Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
scansat
tag
"Az távolabb, másik szinten már lehet hogy nem olyan jó a HGW-ből, ezért célszerű lehet egy másik WIFI eszköz elindítása."
Igaz, de én inkább letiltanám a HGW-t és raknék egy normális AP-t.
Mondjuk ezt :
http://www.wireless-bolt.hu/-ubiquiti-unifi/647310-uap-ac-lite-unifi-access-point-ac-liteRoutolni meg ez való:
http://logicit.hu/ubiquiti-er-x-halozat_es_kommunikacio-router-lan_routerekSwitch-nek meg már egy TL-SG108E elmegy. De szigorúan az E verzió.
Az ilyen kacsa megoldásoknak (kicsit repül, kicsit jár, kicsit úszik) nem vagyok híve. Pláne ma a gigabit és multicast korában. Ahol nincs gigabites net, ott is sok helyen van már IP kamera vagy NAS vagy egyéb szerver összevissza nyargalászó adathalmazokkal. Valag pénzt kiszórnak sokan "univerzális" szutykokra, aztán pár év múlva meg dobálják ki.
-
scansat
tag
válasz capafog23 #5228 üzenetére
Ez jó kérdés? Ez konkrétan engem is érdekelne. Nálam meg az van, hogy kinőttem a merevlemezt és cserélném nagyobbra. A főkönyvtár "csomagok" mappában ezek vannak:
Akkor ha kidobom az 1 Terást és teszek új merevlemezt, ezeket elég lenne esetleg csak átmásolni és konfigurálni? Végül is tök jól működik, csak kevés a hely...
-
scansat
tag
válasz nikos21 #5229 üzenetére
5x elolvastam, de számomra értelmezhetetlen amit írtál.
1, A Huawei HG8245H egy digitális elosztó, én nem nevezném routernek.
2, Ennek a sárga csatlakozóin jön az előfizetett neted kábelen, ez 4 felhasználási hely, plusz az egység WiFi-n is tolja.Itt ezek szerint megvan a 820 mbps.
3, Mi a fenének ehhez a D-Link wireless ac1200 dual band gigabit router? Nem elég 4 kábeles + sok WiFi-s csatlakozási pont?
4, Ha már rádugtad hova dugtad a D-Link-et?
5, Mivel fent nevezett Huawei egy digitális elosztó, így innen megy/mehet telefon, IPTV, amiket a routereden illik konfigurálni (IGMP, Multicast..)
6, "ha a routerből csatlakozom a géphez 90mbps a letöltési sebesség" És mivel csatlakozol, kábellel vagy WiFi-n?
7, Tegyük fel, hogy kábellel! Ez esetben azt gyanítom, hogy a Huawei és a D-link-ed valami pocsék régi patch kábellel dugtad össze. (Nem mindegy, hogy Cat5 vagy Cat5e) Illetve lehet épp gigabites Cat5e vagy Cat7 a patch kábeled, de akkor valószínű szakadt. Megoldás: CSERE!
8, Tegyük fel, hogy WiFi-n csatlakozol! Ez esetben a két jel akár lehet egy frekvencián, aztán szerencsétlen vevő próbáljon válogatni a két WiFi jelből. Megoldás: monitorozod magad körül az éter, hogy ki hol ad, és keresel üres/zavarmentes WiFi csatornát/frekvenciát pl. az ingyenes inSSIDer programmal. http://www.metageek.com/products/inssider/
Ennyi pontos adatból több jóslatom nincs. -
scansat
tag
Végül is tökmindegy milyen, de ez épp Kubuntu.
A háttér itt van:
http://kepfeltoltes.hu/150402/Space-Station_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Aztán bármely linuxban olyan kisalkalmazást raksz az asztalra amit akarsz....van bőven.
Nálam épp a Memória+Lemezaktivitás van.
Szóval Linuxnál a "milyen"-ség az nem szemmel látható, inkább biztonság és kezelhetőség szempont. Amiben egyformák, hogy sokkal testreszabhatóbbak a win-nél.
Nálam ez itt "Neon by FRUIT" ablakdekoráció...."Ghost" asztali téma...."Red Flame" kurzortéma...."Scan-Spash CG" nyitókép téma. -
scansat
tag
Ez nem Windows+program hanem linux.
Ezeket mindig látom. Több asztalon több mérés.Mondjuk azt én is mondottam, hogy hozzám hasonlóan te is WD green merevlemezt használsz. Enyém is rosszalkodik. Most cserélném Caviar Red-re. Sajna akkor mikor vettem nem tudtam hogy nem jó a Green NAS-ba. A Red való beléjük.
[ Szerkesztve ]
-
scansat
tag
Hát ha már így sokaknak gond, kíváncsiságból megterheltem a NAS-t.
Indítottam vagy 6-7 Full HD filmet és néztem a sebességet.
A videokarim adta fel először. A NAS bírta. Olyan 12000 KiB/s határig ment.
Az ahogy látom 96Mbps.
[link][ Szerkesztve ]
-
scansat
tag
Hála és köszönet. Gyanítottam, hogy kezdhetem előröl, de élt a remény, hogy tán át lehet másolni..na mindegy.A TM portforward már pipálva volt. A routeren nyitottam a 9091-et. Még mindig nem értem azt, hogy most Kuala Lumpuri rizsföldön mit írjak a böngészőm címsorába? Nem kéne valami dyn-dns vagy vpn? Csak mert egyik sincs.
-
scansat
tag
Hasonló a cuccod mint nekem. Nálam a net bejön egy WRT 54 GL-be (nem cserélem nagyobbra mert a jelenlegi net sebesség elég. Pont az a lényege a NAS-on a transmissionnak, hogy be tudom állítani, hogy mely napszakban csepegtessen a torrent és maradjon sávszél a böngészésre és mikor tolja ezerrel.)
A routerből viszont egy gigabites Switch-be megy a kábelen a net, amin a belső hálózatom lóg. 1 WiFi AP...4 PC....1 Nyomtató....1 Smart TV.....2 sat beltéri....ez mind a gigabites switch-re dugva.
A TV nálam DLNA-n csatlakozik...ha már a NAS tudja. Tehát hiába régi a router és csak 54Mbps-os, a belső hálózatom gigabites....minden eszközöm gigabiten látja egymást. Persze figyelni kell a kábelezés és csatlakozók minőségére is, de a CAT5e jó, feltéve hogy nem olcsó ramaty falicsatlakozóid vannak.
Én így nézek és kizárólag HD/full HD tartalmakat. 3D-t nem, mert azt én egy zsákutcának tartom jelenlegi formájában.
Böngészés nem kér nagy sávszélességet, de ha két PC megy....márpedig 2 szinte mindig megy, és 1 sat beltéri is csipeget bár az nagyon keveset, a NAS és a TV közt akadás-mentesen megy a Full HD átvitel.
Nálad (bár nem teljesen értem a topológiád) ott lehet a baj, hogy megfekteted a NAS-t (transmissiont) egy erején felüli sávszélességű adatforgalommal, aztán emiatt már a webes felületét sem éred el, nemhogy még tudja tolni a filmet a tv-re.
Még egyszer mondom, a NAS-on lévő transmission lényege pont az, hogy nem kell járasd a PC-d napi pár órát és őrült nagy sávszélességgel torrentezz, hogy az arányod meglegyen. A NAS napi 24 órában megy és kis internetsebességgel is jó arányt tudsz tartani. Vannak jóval erősebb NAS-ok de jóval drágábban. Azokra rá lehet ereszteni a Digi brutál sebességét.
A transmissionban lehet állítani, hogy mekkora sebességgel töltsön le (összesen maximum) és mekkorával le. Sőt mint említettem időpontokat is adhatsz neki. Szerintem vedd vissza a sebességet aztán nézd meg. Nálam a letöltés max. 1MB/s-ra van állítva és folyamatosan. A feltöltést meg napszaktól függően változtatja. Nappal mikor használjuk a netet, akkor 100 kB/s-ra van korlátozva, hogy ha a lányom WOT-ozik ne akadjon a játék. Éjjel meg 500kB/s. Tök felesleges több mert pl. a Deathlordon...ZTrackeren így is majd 10 az arányom. Aztán ha bezárnak és megszűnnek, mint már volt rá példa, akkor ugrik a sok bónusz. Néha még le is szoktam kapcsolni a transmissiont 1-2 hétre aztán kitakarítom a sok régi filmet.
A merevlemez vásárlást bele meg ahogy látom te is elb...tad akárcsak én. -
scansat
tag
Sziasztok
Két kérdésem lenne. Már régóta van egy 320-as NAS-om és anno akkor fel is raktam rá a transmissiont ami kiválóan műxik is mind a mai napig.
-Első kérdésem, hogy mivel akkor kezdőként egy 1,5 TB-os WD Green-t raktam bele, ami nem épp a legjobb választás volt + mára kinőttem, most vennék bele cserére egy 3TB-os WD Caviar RED merevlemezt. Ezt csak kihúzom/bedugom...vagy át kell rá másoljak a régiről fájlokat.....avagy kezdhetem újra erre is a telepítését a transmissionnnak..meg ami még van rajt?
-Másik kérdésem: ennél a típusnál meg lehet oldani, hogy ne csak a LAN belső hálózatomon érjem el a transmissiont? (gondolok arra, hogy pl a munkahelyemen is tudjak dobálni bele torrenteket..indítani/leállítani/rápislantani hol tart. Filmet nézni a tárról nem akarok.)
Előre is köszi.
-
scansat
tag
Sziasztok
Nekem is van egy DNS-320. És van benn egy 1,5T merevlemez. Már szépen megtelt mint kiírta tegnap
Kérdésem, hogy elég bedugni mellé még 1 merevlemezt és formázni, vagy kell néhány extra is? A mostanin rajt van minden ami kell. Torrentkliens...satöbbi. Szóval remélem ezt nem kell legyalulni és szűzként előről kezdeni?
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest