Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    Na, akkor szit-rep...

    Ma kettő előtt picivel jött egy mester, aztán elkezdte feltárni a nappaliban a plafont. Kivágott egy 550x550-es nyílást, ott nem látszott semmi. Aztán elindult a hosszában és újabb hasonló méretű kockákat vágott ki a plafonból. A harmadik nyílásnál feltárult a helyzet. Nem is alapfokon.

    Úgy tűnik, hogy amíg Magyarországon voltunk és teljes volt a csend és nyugalom a házban egy patkány felmászott a csatornából egészen a tusoló alatti vízgyűjtőig, ahol kirágta magát a "szifonból". Utána vélhetően visszament, mert mást még nem találtunk utána. A csőcsonk felső részén rágott egy komolyabb nyílást, így ha nagyon pici mennyiségű víz folyik le a tusban, akkkor nem folyik ki semmi. De ha a víz mennyisége túllépi a nyílás magasságát, akkor elkezd kifolyni az álmennyezetre. Ott vannak beépített LED-es lámpák, aminek a gégecsövébe befolyt a víz és ott tudott akkor kifolyni a víz.

    Akkora a nyílás a lefolyón, hogy fel sem merült a befoltozása, ki kell cserélni. Viszont ha hozzányúlnak, akkor a vízzáró tömítést megbontják és akkor az egész fürdőszobát újra kell rakni. Vagyis lebontják az egészet a fali merevítésekig, a ház tartószerkezetéig gyakorlatilag. Utána pedig újra kell építeni az egészet. A WC-kagyló, mosdó és zuhanykabin megmarad, meg a törölközőszárító és hasonló nyalánkságok. De a padló (padlófűtés) és falak mennek a levesbe. Vélhetően 6-7 hét alatt meg is lesz, addig nincs fürdőszoba.

    A mosókonyhába adnak egy szükségtust addig, ott akkor majd lehet tusolni. A lenti WC pedig működik.

    A biztosításból a "nagy csomag" van nekünk, tehát nincs önrész, de az avultatás miatt maximálisan 20k SEK lehet a díj. És ha valami extrát kérünk az új fürdőszobába, akkor az is pénz.

    Ki kell nézni valami partner nagykernél csempét és kövezést, ami a szakember szerint egyenértékű a mostanival. Akkor azt fedezi a biztosító. A régi fürdőben nem volt kis elzáró csapocska a mosdó és a slozi előtt, azt majd kérünk. A padlófűtést megcsinálják az újba is.

    Most jövő héten elkezdik felmérni a részletes munkatervet, anyagokat és részleteket, aztán elkezdik. Ha megáll 20k SEK alatt, akkor egész jók vagyunk. 2004-ben újították fel a fürdőszobát az előző lakók, akkor ezt most mi fogjuk.

    Felveszem a kapcsolatot patkányirtókkal is, hogy vélhetően észlelés volt nálunk, így valamit kellene alkotni. Jól indul a február. Tegnap kiderült, hogy nincs bónusz, most pedig elmegy kábé a bónusz 2x-ese. Tudom, tudom, ne sírjon a szám... :C

Új hozzászólás Aktív témák