Új hozzászólás Aktív témák

  • zelikocc

    senior tag

    válasz csernak75 #38290 üzenetére

    “inkább a maradék 700 Mhz”
    akkor újra leírom, mert én sem mondtam másként:
    “először szinte biztosan a közelgő frekvencia aukció eredményét akarják megvárni. De ilyen nevekkel a vállalatban és kormányzati hátszéllel biztosan eredményesen fogják zárni az aukciót”
    Tehát az elkövetkező frekvencia aukciók szinte biztos sikerek lesznek. (Ebbe beletartozik a 700 is)

    És ezután említettem meg a 900-at, (tehát a 700, 1500, 2300, 2600 stb stb-n túlmenően) amire akkor is szükség lesz, ha az összes frekvenciát megveszik az aukciókon, mert a 900-asból nem lesz aukció még jó két évtizedig. Az 1800-at sokkal több értelme van 5 MHz-el nyomatni 4G-re vagy 5G-re, mint 2 MHz GSM es 3 MHz LTE, vagy mondjuk 5 MHz GSM…
    Sokkal több értelme van a 900 GSM-et bérelni valamelyik nagytól, pont ezért, mert már a háttérbe szorul a jelentősége, DE nem elhanyagolható! (Ez megvalósulhat frekvencia bérlésként is és roamingként is, utóbbi a percdíjak miatt lehet problémás, előbbi pedig az üzemeltetési költségek miatt, ezt majd ők kimatekozzák)

    Szóval nem konkrétan egy irányba fognak mozdulni, hogy csak saját frekiket használnak, vagy csak béreltet, vagy csak roamingot, hanem valószínűleg ezek kombinációja fog megvalósulni attól függően hogy milyen frekvenciáról van szó. Én személy szerint északon már több jól működő példát is láttam a frekvencia megosztásra a szolgáltatók között és nálunk erre legesélyesebb pont a 900 GSM. Meg persze nálunk is van már az LTE 800-on példa rá.
    Ebből kiindulva a Yettel-DIGI 5-5 MHz 700-asa sem elképzelhetetlen együttműködés. Sokféle lehetőség van még mindig.

    “a hívásforgalom 15,3%-a történt 2G hálózaton.”
    Igen, aztán most jön a 3G lekapcsolás szóval emelkedni fog.
    Illetve sok a kompatibilitási probléma a VoLTE-vel is, ami egy készüléken vagy működik, vagy nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák