Új hozzászólás Aktív témák

  • zelikocc

    senior tag

    Egyik FB csoportban írta valaki a csütörtöki vezetékes internet problémákra, hogy egy DIGI-s szerint a következő hetekben kiesések várhatóak mert készítik fel a hálózatot az 5G-re.
    Nyilván fenntartásokkal érdemes kezelni a pletykát, de szerintem teljesen reális és nagyon ésszerű döntés lenne a nagyobb városokban felkapcsolni a 5G frekvenciájukat.

    Egyrészt mert nagyon jó marketing, másrészt mert nagyon jól jön a leterhelt forgalmas helyeken (nyilván egyre több embernek van 5G-s készüléke is), harmadrészt az NMHH szemében is egy komolyabb mobilszolgáltatónak fognak kinézni (már ha számít ez egyáltalán valamit a 4 éven belüli új frekvencia tendereknél [2100, 2300, 2600 Mhz])

    Úgy tudom Romániában is ugyanezen frekvencián (TDD 3700- 3800 Mhz körül) van a jelenlegi 5G frekvenciájuk amit már több nagy városban is felkapcsoltak.

    Ha jól informálódtam, akkor ezek a spektrumok:
    Románia: 50 Mhz (max ~600 Mbit/s)
    Magyarország: 20 Mhz (max ~200 Mbit/s vagy talán picit több)

    ------------
    Pár nappal ezelőtt bennem is felötlött az ötlet, hogy miért nem kapcsolják fel ha már megvették a frekit? Rákérdeztem egy ügyfélszolisnál, de persze nem volt arról információja hogy mikor tervezik felkapcsolni.

Új hozzászólás Aktív témák