Új hozzászólás Aktív témák

  • #29810560

    törölt tag

    válasz cudarz #73194 üzenetére

    A DIGI-től két szolgáltatói eszközt kapsz egy FTTH Receiver-t - a TV szolgáltatáshoz - ebbe megy a DIGI belépő optikai kábele és egy ONT-t - az Internet szolgáltatáshoz és az analóg telefonszolgáltatáshoz - ebbe - uplink-ként - az FTTH Receiver-ből megy tovább egy optikai patch kábel.

    Mindkét eszköznek kell 230 V-os táp.

    Az FTTH Receiver-en van egy 'F' csatlakozós RF kimenet. Ide kell csatlakoztatni a belső (lakás/családi ház) DVB-C kábelhálózatának belépő pontját (pl. csillagpontját) vagy csak simán egy koax kábelt pl. egy db TV készülék esetén.

    Az ONT GE (Gigabit Ethernet) feliratú Ethernet/LAN (RJ45 aljzat) portjához kell csatlakoztatni pl. a saját routered WAN Ethernet portját egy Gigabites UTP kábellel vagy egy switch-et vagy csak simán egyetlen számítógépet. (Az ONT-t általában ROUTER módban helyezik üzembe, de - egy telefonnal az ügyfélszolgálatra - átkérhető BRIDGE módba.)
    Az analóg telefon - ha van - szintén az ONT-be csatlakoztatható, az RJ11 csatlakozójú TEL feliratú aljzatba dugott telefonkábellel.

    Ezek után döntsd el, hogyan tudsz rácsatlakozni a DIGI álatl adott eszközökre a "Te általad elkövetett" kábelezéssel.

    DE! A DIGI a szolgáltatói eszközeit (FTTH Receiver ill. ONT) NEM helyezi el/létesíti az ajtón kívül CSAK A LAKÁSON BELÜL!

    Magyarul az ún. átadási pont csak az előfizető saját ingatlanában lehet közös tulajdonú helyen NEM.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák