Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
- TP-LINK WDR3600 router
- Milyen routert?
-
IT café
2022. április 9. 10:00 - 15:00
a legközelebbi FEJhallgatós találkozó időpontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Hosszú idő óta újra... Vigyek szokásoson kívül LP- playert? + csöves RIAA előfokot?
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #4810 üzenetére
230/230-as biztonsági trafót kell kötni utána amit megelőz rendes kondenzátoros fázis javítás és szűrés + a trafó után is kell szűrés azt akkor nincs gond. Volt ilyennel dolgom.
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
válasz BigBlackDog #4791 üzenetére
Kis feleségem hasonló reakciót produkált mint nálad az Asszony, így azt kell mondjam én a hölgyekkel értek egyet már csak azért is mert itt ül mellettem és árgus szemmel nézni mit maszatolok...
-
vodkaboy22
addikt
Egyetértek az egésszel.
Minden évben amikor voltam jó volt a hangulat, mindig inkább erre figyeltünk mintsem másra és ebben sok mindenki mellett hifipisti is mindig segített nem pedig biznickedett. Pl én személyesen tök jókat beszélgetettem DIY témákban vele.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Biznisz & Reklám megkerülhetetlen világunkban ez igaz. Szerintem a lényeg az, hogy bárki bármit hoz ne tegye ki elé az árcédulát lehetőlég és ne arról szóljon az egész, hogy na most haver azt a cuccot igazán megveszem tőled most!
Természetesen ha valakinek egy ilyen talin nagyon megtetszik pl egy dr dre beats fejes akkor szépen hazamegy és vesz magának másnap egyet Nyilván ilyen találkozókon alakul az ember ízlése és ez alapján fog következőnek sokszor beruházni. Még lehet engem is pl úgy meggyőz ott egy DAC vagy bármi, hogy másnap rohanok haza és rendelek egyet. EZ benne van a pakliban.
A lényeg a reklám ne legyen senki arcába tolva és ne ott legyen bizniccelés. Én se meg szerintem senki se fog úgy oda menni, hogy na figyu tetszik a kábel akkor gyere van a kocsiban 10 pár csomagolva 22,2 euroért csak most csak neked barátom...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Tulajdonképpen a cél szerintem az, hogy:
- Érdekességeket meg tudjunk hallgatni
- Új dolgokat és embereket megismerjünk
- Régi barátokkal beszéljünk
- Jó pizzát rendeljünkMinden más csak mosoly kérdése
És miért ne hozhatnád? Én is hozom az ass...onyt... (Na jó meg a fejesét is : Beyer DTX-501p)Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Pápa Veszprém Fehérvár Bp irányából is lehet tudok vállalni 2 embert.
-
vodkaboy22
addikt
Na még az is lehet végre én is el tudok nézni véletlen!
Tudok hozni pár diy csöves cuccot és Beyer fejeseket.
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #4530 üzenetére
Én úgy fogalmaznék, hogy van az a sziklaszírt a leejtőn, amin meglehet addig kapaszkodni, hogy az ejtőernyő hátizsák hevedereit meghúzd...
Viccet félre téve van az a szint amiről inkább arra felé kacsingatsz, hogy jó jó, de hogy szólhatna így mondjuk a hordozható cuccom, a stereo hangfalas rendszerem vagy a kocsim hifije (erős kétely, de... mi lenne ha?)....
Én pl nagyon is jól megvagyok a hordozható és az otthoni fejes rendszerrel. Talán még egy jó agybadugós ami érdekelhet hordozásra, fej/fülhallgatók helyett most inkább hangfalak irányába kacsingatok... Csak asszony meg ne tudjaVillamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Köszi a mai talit.
Büszkén mondhatom, hogy eljutottam oda, ahol már nehéz mutatni csodát számomra. Mégis rengeteg kafa dolog volt. Az LCD2-3 vs XC versenyben végre eldőlt számomra hogy a 2-3 jobb. A súly biza kemény dolog és hangban is egy fél lépéssel le van maradva számomra az XC. Mindazonáltal az XC egy baromi JÓ fejes. Talán zártban nem is lehet jobbat találni....
Sajnos viszont ami tetszik az beszerezhetetlen... Jippa kollega kincstári csoda fejesei mindig elvarázsolnak. Most se volt ez másképp... A NAD és a DUAL állati Ortok. De a Jacklin... Na az huuuh...
És az első stax ami nagyon is tetszett ezért Zatom-nak köszönet.
Örülök, hogy az erősítőm tetszett több embernek is, kár hogy nem volt nagy hifi erősítő a kis ortoDIY fejesemet is szívesen megmutattam volna mindenkinek.
Ezerköszönet a taliért.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Lassan annyian leszünk hogy a villanyrezsibe be kell majd szállnunk Még szerencse hogy kevés olyan elvetemült van aki csöves és 50-150+Wattot zabáltat...
Végül el lett döntve
1tunning Twin
1jelelosztó (jelválasztó bemenet kapcsoló)
pár kábel
1 erősítő
1 laptop
+1 PHA1
+ pár fejes... 5...
viszek.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Ennyi embert Jó lesz már várom.
Akit érdekel privátban írjon Déli pályaudvartól megyek kocsival. Oda fele biztos tudok fuvarban segíteni így. Ha 10kor kezdődik akkor kb 9-15kor indulok.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
Most nézem van új HRT Music streamer III. Remélem az ügyeletes HRT-vel foglalkozó ellátónk tud majd egyet hozni talira. (Faternak lehet be kéne újítani egyet otthoni hifibe. )
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #3575 üzenetére
Lesz "talán" új orto zabáló csöves kimenő trafós erősítő...
-
vodkaboy22
addikt
Na ott leszek!
-
vodkaboy22
addikt
válasz Ati1979 #3454 üzenetére
Ezen a szinten már azért mind nagyon jó itt inkább az ízlés kerül előtérbe.
Szerintem is az LCD3 jobb lehet. De Pl az AD2000x-ért nem tudom miért vagytok oda annyira ha dinamikus csúcs fejes akkor inkább T1Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #3382 üzenetére
Ezt én is aláírom aki csöveseket bütyköl...
Van halálosan szar tranyos és csöves is csináltam ilyeneket is... Szerencse hogy nem kerültek ki tőlem
Viszont tranyosból is van ezerféle és csövesből is. Sőt elmegyek odáig hogy tudok csinálni olyan tranyósat amire 99 jó hallású ember a 100ból azt vágná rá hogy ez egy csöves illetve fordítva is igaz.
Nem lehet általánosítani.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz FreeBorN #3377 üzenetére
Tisztán második harmonikusra fogni nem lehet a "meleg" hangzást mert több pushpull elrendezésre is rábigyesztik ezt míg a pushpullnál a 2.harmonikus gyakorlatilag 60dB-vel van elméletileg a harmadik harmonikushoz képest. 4-6 felharmonikus meg inkább bántó ha jelen van mint jó... nem kicsit bántó...
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #3362 üzenetére
Köszi köszi Következő talira ha hozod az is jó.
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #3360 üzenetére
Igen sajnos nincs ennél rosszabb...
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #3358 üzenetére
Tényleg nem csak a hangulat volt jó hanem voltak érdekességek is.
Pl quadro fejhallgató dupla nagy jack-el 4 hangszóróval (sony)Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Igaza van contaxg-nek. Tapasztalatból sose elég elvégre ezért is jönnek ide a forumozók! Én is szoktam hasonló monológot írni.
HD650-et hallottad mielőtt HD800-ra váltottál?
-
vodkaboy22
addikt
válasz chrisnagy13 #3325 üzenetére
Viccelsz nem csak a rezsit a szolgálati lakást a kocsit fizetik neki de évi 3 hetet is fizetnek neki Hawai partjain...
Mondom ezt én akinek ezeken felül még 8 hét hegyi sport is jár a világ különböző hegyoldalain!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Na remek volt a tali! A társaság is remek volt!
Sajnos kezdek abba az irányba menni hogy egyre jobban tetszik az a sunyi LCD2...
A T5P továbbra is tetszik de nem tud megfogni.
A Genelec-ek állati jól szóltak...
A shure846 is kezd egyre jobban megfogni! (De arra még álmomban sem gondolhatok mert az asszony megnyúzna és a bundám falra kerülne valami drága puccos helyen...) Kár hogy az LCD2 egyre jobban tetszik... Vagy nem?!
Schwao nagy Aura dac-ja állati jó cuccos volt!MI volt még? Ja igen volt egy csöves kis OTL (nem az én művem...) 600Ohm-ossal remekelt nem is kicsit.
HD800 végre jó rendszerről is hallottam (nem a hulladék HDVD800-ról...) és nem is volt rossz csöves hangzással!
Ezer köszönet a szervezésért Contaxg-nek és Hifipistinek! Mint mindig most is jó bandát és jó talit hoztak össze! Csak kár hogy bennem van a piszkapeti az LCD miatt...
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
válasz chrisnagy13 #3105 üzenetére
DT770 600ohm alatt az enyémre vagy másra gondolsz? Mert ugyan nem hallottam még sima DT770/600-ast de ahogy a DT990(sima)600-as és a DT990Editio600-as úgy DT770(sima)600 és aDT770editon600-as is eltérhet.
A DT990-nél elég nag különbség is van.
Beyer T1-ről nekem is ez a véleményem.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #3096 üzenetére
Rendben nem akarok össze veszni Nekem Zoli trafója itt volt a kezemben illetve az egyetemen porosodik még mindig egy vacak nálunk. Én azokra alapozom azt amit mondani akarok.
Zoli trafója nagy réssel rendelkezik a műanyag csévetest és a mag között.
Ezzel egy szóval se mondtam egyszer se hogy milyen lehet hangban csupán azt hogy milyen tapasztalataim voltak ezekkel és hogy mi az elmélet.
Sorry ha megsértettelek[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #3090 üzenetére
Bocsi de te se tanultál akkor Elektromágneses teret... Elméleti (és jó kivitelezés mellett gyakorlati szinten is) a legjobb kialakítás a torroid, aminek a lópálya formájú integrált duplacsévetestes verziója az Rmagos trafó ami sok dologban gyengébb tulajdonságú mint a torroid.
A torroid az ideális. ELMÉLET jogos mielőtt mondanád még nem hallgattam össze jó R-magosat és Torroidot.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Elméletben könnyebben gyártható gyakorlatban nem mivel a torroid gyártását a ruszkik anno baromi jól kidolgozták és így könnyen elérhető és jól csinálható csak drága, míg az R magos trafónak nincsen jól kiforrott gyártása így nem is megy mindenkinek...
De most komolyan miután fejestalin kezembe fogtam csak mosolyogtam annyi hiba volt rajta...
Akkora nem homogén "légrés" van a csévetest és a mag között hogy majdnem befér a kisujjam ez nem hétfői gyártási hiba...
A szétvágott trafó mag meg itt nem volt megfigyelhető de mutatok képet ilyenről. Kollegám egyből mondta vettünk egy drága C magos trafót ide vagy oda hogy R volt írva rá... (Elektronimikibe kellett taiwan gyártó...) Be se szereltük a 60 milkás eszközbe.
És igen elméletben jobb lenne a torroid, de ott sajnos a sűrű egymásra tekercselés miatt kisebb az átütési fesz illetve nagyobb a köztes kapacitás ez Rmagosnál kisebb ami jó. Nagy távközlési trafók Rmagosak ott lényeges tud lenni 50-100kHz miatt.
Még egy érdekes a csoda Rmagossal kapcsolatban. A mag kialakítása elég durva ami látszik is (nagyon lépcsős a széle a magnak.) Ez elég masszívan növeli a szórt mágneses teret.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Zoli133 #3081 üzenetére
Hehe meg a tied is... Ez eddig 2ből 2 ami khm ár/érték/selejtbajnokká teszi elvégre 100% selejt arány...
Mármint a trafó...A dac-ot erősen megnézve sajnos nem hallgatva (nincs spdif-em otthon még..) bizony korrekt dac.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #3069 üzenetére
Én is így gondolom biztos rohantak vele a kazánhoz megsemmisítésre...
A manus különben egy grado srh80-al hallgatta meg és nagyon tetszett neki bevallása szerint otthon SACD rajongó és ez a DAC végre számítógépen is hasonló szintet hoz.Hát fájó szívvel váltam meg véleményem szerint USB 24/96 ligábal 45k árával még mindig ár érték bajnok
De most komolyan körbe nézve a piacon szerintem nincs alternatívája (vagy nem tudok róla). (PIAC alatt azt értem hogy boltból garanciával korrekt gyártó terméke, nem pedig diy vagy ebay vagy hasonló aminek 1 hét garanciája van az sufni tunning cuc és nem piaci termék mondom ezt én aki diyerkedem )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Zoli133 #3066 üzenetére
Khm akkor én is jelentkezem KÉREM! Kognitív disszonanciám van mert vettem egy N7-et és az jobb volt az X3-nál. Ati üdv a klubban
Najó lehet már kezdek érthetetlenül viccet írni, de én jót kuncogtam most magamon!
A nexus7 kérem olyan jó forrás, hogy most csak azt hallgatom (eladtam ma 2 óra alatt az MS2-öt... és a xonar u3 nem ellenfél...)
-
vodkaboy22
addikt
válasz raven12 #3048 üzenetére
Elfogadom a véleményed!
Itt is mint audionál már mindenkinek a saját ízlése befolyásoló! Természetesen én a saját véleményem mondom és nekem ilyen a véleményem. Elfogadom ha X3 jobban tetszik mint a sony nekem nem.
Ez ilyen egyszerű! Mellesleg a sony 2x áron egy kafa androidos cucc ahol van deezer van googleplaymusic stb stb azért az baromira sokat jelent szerintem! X3 feleannyiért csak egy lejátszó számomra értékelhetetlen áron (Sansa megeszi reggelire sokkal olcsóbban! SZERINTEM )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz gelbelex #3045 üzenetére
X3? Hallottad ati sony-ját ? vagy az én nexus7-em? Ha igen akkor nem értem miért kérdezed tovább hogy mi rosszabb az X3-ban Az hogy egy mezei nexus7 lezenéli ami nem is erre lett kitalálva elég nagy kritika szerintem az X3-ra nézve... Persze AK120-al összevetve más a tészta az nyilván jobb.
-
vodkaboy22
addikt
válasz matyi94 #3044 üzenetére
Melyik volt kevés? De most mit vagy úgy oda? Hivatásos minősített hegesztőként dolgoztam Impulse TIG-el ott nem volt gyakori hogy 10-15kHz-es impulzus frekis hegesztéssel dolgoztunk ha azt bírta 8 órában a fülem akkor miért ne bírná a jobb élvezhető magasakat Kár hogy más nem tudja élvezi, nyilván gyengék...
-
vodkaboy22
addikt
Aki nem olvasta volna még!
-
vodkaboy22
addikt
Na kezdjük összeszedni a véleményeket! Már talán másnapos se vagyok annyira...
Human audio minden pipa egyszerűen én aki nem vagyok kleptomán még elkezdtem viccelődni is azzal, hogy fiuk ezt ellopom K1000-el... Eszméletlen!
FIOO X3 és E12 (csak erősítő vagy mi) na ne vicceljünk kategória... AK120 után dugva az E12-öt az az érzésem lett, hogy egy alaplapi hangkarinak is jobb hangja van ennél...
T1 még mindig egy remek fejes számomra bár mintha Sileo-ról egy egy zene részletnél felszisszent volna...
AT2000x még mindig számomra a nem érdekes kategória, nincs mélye és kényelmetlen no meg a pánt is vicc...
Fostex remek középtől felfele minden de nincs mély... És vicces volt azzal a pánt toldással...
Régi DT550 beyer Rohadt jó! szép hang nem rondít bele semmibe nem zavar semmit de jó.
AKG K501 megintcsak hasonló hang de nagyon nehezen hajtható ami meglepett. Viszont itt egy kicsit kevés a mély a DT550-hez képest.
Köszi a szervezést és a pincér jó pizzát hozott! A társaság is remek volt! És most már nagyon eladom azt az MS2-öt mert erősen túl nőttem rajta...
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #2985 üzenetére
Huh fotok!
Jut eszembe:
Gdrive linkAVX-en- vagy itt hírdetve eladni az álványt?
-
vodkaboy22
addikt
válasz Ati1979 #2959 üzenetére
Már papíron meg van a REFERENCIA és megjöttek a profi hálótrafók is némethonból, már csak a körítést kell kitalálni, meg 2db nagyon jó kicsat trafót szerezni... De az is lehet hogy én fogom letekerni azt akkor ki futok a világból a 3000dik menet után...
Különben fa lesz a dobozolás méghozzá hogy újítsunk is vagy zebrano vagy hasonló luxus darab.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #2957 üzenetére
Tudom tudom. Az a heed cucc is bitang jó volt, de valahogy a stax nem fogott meg nem tudom miért, az LCD is jobban megfogott pedig a T1 meg végképp. Talán én nem tudom értékelni már a túl jót ?
-
vodkaboy22
addikt
válasz stranger28 #2955 üzenetére
Mármint elektromágnesesterek-ről? És forrasztócin-ekről? Nem tudom a T1 nem a tere miatt fogott meg most hanem a zeneisége miatt (térben jobb az LCD szerintem, viszont zenei élményben nem...) Pont olyan mély ami kell, jó közép és szép magas mindezt jól élvezhetően.
Csakúgy tudom megfogalmazni, hogy érthető legyen:
Mint a csöves hangzás, olyan a T1. Sehol se tökéletes de annyira zenei annyira élvezhető, hogy a francnak se kéne (nekem pl nem) csoda műverősítős penge tiszta és precíz és szuper THD-s és tökéletes erősítő. Nekem cső kell meg kimenőtrafó azt élvezem. De pl a stax se fogott meg mert túl tökéletes precíz volt nekem az a melegség-élet hiányzott belőle (pedig csöves erősítője volt a drágának ).Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz stranger28 #2953 üzenetére
Mi az kollega csak nem Önt is rabul ejtette az a sunyi beyer?
-
vodkaboy22
addikt
válasz stranger28 #2951 üzenetére
Azt nekem És akkor csinálok ingyen és bérmentve 3db csöves erősítőt amit vihet aki kapja marja
Most jött egy kafa kis csomag némethonból 3db csöveshez való profi hálótrafóval. csilivili réz borítás stb...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Ati1979 #2906 üzenetére
Audiopartnernél hallgattam. Vélemény?
Inkább veszek 3db DT880edition-t és még egy 20 körül valami agybadugóst buszra...
Nem tudom engem nem fognak meg ezek, de meglepően tiszta hangja van és rengeteg basszusa volt meg jó tere. De 300k???Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
válasz adammkaa #2904 üzenetére
Teljes freqmenet 0 volt. --- Ezt nem értem. Magyarul süket vooot mint állat?
Khm miről is hallgattad az ie8-at? Mint mindig mondjuk nem mindegy miről megy.
Fülhaleszokban rohadtul nem vagyok otthon ez igaz. De mint minden hangképzőnél itt is igaz (még akkor is ha csak fülhalesz pár ohmos és 120dB-s, hogy korrekt meghajtás és forrás kell.) Pl én is rohadt nagyot mosolyogtam amikor a nexus7-re rádugtam az ie800-at meghallgattam azt mi ez ??? 300 000 MI???
Azt amikor bedugták a HDVD800-asba akkor már kapisgáltam valamit abba a 10 percbe amíg hallgattam.
(Mindenesetre akkor is sok... és nem volt akkor élmény mint a HD800-as. )Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
Jut eszembe nem tudom forrás terén mennyire akartok vaktesztelni de nem rég csináltam magamnak egy korrekt kis passzív bemenet választót. (Elna fokozatkapcsolók árnyékolt kábelezés és aranyozott árnyékolt RCA csatik teljesen elválasztott a fokozatok még földelésben is és árnyékolásban is.)
Van értelme vinni?Én amit viszek:
Morgan Jones Mini csöves OTL + (Külső beköthető kimenő trafók dobozolva)
Félvezetős Diy erősítő
Senni HD580
Beyer Dt770Pro
HRT MS2 + saját külső táp.Laptop + elosztó + talán még más is.
Viszont 11kerületből valaki fuvart tud?
-
vodkaboy22
addikt
Az új frissen elkészült ropogos csöves OTL erősíőm. Kis méregzsák olyan basszussal...
OTL csöves de a kis 32Ohm-os fejesekhez is eltud paszírozni ~120mW-ot és mivel kicsi <20Ohm kimeneti impedanciája van ezért még hangra sem ront a kis impedanciással. (Shure440-el próbáltam)
De HD580-assal és DT770PRO-val egyenesen brutálisan jó hangja lett pedig (műveimhez mérten) pici...
Persze elfogult vagyok és ez nyilvánvaló,de fejestalin nem csak meg lehet majd hallgatni!Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Ohh tényleg valaki lenne olyan kedves és összefoglalná azokat a létező AKG fejhallgatókat amik min 300Ohm-osak? Egyenként keresgélni nehéz hogy mi milyen.
Csak hogy tudjam a neveket.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Egyetértek 600 Ohm...
Ez a konzumer dolog akkor döbbentett le igazán amikor audiopartnernél a fejemre vettem 10-15 percre a HD700-at a HDVD800-as DAC-AMP-al...
A HD700-ast még a HD600-as szintjére se tenném és mégis 2szer drágább...
A HDVD800-as meg a saját HD580-asommal meg szarabb volt mint a saját rendszerem és kb megint 3szoros árkülönbség van...
Bár a beyer A1-es fejes erősítőjének az árát se értem...Viszont a HD600/HD650 fele új áron már értékelhető ellenfele lenne a Beyernek.
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #2854 üzenetére
Szerintem még a sennheiser is ott van a szeren csak velük van egy nagy baj:
A nagy termékpaletta ellenére tényleg csak pár igen drága fejesük van amit én jónak is tartok az más kérdés, hogy újonnan egyiket se venném meg... Abból az árból már két ugyan olyan színtű remek beyert lehet venni... Pl HD600/HD650 egyszinten szerintem DT880/DT990, HD600 alatt én még körbe se néznék senni fronton...Ilyenkor csodálkozom, hogy ezekhez a nagy nevekhez "felnőni" próbálnak pár éves tapasztalattal gyártók és ugyanabban az árszintben próbálnak játszani... Míg mint a senni példa mutatja is ők is elvannak azér szállva.
-
vodkaboy22
addikt
-
vodkaboy22
addikt
válasz adammkaa #2806 üzenetére
4000-5000W és? Ez nem mond semmit...
Fogadunk hogy egy 250W-os átlagos rendszert egy 8W de nagyon érzékeny hangfalas rendszer hangnyomásban lenyom? De ennyire gyorsan akarsz halláskárosodott lenni? Ok nem az én dolgom, de ajánlom keresd meg azt a táblázatot ami mutatja, hogy mekkora hangnyomást mennyi ideig visel el a fülünk halláskárosodás nélkül. Én pl egyre biztos emlékszem 88dB max 2 óra. Utána tartosan romlik a füled...
Szerinted egy fejeshez milyen könnyű 88dB-t elérni és azt hallgatni 2 órán át? Baromira...
Viszont emlékeimre építkezve ugyan, de a az M50nek több a mélye sokkal mint az amperior-nak. Az más kérdés hogy valamit valamiért...
Különben nem speciális igény ez. Minden kezdő komolyabb fejes hallgató gyorsan a böszme sok mélyet keresi és ahogy finomodik az ízlése, úgy érti meg azt, hogy nem a mennyiség hanem a minőség a fontos.Mindenesetre én csak azt ajánlom, hallgas meg több fejest is és óvatosan vigyázz a füledre!
-
vodkaboy22
addikt
válasz adammkaa #2800 üzenetére
Hát nem tudom én voltam az audiopartner-nél és nem úgy emlékszem, hogy az amperior akkora nagy mély túlsúlyos lett volna.
Igaz nem sokat hallgattam de nem estem hanyatt tőle egy DT770 sokkal jobb szerintem és aki azt mondja hogy abba kevés a mély az vagy nem hallja rendesen a mély frekiket vagy sokat ivott vagy tegnap sokat volt diszkóbanAz M50 viszont szerintem egy hallgathatatlan fejes... Ha nagyon az üstdob vagy más baromira mély hangszereket kell keverni stúdióban hangdoboz nélkül akkor megértem de másra? Volt is itt egy forumtárs anno aki hamar cserélte az M50-et shure840-re amit megértek. Bár a shure-ok engem sose tudtak annyira meggyözni, az árukért mindig más fejest vennék. (Barátnőm viszont egy shure440 boldog tulaja amit én is néha elcsórók ha kis impedanciás fejest akarok épűlő erősítőhőz tesztelni )
Az hogy 120dB az nem tudom miért érdekel? Ettől még nem lesz jó fejes... A nagy hangnyomást szükségességét se értem... Gyorsan akarsz halláskárosodott lenni? Főleg egy zárt fejesnél ahol a kinti zajok se annyira mérvadóak és éppen ezért lehet hallkabban is használni őket úgy is meglesznek a részletek.
-
vodkaboy22
addikt
válasz adammkaa #2797 üzenetére
DT770 edition - ből van most már csak 32Ohm-os.
DT770pro-ból van 250-es és asszem 80-as. (Nem kell megijedni a 250-es is hallgatható akár hordozható forrásról is)
DT770 edition szerintem egy szinttel feljebb van mint a PRO és edition-ből van 32 - 250- 600 Ohm-os változat is elméletben és elméletben egy picit jobb a 32-esnél a 250-es és a 250-esnél a 600-as.
Én a 32-est hallottam és egy baromi jó fejesnek tartom. 70-80 alatt zárt fejesek között szerintem nincs párja.
Felette talán a T70 jobb bár nekem mintha a DT770 kicsit V-sebb hangja jobban tetszene.
Szerintem azért így ettől az ársávtól már kinek a pap kinek a papné. 50 körül már nem nehéz jobb fejest találni az más kérdés kinek melyik tetszik jobban, kivétel a röhejesen hulladék beats... Hogy tudnak azér pénzt adni?Dt1350 megint csak egy remek hangra bár a kisebb tere miatt én inkább a DT770/T70 felé kacsingatnék.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz contaxg #2782 üzenetére
A fuvarnak lehet örülnék
Másnap lesz öcsém szűletés napja ott is meg kéne jelennem és sajnos Bp-ről haza 4 óra legalább így szombat este sokat fogok utazni.
Igazad van akkor nem viszek LP-t.[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Ha jól mennek dolgok és este vissza tudok érni a bakonyba akkor én is megyek viszek laptopot is.
És egy tegnap befejezett teljesen új kis aranyos OTL csövest A kis vacak 20Ohm alatti kimeneti impedanciával bír a shure440-et úgy hajtotta ahogy azt kell neki. És scoppal mérve 10 - 48kHz-ig biztos, hogy egyenes az átvitele.
De viszek mág Dt770pro-t Senni HD580-at Hrt MS2-öt saját táppal. És ha elkészül és mégis taxi mellett döntök akkor egy nagy csöves phono fokozatot meg egy player-t pár jó 180grammos lemezzel. Vagy nincs értelme vinni egy analog forrást is? Emlékeim szerint nem gyakori fejhallgató talin.Csak már nem tudom hova tegyem otthon, munkahelyen is van már egy csöves
Elkéne adni?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Akkor gondolom nem sok marketing céges vagy egyetemi előadáson voltál eddig
A lényeg az, hogy egy ilyen találkozó ahol a rivaldafényben drága cuccok vannak és azok miatt van kitalálva az egész találkozó az bizony reklám vagy közvetett vagy közvetlen módon de az. És mivel a cuccok miatt mész ezért bizony te is reklámozni fogsz valószínűleg és neked is reklámozni fognak. Ez ilyen egyszerű és ezen nem kell fenakadni, elvégre a reklám útján ismersz meg több mindent. Nem a reklám a rossz, viszont lehet rosszul és bunkón is csinálni és az a rossz. Mivel még sok céges expón/találkozó/rendezvényen/konferencián szerintem nem voltál nem tudod milyen az ha ez a dolog rosszul van csinálva.
Diy cuccoknak is van reklám: közvetett módon az alkatrész gyártóknak az! Pl ezzel a kondival jobb volt mint azzal mondod te a barátodna máris mit csináltál >> reklámoztál, nem fizetett marketing szolgáltatást csináltál egy cégnek.
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz chrisnagy13 #2700 üzenetére
Te se voltál még sok transznacinális cég "buliján"
De egy baromi egyszerű fejhallgató tali is micsoda szerinted? Jórészben egy nagy adag reklám ok, hogy közvetlen csak közvetett de az. Az más kérdés, hogy te ezt hogy fogod fel, de gondolj csak bele: Elviszed a cuccod és megmutatod másoknak és azok utána véleményt nyílvánítanak róla itt vagy esetleg máshol. Mi ez ha nem reklám??? Ok, hogy téged erre senki nem kér vagy kötelez de ez attól még reklám.
Az más kérdés, hogy lehet ezt a folyamatot pofábatolva bunkó modon marketingbuziként művelni, meg lehet értelmesen nézd meg ezt a kütyüt tók jó azt ha tetszik meg is hallgathatód, ha nem tetszik akkor majd tetszik más , módon is csinálni Nem akarom védeni contaxq, de szerény cégektől szerzett tapasztalataimra építve ő aztán igazán nem képedbe tolos céllal "reklámoz" sőt nekem eddig csak segíteni próbált. (Sajnos nem ez a módi manapság már.)
És tudod mit legyen az bárki által szervezett fejhallgató találkozó mi is a célja? A REKLÁM! Miért is?
Hogy növeld szerény tapasztalataidat. Mer aztán lehet ezeket a cuccokat nézegetni neten olvasgatni róla stb stb attól még nem hallod... Felölem aztán tegyék ki nagy tablákkal, a fejhallgató bulin, hogy ez a pult Beyer ez a pult Mytek ez a pult Shure stb stb még jobb is mert könnyebben megtalálom mi is érdekel! Az más, hogy emellett jó lenne megtartani egy nyugis egymással beszélgető nem feszengett társaságot, de ez menni fog szerintem.Sorry ha hosszú volt de szerintem lényeges.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Ati1979 #2697 üzenetére
Egyetértek én is szívesen elmennék erre is arra is ahogy az időm engedi, mivel a társaság szerencsére az intelingesebben viselkedő csoportok közé tartozik és így meg lehet egymás tapasztalatait élőben is osztani, no meg kipróbálni a jó cuccosokat felölem lehet bárki bulija én még meg is köszönöm neki!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.