Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadowX

    őstag

    Tegnap kötöttek át FTTB-ről FTTH-ra. Kaptam egy használt ZTE ONT-t (4 portos). A giga sebesség közelébe sem ért a dolog, sőt még a garantált minimum sem volt meg (Max. 260 Mbps volt a letöltés, a fel pedig 250-300). Az ONT-t bridge módba kértem bekötéskor, mert utána raktam az Asus RT-AC57U routeremet.

    Mivel sem az ONT-ból direktben, sem a routerből nem tudtam a garantált minimumot kicsikarni, így hibajegyet vetettem fel. Pozitív meglepetés, 3 óra hossza múlva itt voltak elhárítani. Ők sem tudták a garantált minimumot kimérni, így kicserélték az ONT-ot egy új ZTE-re (2 portos). Routed módban a szemem előtt tesztelték, 800-900Mbps le és 300 feltöltés. Ezután az Asus routerem miatt átkértem bridge-be ezt is. Mondták, hogy 10-15 perc és kész. Elmentünk bevásárolni gyorsan, mire megjöttünk ment is az Asus-ról a wifi + kábelen a net...azonban megint abba futottam bele, hogy 250 Mbps letöltési sebességnél (fel pedig 250-300) nem jön jobban. :( Mindegy, hogy az ONT-ből mérem direktben vagy az Asus routeron keresztül (kábelen természetesen). Cat5e (réz) kábel, többfélével is próbáltam, ONT 1-es portjába.

    Valaki találkozott már ilyesmivel? Értetlenül állok a dolog előtt. :F Olyan mintha azután romlana el valami, hogy bridge módba rakják az ONT-t. Bármilyen tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák