Új hozzászólás Aktív témák
-
egeristi
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Inspiron 6400át Core2Duo T7200,X1400,120gb,2gb ram,WSXGA.
Volna egy pár kérdésem, nagyon örülnék, ha egy-ketten részletesen tudnátok válaszolni ezekre a kérdésekre, kb 2 hete keresgélek fórumokban eddig siker nélkül.Fomtos lenne és nagyon hálás lennék a részletes válaszokért.
1. Ugye van ebben a gépben egy 128 megás X1400, ami további 128 megát tud a ramból venni. Ezt lehet vhogy szabályozni? Mennyire jó/mire jó ez a kártya? Nem nagyon játszom de Fifa 2007et néha szeretnék, ennek a dobozán 64mb grafikaigány van, és mégis néha megkad pedig e káryta elméletben 256os... Fel akarta rakni a dell.com driver részében lévő Ati Catalystet de ez újratelepítés után sem indul el. Szóval kb mennyire/mire jó ez a kártya illetve lehet-e vhogy szabályozni h éppen mennyi megás legyen?
2. Ha nincs tápona gép gyengébb. Jóval. Kérdezném hogy be lehet-e állítani vhogy hogy ugyan olyan erős legyen táp nélkül is. A dell quikseten maximum performance beálítással is játszhatatlan a feljebb említett Fifa, ami tápon a néhai akadás ellenére bőven élvezhető. Engem nem érdekelne h gyorsan merül mivel 9 cellás akksim van, de kéne ugyanez a teljesítmény akksiról mint tápról.
3. Dell Support 3.2-t inkompatibilis Windows hibaüzenettel nem engedi felrakni. Mire lenne ez jó/miért nem siekrül felraknom?
4. A beépített Sony DVD/Cd íróval max hányszhorosan lehet cdt írni? Nekem eddig max 10xesen sikerült valóban ez lenne a maximális érték? Függ ez attól h tápon van-e a gép?
5. A Dell Notebook system software(http://support.dell.com/support/downloads/type.aspx?c=us&l=en&s=gen&SystemID=InspironI6400/E1505&os=WW1&osl=HU&deviceid=3601&libid=7)
telepítése rendben lefut, de nem látoma gépen sehol. Mire lenne jó ez a szoftver, és hogyan lehetne telepíteni?
6. Leformáztam a vinyot mivel egy angol Media Center volt rajta. Azóta nem megy a Media Direct gombom. Mire lenne ez jó, illetve hogyan állítsam helyre?Egyáltlán volt ebben a gépben valamiféle windows restore lehetőség, és ha igen leölte-e a formázás v rejtett partición van?
Kérlek próbáljatok meg nagyon részletesen kérdésenként válaszolni, nagyon fontos lenne nekem!
Köszi előre:EgeristiEgeristi
-
egeristi
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Inspiron 6400át Core2Duo T7200,X1400,120gb,2gb ram,WSXGA.
Volna egy pár kérdésem, nagyon örülnék, ha egy-ketten részletesen tudnátok válaszolni ezekre a kérdésekre, kb 2 hete keresgélek fórumokban eddig siker nélkül.Fomtos lenne és nagyon hálás lennék a részletes válaszokért.
1. Ugye van ebben a gépben egy 128 megás X1400, ami további 128 megát tud a ramból venni. Ezt lehet vhogy szabályozni? Mennyire jó/mire jó ez a kártya? Nem nagyon játszom de Fifa 2007et néha szeretnék, ennek a dobozán 64mb grafikaigány van, és mégis néha megkad pedig e káryta elméletben 256os... Fel akarta rakni a dell.com driver részében lévő Ati Catalystet de ez újratelepítés után sem indul el. Szóval kb mennyire/mire jó ez a kártya illetve lehet-e vhogy szabályozni h éppen mennyi megás legyen?
2. Ha nincs tápona gép gyengébb. Jóval. Kérdezném hogy be lehet-e állítani vhogy hogy ugyan olyan erős legyen táp nélkül is. A dell quikseten maximum performance beálítással is játszhatatlan a feljebb említett Fifa, ami tápon a néhai akadás ellenére bőven élvezhető. Engem nem érdekelne h gyorsan merül mivel 9 cellás akksim van, de kéne ugyanez a teljesítmény akksiról mint tápról.
3. Dell Support 3.2-t inkompatibilis Windows hibaüzenettel nem engedi felrakni. Mire lenne ez jó/miért nem siekrül felraknom?
4. A beépített Sony DVD/Cd íróval max hányszhorosan lehet cdt írni? Nekem eddig max 10xesen sikerült valóban ez lenne a maximális érték? Függ ez attól h tápon van-e a gép?
5. A Dell Notebook system software(http://support.dell.com/support/downloads/type.aspx?c=us&l=en&s=gen&SystemID=InspironI6400/E1505&os=WW1&osl=HU&deviceid=3601&libid=7)
telepítése rendben lefut, de nem látoma gépen sehol. Mire lenne jó ez a szoftver, és hogyan lehetne telepíteni?
6. Leformáztam a vinyot mivel egy angol Media Center volt rajta. Azóta nem megy a Media Direct gombom. Mire lenne ez jó, illetve hogyan állítsam helyre?Egyáltlán volt ebben a gépben valamiféle windows restore lehetőség, és ha igen leölte-e a formázás v rejtett partición van?
Kérlek próbáljatok meg nagyon részletesen kérdésenként válaszolni, nagyon fontos lenne nekem!
Köszi előre:Egeristi
EgeristiEgeristi
-
egeristi
csendes tag
-
egeristi
csendes tag
Na még 1 kérdés: Nem vagyok nagy linuxos, most felraktam egy Suset. Kénr hozzá egy Dell 1390 wlan kártya driver. Van vkinek ötelte? Eddig nem találtam sehol!
Köszi:EgeristiEgeristi
-
egeristi
csendes tag
Azt jól sejtem hogy a gép csak kikapcsolt állapotban tölt? Mármint ha tápról használom és le van merülve akkor nem tölt bele csak kikapcsolás után?Köszi az eddigi válaszokat!
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
válasz Gengster437 #2051 üzenetére
Sziasztok!
Az én 6400 Amerikából származik, emiatt 1 év alaktrészgaranciám van rá itthon(munkadíjat fizetnem kell). Az alábbi ajánlatot kaptam garanciabövítésre:
Ezúton jelzem a telefonban említett garanciális lehetoségeket, amelyek a HRP Szerviz Kft-nél lehet késobb érvényesíteni a Dell Inspiron notebook esetében:
- Mo-i szerviz garancia 1 évre: bruttó 10800 Ft
- Alkatrész garancia kiterjesztése 3 évre: bruttó 11472 Ft
- Teljesköru szerviz garancia 3 évre: bruttó 23600 Ft
Ti mit ajánlotok, milyen bövítést vegyek/vegyek-e egyáltalán?
Tudtgok esetleg olcsóbb céget?
-
egeristi
csendes tag
válasz Gengster437 #2053 üzenetére
Ez a minél töb gar annál jobb persze igaz. Csak nekem itt most fizetnem kell érte... És nem mindegy, hogy mennyit. A 3évesben is van csak alkatrész meg teljeskörü. A teljeskörü pedig több mint 10000el drágább.... Nemtom megér-e ennyit a teljeskörü, igazából erről érdekelnlnek vélemények.
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
2 kérdés:
1.: Amikor tápról használom a gépem(6400) és használat közben kihúzom a tápot elsöstétül azonnal a képernyő de a többi led ég továbbra is és a gép csak a kikapcsolás gomb hosszan megnyomásá-ra reagál;kikapcsol majd reboot, de ez ugye a windowsnak sem tesz túl jót...
2.: 1390es wifi kártya van a gépemben és a két otthoni routeremmel nem igazán akar dolgozni. mindkettő csak 802.11b-s az egyiket nem is látja(no-name) a másik(linksys) épedig néha nem ad neki ipt, de ha hozamosabb ideig(=egy éjszaka) nem csatlakozom fel ezzel a géppel a routerre, akkor nem látja, csak ha áramtalanitom majd ujra bedugom a routert.
Mindkét router más laptopokkal müxik, az illeszttőprogramot(R115320.exe a dell.comról) többször újratelepítettem.
Mindkét probléma állatira idegeseít, jó lenne ha vki tudna írni vmi bíztatót!
Köszi előre!Egeristi
-
egeristi
csendes tag
válasz tkazmer #2081 üzenetére
És wuxgat az 6400ámbas is kérhetnék? Ha igen, miért lenne ez jó nekem és mennyibe kerülne?
Amúgy megrendeltem a 2éves alkatrészgaranciát, 11000ft volt a HRPnél.
És akit érdekel a qwerty computernél ma voltam bent és árulnak Dell laptopokat. Asszem www.qwerty.hu de hoztam katalógust ha nagyon kel be tudom scannelni...Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Ha lehúzzátok a gépet tápról hsználat közben(6400, ha ez számít) nektek is elsötétül egy pillantra a kijelző?
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
hogyan tudom eldönteni h van e recovery partició a 6400ámon?Ha van hogyan kell elinditani?Ha nincs, van vmilyen lehetőség hogy ujratelepítsem a matricás jogtiszta XP Media center editionomat?Cdt nem adtak a géphez csak egy papirt amire rá volt irva h a driverket szedjem a le a dell.comról a win meg előre telepítve volt!Köszi előre:
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Sziasztok!
Német ebayről rendlet gyári bontatlan hivatalos Dell áltlal csomagolt és Dell által hozzáadott felszerelési útmutatóval ellátott ''cseresznyefa-erezetes'' színű snap-on cover(előlap) Inspirion 6000/6400hoz eladó. Nem sikerül belinkelnem a konkrét aukciót képekkel, így akit érdekel írja be a www.ebay.com vagy ebay.den található keresőbe ezt: 270056081088 Így azonnal kidobja az aukciót, ahol látni vételárat, és hogy ei647 a vevő, aki én vagyok!
Viszont félreértés miatt 2 darabot szállítottak, így egy feleslegeséé vált. Az ára a beszerzési ár 80%a,azaz 10000ft. Ez viszont alku nélkül. Kérés esetén postázom +500ftért ajánlva elsöbbségivel. A termék bontatlan, eredetileg Dell által csomagolt(Rev A00;DS/N: IE-0X5375-49000-64P-9PHB Made in Ireland)
Érd.: egeristi@t-online.hu
[Szerkesztve]Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Sziasztok!
Még midnig nem érdekel snkit?Tényleg nagyon jól néz ki vele a gép:
Sziasztok!
Német ebayről rendlet gyári bontatlan hivatalos Dell áltlal csomagolt és Dell által hozzáadott felszerelési útmutatóval ellátott ''cseresznyefa-erezetes'' színű snap-on cover(előlap) Inspirion 6000/6400hoz eladó. Nem sikerül belinkelnem a konkrét aukciót képekkel, így akit érdekel írja be a www.ebay.com vagy ebay.den található keresőbe ezt: 270056081088 Így azonnal kidobja az aukciót, ahol látni vételárat, és hogy ei647 a vevő, aki én vagyok!
Viszont félreértés miatt 2 darabot szállítottak, így egy feleslegeséé vált. Az ára a beszerzési ár 80%a,azaz 10000ft. Ez viszont alku nélkül. Kérés esetén postázom +500ftért ajánlva elsöbbségivel. A termék bontatlan, eredetileg Dell által csomagolt(Rev A00;DS/N: IE-0X5375-49000-64P-9PHB Made in Ireland)
Érd.: egeristi@t-online.huEgeristi
-
egeristi
csendes tag
Aki esetleg nem kapott szorólapot:
dell.notebook.hu
És reklámozzák az előlapot is amit árulok (-:
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=55238Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Ti milyen megoldással pucoljátok a laptop kijelzőjét?
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Van egy PA-12 tipusu 6400hoz árult adatperem, aminek csupán annyi baja van,hogy sérült a csatlakozó része, ami a notiba megy bele(ráléptem és eltörött...) de maga az adapter hibátlan.Akit tudja esetleg, hogy hol lehet csatlakozót venni ehhez a tipushoz, írjon egy emailt az egeristi@t-online.hu. Aki esetleg meg akarná venni az adaptert ilyen állípotban, az is irhat, mint irtam az adapter önmagában hibátlan, csak a csatlakozó törött félbe.
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Sziasztok!
2 kérdés:
1. 6400ám van a Sony DVD iróval(8x..) 13percig ír Neroval egy adat dvdt ha másolok akkor meg sokkal több... Normális ez, vagy túl sok?
2. Windows Vistát érdemes felraknom? 2giga ram, t7200proci és Ati X1400 256mb. Valaki kisérletezett már ezzel?
Közi előre:EgeristiEgeristi
-
egeristi
csendes tag
válasz MekkMaster #2579 üzenetére
Köszi mindenkinek a válaszokat. Más kérdés: Meddig vagyok még ujonc? Nem mintha nem birnám ki, csak már realtive régóta irogatok legalább egy lelkes ujoncot adhatna....
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
A 6400ákba épített Sony dvd irokhoz elérhető valahonnan firmware frissités?? Mert neke m nagyon úgy tűnik, hogy az enyém rakoncátlankodik, gyakran akkor is hallhatóan pörgeti a cdt 10percekig amikor nincs adatforgalom cdről .Más nem tapasztal ilyeneket?
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Sziasztok!
9 cellás akksi hajtja a kb 3 hónapos Inspiron 6400ámat. A minap akksiról filmeztem és nem tudtam végignézni egy divxes filmet(vmelyik James bondot...). Normális ez? Mennyit kéne 9 cellás akksival bírnia? Az akksira van gari?
-
egeristi
csendes tag
válasz Gabesz(DUF) #2899 üzenetére
Nekem gyakorlatban ilyen gépem van, annyi különbséggel, h 120as a vinyóm, és 2giga ramom van...Miért?
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
-
egeristi
csendes tag
Na, ha ezt a media directet megoldotta vki, az ide is írja fel légyszi, mert nekem sem megy, egyszer már mikor próbáltam felrakni sikerült megölnöm a particios táblát a vinyón. Inspiron 6400...
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Igen, én egy jó darabja a 6400ámont azt használom.
Röviden:
Stabilabb, jobb, szebb, élvezehtőbb, gyorsabb.
Wlant felirmeri, mintha Intel Wllan card lenne, és azzal instabil. Le kell szedni, és helyette az XP drivert felrakni, azzal faxa. Akksit kicsit jobban eszi(kb 20-25%al).
Kérdezzetek nyugodtan!
Üdv!Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Csak annyi, h ha lehet az Ati Catalystet ne rakjátok fel ha nem akartok galibát. Nekem 6400ban X1400al megölte a Vistámat teljesen. A Dell honlapján lévő drivert használjátok, azzal nincs baj. De a gyári nekem megölte a vistát, és 100% h ő volt a hibás.
Egeristi
-
egeristi
csendes tag
Van egy 6400 töltőm, aminek elétörött a csatlakozója, amit a gépbe kell dugni. Nem tudja valaki, hogy honnan lehetne ilyen csatlakozó szerezni? Nincs esetleg valakinek rossz töltője, amiről odaadná nekem azt a csatlakozót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Óra topik
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Suzuki topik
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Beszámítás! ASUS ROG Flow Z13 Gamer notebook - i9 12900H 16GB RAM 1TB SSD nVidia RTX 3050Ti 4GB W11
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- Dell Precision 7550 Tervező Vágó Lakberendező Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest