Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cOxeR

Ármester

válasz Vesa #14896 üzenetére

Nekem erre paraszt megoldásom van, van egy 3 fázisú duguljam (van rajta 1 fázisú aljzat is), védve mindennel is, illetve egy hosszabbítóm (15 méter) meg egy mobil 3 fázisú töltőm, ha kell az utcán is tudok tölteni, így méreteztem a keresztmetszetet. Nincs bent fix fali töltőm, ezt ha kell, pikk pakk áthelyezem, a garázs elé, vagy a kerítésen belülre és úgy ki is ér közterületre a térkövezett részre. (mondjuk önálló családi ház, nagy terület is van a ház előtt, szóval ez se átlagos, nekem ideális - ezért is vettem ezt persze)
    A párhuzamos töltés az meg problémás igen a legtöbb háztartásban, bár én spec attól se félek, van 3x32A-em, ha megy 3x16A, meg mellette teszem azt 1x10A, akkor nem történik semmi... bőven megvagyok, jobb lenne 3x40A, de igazából felesleges, amúgy meg erre terhelésmegosztó kell és ennyi, vagy legalább egy asszimetrikus megoldás, 1x40A, meg 2 x 20/32A.
    Azért csak fel lehet egy este alatt tölteni két autót, egyiket 3x16A-el, másikat meg teszem azt 1x16A-el, ha normális töltőről beszélünk.
    21 órától reggel 6-ig, tudsz tölteni 3 fázison, bármekkora akkut, ez 99kw, mellette meg van egy kisebb 1x16A-el, lecsorog reggelig 33kw, de csak ha egy vésztöltő van 10-12A-el, az is tetemes 20-24 kw, egy napi szaladgálós anyuka autóra több mint rengeteg.

• biga

őstag

válasz Vesa #14896 üzenetére

Nem tudom, kinek hogy van a garazsajtaja, de ezt a problémat én siman megoldottam egy klasszikus leereszkedö garazsajtoval. Annak ugyebar alul egy gumi illsztése van, ami a szigetelést és a rugalmas érintkezést segiti elö. Nos itt van a padloban kialakitva egy kis horony, amit siman lezar ez a gumi elem, de ha a garazsban all a BEV (a töltö a garazson kivül van), akkor siman behozom a kabelt, és ebben a horonyban gond nélkül elmegy a kabel, a gumi meg olyan finoman szoritja csak le, hogy igazabol minimalis eröfeszitéssel tudom mozgatni, ha akarom. Igy megoldva a probléma: 1 töltövel tudok kint is meg bent is tölteni. Siman, gond nélkül, sérülés nlkül, és a hideg sem huz be a résen.

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

Új hozzászólás Aktív témák