Új hozzászólás Aktív témák
-
blueboi69
senior tag
Hááát fél év kéklógós T után már nem csorgattam magam alá, de amúgy ja.
Mondjuk én baromira utálom ezt az épületet. Körbenézek és amit látok, annak a 80%-a szürke. Asztaloknál is van ez a paraván... nagyon gáz, hogy ha beszélek valakivel, akkor fel kell állnom, hogy lássam is. Tudom maradni vagyok.. De amúgy igen, jó, hogy motoros -
-NoVa-
addikt
Kértem még egy Dell USB-C dokkolót a MacBookhoz is, hogy ne kelljen a töltőkockát hurcolni magammal, akkor már kiváncsiságból rádugtam a telefonom. Nemcsak tölti, kezeli a beépített DAC-ot, adja a képet a desktop monitorokra, input, minden is. Dual display nincs, mirrored van csak. Szar
-
npera
őstag
The Swedes discuss it.
They go to meetings. Lots of them. It's a national hobby. They have a meeting on Monday morning but never on a Friday afternoon. They have meetings to end up sharing the same opinion. It's called the förankringsprocess.
The Danes dismiss it.
They agree to something at a meeting, especially if there are lot of Swedes present. The Swedes of course believe them. Being the individualists of the north, the Danes go home and do something completely different. Det var rigtig hyggeligt!
The Norwegians get around to it.
They are in no hurry. After a brown cheese sandwich for lunch at 11 they leave work at 4 pm. If they the Norwegians work overtime, for example an extra half-hour to 4.30 pm, then their employer is bound by law to feed them on pizza - it's called overtidsmat.
The Finns just do it
It’s called sisu. The power of the Finn is the sisu within. They just get on with it. They’ve already done it before the Swedes have their måndagsmöte, the Norwegians their brown cheese matpakke and the Danes their Friday morning morgenmad sammen på kontoret. In Finland an awkward silence is never awkward. In meetings you may think Ari looks as if he has mentally gone to lunch. He is just concentrating.
-
-
-NoVa-
addikt
válasz eattila #18754 üzenetére
A Dell meg a MacBook Pro is 20V-os töltést igényel. A telefonom 5 vagy 9V-ot, a fast charging felirat alapján ettől is megkapja a 9-et, miután kikérte.
Extra könnyítésképp az MBP 75W-os USB C töltőkockája mindent tölt, legyen az Dell Latitude, MBP, telefon, hurka, léggömb, Tesla. Alakul a formátum, na.A Vivobook esélyesen régebbi szabvány, amikor még csak adatra használták az USB C portot, aztán pontos típusleírásban meg lehet nézni.
-
Samott
addikt
Nekem a Thinkpad-en van legacy kocka dugo a tolteshez es usb-c is, tolt mindkettovel. Szoval most csak egy kabel megy bele azon jon ki minden (net, plusz monitor, usb) es megy a toltes is.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
FőDudu
veterán
Aztmegminek?
Hangos? Vagy annyira privacy, hogy mar a nyomtatasnal is lathatatlanna kell tenni amit az egyik user csinal?Utobbira van valami NFC-s followmyprint megoldas ami csak akkor es ott kezd el nyomtatni ahova a user az NFC-s szarjat rahelyezi. Azaz nyomtat barhova aztan az NFC-vel azaon a nyomtaton jon ki amelyiknel eppen tartozkodik.
Nem igazan nekunk valo, itt nincs vandorlas az osztalyok kozott.
FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #18761 üzenetére
Hátőőőőő eddig nálam minden nyomtatóra panaszkodtak, hogy hangos és a júzerek is ott mászkálnak körülötte, ezért tegyük el messzebb de legyen közel, hogy ne kelljen messze menni ha nyomtatnak :-D
Az NFC (kártya, pin kód, ujjlenyomat, estébé) minden rendes helyen már be van vezetve, többéle szempontból is. Nem csak a vándorlás miatt, hanem júzer akármelyiken kiszedheti a nyomtatnivalóját. Mert mindig vándorolnak, költöznek és agybafőbe míting közben is nyomtani kell. Csak akkor jön ki, ha ott van, szóval security meg minden ez tényleg nem árt. Ha véletlenül kiküld 3ezer oldalt, akkor még simán tudja törölni. Elvileg költséget is lehet mérni, de nem szokták. Legalább nem kallódnak szétszórt papírok a nyomtatók körül.
Itt akad 1-2 kisebb nyomtató a szobákban is, mert lustábbak a szabályoknál és hangosan tudnak sírni, hogy kapjanak, aztán nem használják :-D
Aztán van az extra security, mikor előző cégeknél és mindenfelé voltak olyan papírok, amik nem hagyhatták el az iroda bizonyos területét.
-
Sipi-
őstag
válasz FőDudu #18761 üzenetére
Cégnél olyan megoldás van, hogy beküldöm egy pool-ba a nyomtatnivalót és azon a nyomtatón nyomtatom ki amelyiken akarom. A nyomtatónál AD-s user/jelszóval be lehet loginolni és kinyomtatni a cuccokat. A belépőkártyához hozzá lehet bind-olni a logint és akkor nem kell a usernevet és jelszót gépelgetni a nyomtatón.
Vagy pedig IP alapján a nyomtatóra közvetlenül, mint én, mert Linux alatt nem megy a pool printinghttps://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
Mostaniakat IP alapján el lehet érni, de nem nyomtat. Előzőleg már a hárombetűsnél is nekiálltam olyan helyre pakolászni, hogy csak a szerver felől fogadjon el bármit, aztán majd bevezetjük a kártyázást. MACesek folyton verekedni akartak, azok kaptak a szerveren egy akármit, ami néha nem működött, mert buzi MAC, aztán a kártyást már nem fejeztem be. Jobb helyen többféle szempontból is külön VLAN.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Nyomtatós kártyalehúzós szerveres izét többek között mi is csinálunk, de azért volt némi morgás amikor bevezették, hogy ne csak készítői, elszenvedői is legyünk, és menjen minden nyomtató azon át. Aztán pont ez nem fájt, csak egyszer, amikor valami elcseszett kártakezelő protokollupgrade után a cég fele egy kolléganő accountjára tudott bejelentkezni NFC-vel.
-
zetor2000
őstag
Nem minden ilyen kártya NFC-s, van egy csomó más rádiós cucc is. Pár ráadásul nem csak pár centiről megy, hanem akár fél méterről is, vagy tán még messzebbről, ami tipikusan nem NFC távolság.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
WiZARD
addikt
Asszony autójának lökhárítóját parkolóban meghúzták. Telefonszámot hagytak.
(első kép ahogy kinézett, második kép némi festék vakarás után)11 éves autó, biztosítózni nem hiszem hogy van értelme, meg kérdés még akkor is elismerné-e, hogy ő volt...
Arra gondoltam reggel felhívom, adjon egy 10est/20ast és ennyi.Ti mit tennétek?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
-
Grillo
őstag
Nálunk voltak pár éve Konica Bizhubok, faszák voltak. Aztán lettek Xeroxok, ezek sem szarok, csak az üzemeltetése külsős. És az szar tényleg. Most lettek megint Bizhubok, de bakker kétszer annyit kell nyomni, mire nyomtatni tudok, mint a korábbiakat. Nem értem, hogy ez hogyan fejlődhetett ennyire vissza...
-
Samott
addikt
#comic pictures
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
zetor2000
őstag
válasz Grillo #18784 üzenetére
Régebben lehet, nem volt nyomat kontroll, csak nyomtattál a világba. Most meg van, hogy Te, és AZT nyomtattad. Ha nincs szerencséd, valami el is teszi, mit nyomtattál, és ha Bibliát, akkor bukó
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
-
zetor2000
őstag
válasz Grillo #18787 üzenetére
A sütirecept hagyján...
USA-ban volt, hogy a leszedett fénymásolókban eredeti rendőrségi dokumentum volt... a felvétel közepén, amikor a szagértő megvesz 3-4 fénymásolót, felnyitja és ott van benne a rendőrségi doksi, arra gondolok. Hogy a merevlemezen mennyi adat volt, csak sejteni lehet, de ahhoz "tudás" is kell.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Sipi-
őstag
válasz ncc1701 #18789 üzenetére
Ilyet vittem már fényezőhöz (az saját zsebes volt), meg azt is amikor egy hülye belémcsúszott az Üllői úton és kb. 10 centi hosszan lejött a festék a lökhárítóról. Az utóbbi ötvenvalahány ezerbe fájt az ellenfél biztosítójának. Ennél már kb. 6 éves volt a kocsi, de nekem nem kellett fizetnem érte.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
-NoVa-
addikt
Kis IT security extrémebb szépségei rovat:
"In new research they plan to present at the USENIX Security conference on Thursday, a group of researchers from the University of Washington has shown for the first time that it's possible to encode malicious software into physical
strands of DNA, so that when a gene sequencer analyzes it the resulting data becomes a program that corrupts gene
sequencing software and takes control of the underlying computer. While that attack is far from practical for any real
spy or criminal, it's one the researchers argue could become more likely over time, as DNA sequencing becomes more commonplace, powerful, and performed by third-party
services on sensitive computer systems. And, perhaps more
to the point for the cybersecurity community, it also represents an impressive, sci-fi feat of sheer hacker
ingenuity." -
zetor2000
őstag
válasz -NoVa- #18791 üzenetére
Ahogy olvasom a cikket, azért a végén ott van, hogy büszkék lennének a tudósok, ha ilyen jellegű fenyegetést kellene kiszűrni a DNSből. Ez nem egy tipikus támadási felület, de a távoli jövőben biztonsági kockázatot hordozhat.
-
Gabibácsi
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=s60XigueuMU
ebből már látszik hogy fasság az egész műhely (számomra)
érdekesen számolnakHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- XPEnology
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Politika
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest