- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sweet.tv - internetes TV
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Microsoft Edge
-
IT café
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbalint3
tag
válasz
Csom Tam #81014 üzenetére
Én még azért megpróbálnék egy chargeback-et indítani arra a 70 USD-s tranzakcióra. Revolut-ot nem ismerem, de pl OTP-nél simán ment. Aztán fusson az ebay a pénze után...
A másik, amit én is észrevettem, hogy külföldi bankkártyás vásárlásnál (pl. paypal) nekem se kér SMS-kódot a bankkártyás fizetésnél a kártyatársaság. Belföldinél viszont igen. Ez érdekes...
-
válasz
Csom Tam #81014 üzenetére
Végig olvasva megértem a problémádat, de azt látom hogy nem megfelelő cégre vetíted ki a dühödet.
Kellemetlen ha feltörik a számítógépedet és azután az adataiddal vásárolnak, de nem az a hibás ahol a vásárlás megtörténik. Egyértelműen leírva gogy a vásárlói védelem miként működik, de ők azt látják hogy a te fiókoddal történt a vásárlás így nem tekinthető jogosnak, a szerződési feltételek szerint kizárva a felelőségük ha visszaélnek az adataiddal külső szeméylek, hiszen nem az ő rendszerüket törték fel, akkor persze vállalják a károk megtérítést. Így azért túlzás negatív színben feltüntetni az eBay-t.Ha nem férnek hozzá az adataidhoz akkor nem történik semmi, ez nem eBay csalás.
Miért nincs beállítva az eBay kétlépcsős belépési védelme? Ez sem eBay csalás.
A Revolutnál van kártyás fizetési védelem, a pénzt vissza lehet szedni, viszont bankkártyák esetén lehet limiteket beállítani, főleg annál lényeges amit Internetes vásárlásra használsz, akkor ezek szerint nálad ez sem volt beállítva.
A többi sem egészen stimmel, a pénzt nem az eBay kezeli, máshol kell a jogtalan vásárlást jelezni.
A vásárlást nem tudja törölni az eBay ami ténylegesen a fiókodból történt. De ha hivatalosan igazolod hogy -rendőrségi feljelentés és annak eredménye- hogy nem te vásároltál akkor persze működik a vásárlói védelem ahogy arra nekik ráhatásuk van. De eddig el sem jutottál.
Dinamikus IP címek esetén mit figyeljen bárki is?
Szóval lehet az eBay-t szidni, de higgadtan kellene azért a felelősségüket megállapítani. Jelenleg nem látok olyat hogy ők bármiben is hibáztak volna.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 4 500GB + 10 Lemez
- Eladó Új Steam Deck 512GB, 2 év jótállásal
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ThinkPad T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest