Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Az szerintem nem látszik a felvételen, mert eléggé panel közeli, de az ilyenek felett / mellett van egy rendes nagyítós lámpa. Ez persze nem zárja ki, hogy Szergejnek jó a szeme.
Számomra nem derült ki, hogy az egyik A11et minek marta le CNCvel? Cirka negyedannyi idő lett volna a forrólevegős megoldás, meg a tisztítás. Biztos elmondja a videóban, csak én már nem értem az oroszt, meg biztos van nekik is elég sok olyan szavuk, ami az SMD forrasztás és hasonló témakör, az meg még lehet, eléggé speckó is.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
Az a vicc, hogy van. Amikor a muki feltárta a hibát akkor már úton volt a projektvezető srác, aztán riportolt az iPadjén keresztül egy képes/szöveges részletes jelentést a biztosító felé, aztán elkezdte előkészíteni a munkát ott helyben. Kaptunk egy paksamétát, amit a hétvégén ki kell tölteni, hogy mit akarunk az új fürdőszobába, aztán utána kezdik is.
Egy jó audit kell majd
-
zetor2000
őstag
-
zetor2000
őstag
válasz qnadam #18404 üzenetére
"Még szerencse, hogy volt nekünk ez a Trianon. Mert ha nem lett volna, most azt kellene mondanom magának, hogy 300000Ft, anyaggal, de munkaköltség nélkül. De hát volt ez a Trianon, szóval most azt mondhatom magának, hogy 250000Ft, de szakmunkával." (Mucsi a Buheramátrixból - az idézet nem 100% pontos, fejből improvizáltam.)
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
De egyébként az a jó, hogy nem azt kaptad a hibajelentésre, hogy "a hibát felvettük, a szerelő két hét múlva kedden 8 és 16 óra között kimegy feltárni a hiba okát." Utána meg a javításra 2 hónap múlva kijelölnek két hetet, de addigra szerezz be minden burkolóanyagot, szanitert.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
eattila
őstag
Voltam lidlben ma. De nem akkora josag szerintem. Nem rossz persze, leginkabb mas mint az aldi.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
npera
őstag
válasz qnadam #18406 üzenetére
3:19-nél a svédországi orosz kisebbség (turbóbanditák) is hasonló olajozót használnak, csak az piros. De majdnem ugyanez.
-
FőDudu
veterán
En ma a piacon elnyomtam annyit.
Talakoztam egyik kollegaval aki roastbeef alapanyagra elnyomott egy szazast (bio hus), hozza kepest en eleg sok dolgot vettem annyibol. Vettem sult sonkat, valami bunka nevu (szerintem fustolt es szaritott szuzpecsenye amit kb elvagni sem tudok, pedig vannak itthon jo es eles kesek) husit, nemi veres hurkat, vagy masfel kilo sajtot, zoldsegeket. Kagylo es rak nem volt, most esik le, hogy a tegnapi unnepnap miatt tuti nem mentek ki a halaszok, ahhoz meg koran voltam, hogy reggeli fogasbol vegyek.Aztan meg a Sparba is beugrottam vettem nemi Angus burgerhust, meg az epuletben is dolgom volt mert gyerek biciklijen lukas volt a hatso gumi. Igy a Sportsditectben vettem 4 gumibelsot. Kelleni fog az hamarosan. Kicsereltem a gumit aztan lementunk a tengerhez setalni. Full-on volt a tengerpart.
Elotte a nejem ment el a gyerekkel korizni, elegge olvadt a 15 fokban a tuzo napon. Valoszinuleg holnap mar be is zarnak, nem birjak a gepek a meleg es a napsutes kombot.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz zetor2000 #18401 üzenetére
Azert marja le, mert a levetel necces, hiszen a rarakasnal olyan fluxert hasznalnak ami ragasztokent mukodik. Igy a levetelnel serulhet a nyak felszine (letepi a foliat, az a fekete resz amit a reballing elott letakarit). Igy nem szakitja fel a foliat, mert utolag csak letakaritja egy pakaval es onszivo sodrattal.
Ha mar sikerult egy procit szepen ujrapasztazni (reballingnak hivjak), akkor az ellen darabot sem akarja elkurni.
Foleg, ha az egesz valami melegitest levesbe toleralo folia nyak. Ez a megfelelo megoldas.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Visszaterve a ledes lampakra: szerintem siman osszeszamoljak a benne levo ledek szamat es felszorozzak az egyre megadott fenyerovel.
Azaz ha van benne 40db 50 lumenes led, akkor az 2000 lumen. Nem igy van? Nehez lehet belekotni az osszegzesbe.
Led szalagnal is igy szamoljak a meterenkenti fenyerot.
Led szalagrol ezt gyujtottem ossze anno:
2835SMD LED (3.5 x 2.8 mm) eseten:
240 LED per meter az 18W/m ami 200 wattos normal izzonak felel meg es 3000 Lumen/m fenyerot produkal.5730SMD LED (5.7 x 3.0 mm) eseten:
120 LED per meter az 18W/m ami 200 wattos normal izzonak felel meg es 3000 Lumen/m fenyerot produkal.3014SMD LED (3.0 x 1.4 mm) eseten:
60 LED per meter az 8W ami 50 wattos normal izzonak felel meg es 600 Lumen/m fenyerot produkal.
204 LED per meter az 18W/m ami 150 wattos normal izzonak felel meg es 2040 Lumen/m fenyerot produkal.5050SMD LED (5.0 x 5.0 mm) eseten:
60 LED per meter az 14,4W/m ami 60 wattos normal izzonak felel meg es 1000 Lumen/m fenyerot produkal.3528SMD LED (3.5 x 2.8 mm )eseten:
60 LED per meter az 3,6W/m ami 20 wattos normal izzonak felel meg es 400 Lumen/m fenyerot produkal.
120 LED per meter az 7,2W/m ami 40 wattos normal izzonak felel meg es 600 Lumen/m fenyerot produkal.
204 LED per meter az 18W/m ami 120 wattos normal izzonak felel meg es 1700 Lumen/m fenyerot produkal.18w 142w 2300lm
24w 157w 2600lm
32w 222w 3900lm
40w 3800lm[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
őstag
Panigale a TT pályán. Nagyon kellemes, hogy 185 mph után csak csíkokat ír a kijelző, mivel 300-nál elvileg nem mehet gyorsabban a motorkerékpár. De azért a fordulatszám megy feljebb és leforog utolsó fokozatban is a motor. Olyan 80 mph körül valami bruálisat lép a gép, gondolom addig kicsit vissza kell fogni, hogy ne álljon ki kerékre vagy pörögjön ki a hátsó kerék egyfolytában. Brutális.
-
guga
Közösségépítő
válasz Grillo #18214 üzenetére
Grillo! Véletlenül belefutottam az érdeklődési körödbe.
Szerintem érdekelni fog.
A barlangász Szente István tudomást szerzett róla, hogy egy traktor beszakadt a környéken a hegy tetején. Találtak egy pincét és az 1700-as évekbeli katonai térképeken se szőlő, se pince nincs jelezve, tehát jóval korábbi. István szerint középkori pincéket találtak. Ha a bánki barlang megvan, utána lépsésről lépésre nyomon követem és melózok velük együtt.Sok pince van és nyilván régészeti leletek, nekem jól jön , mert elsőként vehetem lencsevégre, mivel együtt fogok melózni velük.
A másik, hogy nem emlékszem a rendes nevedre, de küldjél már egy privátot pls. mert van nálam egy tiltott dolog.
Egy ismerősöm, aki lengetőzik, kölcsönkérte a mágneseimet halászni, cserébe hozott egy szerinte tatárjárás korabeli valami rézbaszomfaszomot, Akkor is odaadom neked, ha 1980-ban gyártották, ha kell feltöltök róla egy filmet, fotót nem tudok, mert Nokia 3310-esem van, még a régi.Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #18424 üzenetére
De egyet már leszedett... van rá technológia, az kiderül a felvételből. A másikat is leszedhette volna. Elég ügyes a faszi, az kiderült, biztos nem az első SMD forrasztását láttuk.
Szóval szerintem a másodikat is leszedhette volna a forrólevegős cuccal, de volt CNC gépe, és villantani akart
Ahogy elnéztem, nem épp fólianyák, mert valami befogópofák közé szorította, és ha nem tévedek, alulról kapta az előfűtést is. Fólia volt a végén, ami a kijelzőhöz, meg egyéb cuccokhoz megy. De azok filléres cuccok, alkatrész se sok van rajtuk, max 1-2 gomb. Bár, amilyen b*zi az Apple... 5SE-ben lyen fólia vackon van a kamera, meg az előlapi hangszóró és a proximity szenzor. Cseréltem egyben kijelzőt, sosem akarok iPhonet javítani. Ismi meg majd felrobbant egy 6S javításakor akksit cserélt, csak fém cuccal nyúlkált a tápcsati táján, ahol az akkuból kijön a csatlakozó. Kis füst, miazmás. Szerencsére a régi akkuval történt, nem az újjal.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
npera
őstag
Jahno, megnéztem 1 (egy darab!) Pana S1R rivjút. Pre-production. Háááát. A képek és a záridők és ISO-állások számomra sci-fi jellegűek. De még eléggé alpha állapotban van a firmware. Viszont ha megcsinálják jól, akkor nagyon ütős cucc lesz.
Viszont ehhez képest egy Sony A9 még mindig nagyon durva konkurrencia. És arra fel lehet rakni akár egy WC-papír tekercsét is, mert adapter mindenre van.
Igazából most örülök, hogy a fürdőszobára kell költeni, mert különben még valami meggondololatlan ötlet is átvillanhatna az agyamon. Ami után a főnökasszony letépné a koronaékszereket, de az egy másik történet.....
[ Szerkesztve ]
-
Gabibácsi
őstag
Pattintottam egy Gulden Draak-ot, 10.5%-os
Már unom a cseheket kellett valami más 😜Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
npera
őstag
válasz Gabibácsi #18436 üzenetére
Ajánlás hozzá:
Maltig smak med sötma, inslag av torkade aprikoser, knäck och apelsin. Serveras vid 6-8°C till rätter av husmanskost.
Ha hirtelen akarsz benyomni olcsón, akkor ez megteszi
Igazából 2 db ilyen még jobb, mert csak 7,3%-os, de a kettő együtt egy liter ami pont jó.
Itt van egy video tutorial a svéd iváshoz. Must have.
-
npera
őstag
-
npera
őstag
A Lamborghini Miura konkurenciájának szánt sportautótt Leonardo Fioravanti, a Pininfarina dizájnere tervezte, és 1968-tól 1973-ig gyártotta a Ferrari. 1284 darabot építettek belőle (a nyitott GTS/4 Daytona Spyderekből 122 készült, így összesen 1404 Daytona gördült ki a maranelloi gyárból.) A típus a nem hivatalos Daytona nevet azután kapta a médiában, hogy 1967-ben a 24 órás daytonai autóversenyen az első három helyezést Ferrarik vitték el. Az Autó-Motor, 1971. október 21-i / 20. száma így írt a Daytonáról: "Ferrari és Pininfarina közös alkotásáról, a 365 GTB/4 Ferrari-modellről két képet mutatunk be, hiszen érdemes megnézni nyitott és zárt fényszórókkal ezt a nagy sebességet sejtető olasz konstrukciót. És mindjárt tisztázzuk, hogy mennyi is itt a nagy sebesség. Kereken 280 km/óra a 4390 cms-es, V/12-es, 81X71 mm furat-löketű, 7500 fordulatnál 352 lóerős motorral elérhető maximális tempó. És még annyit, hogy 0—100 km/ó-ig 5,7 mp alatt gyorsul ez a 240 cm tengelytávú igazi sport kupé." Hogy a képen látható, az Autó-Motor adatai szerint 70 százalékos műszaki állapotú Daytona hogyan került Magyarországra, ki és milyen úton-módon hozta be, ki vette meg, mi a története, hol lehet most, nagyon-nagyon szeretnénk tudni, szóval bárki, bármit tud az autóról, írja meg nekünk!
És a valóság...
-
Jahno
veterán
Én ma majdnem többször elsírtam magam... És nem azon, hogy a fotós összejövésre túlzottan tehetséges bemondónénik jöttek. Meg haversrác elhagyta a szűrőjét, amit most este gyorsan vissza is vittem, meg majdnem drágább volt, mint az összes cuccom együtt :-D Én 3-4 vakuval verettem F4en, ezek meg ISO 12800tól felfelé kezdték élvezni az életet, vakut sem kértek. Minnyá mutatok valamit az év fiatal felfedezettjéről....
-
zetor2000
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest