Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- DIGI internet
- Hálózati / IP kamera
- Mesterséges intelligencia topik
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Apple TV+
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sarajhvh
tag
1-én megrendeltem a Fenix HM-70r fejlámpát, ma meg is érkezett.
Finom kis cucc! Sokkal kompaktabb, mint amit vártam a Yutub videók után.
A 21700 akku nem igazán érződik se méretre, se súlyra, a fejpánt
nagyon kényelmes, és szerintem minőségre is jobb az elődeinél.
A fénye nagyon brutál , annyi a szórt fény amennyi elegendő, és távolra is ellátni vele
ha szükséges.
A turbó 1600 Lument 5-percig tartja, ezután avatkozik be a hővédelem.
Egyenlőre nagyon tetszik, most is megyek ki, próbálgatom, tesztelgetem, aztán
majd elválik. -
Hátőő, kicsit sokallom az árukat. Na mindegy, kocsiba jó lesz a lidlis is.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
MC Pite
veterán
SP40 vs SP40A [link]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
cooi11
senior tag
Sziasztok.
Segítsetek hol keressek 220v-os ledes lámpát autó szereléshez, ahhoz hasonlót mint a steklàmpa. -
-
MC Pite
veterán
válasz xcsabo #69189 üzenetére
Szexibb a H65R, de itt praktikusabb a UI, szimpatikusabbak a fénylépcsők, és hogy a turbó külön hívható le (bár a high kb olyan mint másutt a turbó), a töltőcsati helye, a HI CRI floodlight).
Volt SFT40es verzió, most csak az XHP50. Nem tudom érdemes-e várni, mert elvileg kevésbé zöldes az SFT, de még jobban fókuszált (más lámpáknál már már túlságosan is szűknek tűnik amiben mindkét ledes verzió van).
Meg várom a válaszukat két oldalon miért van 3 féle infó az emiterről és a fényerőkről, melyik adat melyikre vonatkozik (és mi van tutira benne).Szerk: Azt mondjuk nem értem, hogy papíron hogy bír sokkal többet mint az SP40 hasonló fokozatokon Bár az is fura, hogy szerintük mennyi lumen meddig világít el. Ehh, Sofirn ezen a téren még kicikínai
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
2db. AA-ra működő elemlámpával mostanában nem találkoztatok?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
MC Pite
veterán
válasz papucsiga #69186 üzenetére
Úgy nézem másoknak is megtetszett:[link]
Kár hogy ennyivel drágább a 4estől, és hogy nem tudnak 1-1 képet berakni a különböző refikről (meg hogy fent a gomb és hogy mágneses a töltő, és mintha nem járna a középső pánt hozzá?)...Más: Sofirn HS20ról mit tudni? Úgy néz ki mint egy átgondoltabb H65R, elsőre állat [link]
[ Szerkesztve ]
-
papucsiga
csendes tag
válasz MC Pite #69184 üzenetére
A hs05 ui-ja nekem is tetszik. Én most inkább egy stepless ui-t szeretnék. Van egy wuben h1-em, és néha azt érzem, hogy ez egyik fokozat kevés. jó lenne még egy kis fény, viszont a következő meg már sok is meg az akkut is zabálja. Egy fokozatmentesnél viszont mindig annyi van amennyit szeretnénk.
-
HollyBoni
veterán
Csináltam egy Fenix BC30 üzemidő tesztet Pana NCR18650B akkukkal. Lii-500 szerint mindkettőnek 3150mAh körül van a kapacitása. Szobahő, hűtve, 600 lumen.
1 óra 30p után váltott "narancssárgára" a led, 4 óra 18p után pirosra, 5 óra 25p után pirosan villogott. Miután pirosan villogott már nem lehetett 1500 lumen-re kapcsolni, kb. olyan fél óra után már a 600 lumen sem ment, utána szerintem folyamatosan halványult. 7 óra után leállítottam, mert egy ideje szinte semmi fénye nem volt. Lii szerint 2.90V és 2.75V maradt az akkukban.
Ez így már eléggé rendben van, szóval a hideg rendesen lecsap az üzemidőből. -
MC Pite
veterán
válasz papucsiga #69183 üzenetére
Sofirn SP40ből is van már 90es CRI-ű változat. Nem andruilos, de nem is fapad ui. Kíváncsi vagyok megkapta e a Has05 újításait az ui.
-
papucsiga
csendes tag
Elég régóta gondolkozom, hogy szeretnék egy hcri fejlámpát. A lumintop hl3a és a fireflies pl47 között vacilálok. Valaki ismeri e az említett típusokat? Ugyanaz az anduril van mindkettőn?
Illetve eléggé megtetszett a wurkkos ts21 is. Honnan lenne érdemes beszerezni? Vám áfa elkerülhető? Egy ideje nem követem az eseményeket, több mint egy éve nem is rendeltem semmit.
-
gyapo11
őstag
válasz HollyBoni #69171 üzenetére
A nagyobb homlok idővel megjön. Nem a fejforma változik csak a haj mennyisége és elhelyezkedése, de szerintem a homlok mérete az nem anatómiai eredetű, hanem csak a szemöldök-haj kezdete távolság határozza meg.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
zolikaDB
veterán
Az XHP50.2-es Astrolux EC01 volt már olcsóbb 29$-nál? Vagy emlékeztek olcsóbbra?
BG-n ennyi most az ár, színesben -
HollyBoni
veterán
válasz MC Pite #69165 üzenetére
Nekem ez sajna nem opció. Gondolom sisak és fejforma függő. Szimplán nincs elég hely a homlokomon sisakkal. Még ha jól felnyomom a sisakot akkor is kb. a szememben van a lámpa, ha pedig nem rakom fel a felső/középső pántot akkor egyből lecsúszik.
Ilyen sisakom van, és kb. így mutat az én fejemen is. -
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #69165 üzenetére
Szerk: ha vastagabb sapit viszek, akkor leveszem a középső pántot. [kép]
Szerk: Ha meg az SP40et viszem, hátul nincs műanyag.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
csibe1
addikt
válasz Lacerta #69166 üzenetére
Az Állítólag - MythBusters-ben szerepelt a csaj, ha jól tudom.
Kari Byron
Eltaláltam?" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
MC Pite
veterán
válasz HollyBoni #69155 üzenetére
A középsőt fellazítom addig, hogy ne a bukó és a fejem között legyen, hanem alatt.
Nyilván kicsit feljebb lesz, de sztem nem vészes. [kép]
-
gyapo11
őstag
válasz tknof1871 #69160 üzenetére
A 2.-es pontra válasz, hogy a 7135 ic 350 mA-es, ha 8 van belőle párhuzamosan kötve az 2.8 A. Az S2 cső teste kb. 600-800 lm-t bír, ami 100 lm/W-tal számolva 6-8 W, ami 3.7 V feszültséggel számolva 1.6-2.2 A. De a drivernek is van vesztesége.
Figyelembe kell venni, hogy a ledek lemehetnek akár 50 lm/W hatásfokra is, vagy fölmehetnek 150-180 lm/W-ra is, és az akku feszültsége sem stabil, egy frissen töltött akksi 4.2 V-ról indul, és hamar elkezd csökkenni, nagyjából 3 V-ig érdemes kisütni. Magasabb feszültségen több hőt fűt el az ic, alacsonyabban meg lehet hogy már nem is tud kijönni 800 lm, mert a led nem tud fölvenni annyi áramot.
Vagyis legrosszabb esetben 800 lm-re számolva 16 W jön ki, ezt biztosan nem fogja bírni hővel. Legjobb esetben 5.3 W, amit biztosan bírni fog.
Az ic-knek 0.2 V kell, vagyis a 8 ic-n a 0.56 W veszteség garantált, friss akkuval több is lesz, mert a led üzemi feszültsége fölötti feszültséget hővé alakítja. Tehát ha a led 3.6 V-on leadja a 800 lm-t, az akku meg 4.1 V-tal tudja nyomni az ehhez szükséges áramot, akkor 0.5 V-ot kell elpocsékolni hőre, és mondjuk 2 A-en ez már 1 W. Tehát a 7.2 W led teljesítmény mellett 1 W megy a kukába, ez 14 % veszteség.
Ez 3.8 V akkufeszültségig javul, viszont ha az alá esik a feszültség, akkor már nem fog kijönni a 800 lm, hanem egyre kevesebb, aztán 3.2 környékén kezd villogni a lámpa, hogy cserélni kell az akkut.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
tknof1871
őstag
Üdv!
1. S2+
Gray convoy s2+ sst40 1800lm 5000k 6500k temperature protection management 18650 flashlight Sale - Banggood.com
Specifikációszerint benne vannak ezek a védelmek: Low Voltage Warning, Reverse Polarity Protection.2. S2+
Convoy s2+ black l2 7135x8 3/5mode edc led flashlight 18650 Sale - Banggood.com
Meg sem említik a Low Voltage Warning-ot és Reverse Polarity Protection-t. Ezek a védelmek ebben is benne vannak mint az 1.-ben?Elnézést ha láma kérdések, próbáltam a google-t.
Az SST40 ledes S2+ maximum power output 5 000 mA-t. A 2. S2+ (az l2 7135x8 3/5 mode edc led-es) esetében hány amperről van szó 100%-on? Az S2-ők hány ampert bírnak tartósan, a hőkárosodás veszélye nélkül?
Itt a fórumon korábban olvastam, mostanában elszállt az S2 (vagy S2+?) ára. 5 765 Forintért jó vétel a 2. S2+?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
HollyBoni
veterán
válasz Lacerta #69158 üzenetére
Én is majdnem így rögzítettem a sisak külsejére. Az oldalsó pánt szellőzőkön belül vezetve, fent hagytam a felső pántot amit kívül vezettem, és a napellenző fogja (vagy próbálja fogni) a lámpát hogy ne csússzon fel.
Nem rossz, de picit mozog, illetve így elől van a súly, és még jobban érezni. A legnagyobb előnye hogy így nem tudja levinni valami faág.
Viszont lámpára a sisakot tuti nem fogom tudni felvenni. Nincs elég hely a homlokomon, kb. így nézek ki:
-
saril
senior tag
válasz HollyBoni #69150 üzenetére
Nekem ezért van BC30R 4 éve már ott az oled kijelző miatt be tudod osztani az akkuidőt percre pontosan! persze menet közben is tölthető ha úgy adódna, nekem még nem kellett használnom úgy.
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
MC Pite
veterán
Én mindog homlokra rakom a fejlámpát, a szemüveg és a bukó között épp elférnek (egy kattintásnyit lazítok a bukón).
A HL55/HC60/SP40 elég széleset cetít és a spot része is jó tekeréshez, de nem látni rendesen az egyenetlenségeket velük, így másodlagos fényként szoktam csak használni.
Az MC12/18 még akár magában is jó lehet, de inkább kormány plusz fej kombó.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sarajhvh
tag
Sziasztok!
Az olyan lámpák amelyek beépített akkuval rendelkeznek, mint pl. a Fenix E05 rblc, vagy az E28r, lehetséges az akkuk cseréje mondjuk otthoni körülmények között?
Köszönöm! -
HollyBoni
veterán
válasz Lacerta #69149 üzenetére
Ma volt egy teszt ride refivel. Szerintem nekem ez lesz a befutó. A kormányon egy Fenix BC30 van ami nagyjából távolra is világít, de nagyon nagy szórt fénye is van (a két led direkt nem pontosan ugyanoda világít). Egyelőre úgy érzem hogy kanyarokba bevilágítani bőven elég szórt fénye van a H04-nek refivel. De igazából "nézelődés" miatt is vettem fejlámpát, ott pedig úgy érzem nagyon "elveszik" a fénye 25 fokos TIR lencsével. Azért elég kis fényerőről beszélünk, nem tud izomból messzire világítani. Meg hogy jobban beosszam az akkuidőt sokszor csak fejlámpával mennék, oda tényleg jobb a refi. De még meglátjuk.
A rögzítésre viszont ki kell találnom valamit. Csináltam egy tartót amivel a sisak tetejére tudom rakni, de félek hogy a nagy dzsumbujban le fogja vinni valami, így is állandóan megfejelek ágakat... Gyári pántjával fel tudom rakni a sisak elejére, de nem elég stabil, meg mivel elől van a súly, húzza le kicsit az amúgy jól illeszkedő sisakot. -
Lacerta
aktív tag
válasz HollyBoni #69142 üzenetére
Nem túl elegáns megoldás, de így, hogy nem hollanderes az optika rögzítése, nem kell nyomatéknak ellenállnia.
Én, mivel vettem hozzá csíklencsét is, a csillag szélét beragasztottam hőálló szilikonnal, mert nagyon precízen merőlegesnek-párhuzamosnak kell lennie az emitter széleinek a lámpatesthez képest, mivel azon van pozícionálva a TIR, és ezek a csíkdiffúzorok minden kis szöghibát zavaróan erősen mutatnak.A refire mondtam korábban, hogy ha csak fejlámpával tekernék, akkor az lenne nekem is benne. De mivel erős messzihordó lámpa van a bicajon fixen, és a H04-et inkább a bicajról leszállva használom, vagy rajta ülve kiegészítő prediktív-kanyarkövető világításnak, nekem a 25 fokos optika jött be jobban.
Teszteld még. Eleinte én is refivel hordtam, aztán szép lassan érett meg bennem, hogy mégis inkább kicsit szélesebb kéne. -
Cyborg
őstag
válasz zolikaDB #69145 üzenetére
Nekem 3 töltőm van, ami tölt 26650et, de a 21700 már nem fér bele, mert a töltő nem nyílik akkorára.
A 26650 65mm hosszú, a 21700 meg 70mm.
Nálad az a kulcs, hogy 80mm a töltő slotja, nem az átmérő.
Pl a lii500ba nem fér bele a 21700, ezért vettem inkább nitecore um2-őt anno.... Vegyél egy convoy s12-őt, és kész is a tuning🙂
-
tknof1871
őstag
Üdv!
XTAR MC1 dobozán nincsenek feltüntetve a 21700/20700 akkumulátorok.
Lehet vele tölteni őket? 18700 és 22650 fel van tüntetve, szerintem méretre kettő között kell lenniük, de inkább megkérdezem.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
HollyBoni
veterán
válasz Lacerta #69141 üzenetére
Köszi, akkor nem aggódok.
Amúgy pöpec kis lámpa, eddig tetszik. Elsőre meglepődtem rendesen milyen pici és könnyű, mondjuk sisakkal együtt így is eléggé érezni a súlyát sajna.
Először 25 fokos Ali-s TIR lencsével próbáltam, gyönyörű szórt fénye van így, de szerintem az OP reflektor lesz nálam a befutó bicózáshoz, de még tesztelni kell bőven.[ Szerkesztve ]
-
-
-
FBLLMAG
senior tag
válasz HollyBoni #69136 üzenetére
Én is a saját tesztet ajánlanám. Ami lámpát használsz, azokkal az akkukkal amik belemennek. Zseblámpánál is így szoktam. Nincs meglepetés, mert tudom mennyit bír. De minden fokozaton, amit használsz, le kéne mérni. Így kiugrik, ha valahol esetleg nagyobb a fogyasztás.😉
-
HollyBoni
veterán
válasz MC Pite #69133 üzenetére
De hát a bringa is szobában van.
Igen, én is legfőképp lejtőn használom az 1500-at, vagy nagyjából sík, de technikásabb részeken.
Feszültséget még nem néztem, multiméterem sajna nincs, normális töltő ami ír feszültséget meg tegnap lett megint.
Igazából elég az üzemidő, meg persze tudok mindig vinni tartalék akkut (fejlámpa is most jött). Csak kicsit meglepődtem mert a gyári 600 lumen 6 óra üzemidőtől azért ez messze áll, és elsőre az reálisnak tűnt, nem túlzós gyári üzemidőnek.
Nézegetem majd még a feszültséget, meg lehet csinálok szobahőmérsékleten egy tesztet hogy meddig bírja.#69135gyapo11: Elvileg két SST-40-N5 van benne, de nem tudom tutira megmondani. Meg azt sem hogy mennyire túlzósak a megadott lumen értékek.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz HollyBoni #69131 üzenetére
Számoljunk 3.7 V-tal és 3500 mAh-val, az 12.95 Wh, két akkunál 25.9. 6 órát kell mennie 4.31 W-tal. Számoljunk még 10 % veszteséget a driverre, akkor 3.88 W jut a ledre. Ha 600 lm-t kell termelnie ebből a teljesítményből, az 155 lm/W. Meg kell nézni a led adattábláját, hogy tud-e ennyit ekkora lm-nél, és hogy led lumenről van szó vagy arról ami kijön a lámpából..
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
MC Pite
veterán
Sok helyen foglallkoznak vele, van ahol CR123A-val (kizárt, én inkább viszek/veszek még egy szett 18650et és meleg helyen szállítom, mint 4db ilyen elemet vegyek) van ahol LiFeP04 cellákat javasolnak hidegbe. [link]
Viszont tűzveszélyesség miatt csak jó/okostöltővel használnám, és a feszültség fél volttal, a kapacitásuk bő egy Ah-val alacsonyabb kb mint a Li-ion 18660-eknek.
Szal belső zsebben vinnék egy második szettet/jobban beosztanám a fej és kormánylámpa között a fényt (általában csak a fejlámpába viszek egy tarcsit, mert régebben nem is volt elég akkum, de mióta van is, inkább beosztom, és a fejlámpa is 'zoknit' a fagyokban).[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Szerintem ezek reálisak, nekem is ennyit bírnak kb a BC30b-ban az ugyanilyen pana akkuk.
Lehet gyártani tokot/huzatot a lámpára, sokat nem fogsz nyerni (régi zokniból csináltam anno rá télire). Plusz ha van rá mód, szóbahőmérsékleten tárold, ne a bringán a hidegben. Az 1500 lumenes állás nagyot harap, csak lejtőn használom. De ha pirosra váltás után pl egy darabig megint 200on használom, van hogy még visszavált zöldre, nem egy atomóra pontosságú az a led.Új minőségi akkuval sem fog hidegben sokkal többet bírni szvsz. És -10⁰ körül meg egy kicsit csökken az ütemidő.
Meddig merültek egyébként, néztél feszültséget?Vannak erre mérések is, ha érdekel, keress rá, 18650re ezer mérés van: [link], [link]
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Na de ennyire? A gyártó 6 óra üzemidőt ad meg 600 lumen-en, két 3500mAh akkuval. Ez vajon mennyire reális (nem hideg időben)?
Vége két akku kapacitás tesztjének, az egyik 2978mAh (ez csak olyan 3.20V-ra ment le, ez normális?), a másik 3164mAh. Úgy emlékszem olyan 1 éve mértem utoljára, akkor 3400-3500mAh körüli értékeket kaptam mind a 4db NCR18650B-re ami van. Megnézem még a másik kettőt is.
Beszerzek pár új akkut, úgy is sok már a lámpa, kevés az akku.
Itthon van valami megbízható forrás 18650 akkura? 18650-akku.hu? Vagy inkább Nkon? -
jézusom
addikt
-
Lacerta
aktív tag
válasz gyapo11 #69124 üzenetére
Nincs. Hacsak nem vastag, öntött fém tok, tönkre fog menni. A tok.
A műanyag rommá törik, a lemez tropára hajlik.
A Hammondnak ( és másolóinak ) vannak nagyon jó erős dobozaik, de csavarosak.
A MOM-nak voltak ilyesmik nyitható fedéllel, zárral, nekem van is egy ( valahol ). Az sztem jó lenne. Ha tudsz szerezni.
Vagy bőr tok/doboz ( abból is létezett MOM-os ).De én inkább valami gyöngyvászon tokot bélelnék ki olyan szivaccsal, amibe a kínaiak csomagolnak. Viszont a kínai mollés gyöngyvásznak elég vastagok, lehet, hogy bélés sem kell.
...meg dedikált hely a dobozban. A tálcán. És akkor nem veri össze semmi.
-
HollyBoni
veterán
Azt lehet tudni hogy kb. mennyivel csökken a Li-ion akkuk üzemideje hidegebb, mondjuk 0-5c fok körül?
Tegnap mentünk egy 4 órás kört bringával. Ebből kb. 3.5 órát égett a Fenix BC30. Legtöbbször 200 és 600 lumen fokozaton járattam, 1500-on szerintem ment max 15-20 percet. A kör vége előtt kb. fél órával átváltott a led pirosra, ami azt jelenti hogy az akku 10-40% töltöttségen volt. Mindezt két majdnem full NCR18650B 3500mAh akkuval (aznap reggel járattam még a lámpát 20 percig villogón ezekkel az akukkal).
Nekem ez az üzemidő nagyon karcsúnak tűnik. Nem tudom hogy az akkuk haldokolnak, vagy ez normális hidegebb időben. Éppen most csinálok egy kapacitás tesztet, a Lii-500 mennyire pontos ilyen téren?[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
válasz zolikaDB #69121 üzenetére
Pontosítás végett:
Az áfát megfizetjük már alin. Van olyan opció hogy a 399 kezelési költséget is kifizessem rendeléskor, ne kelljen külön b...ni a postával?
Más: Kíváncsi vagyok, hogyha az alin a sofirn el tudta küldeni úgy a lámpát, hogy nem kellett ügyintéznem, benne az áfa, akkor a sofirn saját boltjából (ott van 10% kupon, így kicsit olcsóbbra jön ki mint aliról) is megoldják-e. Vmi 14,5% a tax amit számoltak, az nem tudom hogy jött nekik ki.Muggle: Oh, fasza, szóval kislányomnak is olyan lámpákat keresek, ami tud mugli módot (turbót nem tudja simán behozni, mint az MC12-őn pl).
Mondtam már hogy amúgy imádom a HS05-őt? Még azon is filózok hogy ez lesz az otthoni elsődleges lámpám, jobb a lencse az ilyenekhez, és marha jó )ilyenekre) hogy lágyabb a fénye mint a többinek.[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
Szerszámos táskába tennék fejlámpát, kellene hozzá kemény tok. Van valakinek erre bevált megoldása? Belegyömöszöljem a pántot is egy nagyobb elemlámpa tokba? Kalapács, fogók stb. között fog nyomódni, jó lenne egy kicsivel több védelem. Szemüveg tok méretű, de annál szilárdabb.
-
-
zolikaDB
veterán
Míg el nem felejtem:
van még ->
- sima Convoy S2+ 12$-ért
- Convoy S2+ SST40 cirka 14$-ért
BG-n. -
zolikaDB
veterán
A Muggle mód az miért ezt a nevet kapta?
Westbam: fejpántot is veszel? Milyen áramforrással táplálod?
(#69120) MittuDomain_: a 3 dolláros fóliám is Belgiumból jött (átmatricázva), postás bedobta tegnap. Aliexpress Saver Shipping voltam asszem bepipálva.
Kábel szintén így jött.
BG-ről meg BG Express.
Olvasgassátok a rendeljkinait csoportot, vagy oldalt, ott frissek az infók mindig.
Vagy Silent77 tag is tud segíteni szerintem.
Szummázva: jó eséllyel nem lesz gond, a 399-et befizetjük az ali/BG felületén, a többit ők intézik.
Derékig érő orális szeksz az elején volt, bár reklamáltam, és pert nyertem 3x adtam meg a számlaszámom, mégis be kellett mennem a pénzemért a postára. Egyelőre úgy tünik, a kínaiak vették a lapot és rugalmasak.*BG-s füles ma jön, általában fámafutár hozza, ma is,10$-os cucc, posta vmi 1$ volt. Nekem ez megéri így is.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Manker E02 II 20$ lesz 11.11-en.
Kár, h szeptemberben volt már 16$ is, meg nincs a csomagban fejpánt... -
WestBam
Topikgazda
Új állandó kupon:
Trustfire Magyarország (Trustfire hazai importőr)
Kuponkód: LMLMPKPN10
Kedvezmény: 10%
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Ezek a lencsék plug&play működnek S2-ben? -
gyapo11
őstag
válasz MC Pite #69112 üzenetére
Egy L6-hoz kell egy kéz. S2+ mellé már lehet fogni valami könnyűt és kicsit. Kulcstartós kis lámpát meg kisujjal is megtartok miköznem cipelek egy ládát két kézzel. Ha két teljes értékű kéz kell, akkor persze fejlámpa a megoldás.
-
MC Pite
veterán
válasz gyapo11 #69111 üzenetére
Én bármerre megyek, legalább az egyik kezem így is foglalt . De különbözőek vagyunk
MittuDomain_: Ránézek majd, most úgy rémlik a samus olcsóbb egy dolárral; max összehasonlítom a hármat.
-
gyapo11
őstag
válasz MC Pite #69103 üzenetére
Ez is megoldás, nekem egyszerűbb módszerem van, mindig a zsebemben van a kulcstartós lámpa (itthon), akármerre megyek mindenhol világos van, 10 vagy 15 $ volt és kb. 3-4 havonta kell tölteni. Műhelyben keresni valamit is elég a fénye, föl se kapcsolom a 230-as lámpát. Kivinni a kertbe a komposztálni valót, elrakni egy szerszámot, biciklit betenni a helyére, minden ilyen rövid idig tartó dologra elég. Ha hosszabb ideig tart valami, vagy esetleg komolyabb fény kell, akkor kell egy nagyobb lámpa.
[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
-
MC Pite
veterán
Rendelek kollégának is SP40-et, viszont van még a sima (nem A-s) is kétféle driverrel.
Szóval a kérdés: Cree XP-L vs Samsung LH351D-vel érdemes? Gondolom (nem találom) a Cree 70es, a samu meg elvileg 90-es indexel rendelkezik; az SP40 és a HS05-ben viszont nem nagyon látok különbséget (színhőmérsékletben hasonlóak, inkább az SMO/OP reflektorból adódó különbségeket látom).Vagy vegyek LH351D-set, és fényképezzem össze a 3 féle SP40est?[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Régóta akartam venni egy Olight Seeker 2-t vagy Pro-t, de az ára nevetséges magasságokba emelkedett. Aztán tegnap rákerestem és látom hogy mindkettő akciós. Már majdnem meg is rendeltem aztán látom, hogy van már belőlük 3-as is!
Ráadásul a 3 ugyanott van árban mint a 2-es (4 vs 3 led ill. több lumen). Bár az Olightlámpa oldalon nem volt fent az ár, a Leitz--nél meg igen így a 10% kupont buktam, de az onlinepénztárca miatt így is kicsit olcsóbb lett. Már nagyon várom. Remélem örök darab lesz. -
Ra3
őstag
A végén a kupak ugye műanyag ez egyértelmű volt kibontás után egyből, viszont az csak most ütött szöget a fejembe hogy akkor hogy zárja az áramkört, hát bele van öntve egy darab vezeték aminek a vége kinéz a menet tövénél, hát ez nekem nem tűnik egy bomabiztos megoldásnak
A legjobb szerintem ha azzal a műanyaggal a végén nem babrálunk, én elemet a fej lecsavarásával fogok cserélni.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
FBLLMAG
senior tag
válasz MC Pite #69103 üzenetére
Gratulálok. Nálad megoldva. Nálam az ingatlan átépítés alatt. A konténeren, ahol lakom, meg nem szabad semit javítani. Tele van zsúfolva 3 szoba bútorzatával. A járatok megvilágítását, fejlámpákkal, zseblámpákkal oldottam meg. Hol a plafonra, hol a bútorra, hol az ajtóra akasztva a lámpákat. Holdfényre állítva. Éjjel, nappal üzemelnek. Ágy mellett meg kemping diffúzor segítségével oldottam meg a +fényt. A kertet, a fák közét, alapból, a konténer falára pattintott zseblámpával oldottam meg. Törmelék, szemét kivitele az ingatlanból, fejlámpa segítségével történik, mivel még mindig nincs az ingatlan rákapcsolva a hálózatra. Az udvaron vannak a teli raklapok. Jelenleg. Ezek sincsemek kivilágítva. A kulcsokat keresni, zárakba betalálni, még mindig jó, ha van nálam világító eszköz. Sőt. Ha nem látom, ki sem tudom nyitni a hátsó kaput. A garázs, melléképületek környéke ugyan kivilágítható, de az idei évig, nem a kert végében, hanem a házban laktunk.
A mobilom is világít. Több fokozatban. De lapos, vékony. 1× essen ki a kezemből a betonra, kavicsra. Biztos, hogy a kijelző felöli oldalával történik. Pár 100 -as tétel (€). A zseblámpa távolabbra, erősebben világít, kényelmesebb a fogása, és bumm, ha leesett sincs gond.
-
MC Pite
veterán
Én tokra dobom a kulcstartós lámpa árát . Mondjuk otthon amerre megyek, fény van. Kapu előtt, udvaron (aldis 5000K-es fényvető), ajtók/fészereknél aldis/lidlis napelemes reflektorok. Ha kiviszek valamit a kukába, ha enni adok a macskáknak, lemegyek a pincébe, bármerre. Meg a járda mellett napalemes gömbök pluszba.
Sőt; reggel nem akartam sötétbe botorkálni az autóhoz (vagy mikor kiviszem a szelektív szemetet a zsákokba, vagy kimegyek a 'spejzbe'), ezért a garázsba bentre is felkerült egy aldis refi. A 230asok 5000, a napelemesek 3000Ft-ért mentek (utóbbiból a legrégebbi már 5-6 éve megy még a gyári akkukkal!).
Meg szinte minden helységben van közlekedő fény éjjelre (hasznos ha picurhoz megyek át/kómásan átjön). Ja meg szekrényvilágítások azinte mindeütt, egy a kulcsszekrényhez is az előszobába a reggeli cipő/táskafelvételhez. Ja meg nemrég az autókba is került szekrényvilágítás . Arról nem beszélve hogy autó beltéren 4000K Osram halogén W5W-k vannak, a főfények meg ledesek a kis meg a nagy autónál is.
Ki nem találnátok ki applikált kormánylámoát a babakocsira pl télen .
Szeretem látni, na[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest