Új hozzászólás Aktív témák

  • moonlight115

    tag

    válasz olloczky #21664 üzenetére

    Nekem mindig az angol volt a kedvenc tantárgyam, suliban 10 évig tanultam.
    De az igazi "tanulás", ami inkább szórakozás lett, akkor kezdődött, mikor 10 évvel ezelőtt nem bírtam kivárni, míg lefordítják a Harry Potter 6. részét. Megvettem az angol verziót, és egy hét alatt elolvastam a 600 oldalt, persze sűrű szótárazgatás közepette. Aztán megvettem az összeset angolul, és elolvastam, mind egy szálig. :D Mikor elfogytak, akkor kezdtem rájönni, hogy jól rákattantam, így hát elkezdtem könyvtárból kivenni angol nyelvű regényeket, Dickens-től Agatha Christie-ig, válogatás nélkül, fantasy, sci-fi, ami csak megvolt a városi könyvtárban. Eddig kb. 200-nál járok. Már direkt a nehezebb nyelvezetűeket szeretem, pl. Jane Austent.
    Triviadort játszom, ami angol nyelvű Honfoglaló. Színészinterjúkat nézek, pl. Kiefer Sutherland (Jack Bauer :D ) összes interjúját láttam. Kanadában nevelkedett, ezért elég érthetően beszél, meg amúgy is ő a kedvencem.
    Pár éve ajánlotta valaki ezt a topikot, megtetszett, itt ragadtam észosztónak és észosztóktól tanulónak egyszerre. :) És persze a humoros bajtársak miatt is. :D
    Te hogy kezdted és hol tartasz?

    svensson Néha nekem is hamarabb jut eszembe egy szó angolul, mint magyarul. :K

    [ Szerkesztve ]

    "Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

Új hozzászólás Aktív témák