Új hozzászólás Aktív témák

  • Gregorius

    őstag

    válasz Core2duo6600 #2924 üzenetére

    Kertesháznál egyszerűen nem éri meg. Azon túl, hogy sokkal nagyobb az eszközigény, a kábelek kihúzása is jóval költségesebb per kopf. Annak meg egyébként sincs sok értelme, hogy kihúznak optikát a házadig és akkor a Gbites sávszélnek a kilencvennyolc százaléka nincs kihasználva, mert neked elég a 20/10-es net. Így meg mondjuk lógnak 40-en egy Gbites szálon, az sokkal barátságosabb havi bevétel minimális üzemeltetési és amortizációs költséggel, vagyis a kedvező ár ellenére belátható időn belül megtérül és még a vonalban is bőven van tartalék.
    Sajnálatos módon a világ nagyobbik része ezért szív még mindig a csavart rézzel, mert a kis népsűrűségű területeken sokkal kevésbé éri meg az infrastruktúrafejlesztés, a réz meg ugye évtizedek óta adott (még koax sincs mindenhol, pedig sokkal jobbak a jellemzői, mint a réznek). Valószínűleg ezt a problémát nem az optika, hanem a wireless fogja megoldani.

    igazság szerint itt a BIX lehet maximum a szűk keresztmetszet.
    Nekem úgy tűnik, hogy a Digi forgalmának egy igen jelentős része (főleg a külföldi) nem megy keresztül a BIXen, vagyis torrenten nem a BIX lesz a szűk keresztmetszet.

Új hozzászólás Aktív témák