Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz p2pp #24542 üzenetére

    20MHz-ben 5G-n az alábbi elméleti maximum sebességek (nem per előfizető, hanem per szektor!) realizálhatók (forrás: Huawei AAU spec.), a piros részek a 20MHz-es kombók:

    Látható, hogy massive MIMO mellett elérhető az egy gigabit lefelé szektoronként, de ehhez mind a 16 nyalábban kéne lennie előfizetőnek tökéletes eloszlással, hogy ezt realizálni lehessen. A valóságban a 3-400megabit már jó eredmény lesz szektoronként.

    A kérdés nem is az, hogy mit lehet kitekerni elméletileg ebből a 20MHz-ből, hanem hogy megéri-e méregdrága AAU-kat, BBU kártyákat és komoly licence bővítést venni ilyen keskeny sávra? Miközben a többi szolgáltató közel azonos beruházás mellett 5-szörös sebességet (kapacitást) tud majd kínálni. Nekem megint inkább a méretgazdaságossággal vannak problémáim. A telefon kompatibilitás meg fog oldódni, ahogyan eddig is mindig megoldódott. A kimenő teljesítmény 3.5gigán kombinálva 200 Watt körül alakul, nem tudom anglergab honna vette ezt a 10 wattot, talán antenna áganként értette :)

    Persze lefedni ezzel sem lehet. Kis összehasonlítás: Ferencziek tere: papíron van beltéri 5G lefedettség vodánál, a valóságban meg ha bemész bármelyik presszóba (Ibolya, Chekhov stb.) még LTE 800 is alig van, ugrál LTE800 és U900 között. Wifin előbb elmegy a viber üzenet...

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák