-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
válasz Benoe77 #42950 üzenetére
Imre, Kisfaludy utca, Paula utca sarok.
Azt nem vonom kétségbe, hogy tele van. Azt mondta, hogy már 2 dobozt pluszba bekötöttek, és mind tele van. Lesétált a mellékutcába, végig nézte.Csak vajon mennyi idő, amíg kitesznek egy új dobozt? És vajon egy új előfizető miatt megcsinálják, vagy várnom kell amíg több előfizető kötne náluk?
Mmm'kay?
-
poli27
veterán
válasz KurtCobain #42951 üzenetére
hát hónapok kérdése és megoldódik egyszercsak ennyit tudok mondani ... sajnos iszonyatosan alátervezi a Digi mindenhol a hálózatot... ez a baj... Ilyen 20-30% os lefedettséget csinálnak mindig, aztán ha már nagyon ég a ház akkor felbővítik a dobozokat 8 portosra,de csak ott ahol nagyon kell... a társasházakat(ikerházakat) sehol nem kalkulálják bele a tervezésbe, és egy utcába ha sok a társasház hamar megtelnek a dobozok...
[ Szerkesztve ]
-
KurtCobain
őstag
válasz poli27 #42952 üzenetére
Az biztos hogy nem fogom annyiban hagyni, és nem fogok listaárat fizetni a T-nek, amíg a digi sziveskedik kihozni egy új dobozt.
Ha kell, mindennap cseszegetni fogom őket.Szóval szerinted csak lekoptató szöveg volt, és belátható időn belül nem lesz belőle semmi?
Mmm'kay?
-
Flashget
félisten
válasz KurtCobain #42949 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy a Digi nem tudja ott nálatok mennyi bekötés van, hogy kiküldi a szerelőt aki megállapítja telített az egész? Mi a szart visznek akkor fel számítógépre mikor szerződéseket kötnek?
Realme GT Master Edition
-
őstag
válasz Flashget #42954 üzenetére
Ugyanez a fejetlenség, dokumentálatlanság látszik abból is, hogy Digi 200/500/1000 megrendelése esetén 15 napot kell várni arra, hogy megállapítsák, hogy az adott címen elérhetőek-e a 100 mbps-nél nagyobb sávszélességű csomagok. Ugyanis ebből én csak arra tudok következtetni, hogy a Diginél abszolút nincs számontartva, hogy az adott épületben milyen eszköz van letelepítve (gigabites, vagy sem).
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
KurtCobain
őstag
Voltam ma bent egy digi ügyfélszolgálaton, az ügyintéző hölgy elég lekezelő volt, pedig nem volt olyan a stílusom, hogy ezt indokolta volna.
Mindenre az volt a válasza, hogy "erre nem tudok mit mondani".
Telefonált egyet, szerintük hónapokban mérhető.
Panaszt tettem, megemlítettem, hogyha zárós határidőn belül nem történik meg a bekötés, akár másik utcáról, oszlopról, akkor kötbér igénnyel élek (tudom hogy egy idő után jár, majd átnyálazom az Ászf-et, a T-nél is többször kaptam 10000Ft-os jóváírást), illetve megemlítettem a fogyvédelmet, meg az NMHH-t, hátha jobban kapkodják magukat.T-sként azt hittem, hogy messze ők a legsz@rabb szolgáltatók, de úgy tűnik, hogy a digi is ott kullog mögöttük.
Tudom, kussoljak és maradjak a T-nél, de majdnem a teljes tavalyi évem hibajelentésekkel, meg szolgáltatáskieséssel volt tele, és most sem 100-as a szolgáltatás, pedig már majdnem mindent kicseréltek. El nem tudjátok képzelni, hogy mennyire vártam, hogy lejárjon a hűség, és válthassak a digire, erre itt van ni. És azért vagyok ennyire pipa, mert hűség nélkül a T szar szolgáltatása lesz vagy 14e/hó.Mmm'kay?
-
Con Troll
senior tag
Július közepétől indul a digikábel a 12. kerületben is, már zajlanak a kiépítési munkálatok. Hamarosan érkeznek a szórolapok is a lakókhoz.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz KurtCobain #42958 üzenetére
Az a helyzet hogy vagy vársz amig tudnak boviteni es lesz szabad port, vagy durrogsz egy kicsit es kapsz majd egy levelet hogy sajnos nem tudnak boviteni is nem tudjak fogadni a megrendelesed. Kotber nem lesz.
Haver kisfaluba 256/64kbit mikrohullámért fizetett 6ezret , mert a T nem bovitette a DSLAM-ot igy nem volt szabad port ADSL-re...2 évig....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz KurtCobain #42958 üzenetére
Milyen alapon fizetnének neked kötbért? Létre sem jött még a szerződés gondolom (nincs bekötve).
⭐ Stella
-
KurtCobain
őstag
válasz wwenigma #42960 üzenetére
Akkor így jártam. Szomorú, hogy szerinted ez a helyes magatartás, és hogy egy szolgáltató ilyet megtehet.
(#42961) radi8tor1:
Tibike8-nál a pont.
Mondtam, hogy majd átnyálazom az Ászf-et, még nem volt rá időm, de egy gyors keresés során ezt találtam:
Az előfizetőt megillető kötbér meghatározása, mértéke és a kötbérfizetés módjai:
A Szolgáltató által a szolgáltatásnyújtás megkezdésére vállalt határidő elmulasztása esetén a Szolgáltató kötbért fizet, melynek összege minden késedelmes nap után az ÁSZF-ben foglalt kedvezmények nélküli
belépési díj egy tizenötöd része, belépési díj hiányában az Előfizetői Szerződés szerinti
díjcsomagra az ÁSZF-ben meghatározott kedvezmények nélküli havi előfizetési díj, illetve az
előre fizetett szolgáltatások esetén az előre fizetett díj egy harmincad részének nyolcszorosa.
A Szolgáltató ezen kötbér felét fizeti meg, amennyiben az Előfizetői Szerződésben foglalt határidő
teljesítésére műszaki okból mégsem képes, és ezért az Előfizetői Szerződést rendes felmondással
megszünteti, a szolgáltatás nyújtás megkezdésére nyitva álló határidő eredménytelen elteltétől a
szerződés megszűnéséig.
Digi ÁSzF 7.4-es pontNyilván nem vagyok szemét, így ha sikerül megoldani a problémát, akkor minden ilyen dologtól eltekintek.
(#42962) tibike8:
Provokálásokra nem fogok reagálni, majd jelzem, ha történik valamilyen változás.
Mmm'kay?
-
Vakegérke
félisten
válasz KurtCobain #42963 üzenetére
"Panaszt tettem, megemlítettem, hogyha zárós határidőn belül nem történik meg a bekötés, akár másik utcáról, oszlopról, akkor kötbér igénnyel élek (tudom hogy egy idő után jár, majd átnyálazom az Ászf-et, a T-nél is többször kaptam 10000Ft-os jóváírást), illetve megemlítettem a fogyvédelmet, meg az NMHH-t, hátha jobban kapkodják magukat."
Én ezt nem panasznak tekintem, hanem egyértelmű fenyegetésnek.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Vakegérke
félisten
válasz Mr Bond 007 #42965 üzenetére
Igaz, de ettől még fenyegetés, hiszen retorziót helyezett kilátásba.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Vakegérke #42966 üzenetére
Formalisan a digi rohogve kifizeti az a 20ft-ot ami jar neki, es nem lesz azon a cimen soha. Ennyi.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
TeeJay
félisten
ahogy én sétálok itt nálunk 18. kerületben a Bókay telep városrészen alig vannak bekötések még pedig azért utcánként ott van a 8doboz...
talán ha 3-4 bekötést láttam eddig és a családi házas részen általában a 4-es osztás pont elég is 4környező családi házra, de itt max azok fognak szívni akik 3-4év múlva akarnak majd előfizetni
msot szinte lehetetlen hogy tele legyen a kötődobozMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
poli27
veterán
a belépési dij az 500ft, annak az 1/15 részét kapod meg naponta, számolgass... 33ft naponta
[ Szerkesztve ]
-
xy2003
tag
Neked nem kell vele foglalkoznod,maguktól jóváírják az első számládon(ha egyszer bekötik) a kötbért.
Nekem is 13napot csúsztak és az első számlán volt is 433Ft mínusz (KÖTBÉR - ELÉGTELEN TELJESÍTÉS) szal nem ezen lehet meggazdasgodni,ha nem lenne belépési díj akkor jóval többet kéne perkálniuk.
Persze jobban jártam volna ha időben bekötik és le tudom mondani hamarabb a tkomos szolgáltatásokat mert azok díja egy napra volt ennyi.[ Szerkesztve ]
-
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja Digi előfizető lettem. ZTE F668 router csodát adtak amit sehogy sem tudok az ASUS N18U routeremmel összehangolni. Szeretném ha a helyi hálózatot továbbra is az ASUS szolgálná ki.
Valaki le tudná írni nekem lépésről lépésre, hogy mit állítsak be és hogy konfiguráljam a ZTE F668-at?
Az ASUS routeren Tomato firmware van.
A ZTE routerből a LAN 1 portból az ASUS WAN portjába kell kötni az UTP-t ugye?
Az ASUS-on WAN/internet menüpontban PPPoE típust állítottam be. Username Password a ZTE modem belépési jelszava?Köszi előre is!
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Digi 100/50-es netem van, a lakásba csak a kábelt húzták be, tehát routerem nincs, közvetlenül a kábel megy be a gépbe. A torrent seedelés nem működik, a kapcsolat sebessége rendben van teszt szerint, viszont az utorrent szerint nincs port nyitva. Nyitnék én, na de routerem sincs. Mi lehet ilyen esetben a megoldás? Elnézést ha triviális dolgot kérdeztem, de 1-2 órányi google keresés után feladtam. Segítségeteket előre is köszönöm!
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
Flashget
félisten
válasz lolchief70 #42975 üzenetére
Esetleg ha a téma összefoglalót elolvasnád...minden lehetséges verzió le van írva ott.
"Hogyan kössem be a saját routerem a ZTE-vel egy hálózatba?"
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz lolchief70 #42975 üzenetére
ugyfelszolgalatot hivd fel es kerd a Bridge módot rá, mivel sajat routert akarsz hasznalni.
-
kNG
senior tag
válasz sfdrakex #42977 üzenetére
Windows tűzfalam van, ezen kívül nod32-t használok.
- Windows tűzfalban utorrent exception, mégsem jó.
- Windows tűzfal full kikapcs, továbbra sem jó.
- Windows tűzfal és NOD32 kikapcs, továbbra sem jó
- Qbittorrent letöltése (telepítéskor automatikusan rákérdez, hogy akarom-e windows tűzfalban kivételként kezelni, természetesen bepipáltam), torrent indítása, seed státuszban áll, 0 sebesség, továbbra sem jó.Eddig ezeket próbáltam, semmi sem segített. Esetleg valakinek valami ötlet még?
MicroFluentAMP+DAC w. OPA BLUE, TMP Audio Ribbon IC, TMP Audio USB A-B, JDS LABS ATOM AMP + DAC, FiiO e10k, Sennheiser GSX 1000, Sennheiser HD560S, Grado SR 225i, AKG k712 PRO, AKG k371, Audio-Technica AD700X, Sennheiser HD 559, Sennheiser HD600, NO EQ! :)
-
kNG
senior tag
válasz kevinium #42981 üzenetére
IPv6 és IPv4 is, mind a kettő mögött ott van hogy (preffered). Ha nem ez volt a kérdés, akkor mit kéne néznem? Bocsi, de ezekhez a dolgokhoz egy "kicsit" hülye vagyok...
-
kNG
senior tag
UPDATE: Közben a Deluge-ot is kipróbáltam, ezzel sem működik a seed.
-
kNG
senior tag
válasz proradeon #42984 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Az IPv4 cím nem 100-zal kezdődik, hanem 94-gyel.
-
adika4444
addikt
Akkor mennie kéne rendben.
De ajánlanék külső port checkert, például a canyouseeme.org oldalt, mert a kliensek beépített portcheckerén még röhögni se lehet olyan ócskák...üdv, adika4444
-
sch_a
addikt
Hello!
Ki lett húzva a routerből a wan kábel, aztán vissza. Azota nem csatlakozik, ppoe link down, mintha nem lenne bedugva a kabel. Barmi otlet? Mobilrol kicsit nehezkesen googlezok. -
Man0gatya
aktív tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy lehet megváltoztatnia jelszavát a digis Zte zxhn f688-as routernak és a wifi titkositást kikapcsolni és helyette a a mac szűrést használni meg lehet csinálni?
-
lolchief70
aktív tag
válasz wwenigma #42979 üzenetére
Köszi!
Elvileg sikerült, átrakattam bridge módba a ZTE F668-at.
Ilyenkor nem látom már a ZTE modem felületét 192.168.1.1-en keresztül.
Mit kell beállítanom az ASUS routeremen hogy jó legyen?
ZTE LAN1 portból ASUS WAN portba UTP kábel kapcsolat rendben van.
ASUS DHCP és PPPoE módban sem tud WAN kapcsolatot létesíteni. Újraindítás renew nem segít.
Valamit biztos kihagytam de nem tudom mit. -
adika4444
addikt
válasz lolchief70 #42992 üzenetére
Szia!
A PPPoE adataiddal csatlakozz fel, de úgy hogy az átállítás óta teljen el min. 10-15 perc a PPPoE session lejárata miatt, és úgy már mennie kellene.
üdv, adika4444
-
kNG
senior tag
válasz adika4444 #42986 üzenetére
Megnéztem az általad javasolt oldalon kíváncsiságból, az eredmény a következő:
A seedelés természetesen továbbra sem megy.
Valakinek még valami ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
kNG
senior tag
válasz lajos75 #42996 üzenetére
NOD32-t is leszedtem, a probléma sajnos továbbra is fennáll.
Ha valakinek van még ötlete, kérem, írjon! Mindent megpróbálok, most már igazán kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a megoldás!
-
BandD
tag
Sziasztok!
Olyan topiktársat keresek, aki a 3. kerületben lakik (mondjuk Római lakótelep ) és szívesen megosztaná tapasztalatait a bekötéssel (szerelő), az ügyfélszolgálattal kapcsolatban és mindez mostanában történt
Szolgáltatóváltásra készülünk és azt zökkenőmentesen tennénkKöszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest