.

  A délelőtt egy részét az olvasgatásnak szántam, főleg vallási, spirituális jellegű irodalomra kell gondolni ezúttal. Valahogy most ehhez volt kedvem.

  Utána megvolt a szokásos napi Tarot húzásom, javaslatra kicsit átfogalmaztam a bevezető kérdésem, és azt kérdeztem, hogy „Mire szeretné a lelkem felhívni a figyelmem ma?”.
  Mára a II. The High Priestess jutott, talán felhívandó arra a figyelmem, hogy ideje egy kicsit jobban magamba néznem, és el kellene kezdenem kicsit az ösztöneimre, zsigereimre hallgatnom ahelyett, hogy mindent a logika és intelligencia útján próbálnék megfejteni.
  Valóban, én magam is úgy érzem egy kicsit nyitottabbnak kellene lennem a spiritualitás irányában, mert vannak dolgok, amikre a válasz inkább belülről jön, talán a lélekből, mintsem az agyból, ha fogalmazhatunk így.
  Talán nem is véletlen, hogy ilyen jellegű irodalom olvasására vágytam pont. Néha nagyon nehezen állok neki, pedig érdekelnének ezek a témák is.

  Befejeztem a tegnapi CIV 6 játékom is, sajnos kikaptam, de ez talán várható is volt így elsőre. De ez annyira nem fájó, annak fényében, hogy azért nem hódított meg senki, csak a tudomány útján nyerte el a győzelmet az ai nálam hamarabb, talán egy kicsit túl magasra raktam a nehézséget így elsőre. Majd holnap folyt.-köv.

  Utána aztán folytattam a matekozást is, átnéztem a különböző százalékszámításokat, ezek mindig is jól mentek szóval nincs vele gond, de egy kis ismétlés sosem árt.Utána jött a függvényhatárértékének a vizsgálata, szerintem ez gimiben kimaradt, de nem tűnik egyelőre túl bonyolultnak, viszont legalább érdekes. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy remek kis oldal ez a mateking.

  A délután hátralévő részét az edzés, majd kerti munka tette ki. Elég fenyegető felhők gyűltek össze miközben locsoltam, félbe is hagytam mert a telefonom figyelmeztetett, hogy bármelyik pillanatban eleredhet az eső, de persze végül nem így lett. Ha folytatom, tuti esett volna...
  De legalább volt egy szép kis szivárvány, kifejezetten közel ráadásul, ha nem lettem volna fáradt/lusta, még talán el is ugorhattam volna felkapnia kincset a lábánál... :DDD


 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap relatíve eseménytelen volt, mivel főleg nyugisan, pihenve töltöttem, készülve a holnapi viszonylag hosszú utazásra. Oda-vissza nagyjából 600km-ről van szó, rokonokhoz ugrunk csak be, szó szerint.

  A mai nap zeneszáma: Café Tacvba – Eres [link]
  Mit is mondhatnék erről a számról? Számomra nagyon tetszik a hangszerek által létrehozott összkép, a dalszövegről nem is beszélve, ami szintén nagyon szép. Joggal nyerte el a Latin Grammy „legjobb rock szám”-ért járó díját anno.
  Bár ez egy viszonylag szubjektív dolog, hogy kiből mit hoz ki egy-egy dal, belőlem inkább egy kicsit keserű, szomorkás hangulatot vált ki. Lehet nem hevertem még ki a legutolsó szakításom.

  Ma elmaradt a Tarot húzás. Valószínűleg holnap is elfog, elvégre korán indulunk.

  Sokat bújtam ma a netet, keresgéltem ezt-azt.
  Meg is lett az eredménye, sikerült jól kiköltekeznem magam... Első körben rendeltem egy normálisabb tokot a laptopomra, amilyen drága volt nem akarom, hogy baja essék majd mikor hurcikolom az egyetemre.

  Nemrég vettem magamnak egy szép órát, ehhez keresgettem valami normális fémszíjat már egy ideje, hát ma ráleltem arra is. Az Uncle Seiko-tól a kifejezetten ehhez a darabhoz készült Jubilee stílusú szíjat rendeltem meg végül, bár vacilláltam mert elég drága volt, de remélem megéri, csak jókat olvasni/hallani róla.
  Választhattam, hogy vagy az USA-ból, vagy az UK-ból jöjjön, vámot ígyis-úgyis kell fizetni, de talán az utóbbi országból hamarabb ideér, így inkább onnan rendeltem.
  Kíváncsi leszek, hogy hogyan zajlik a vámeljárás az únión kívülről érkező termékek esetében, ha jól olvastam akkor az áfát kell majd kifizetni rá.
  Úgy még annyira nem vészes, remélem nem varnak még valami extra díjat a nyakamba.

  Sosem rendeltem még korábban így közvetlen külföldről, tehát most gyűjtöm a tapasztalatokat.
  És ha már úgy is leálltam bevásárolni, rendeltem egy ilyen óra szerszámkészletet is, hogy ne kelljen minden alkalommal az óráshoz rohanni amikor másik szíjhoz lesz kedvem, annyira nem tűnt bonyolultnak a folyamat, úgyhogy csak megtudom majd csinálni magamnak.
  Mindig is érdekeltek az órák, de nem igazán tudtam korábban a „hobbijaim” közé sorolni, elvégre nem egy olcsó mulatság, de most már szép lassan kezdem növelni a gyűjteményem ahogy egyre jobban megengedhetem magamnak.
  Egyelőre a Tudor Black Bay 36 a nagy „álom”.

  Jól kifogtam, hogy pont a tech, autó és az óra trió alkotja az érdeklődési köröm jó részét, egyik nagyobb pénztemető a másiknál. De a diploma után rendes munkával majd könnyebb lesz, gyűjtögetek, és szép sorjában meglesz minden. :K

  Délután az edzést és kerti munkát kiegészítette egy kis FFXIV szintezés.
  Ha már fizetem a havidíjat akkor rosszul érzem magam, ha nem játszok vele pár naponta.
  Igazából már olyan sok ideje játszogatom, hogy már mindenem megvan, ami érdekel, ház, mountok, stb. De még mindig élvezem, és tud újat mutatni.

  Egyelőre az a célom, hogy az új kiegészítő megjelenésére, amit amúgy iszonyatosan várok, felhúzok mindent 80-ra, olyan még úgysem volt egyszer sem, hogy mindennel max szinten állok neki az új kiegnek. Szóval most a Bard a soros, sosem tetszett ez a fantasy archetípus, de a játékmenete nagyon szórakoztató. Potenciális dps main jelölt lehet majd, pláne, hogy megosztja a felszerelését a Machinist-el, amit szintén imádok. De azért a kedvenc marad továbbra is a White Mage.

  A WoW körüli fiaskó hatására egyre többen jönnek át, ritkán van olyan egy mmo életében, hogy pont a nagy, új content nélküli kiegészítőre várakozós időszakban nőjön a játékos szám, de az FFXIV jelenleg a saját rekordjait döntögeti játékosszám tekintetében, ha így haladunk még az előzőnél is nagyobb lehet az Endwalker megjelenés. Aminek örülök! Úgy gondolom joggal megérdemli a népszerűségét a játék, és a mögötte álló fejlesztők is a sikert.

  Bár kicsit nosztalgikusan gondolok vissza az időkre amikor még a mostanihoz képest nagyon picúrka volt a community.

  Bonne nuit

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Dopaminz – Gyufaember [link]
  Sokakkal ellentétben én nem ítélem el élből a hazai zenét, sőt, sok jó előadó van, némelyik pedig egészen underground. Korábban is felfigyeltem már rájuk, de ez a számuk megüti azt a grunge tónust, amit kifejezetten szeretek, és a dalszöveg is egész ötletes, így kíváncsian várom mivel rukkolnak elő legközelebb.

  A nap eseményei röviden:
  Az utunk elég fárasztó volt, viszont szerencsére esemény mentes.
  Egyszer leálltunk, mert egy kicsi őzike át galoppozott előttünk épp... több nem követte, de tovább haladva láttunk egy nagyobb csoportosulást az út szélén. Szerencsére ők nem lódultak meg előttünk. A beharangozott nagy esőt is elkerültük javarészt.
  Az autóval sem volt semmi probléma, a benzin árak viszont nagyon kemények, nem tudom meddig fog még folytatódni ez az ár növekedés.
  Még a végén el kell gondolkodnom valami kisebb, gazdaságosabb motorral szerelt kocsira váltásról... csak akkor meg megkellene válni a mostani szerelemtől. :(

  A rokonlátogatás lezajlott gyorsan, nálunk nem szokott lenni különösebb ováció mikor újra látjuk egymást, másoknak talán fura lehet, de Én már ezt szoktam meg, különösebben nem is hiányzik ilyesmi nekem.
  Végül a szerencse úgy hozta, hogy a tervezetnél többen jöttünk össze, de pár óra után mindenki útjára indult. Ennyi idő általában pont elég ahhoz, hogy kifussunk a beszédtémából is, úgyhogy nem is szoktunk többet erőltetni feleslegesen, pláne, hogy az idősebbek hamar el is fáradnak.
  Nem maradtunk az estére, mert nincs elég hely ennyi embernek abban a kis lakásban, plusz nincs nagyon semmi, amivel lefoglalhatná magát az ember a tizediken, főleg, ha a kertes házhoz van szokva, mint Én.

  A hazaúton elkapott egy jó kis fejfájás, és mellé még extraként a fogam is elkezdett fájni, enyhén szólva nem volt kellemes ez a kis duo, de végül elmúlt. :DDD
  Megálltunk az egyik Stühmer cukrászdában fagyizni és sütizni, jó drágán mérnek ott mindent, de megéri mert finomak is azért.

  Gyakorlatilag ennyi is volt a nap, ennek a megírása után azt hiszem megyek is aludni azonnal, lefárasztott az út, arról nem is beszélve, hogy holnap jön a tűzifa, úgyhogy lesz azzal is meló bőven, nem árt, ha kipihenem magam előtte.

  [ Szerkesztve ]

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Nem volt alkalmam zenét hallgatni a mai nap folyamán, így mára nincs jelöltem.

  Napi Tarot: Az elmúlt 2 nap kimaradt, úgyhogy újult lelkesedéssel vágtam neki ma, rögtön bele is csaptam a lecsóba pár kis kérdéssel.
  Ezek közül az egyik a következő volt: „Mi a jelenlegi énem legnagyobb gyengesége?”.
  Erre azonnal ki is húztam a IX. The Hermit kártyát, hirtelen fel is nevettem rajta, annyira találó.
  Ha valaki olvassa a kis blogom bizonyára már lejöhetett, hogy jobbára introvertált vagyok, sőt be is ismertem ezt korábban.
  Tény mi tény, én abszolút elvagyok a magam társaságában, nincs is nagyon igényem sokszor társaságra, mert nagyon lefáraszt, akkor tudok igazán pihenni, ha magamban lehetek és a hobbijaimnak dedikálhatom az időm.
  Alapvetően Én nem vélem úgy, hogy ez probléma lenne, szerintem az az ember, aki ki van békülve magával nem tart a magánytól, sőt. Magában a Tarotban sem negatív kicsengésű ez a kártya, még ha elsőre úgy is tűnhet, ami talán nem is csoda, hiszen a mai modern társadalmunkban a remete szó inkább negatív konnotációt hordoz magával.
  De most mivel a gyengeségeimről van szó, így a negatívabb jelentéseit vizsgálom a kártyának. Befelé fordulás, illetve másoktól való túlzott távolságtartás... ezek jutnak eszembe kapásból, illetve, hogy hajlamos vagyok egy valamivel foglalkozni amire épp ráfókuszálok ahelyett, hogy mondjuk a szeretteimmel töltenék időt.
  Ezzel azt hiszem nem is tudok vitára szállni, hisz magam is tisztában voltam már ezzel, hogy ilyen vagyok és ez valamennyire talán vissza is fog engem.
  Holnap arra is ráfogok kérdezni, hogy hogyan javíthatnék mindezen.

  A nap röviden: A várva várt fa pakolás elmaradt, mint kiderült a rendeléskor elbeszéltek egymás mellett és a jövőhét péntekre jegyezte be a kiszállítást, nem pedig most péntekre.

  Sebaj, helyette volt más program, mehettünk a sürgősségire, szerencsére azonban nincs szó semmi komolyról, egy kis szögecske találta meg az útját anyám talpába. Nagy szerencsénkre üres volt az ambulancia, így egy 15 percnél tovább nem voltunk ott. Fájt neki, de jobb biztosra menni ilyenkor és rendesen eltávolíttatni, kitisztíttatni na meg persze a szükséges oltást felvenni. Kívánom, hogy ennél nagyobb baj ne érjen minket.
  A változatosság kedvéért a Renaultommal mentünk, remek egy masina, de hazafele már valamiért nagyon nehezen akart beindulni, de aztán végül nem hagyott ott minket.
  Azt hiszem erre szokták mondani, hogy igazi karakteres autó, már amennyiben a karakter azt jelenti, hogy a kétségbevonható minőségű francia villamos munka újabbnál-újabb anomáliákkal lepi meg az embert időről-időre. Viszont a motort azért jól összetudták rakni, 1.8-as szívó benzinmotor, persze csak négy henger, de így is szépen megy, szeretem vezetni.
  Ha egyszer eladom biztosan sajnálni fogom sok szempontból, de azért titkon örülni fogok, hogy már nem nekem kell aggódnom azon, hogy na vajon mikor fog beütni valami komolyabb krach rajta.
  Bár az utódja úgyis egy Clio RS vagy Twingo RS lenne, de valamivel újabb évjáratok. Akárhogy is, nem tudok elszakadni ezektől a francia tragacsoktól.

  Megjött a nap folyamán a kis órás szerszámkészletem is, azzal mókoltam, gyakoroltam régebbi, olcsóbb óráimon.
  Rendeltem még egy szép sötétbarna bőr oldal/laptoptáskát is leváltandó a hátizsákot amit 8. óta használtam, végig a gimi alatt is. Vigyázok mindenemre, így szép állapotban van még mindig, de már nem lesz szükségem akkora táskára az egyetemre így úgy gondoltam ideje leváltani valami könnyebben hordozhatóra, ami mellé ízlésesebb, "komolyabb" megjelenéssel is bír.

  Tegnap este elég szarul éreztem magam valamiért, lázasnak éreztem magam, de nem volt magas a hőmérsékletem, viszont nem is aludtam jól. Reggelre aztán se híre se hamva, azóta sincs bajom. Remélem most az alvás is jobban fog menni majd.

  Kicsit az elmúlt napokban úgy érzem elvesztettem a fókuszom, érthető hisz sűrű volt a programfelhozatal így nem tudtam annak áldozni az időm, aminek szerettem volna, mégis ez zavar engem. Holnaptól már megpróbálok jobban koncentrálni, folytatni a tanulást, egy könyvet is kiszeretnék olvasni már régóta... na meg egy kicsit játszani is kellene, amióta megjött a PS-em be sem kapcsoltam a Series X-et, ideje lenne egy kicsit majd azt is megdolgoztatni, kiszeretném próbálni a repülő szimulátort.
  De mindezek tetejében próbálok arra is figyelni, hogy a barátaimmal, szeretteimmel is töltsek azért több időt.

  [ Szerkesztve ]

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Night Club – California Killed Me [link]
  Ez a szám azért nagyon eltér azoktól, amiket eddig mutattam.
  Nem is tudom hova lehetne tenni műfajilag... goth pop? darkwave? Egy biztos, a Die Die Lullaby számomra 2020 év albuma „címet” simán kiérdemelte, nagyon-nagyon ritkán van olyan, hogy egy albumról kivétel nélkül minden szám tetszik, így nehéz is volt választanom egy darabot közülük. Egyszerűen iszonyat jó ez hangzás, az ének, és a dalszöveg is, ritkán klappol ennyire minden.
  Mondom mindezt úgy egyébként, hogy azért ez a műfaj annyira nem áll közel hozzám.

  Napi Tarot: Mára a Four of Swords jutott.
  Számomra a kártya arra próbálja meg felhívni a figyelmem, hogy talán mielőtt belevetném magam bármibe, ideje lenne egy kicsi szünetet tartani és áttekinteni az eddig haladásom, állapotom, mielőtt az elhamarkodás végett felemésztene minden. Az utóbbi pár napban azt éreztem, hogy kezd kicsit leromlani a hangulatom hosszú idő után, és inkább szomorúbb vagyok, mint boldog, látszólag ok nélkül. Biztos köze van hozzá a szünet végének a közeledésének, és az egyetem kezdetének is, hiszen én magam is belátom hogy főleg az utóbbi azért kelt bennem bizonyos szintű szorongást. De azért, ha felülről nyugodtan áttekintem a helyzetet, korántsem olyan vészes egyik sem, ezért nem is szabad hagynom magam visszasüppedni a szomorúságba.

  Folytatva a tegnapit is, megpróbáltam útmutatást kapni azzal kapcsolatban hogyan is állhatnék neki kijavítani a jelenlegi legnagyobb gyengeségem, amit tegnap fejtettem ki.
  Sajnos a húzásom nem volt túlzottan egyértelmű számomra, nem tudtam megfejteni még így azért kezdőként. Egy tapasztaltabb barátom véleményét fogom majd kikérni azzal kapcsolatban, hogy ő miként értelmezné. Sajnos előfordul még az ilyesmi, de a gyakorlás teszi a mestert, úgyhogy csak idő kérdése hogy simábban menjen.

  A nap röviden: Azóta se jött vissza a rossz közérzet, ami szuper, viszont most se sikerült túl jól aludnom, talán majd ma. Bár pár utcával arrébb valahol valami buli van, úgyhogy nem ígérkezik jobbnak a mai nap sem ebből a szempontból.

  Mivel jobbára egyedül voltam a nap folyamán, így annak tudtam dedikálni az időm, amit tegnap elterveztem, egy kis barkácsolás délelőtt, olvasás, játék, délután edzés. A tanulás ma is elmaradt, amit sajnálok, de valahogy nem bírtam rávenni magam, bár talán nem is baj, visszatekintve a tarot mai üzenetére.
  Holnapra foglaltam online asztalt egy jó kis ebédre egy ízléses helyi étteremben, úgyhogy lesz azért program aznapra is.

  Lassan befejezhetnék az útépítést a kedvenc szakaszomon, hogy tudjak egy kicsit kocsikázni csak úgy szórakozásképp. Hetek óta csak egy sávban lehet közlekedni több helyen is, kezd már nagyon unalmas lenni, de remélhetőleg a végtermék jó lesz...

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Skindred – Stand for Something [link]
  Egy jó kis metál számocska, ritkán nézek music video-t, de ezen számé egész ötletes, jól átadja az üzenetet.
  Csak kár, hogy nincs fent sehol sem rendes minőségben.

  Napi Tarot: Ma szüneteltem.

  A nap röviden: Délelőtt játszottam egy kicsit a Borderlands 3-al. Régóta a polcomon pihent, de valahogy nem tudtam rávenni magam, hogy játszak vele. Meglepve tapasztaltam, hogy van ingyen elérhető PS5 verzió, ez külön plusz pont. Az első 30 perc elég uncsi volt, de ahogy elkezdett jobban esni a loot már egyre jobban beindul a flow, és megnyílik a játék. A gunplay egész élvezetes, arról nem is beszélve, hogy sok fegyvernek van másodlagos módja is, így a variety már a játék elején is sokkal jobb, mint például a második részben.
  Majd folytatom. Talán. Most a Cities Skylines-hoz lenne kedvem, de az pont nem akciós a PS nyári vásáron... bár a Gamepass tartalmazza, valahogy nem akarom azon játszani, jobban szeretem a PS platformot.
  Őszintén, ha nem jönne idén a Horizon 5 (és talán a Halo is szép lassan) lehet megváltam volna már a Series X-től.
  Még a Sims 4-el is szemezgetek, az épp akciós, és jó kis nyugis, agy kikapcsolós játéknak tűnik, bár nem tudom mennyire kötne le, mert így voltam az Animal Crossing-al is és az sem fogott meg végül. A húszezer túlárazott dlc kicsit visszatart.
  De amire igazán vágyom már játék fronton az az Endwalker... jajj de messze az a november...
  Szerencsére a TDU: Solar Crown szeptemberben enyhíteni fog valamennyit a várakozáson.

  Megvolt a „nagy” ebéd is, jó kis hazai rántott hal válogatással felszerelt tálat kértem, nagyon finom volt. Ami azt illeti a halaknál semmit se szeretek jobban, minden nap tudnám enni, és hát szoktam is rendszeresen kisebb-nagyobb adagokban.
  Jó volt a hangulat, és jókat is beszélgettünk, de iszonyat sokan voltak, és az alapzaj már-már zavaróvá kezdett válni, így nem maradtunk sokáig miután végeztünk az evéssel.
  Utána bevásároltunk, hogy ne hétközben kelljen, a délután maradékát nyugiban, zenehallgatással töltöttem. Este mikor már enyhébb volt az idő belocsoltam a kertet, ez az egyik kedvenc kerti munkám. Bedugom a kis zajszűrő fülhallgatóim és csinálom szép nyugisan, szinte terapeatikus hatású. :K

  A holnapi program egyelőre egy kis shoppingolás, illetve utána majd megkell látogatnom a kormányablakot is. A telefonom is beakarom adni majd egy akkumulátor cserére, a szervíz honlapja szerint 1-2 óráig tart, úgyhogy ideálisan mire végzünk a boltozással már fel is tudom venni. Ez annyiból lenne fontos, hogy nincs másik telefonom, amit ideiglenesen tudnék használni, ezért nem tudom sehol sem ott hagyni huzamosabb ideig javításra.
  Remélhetőleg van nekik raktáron hozzá való akksijuk, és megtudják csinálni majd.
  Még nem annyira rossz a kapacitás, 88%-nál tart jelenleg, de már érezhetően rosszabb ahhoz képest, ami újkorában volt, ezért kicseréltetem még most amíg ráérek, és akkor az egyetem alatt kifog már bírni egy teljes napot, amit most nem tudna.

  Gondolkoztam rajta, hogy inkább veszek egy új telefont már, de arra jutottam, hogy emiatt nincs értelme, az akksi csere max 20 ezer forintba kerülne, egy új, hasonló kaliberűt venni meg minimum 200 ezer, ami hatalmas pazarlás lenne, mert amúgy nincsen más problémám a készülékkel, teljesen jól kiszolgál. Az új akksival egy újabb 2-3 évet még kihúzok vele.
  Addig is inkább gyűjtök, illetve majd az új telefonra szánt pénzt inkább majd egy új Macbook-ba ölném, ha kijön a következő Air akkor eladom a mostanit és ráfizetek az újra, ennek több értelme is van, mert a melegedés és thermal throttling elég zavaró, és sajnos ettől szenvednek a régebbi Intel processzoros modellek. :(((

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Black - Wonderful Life [link]
  No need to run and hide
  It's a wonderful, wonderful life
  No need to laugh and cry
  It's a wonderful, wonderful life

  Napi Tarot: Ten of Pentacles
  Általánosságban boldogságot, kiegyensúlyozott családi életet, értékrendet jelent ez a kártya. Az utóbbi két napra különösen igaz, hiszen javarészt az anyukámmal tölthettem, ami ritka és így most kifejezetten közelinek érzem magam újra a családomhoz.
  Úgyhogy erre nagyon jól reflektál a kártya, a hétvégén még kicsit a szomorúság felé hajlott a hangulatom, de mostanra stabilan visszaállt a jókedv felé.

  A nap röviden: Először is, a tegnapi nap kimaradt, mivel túl fáradt voltam már este az íráshoz (pont, mint most, de azért erőt vettem magamon).
  Túl hosszan nem szeretném kifejteni, a családommal töltöttem a napot és jó volt.
  Igaz ez a mai napra is, bár most sokkal kevésbé mozgalmas stílusban.
  Időközben megjött a tanévkezdésre rendelt táskám is, sokkal jobban fest élőben, mint vártam, az anyaghasználat is kiváló. A laptopomhoz választott tok is megjött váratlanul, úgyhogy most már az is védve lesz majd, azt hiszem ez nem árt egy ilyen drága darabhoz, elvégre jó lenne megőrizni minél jobb állapotban majd az esetleges eladásra.

  Tegnap még rendeltem egy extra bőr és egy nato szíjat az órámhoz, de egy időre mostmár leállok az órás témával, kezdek függő lenni. :DDD

  Kedvem támadt olvasni valamit, a választásom a Dűne szériára esett, mindig is érdekelt, de sosem jutottam el odáig, hogy elolvastam. Gondoltam itt az ideje a film előtt bepótolni.
  Filóztam rajta, hogy angolul vagy spanyolul álljak neki, de végül maradtam az eredeti nyelvnél, a legjobb élmény érdekében.
  Nagyon várom már hogy megérkezzen. Természetesen ezt is külföldről kellett rendelni, hihetetlen, hogy a magyar könyvesboltoknak ennyire nincs raktáron semmi idegennyelvű könyvük. Az első három kötet box set-et rendeltem meg, ez így sokáig „elég lesz”.

  Mára ennyi voltam, túl fáradt vagyok már ahhoz hogy hosszabban írjak. :O

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A nap zeneszáma: The Clash – London Calling [link]

  A nap röviden: Tudom, újfent kimaradt egy nap, próbálok visszatérni mától a rendes kerékvágásba. Alapvetően a tegnapi nap jó volt, de estére kicsit rosszul érezetem magam így elmaradt az írás mert inkább aludtam (vagyis próbáltam volna, ha sikerült volna...).

  Mára azért kicsit jobb a helyzet, bár még mindig tart a nyavalya. A közérzetem is rossz volt (szerintem napszúrást kaphattam), mindennek tetejében az egyik fogam is fájogat.
  Jövőhét csütörtökre van már jó ideje időpontom a fogászatra (hamarabbra nem tudtak adni még múlt hónapban).
  Kicsit félek tőle bevallom, de jó lesz túlesni rajta, gyökérkezelés lesz első körben, később pedig majd lesz még egy húzás is, de ironikus módon nem az a fogam kínlódik amelyiket húzni kellene. Természetesen csak este fáj, hogy ne tudjak aludni... :U

  Ami az elmúlt 2 napot illeti, javarészt a kis famíliámmal töltöttem, semmi extra, de azért jó volt, ritkán van lehetőség ilyenre. Ide-oda mentünk, jókat ettünk, ilyenek.

  Az óra szíjaim még mindig nem érkeztek meg sajnos, pedig már nagyon várom. A könyveket még fel se adták, bár igaz, hogy „5 munka napon belül” ígérték a feladást, úgyhogy nem türelmetlenkedek, csak már olvasnám nagyon... :))

  Holnap lehet jó korán kelni és indulni, ugyanis reggel 8-ra szól a szokásos jelenésem onkológiára, ezúttal vizsgálat nem lesz, csak konzultáció, egész konkrétan az előző adag vizsgálat eredményeit fogja kiértékelni az orvosom.
  Hogy ezt miért muszáj személyesen azt nem tudom, megspórolna vele sok időt (és benzint) az embernek, ha telefonon is lehetne (vagy ne adj isten, online videóhíváson keresztül...), mert amúgy egy 10 percnél tovább nem fog tartani a beszélgetés, úgyhogy simán mehetne telefonon is, de sebaj.
  Természetesen nem az orvosra haragszom, sőt nem haragszom én senkire ez miatt, a hazai bürokrácia már csak ilyen, már egész megszoktam.
  Ami az eredményeket illeti, meglepetés nem fog érni hisz hála a csodás EESZT-nek, már én magam is eltudtam olvasni a vérképet és a CT eredményt, és szerencsére az előbbi nem mutat semmilyen eltérést, utóbbi pedig csupán azt, hogy a daganat fokozatosan egyre kisebbé válik még mindig. Nagy szerencsém volt, hogy hatott a kezelés ilyen jól, hisz viszonylag későn lett észrevéve, de így is, ha nem is fájdalommentes, de azt mondhatom, hogy nagyon eredményes volt a gyógyulásom, de ez mind több mint egy éve volt, azóta pedig tulajdonképp edzettség és minden egyéb tekintetében sosem voltam jobban.

  De azért ilyen fiatalon nagy hatással volt rám a folyamat, nem akarom azt mondani, hogy PTSD-m lett tőle mert azért az nagyon túlzásnak hatna, de tény mit tény, hogy sokat eszembe jutnak pillanatok, emlékfoszlányok, de még szagok és ízek is, ami talán nem is csoda mert sokáig voltam a korházban, ami amúgy a vírus miatt extra sztresszes volt.
  Ezek miatt össze is szedtem abban a tanévben közel 200 hiányzást. Az, hogy gyakorlatilag utána elkezdődött a digitális oktatás megmentett, hisz úgy betudtam kapcsolódni Én is a tanulásba.
  Hát igen, viccesek ezek a dolgok, valakinek a digitális oktatás a még nagyobb lemaradására nyomta rá a pecsétet, számomra meg azt jelentette, hogy így időben folytatni tudtam a tanulást, és feltudtam készülni az érettségire, amit teljesítettem is nagyon sikeresen.
  Ez persze nem csak az Én érdemem, mert tény, hogy extra szorgalmasan készültem, de a tanáraink is jól kezelték a helyzetet és amennyire csak lehet minőségi oktatást nyújtottak számunkra ez idő alatt is, szerintem ezt fontos felismerni, mert egyébként nagyon sokan azonnal ugrottak minden bakira, amikből volt egy jó adag, ez igaz, mégis szerintem értékelendő, hogy megtettek minden tőlük telhetőt.

  Kíváncsi vagyok, hogy a közelgő egyetemi életem vajon „élő” vagy digitális formában fog-e elkezdődni, folyamatosan azt hallani, hogy a vírushelyzet egyre jobban felfutóban erre-arra, és egyes országok így-úgy terveznek szigorítani. Kitudja mi lesz itt szeptemberben.

  Én azért remélem, hogy nem lesz gond, és mehet minden a rendes kerékvágás szerint.
  Én már rég be vagyok oltva, úgyhogy ilyen szempontból nem rajtam fog „múlni”.
  Bár a harmadikat még nem tudom hogy felvegyem-e, még nem igazán tudom eldönteni mennyire szükséges, de elzárkózni nem zárkózom el az ötlettől.

 • Mirage

  tag

  Szép napot,

  Rövid összefoglaló a tegnapról: Hát ami azt illeti, nagyon nem úgy alakult a nap ahogy vártam volna. Arra számítottam, hogy hamar szólítani fognak, elvégre csak pár percig tartott volna az eligazítás. 7:40-kor értem oda (kb 6 órás indulással), végül olyan fél 11 környékén szólítottak be, 2 perc alatt végeztünk is. „Minden jó, októberben találkozunk”. Gyakorlatilag ennyi volt.
  Na mindegy, sebaj.
  Eredetileg azt terveztem volna, hogy a délutánt barátokkal töltöm, de végülis sikerült szorítaniuk egy helyet nekem a fogászaton, így inkább oda mentem mert már zavart a fájdalom. Hozzá is látott a munkának, egy gyógyszert helyezett el az egyik fogban illeti antibiotikum kúrára „ítéltek” a jövőhéti folytatásig, hogy addigra lehúzza a gyulladást.
  Talán úgy tűnik, hogy menthetőek még a fájós fogak.
  Annyiból kicsit gázos volt a szitu, hogy gyakorlatilag reggel mikor felkeltem akkor ettem utoljára, az onkológiáról pedig egyenesen a fogászatra indultam haza, így nem tudtam ebédelni a kettő közt, így már nagyon éhes voltam mire nagyjából 5 óra körül elmúlt végre a zsibbadás és tudtam enni rendesen. Na akkor már extra jól esett a kaja :D
  Összességében azért lefáraszott a tegnapi nap, nem is csináltam nagyon mást már délután csak letudtam a FFXIV napi rouletteket és mentem aludni.

  Hogy mit fogok ma csinálni még nem tudom, arra gondoltam hogy ma tartok egy kis jobban gaming orientált napot, elvégre már nagyon közel a lvl 80, aztán jöhet a következő job, és lassan kész is az összes. :K

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Rels B – Lágrimas de Cocodrilo [link]
  Egy kis chill számocska mára, nem épp a kedvencem a műfaj, de ezt a számot egész szeretem.

  A nap röviden: Ahogy terveztem is, főleg pihenéssel töltöttem a napot, játékkal, de azért volt egy kis edzés is, bár ebbe a melegben kicsit nehéz rávennem magam.
  Még mindig fájdogált a fog a nap folyamán, de már érezhetően jobb és kezd csökkenni a gyulladás.

  Végre meglett a lvl 80 Barddal. Így, hogy minden skill elérhető számomra, azt kell mondjam, hogy hatalmas meglepetés volt számomra ez a job, szinte rögtön az elejétől.
  Utoljára akkor játszottam vele amikor elkezdtem az első karakterem még a Real Reborn-ban. Akkor nem is tetszett, és az első adandó alkalommal váltottam Ninja-ra. Azóta azonban eltelt nagyjából 5 év, és sok változáson esett át a játék és így az összes benne lévő job is, a jelenlegi formája a Bardnak pedig nagyon tetszik.
  Minden új kiegészítőnek úgy állok neki, hogy választok egy maint minden role-ra, bár a tank és healer esetében annyira nem fontos hiszen a gear nagyrésze közös, tehát bármikor tudok váltani ahogy kedvem tartja, de a dps esetében kicsit árnyaltabb a helyzet, hiszen ott ez nem sok esetben igaz. A kérdés csak az, melyik role és annak melyik versenzője legyen az "első".
  Most erre a feladatra jelenleg fej-fej mellett versenyezik számomra a jó öreg White Mage és a Bard, nehéz döntés lesz, hisz jelenleg imádom mindkettőt.
  A Reaper nagyon igéretes még, ő simán feldúlhatja a helyzetet majd. ;]

  És ha már játékok, be kellene szereznem újra az NMS-t, nagyon rég játszottam utoljára és megjött a kedvem hozzá.

  Délelőtt végre megkaptam a „várva várt” emailt az Uncle Seiko szíjjal kapcsolatban. Nevezetesen, hogy végre az országban van, úgyhogy ideje felköhögni a vámot a postának. Vagyis azt hittem vámot kell rá fizetni, de mint kiderült bizonyos összeg alatt csak 900 forint szállítási díjat + ÁFÁt kell fizetni. Mivel az eredeti értéket 22 ezer forintban állapították meg, ezért „csak” 6000 forintot kellett fizetni, így a végösszeg 6900 forint lett. Ezzel persze számoltam (sőt, azt hittem több lesz igazából), be is fizettem hát azonnal.
  Nagyon kíváncsi leszek hány nap alatt fog eljutni hozzám, ha már a posta felszámolta a szinte standardnak mondható belföldi szállítási díjat is.
  Gyanítom, de ne legyen igazam, hogy nem fogják rendesen házhoz hozni, hanem nekem kell majd elmásznom érte...

  Mindenesetre nagyon várom már, remélem, hogy ténylegesen annyira minőségi darab lesz, mint amennyire a híre és az ára sugallja, annyi biztos, hogy jelentősen dobni fog az óra küllemén.

  Holnap kicsit kirándulunk, szétnézünk Pannonhalmán, remélhetőleg nem fog épp akkor beindulni jobban a fogfájásom. :U

  [ Szerkesztve ]

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: The Offspring – The Kids Aren’t Alright [link]
  Már elég régóta az egyik kedvenc punk számom, egyrészt a jó kis energetikus hangzás miatt (imádom a gitár szólót, ami benne van!), másrészt pedig a dalszöveg alapvető mondanivalója szerintem a mai napig mondhatni univerzálisan igaz, mint egyfajta „felnövés élmény”, ahogy az ember felnő és látja, hogy sok esetben az egykor reményekkel, álmokkal és célokkal teli volt gyerekkori barátai sok esetben, hogy csúsznak le, és jutnak olyan sorsra amire sosem számított volna.
  Természetesen ez fordítva is működik, hogy olyan kerül jobb útra, akiről már nem hinnéd, hogy menni fog neki, de ez sajnos a ritkább.

  A nap röviden: Közel hét órát utaztunk oda-vissza, meglestük az apátságot, de belefért egy kis erdőben mászkálás, sétálás, nézelődés és persze nem szalasztottuk el a lehetőégét annak sem, hogy finomakat együnk. A táj egészen pofás volt, és mivel vasárnap van ezért olyan nagy tömeg sem volt szerencsére.
  Összességében jó nap volt, bár számomra kicsit megterhelő, egyrészt az allergia miatt, másrészt pedig nehezen bírom ezt a nagy meleget pláne ilyen magas páratartalommal, mint amilyen a mai volt. A fogam viszont nem fájt annyira szerencsére, gondolom kezd már hatni benne a gyógyszer.
  Az út szerencsére probléma mentes volt, kikerültük a dugókat is. Megdöbbentő, hogy milyen minőségű az úttest néhány szakaszon itthon, össze-vissza ráz, dobál.
  Egy fiatal autóval mentünk, de szerintem a futómű életéből ez az egy nap minimum pár hónapot levett, ténylegesen olyan rossz minőségű volt.
  Kár is megvenni az új drága autókat, én sajnálnék például egy új Mercedest szétverni ilyen utakon.

  Egy kicsit azért elfáradtam, holnap jön a fa, úgyhogy lesz mit csinálni, jobb is lenne, ha kipihenném magam rendesen előtte.

 • Mirage

  tag

  Szép reggelt,

  A tegnapi nap röviden: A délelőtt relatíve gyorsan elrepült, délután pedig, bár késve, de meghozták a várva várt fát.
  Végül úgy délután kettőtől hatig azt pakoltuk, úgyhogy el is ment az nap maradéka vele. Párszor menetközben jól elkezdett fájdogálni a fogam, lehet nem tetszett neki a hajolgatás. Várom már a csütörtököt, hogy mit fog tudni majd kezdeni vele az orvos.
  Ezen kívül eseménytelen volt a munkafolyamat, leszámítva, hogy párszor rá esett a lábamra a fácska, de semmi komoly. :))
  Utána vacsoráztam és mentem is aludni rövidesen.
  A nagy viharral érkező hidegfrontot úgy tűnik megúsztuk, a szél fújt egy kicsit, de csapadék nem volt.
  Mára nincs semmi különleges programom, úgyhogy kihasználom az alkalmat, hogy még a "szünet" utolsó heteiben a hobbijaimnak dedikáljam az időm, illetve egy kis tanulásnak.
  Utána meg már úgyse jut annyi idő rá az egyetem mellett.

  Tegnap írt egy srác, hogy elvinné a gépházam, amit már június óta hirdetek. Ideje lenne már, csak a port fogja, bár annyira nem aggódom túl, nincs olyan nagy szükségem a pénzre.

  Adtam fel egy keresős hirdetést hátha valaki megválna a No Man’s Sky lemezétől, máshol már nem nagyon kapható, digitálisan meg baromi drága, egyszer már megvettem PC-re teljes áron, így nem akarom újra.
  Reménykedtem, hogy az 5 éves évforduló alkalmából tartanak akciót, de egyelőre nem úgy tűnik. Lehet, hogy majd a nyári vásár végeztével fognak.
  Még a Lego Worlds-el szemezgetek, szimpi kis kikapcsolódós játéknak tűnik.

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: The Moog – You Raised a Vampire [link]
  Ma találtam rá erre a számra teljesen véletlen, ahogy reggel kapcsolgattam a csatornákat.
  Ez eleve nagyon unkarakterisztikus számomra, hisz sosem tvzek de ez kivétel volt.
  Egy zene csatornára kapcsoltam, és épp ez a szám kezdett szólni. Maga a klipp képivilága, és a zene hangzása is olyasmi, ami nagyon bejön nekem, úgyhogy meg is kerestem mi ez és a nap folyamán hallgatgattam. Mint kiderült, ez egy magyar banda, ami külön szuper, de sajna már nem tűnnnek aktívnak.

  A nap röviden: Szinte egész nap szakadt az eső, mindezt jókora szél is kísérte, szerencsére nem történt semmi kár, azért a javát megúsztuk.
  Viszont így nem nagyon lehetett mit csinálni, úgyhogy jobbára bent foglaltam le magam, délelőtt a sok villám miatt nem játszottam, ilyenkor a konzoljaim és a tvm kihúzom a falból a biztonság kedvéért. Faterom kiröhög emiatt, de az igazság az, hogy csak addig vicces ez amíg be nem következik a baj, utána meg nem igazán tudom pótolni ezeket, hiszen az sok-sok százezer forint lenne, ezt az egész setupot sem egyszerre vásároltam, hanem szép fokozatosan hónapokon át.

  Délutánra kitisztult az idő, legalábbis már nem villámlott, úgyhogy leálltam gamelni.
  Most, hogy végeztem az egyik szintezésével, bele is vágtam egy újabba, most a Ninja van a soron, eddig egész szórakoztatónak tűnik, pedig ezért a Job-ért sem voltam oda korábban.
  Folytattam a Borderlands 3-t is, már nagyon beakarom fejezni, hogy túlléphessek rajta. A gameplay fun, de a sztori nem tud úgy lekötni, mint régebben a második részé.
  Az NMS keresésem még mindig sikertelen, holnap reggelig eldöntöm, lehet megrendelem boltból, úgy kb 9 ezer forint lenne, még mindig jobb, mint a 16 ezer forint, amennyibe digitálisan kerül.
  Azért holnap reggelig, mert ha akarom játszani már a héten akkor később már nem tudom megrendelni, hiszen gondolom 20.-án nem szállítanák már ki.

  Harmadik napja már hogy kifizettem a „vámot” a fémszíjra, de még mindig sehol. Azért reméltem, hogy enni idő alatt már elér hozzám, azért belföldön a 2 nap elég szokott általában lenni.
  Nem panaszkodni akarok, de ha már felszámolták a sztenderd szállítási díjat is akkor azt hiszem fair elvárás lenne meg is kapni a szolgáltatást.
  Na mindegy, nem haragszom vagy türelmetlenkedem, csak megjegyeztem.
  Ezt a pár napot már kitudom várni ennyi idő után, de azért azt remélem, hogy a héten már nálam lesz.

  Tegnap még a 36 fokban majd meglehetett sülni ahogy pakoltuk a fát, mára pedig napközben 18 fokra lehüllt a levegő, azért ez elég fura, bár nem mondom, hogy nem jobb a hűvös. Már-már szinte fázom kicsit. :))

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  Újabb nap, újabb bejegyzés.
  Kezdem egyre jobban érezni már a szeptember, és az egyetem kezdés közeledtét, ami enyhén melankólikus érzésekkel tölt el, de ez van.
  Semmi sem tarthat örökké, pláne nem egy nyári szünet.

  A mai nap zeneszáma: Sad Night Dynamite – Krunk [link]
  Ez egy viszonylag új duó, de már az első albumuk abszolút megnyert, szinte az összes szám bejött róla, de talán ez a kedvencem.
  Nem is nagyon tudom mihez hasonlítani a hangzásuk, de szerintem különlegesek az eddigi alkotásaik. Instán már teaselik a következő számot (albumot? Idővel remélem az is jön...), mondanom sem kell, hogy nagyon izgatottan várom már mi lesz a következő projektük eredménye.

  A mai nap röviden: A délelőtt részemről zenehallgatással és játékkal telt, délben eltaláltuk, hogy elmegyünk ebédelni egy halakra szakosodott étterembe.
  De ahogy odaértünk kiderült, zárva vannak. „Felújítás alatt állnak”, szólt a kis tájékoztató az ajtón, de a sötét, de egyébként érintetlen beltér engem inkább arra enged következtetni, hogy lehet lehúzták a rolót. Nem ők lennének az elsők.
  Amúgy is, akinek volt rá lehetősége az a lezárások alatt újított fel (azért nem egy ilyen volt), tehát ez így ebben a formában, hogy amikor lenne lehetőség végre és szezon is van leállnak felújítani nem tűnik túl realisztikusnak, de ne legyen igazam, mert amúgy jó kajáik voltak.
  Helyette pizzáztunk, jó volt, bár az enyémben kicsit most túltolták a paradicsom alapot, de sebaj. Utána még beszereztünk egy kis süteményt is itthonra, hogy legyen mit majszolni majd a következő napokban.

  A délután letudtam az edzésem, utána pedig a fodrászatot.
  Ahogy hazaértem feltűnt, hogy van valami a postaládában, nos nem más várt engem, mint a várva várt Uncle Seiko óraszíjam.
  Ki is nyitottam hát, illetve elő kotortam a kis szerszámkészletet, amit direkt ezért vettem és neki is láttam a „nagy” munkának. Végülis úgy kb 15 perc alatt rájöttem mindenre, beállítottam a méretet és felraktam az órára.
  Tudom nem nagy dolog, de azért örültem, hogy megtudtam csinálni.
  Teljesen más az összképe így az órának, nekem nagyon tetszik. Kényelmes, és minőségi érzetet nyújt maga a szíj. Nem volt olcsó, de nem bántam meg hogy megrendeltem.
  Az UK-ból jött, aug. 7.-én rendeltem meg, tehát 11 nap alatt ért ide.  Holnap reggel a fogászaton kezdek, már pár napja nem fáj a fogam, úgyhogy hatott az a szer és az antibiotikum kombó, de az igazi „móka”, a gyökérkezelés még csak most fog következni.
  Nem vagyok lelkes iránta, de jobb túlesni rajta. :O
  Ennyi lettem volna mára.

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Bandit Bandit – Maux [link]
  Egy kis francia rock muzsika mára. Többet kellene hallgatnom a számaik, mert amúgy amikor újra szembejönnek mindig rácsodálkozom, hogy „hm, ez tök jó!”.

  A mai nap röviden: Huhh hát mit is mondhatnék.
  Kilenc órakor már a fogászaton kezdtem. Jellemző módon nem alakult a gyökérkezelés a nagy könyvben megírtak szerint, úgyhogy voltak komplikációk, de a végére nagyjából megoldódott a dolog, közel egy és fél órát töltöttem el ott. Jövőhéten folyt köv, két időpontom is van a hétre.
  Többek között az ínyemből is le kellett csípni egy kis darabot, akkor nem fájt csak egy pillanatra, de utána ahogy kezdet elmúlni a fájdalomcsillapítás már kezdtem érezni, mondanom sem kell, hogy gyakorlatilag azóta is fáj hol jobban, hol kevésbé.

  Ez rá is tette a hangulatomra a pecsétet a nap hátralévő részében, úgyhogy igazából itthon lazítottam a nap hátralevő részében.

  Délután belocsoltam azért a kertet, hogy valami hasznosat is csináljak, de az edzés elmaradt így.

  Egyelőre úgy tűnik, hogy sikerül holnap végre megszabadulnom a számítógépháztól, már elég rég hirdetem, úgyhogy épp itt lenne az ideje.
  Megegyeztünk a helyszínben és az időpontban is, úgyhogy már csak azon múlik, hogy az illető megjelenik-e.

  Remélhetőleg fogok tudni aludni azért így, már most meglepően fáradtnak érzem magam.

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Sad Night Dynamite (feat. IDK) – Psychedelic Views [link]
  Nemrég már megosztottam az egyik számuk és meg is említettem, hogy már nagyban teaselik a következőt.
  Hát itt is van, ő lenne az.
  Első hallgatásra annyira nem jött át, talán a feature miatt, annyira nem vagyok oda IDK-ért. De aztán hallgatgattam nap közben és egyre jobban rám nőtt, jó kis számocska ez, a hangulatot újfent nagyon eltalálták a srácok.
  Remélem következőnek már egy albummal fognak „meglepni” minket!

  A mai nap röviden: A tegnapi fogászati kaland után este félve feküdtem le, de végül eltudtam aludni gond nélkül. Az éj közepén azonban arra ébredtem, hogy iszonyat fáj megint, de végül nem vettem be gyógyszert, vissza tudtam aludni egy kis idő után.
  Reggel felkelve viszont arra lettem figyelmes, hogy hoppá! Már egyáltalán nem fáj semmi.
  Hála az égnek ez így is maradt, úgyhogy a tegnapi egésznapos fájdalom után ma már nem volt semmi. Maradjon is így.

  Délelőtt a megbeszéltek szerint sikerült lebonyolítanunk az adás-vételt is, úgyhogy végre megváltam attól a gépháztól, nem porosodik tovább a gardróbban.
  Így az utolsó darabja is elkelt a félbeszakadt projektemnek.
  Hogy miért szakadt félbe? Igazából a GPU árak miatt. Egy évet vártam, de nem csökkentek.
  Legalább 4k 30 fps lett volna a cél, egy ilyen kártya pedig akkor épp nagyon drága volt. Valószínűleg még mindig az, már nem követem a piac alakulását, annyi biztos hogy nevetséges árak voltak mindenütt.
  Akkor mérlegeltem, hogy gyakorlatilag ugyanott, vagy egy kicsit olcsóbban jövök ki még abból is ha veszek két next gen konzolt egy GPU helyett, és inkább ezt az utat választottam.

  Délutánra már belefért egy kis edzés is, utána kertezés.
  Holnap barátokhoz ebédelni megyünk, ami szuper lesz, de egyéb program nincs a napra.
  A jövőhét egész zsúfoltnak tűnik egyelőre, 2 fogászat, egyetemi beiratkozás, programok...
  Utána pedig itt is a szeptember. Gyorsan elrepült ez az utóbbi 2 hónap.

  [ Szerkesztve ]

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Life After Youth – The Drill
  Az egyik kedvenc számom ettől a bandától, nagyon várom már hogy kiadjanak valami új muzsikát, bár egy ideje csöndben vannak.
  A spotify hallgatóságuk egész megnőtt az utóbbi pár hónapban, úgyhogy remélem nem halott a projekt.
  Baromi jó mind a dalszöveg, mind a háttérzene.

  A mai nap röviden: A délelőtt javarészt nyugiban telt el, itthon dumálgattunk, illetve utána olvasgattam különféle telefonoknak, illetve az áraikat nézegettem.
  Végülis beadtam a derekam és meg is rendeltem a legszimpatikusabbnak tűnő darabot, amely nem más mint egy OnePlus 8.
  Habár nem is gondolkodtam olyan modellben, de a fórumtársak is azt javasolták, hogy ne aggódjak amiatt, hogy egy egy tavalyi készülék, a 8 Snapdragon 865 procijával még jobban is fogok járni, mint a sokkal drágább újabb modell 888-as, nagyon melegedő verzióval.
  Úgyhogy ez is csak még jobban megerősített a döntésemben, 125 ezer forintért nagyon jó ár-érték arányúnak gondolom ezt a készüléket, többet nem is nagyon látom most értelmét elkölteni e célból.
  Így hát közel 10 év után újra visszatérek az Androidhoz, már amúgy is egész kiváncsi voltam mi folyik manapság a háza tájékán.
  Nagyon várom, hogy megjöjjön a készülék, bár nem tudom mennyire lesz zökkenőmentes a „visszaszokás”, de remélem, hogy végül nem fogom megbánni.

  Ahogy mondtam is tegnap, délben meglátogattuk barátaink és igazából ott is voltunk szinte kora estig. Jókat ettünk-ittunk, beszélgettünk.

  Most, hogy hazaértünk, hát lassan mehetnék is aludni mert fáradtnak érzem magam, bár kedvem támadt egy kis Borderlands-hoz, úgyhogy még egy kicsit azzal elszórakozom.

  Holnap egy kis chill, aztán jövőhéten beindul az élet.
  Tudom talán sokat mondtam az utóbbi időben, de már tényleg nagyon közelinek tűnik az ősz, egészen melankólikus érzés is fogott el.

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Powerman 5000 – When Worlds Collide [link]
  No comment! :DDD

  A mai nap röviden: Délelőtt letudtam a napi ffxiv roulette adagot. Nem mondom, hogy kifejezetten unnnám, de már egyre kevesebb időt töltök el benne, nagyon érződik már hogy kifutott a content és csak a malmozás megy amíg ki nem jön az új kieg.
  Sajnos nincs is kivel tolnom, mivel mindenki ráunt teljesen vagy szünetel a kieg megjelenésig, és ez rátesz egy lapáttal azért nekem is az uncsi érzésre.
  Lehet nekem is szünetelnem kellene? Bár nagyon más game nincs, ami lekötne jelenleg. Minden, amit várok a következő hónapokban fog csak megjelenni.
  Folytattam kicsit a BD3-t is, de már naaaaagyon feleslegesen elnyújtottnak érzem a sztorit. Ebből nem lesz platinum az tuti, annyira nem fogott meg.

  Délben grilleztük, jól sikerült a kajcsi, bár a sajt nem annyira, pedig kifejezetten erre a célra valót vettünk... kár érte.
  Utána újra átnéztem a jövőheti beiratkozásra szükséges papírokat, hogy minden megvan-e, és igen, már jó előre elkészítettem mindent, hogy ne közvetlen előtte kelljen foglalkozni vele, szeretek időben felkészült és alapos lenni.
  Összességében még eléggé infó híján vagyok, ami az egyetemet illeti, augusztus hónap második felére ígértek több infót, de ez még egyelőre várat magára. De lehet úgy értették, hogy majd a beiratkozás során kerülnek ismertetésre.

  Estefele letudtam az edzésem, most, hogy enyhébb volt az idő már futógépeztem is hosszabban újra. Kicsit ezzel szüneteltem, mert egyszerűen a nagy melegben nem bírtam már csinálni. Jól esett újra.

  [ Szerkesztve ]

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Celldweller – So Long Sentiment (Paul Udarov Remix) [link]
  Elég régóta hallgatom Klayton projektjeit, ez az egyik kedvenc számom tőle, mégis ezt a verzitó emelem ki, pedig nem szokásom remixeket hallgatni.
  Talán a Paul Udarov féle So Long Sentiment és I Can’t Wait remixek talán kicsit többek is mint egyszerű mixek, hiszen jobban metálosítva vannak ezek a számok, ezáltal a tempó is gyorsabb, ami jól áll neki, az eredeti talán egy kicsit túl lassú és mély szegényes nekem.

  A mai nap röviden: Mára nem jut sok mesélni való attól tartok.
  Nézzük csak, már egy ideje nem meséltem a Tarot „kalandjaimról”, nem azért, mert abbahagytam volna, csak nem éreztem úgy, hogy megosztható lett volna.
  Nem csupán amiatt, mert esetleg személyesebb jellegűek az olvasások, hanem mert manapság kicsit nehezen megy az értelmezésük is.
  Kicsit úgy érzem, hogy elértem egyfajta választóvonalat, amihez még nem elég mély a tudásom ahhoz, hogy áttudjak rajta törni.

  Hogy mi jelenthet megoldást?
  Jó kérdés, valószínűleg, mint sok más esetben is, a kitartó gyakorlás.

  Holnap reggel intézem a beiratkozást, legalább egy kicsit szétnézek az egyetemen, ha lesz lehetőségem. Utána nincs nagyon programom, hiszen a fogászati időpontom halasztásra került... remélem a másik időpontommal a héten nem lesz gond, örülnék, ha haladna a dolog.

  Jut eszembe, befejeztem ma a Borderlands 3-t, hát a végére nem lett jobb véleményem róla. Nagyot csalódtam benne, főleg a vége után.
  Egyrészt, annó amikor néztem Angry Joe értékelését róla, kicsit azt éreztem, hogy eltúlozza a sztori „szidását”, csak nem lehet annyira rossz. De igen.
  Egész egyszerűen kliséktől hemzseg, teljesen súlytalan. Az állítólag ritka siren képességet a semmiből megkapja fű és fa is, még ha korábban el is vették a karaktertől.
  Valószínűleg az írók is érezték ezt, ezért kellett a végére az az erőltetett „áldozat” is.
  Karakter személyiségfejlődésről abszolút nem lehet beszélni. A két főszereplő baromi idegesítő volt, és valahogy a viccesek se sültek el olyan jól.

  Az pedig hab a tortán hogy valaki szerint az elfogadható történet mesélésnek, hogy perceken át magyaráznak egyes karakterek, amit nem lehet átlépni és közben nem történik semmi, a karakterek maguk maguk pedig ME:Andromeda-t „megszégyenítő” arckifejezéseket vágnak közben, minimális animációval.
  A boss harcok pedig kivétel nélkül tartalmaztak olyan részleget, ahol sebezhetetlenné válik az ellenfél, gondolom ott is érezték, hogy e nélkül túl lenne rajta a játékosok nagy része pillanatok alatt. Akárhogy is, ez nem jó harc dizájn, sőt... abszolút kreativitás deficit érződik az egészen.

  A fegyver variety és gunplayt nem érheti rossz szó, azok elég változatosak és szórakoztatóak voltak, illetve a grafika, ha nem is a technológia csúcsa, egész hangulatos környezetet tudott életre hívni. Bár bevallom, szerintem a Rage 2 kicsit szebb volt.

  A második résszel ellentétben nem érzem, hogy ezt azonnal újra akarnám kezdeni, összességében csalódtam, lehetett volna sokkal jobb is.
  Meg is fogok válni tőle szerintem rövidesen.
  Úgyhogy egyelőre maradt az FFXIV és a CIV VI, de lehet szétnézek hátha van valami jó kis akció... vagy előfizetek a Gamepassra, hogy kipróbáljam a Hades-t és a Flight Sim-et, elég csábító ez az az opció is. :U

  Remélem holnap már több infót is mondanak az egyetemmel kapcsolatban, még mindig eléggé a „sötétben” vagyunk, bár lehet ez csak engem zavar.

  Estére úgy lehűlt az idő, de ahogy nézem holnap reggel sem lesz sokkal jobb már.
  Lehet ideje eltenni a rövidnadrágokat? :(


 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Pouya, Kxllswxtch – Burn [link]
  Még régebben hallgattam pár Pouya számot, de nem igazán követtem azóta.
  Nemrég szembe jött ez az újabb, nem tudom ki a feature, de kellemesen meglepett a számocska. Stílusban nagyon elüt attól amire emlékszem Pouya-tól, de nagyon bejön ez a folyamatos mély gitár, basszus a háttérben, az átlagosnál eltérő, jó vibeot teremt.

  A mai nap röviden: Reggel korán ébredtem, indultam is a 8 órás időpontomra a beiratkozásra. Fél 8-kor indultam, biztos, ami biztos alapon. Egyébként nincs messze az egyetem, de a forgalom eléggé letud halni így kiszámíthatatlan.
  Persze most egy lélek sem volt az utakon, így egy szűk 10 perc alatt ott is voltam, de sebaj.
  Kicsit vártam aztán bementem, beigazolódott amit gyanítottam, avagy hogy itthon általában ha ügyintéz az ember akkor az időpont csak dísznek van, közölték is hogy érkezési sorrendre kell számítani majd.
  Számomra ez nem volt probléma végülis, hiszen korán érkeztem és még nem voltak sokan előttem. Amúgy meglepően gyors ütemben zajlott a dolog, mindenestül együtt egy 20 percet voltam csak ott. Mindent jól töltöttem ki, úgyhogy gördülékenyen zajlott a folyamat.
  Kifele menet azért láttam, hogy kezdett már gyűlni a sor, kint a főbejárat előtt is álltak már, én szerencsére megúsztam.
  Ahogy hazaértem már láttam is hogy a Neptunban már írta hogy a státuszom átváltott "aktív"-ra, huhh hát elég izgi. Asszem akkor így elkezdődödik mostmár egy újabb fejezet az életemben, csak remélni tudom, hogy mint eddig is, sikeresen fogom tudni venni az akadályokat.

  Utána végülis akkor így nem tudtam mit csinálni, így hogy elmaradt a fogászat jobbára hazajöttem és kicsit visszaaludtam, valahogy olyan rossz közérzet fogott el, de amilyen hirtelen jött úgy el is múlt.

  Elkezdtem újra játszani egy kis CIV VI-ot amíg tartott a karbantartás FFXIV-ben, egész rákattantam újra a CIV-re, nagyon addiktív kis játék. :K
  Estére egy kis edzés maradt, illetve kellemes volt a levegő így elmentem sétálni is.

  Holnap jön az új telóm, amit már nagyon várok, lesz mit bütykölni. Nagyon remélem, hogy tetszeni fog az android!
  A könyveimnek sajnos még mind se híre se hamva, pedig nagyon reméltem hogy még egyetem kezdés előtt betudnám fejezni őket de ez minden nappal esélytelenebbnek tűnik.

  [ Szerkesztve ]

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Innerpartysystem – American Trash [link]

  A mai nap röviden: Mára kicsit azt érzem, hogy kifutottam az írnivalóból, persze most eléggé „uborkaszezon” van, ami a mindennapjaim illet, még úgy egy két hétig ez így is marad amíg be nem indul az egyetem. Ilyenkor azért megfordul a fejemben, hogy lehet nem kellene mindennap írnom, ugyanakkor egy naplónak meg ez lenne a lényege, nem? :U

  Megjött hát az új telcsi is, igazából a délelőtt/délután jó részét azzal töltöttem, hogy az adatokat átvittem, appokat leszedtem, és a régin kikapcsoltam a 2FA dolgokat, majd formáztam.
  Utána azt fel is tettem árulni, ahogy terveztem is, arra számítottam, hogy lassan fog elkelni, de kb fél óra után végülis leboltoltuk egy fórumtaggal, el is ugrottam a csomaggal a foxpost automatához még kora este.

  Na és mik az első benyomások?
  Maga a teló pedig, hát hol is kezdjem. Azt hittem nehezebb lesz átszokni az Androidra, de nem, bár tény, hogy én azért elég sok tekintetben „multiplatform” vagyok, szóval ez általában nem okozott gondot soha.
  A fénytöréstől függően színt változtató hátlap élőben sokkal jobban néz ki, mint képeken, nagyon szimpi. A rendszer maga gyors, bár ezt el is várnám a snapdragon 865-től, azért hiába egy éves, nem egy gyenge cpu.
  A kijelző jóval nagyobb, ami bejön, illetve amoled is, ami külön jó, szépek a szinek. A felbontás is kicsit nagyobb, de ilyen szempontból nem tudok különbséget tenni.
  Összességében az XR-hez képest jobb a kijelző.
  Amit észrevettem még, hogy a mobilnet is mintha gyorsabb lenne, érdekes mód az iPhone a házban mindig csak 2 csíkot jelzett a hálozatnál, míg ez telit, így talán nem placebo ez az érzés. Az iPhone jobbára 30mb/s-t hozott 4G-vel, míg ez 50-60-at.
  Lehet ebben jobb az „antenna”, elvégre 5G-t is tud, de azt egyelőre nem tudtam letesztelni.

  A Warp Charge is nagyon bitang még, egy szűk 20 perc alatt felhúzta az aksit 18%-ról közel 85-re.

  Hát egyelőre ennyi a tapasztalatom röviden.

  Holnap reggel irány a fogászatra, naaagyon remélem, hogy mostmár betudják fejezni azt az egy fogam.
  Utána megyek átvenni a könyveim is, mint kiderült már megjöttek, végre lesz mit olvasnom.

  De persze csak értesítőt dobtak be róla, amin ugyan az áll, hogy megkísérelték az átadást, de nem jött össze, úgyhogy menjek átvenni.
  Ez persze masszív kamu, hiszen itthon voltam és ide egy lélek sem csengetett be.
  Na de mindegy, annyira nem lényeges. Itt nincsenek nagy távolságok, szóval a fogászatról hazafele nem tart semmiből arra kanyarodni a kocsival.
  Ha meg nem tudnék rendesen beszélni utána közvetlen, majd mutogatok! :DDD

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Front Line Assembly – Next War [link]

  Huh, a tegnapi nap úgy kimaradt, hogy csak csuda, eszembe se jutott, hogy írnom „kellene”, úgy kidőltem este.
  Sok minden azért nem történt, reggel letudtam a fogászatot, ezúttal nem volt problémás annyira a fog, úgyhogy jól haladtunk, de még mindig nincs közel a vég. Egyelőre úgy tűnik, hogy még nagyjából 5 alkalommal mennem kell. Pénzben nem tudom mit fog ez jelenteni a végére, egy százasnál már biztosan tartunk.
  Mindenesetre várom már a végét, valamiért mikor hozzányúlnak utána aznap eléggé fáj, de aztán másnapra semmi.
  A tegnapi nap fénypontja volt, hogy átvettem végre a könyveket, úgyhogy elkezdhettem olvasni végre Frank Herbert Dune sorozatát.
  Haza fele a nagy istennek sem akart működni a tempomat a kocsiban, annyira sokat nem használtam szóval nem akadtam fel rajta nagyon, betudtam a kora 2000-es évek francia elektronikájának a dolgot. :DDD

  A mai nap röviden: Jó hideg, és esős napra ébredhettünk ma, ami azt illeti nekem már abszolút „itt az ősz” érzésem van minden téren.
  Búcsút intettem a rövidnadrágnak, és már a zokni is muszáj szinte különben fázik a talpam.
  Igazából a hűvösebb idő és az eső annyira nem zavar, az már jobban, hogy egész nap szürkeség van odakint, bent pedig még a sok ablak ellenére is szürkeség.
  De azért a fagyi még ma is jól esett! :K

  A délelőttöt javarészt takarítással töltöttem.

  Kicsit furcsállom, hogy a legtöbb egyetem kezdő ismerősöm tök sok mindent tud már, van, akinek az órarendje is megvan már talán, mi meg az augusztusi levelen kívül nem kaptunk semmi egyéb infót.
  Végülis le van benne írva „minden”, hogy mi mikor várható, úgyhogy talán feleslegesen van hiányérzetem, és kicsit feleslegesen türelmetlen vagyok, csak hát na, fura nekem hogy ilyen későn indul be az oktatás, a jövőhét még abszolút program mentes és még csak utána lesznek ismertető programok, de tanítás még akkor sem.

  A hűvösebb időnek van annyi pozitív vonzata, hogy sokkal jobban szeretek ilyenkor edzeni, kevésbé fáraszt le így, arról nem is beszélve, hogy nem izzadok annyira, szóval ilyen szempontból már vártam.

  Megvettem a CMS2021-et, csak úgy poénból, jó kis casual játéknak tűnik. Az alapoknál nem tudok többet, ami az autó karbantartást illeti, de azért így is megtalálok benne mindent, annyira azért nem mély a játék. Egy-egy órácskát el lehet tölteni vele.

  És ha már játékok, reggel kicsit elszöszmöszöltem az FFXIV karakter készítőjében, és a végeredmény egy kifejezetten szimpi Elezen karakter lett.
  Bevallom, annyira nem vagyok oda a magas karakter modellekért, de végülis mit ad isten, pont a mai naptól lett akciós a Fantasia, úgyhogy megvettem és átváltottam rá a Miqo’te karakteremről.
  Elég élesváltás, de asszem nem bántam meg. :Y

  Talán sokaknak nem számít ez, de nekem azért fontos, hogy érezzek valamennyi kötődést a karakter iránt, pláne, ha már ennyi időt beleöltem, így nem szívesen váltogatom, volt már hogy megbántam, mert például valahogy nem éreztem úgy, hogy jól bele tudom képzelni magam, ami azért szerintem fontos, végétére is csak egy (MMO)RPG-ről beszélünk.

  Szívesen elkezdenék újra raidelni, érzem hogy lenne kedvem és energiám hozzá, de ahhoz keresni kellene egy csapatot is, akinek kompatibilis tud lenni az időrendje az enyémmel... ez a legnehezebb része a dolognak általában.
  Sokan akkor kezdik a progot amikor Én már aludni megyek, a kipihentség viszont számomra sokkal többet ér mint bármilyen in-game drop, úgyhogy virrasztani tuti nem fogok. :))


 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Vacío, Eldzhey – SODA (Cream Soda Remix) [link]

  A nap röviden: Reggel arra ébredtem, hogy fázom. Hát ezt is megéltük, azért augusztus végén még nem volt erre példa korábban, de sebaj.
  Ahhoz képest, hogy ma már beindult a repülőnap nem nagyon hallottam a gépeket, a hét során jobbára napközben sokkal nagyobb intenzitással repkedtek, mint most, de sebaj, nem panaszkodom... sőt!
  Összességében gyorsan eltelt a mai nap.
  A délelőtt javarészt egy kis barkácsolással, majd játékkal telt.

  Megszereztem az első tudományos győzelmem a CIV VI-ban!
  Azt kell mondjam veszélyes ez a játék, mármint olyan szempontból, hogy ha nagy nehezen ráveszem magam, hogy játszam, alig tudok elszakadni tőle.
  Alapvetően nem egy hú de bonyolult játék, se kinézetre, se a mechanikák terén.
  Mégis valamit nagyon eltaláltak benne a készítők, mert az összkép valahogy mégis rendkívül szórakoztató. Sajnálatos, hogy valószínűleg sosem fog next gen frissítést kapni, pedig ezáltal remekre lehetne csiszolni a játékmenetet.
  Kicsit belassul a körök közti váltás egy pont után, amit a PS5 „izomból” ki kellene, hogy tudja küszöbölni, de gyanítom, hogy az optimizálás hiányából fakadóan ez nem történik meg.

  Ebédre házi pizza volt, nyilván nem olyan, mint a „rendes olasz”, de azért általában, mint most is nagyon finomra sikerül ahhoz képest relatíve nem egy bonyolult folyamat az elkészítése.

  Délután már az eső is elkezdett esni, úgyhogy még hidegebb lett, nekem mondjuk ez pont jól jött az edzéshez, ahogy talán korábban már említettem, jobban szeretek a hűvösben edzeni.

  Folytattam a Dune olvasást, de bevallom nem haladok úgy ahogy szeretnék, valahogy elkalandozik a figyelmem, holnap lehet ki kellene nyomom közben az értesítéseket a telón, hátha úgy könnyebb lesz figyelni.

  Talán holnap írok majd azokról a dolgokról, amiket elterveztem a nyárra, hogy mit sikerült és mit nem megvalósítani közülük, mindkét kategóriába jutott versenyző és ha már az időjárás is ennyire a nyár végét mutatja, gondoltam írok egy kis összegzést én is.

 • Mirage

  tag

  Szép estét,

  A mai nap zeneszáma: Lauren O’Connell – Roland the Headless Thompson Gunner [link]
  Mit is mondhatnék, imádom ezt a számot, ezt a verziót kicsit jobban, mint az eredetit.
  Már csak a kis sztori miatt is, amit elmesél, amit nyilván extrán tudok értékelni így töri nerdként.
  Jó, persze nyilván ez csak egy fikcionális történet, de alapvetően ezek az afrikai konfliktusok, és a bennük részt vevő (többek közt) zsoldos harcosok története annyira egy elhanyagolt része a történelemnek, pedig rendkívül érdekes sztorik származnak az érából, szerintem.

  A mai nap röviden: Hát bevallom, ma kicsit lusta voltam. Vagyis neeem, ezt szépen úgy szokás mondani, hogy „kicsit éltem a hobbijaimnak”, vagy „relaxáltam”. :D
  Na de viccen kívül, raideltem egy jó adagot, illetve craftolgattam, majd utána folytattam a könyvecskét.

  Ebéd után nagyon szép idő volt, úgyhogy elmentünk sétálni. Természetesen a hazaúton már elkapott minket az eső, de annyira azért nem áztunk el. Utána tanultam egy kicsit.

  Az utóbbi időben egész sokat foglalkoztat a worldbuilding, mint hobbi.
  Az igazat megvallva, én nagyon szeretek élni a fantáziámmal, fogalmazhatunk úgy is, hogy ábrándozós típus vagyok.
  Lényeg a lényeg, nem tudtam, hogy ennek konkrét neve is van és hogy emberek foglalkoznak ezzel hozzám hasonlóan, nekem is vannak amolyan fantáziavilágaim, amiket építgetek már hosszabb ideje, de korábban nem fordult meg a fejemben, hogy le is írjam őket, de belegondolva, nem is rossz ötlet. Vannak, akik térképeket is készítenek hozzá na az is egy tök érdekes folyamat lehet.
  Szóval lehet én is elkezem valahogy rendszerezni ezeket, azt nem mondom, hogy pont ide, de majd még meglátom. Ezeknek sem feltétlen az a lényege, hogy másoknak megosszam, csak szimplán, hogy engem elszórakoztassanak.

  Így egy szűk hét után továbbra is azt tudom mondani, hogy nem bántam meg a készülék (és egyben platform) váltásom, minden, számomra fontos téren elégedett vagyok a telóval.
  Írhatnák erről hosszabban is, de arra gondoltam, hogy egy kis szösszenet keretében majd írok erről egy külön, dedikált blog bejegyzést, ami majd azzal fog foglalkozni, „hogyan láttam meg a fényt” az alagút végén, és tértem meg a (relatív) Apple fanboyságomból, és kezdtem egyre jobban megszeretni az Androidot.
  Mint sok egyéb esetben, ennek a „nagy” történetnek is az lehet a tanulsága, hogy érdemes levetkőzni az előítéleteket, prekoncepciókat és ténylegesen kipróbálni a megszokotton túl más dolgokat is, mert előfordulhat hogy pozitív csalódás lesz a végeredmény. :K

Aktív témák

Hirdetés