- Corel Draw topic
- Ubiquiti hálózati eszközök
- VPN topic
- Sweet.tv - internetes TV
- Új típusú árháborút hirdet az EV-piacon a BYD
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- Synology NAS
- Microsoft Office és Office 365 topic
-
IT café
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg666
őstag
válasz
ubyegon2 #9675 üzenetére
Elsőnek alaplapi, mert az úgyis van 2 az ASUS ROG STRIX X570-F Gaming alaplapon. Aztán később tesztelem a kártyát, elvileg stimmel az asus alaplappal, de majd kiderül később a kártya, az még mellékes.
Debiant 3 éve használok. De más linuxot is eddig VM-en próbálgattam. -
ggg666
őstag
válasz
tatabike #9659 üzenetére
Le van írva minden, hogy mire való. Nem a setup.exe-vel kell indítani.
"5.1.2. Booting from Windows
To start the installer from Windows, you can eitherobtain CD-ROM/DVD-ROM or USB memory stick installation media as described in Section 4.1, “Official Debian GNU/Linux CD/DVD-ROM Sets” respective Section 4.3, “Preparing Files for USB Memory Stick Booting” or
download a standalone Windows executable, which is available as tools/win32-loader/stable/win32-loader.exe on the Debian mirrors,
If you use an installation CD or DVD, a pre-installation program should be launched automatically when you insert the disc. In case Windows does not start it automatically, or if you are using a USB memory stick, you can run it manually by accessing the device and executing setup.exe.
After the program has been started, a few preliminary questions will be asked and the system will be prepared to reboot into the Debian GNU/Linux installer."
"===== Win32-Loader - 0.10.4 =====
== What is Win32-Loader? ==
win32-loader is a component of the Debian-Installer that runs on Windows and
has the ability to load the actual installer either from the network or from
CD-ROM media (as in the version included in the official CD images).This executable is the standalone flavour, which downloads the Debian
Installer from official Debian mirrors.== How does it work? ==
After the language choice, the executable prompts the user for some
options and tries to get defaults from the Windows environment. It then
downloads the Debian installer and kernel from official Debian mirrors. It
puts them in a Windows directory and safely modifies the Windows bootloader to
enable a choice between the legacy Windows installation and the Debian
installer at boot time.On the next reboot, the user can choose to continue the installation of
Debian. The installation will be run using the defaults gathered from the
runtime analysis and user prompting.== Installation Guide ==
As the Debian Installer is a minimal system, one might want to take a look at
the Debian Installation Guide before launching win32-loader.exe:
"[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Debian busterem van 64GB RAM, Ryzen 5900x, GIGABYTE GT710 - GV-N710D3-2GL. Járt már valaki úgy, hogy chrome böngészöből valamit megnyitva, illetve egy videófájl megnyitáskor, kifagy a rendszer. Nem reagál sem billentyű, egér se ctrl+alt+delete opciókra. Csak a reset segít. -
ggg666
őstag
Sziasztok!
Adott egy hp z420-as szerver samsung 860 ssd-re telepített debian busterrel.
Ez mellé szeretnék telepíteni egy windows 10-et. Megoldható úgy hogy lehúzok minden merevlemezt, és a win 10-et egy pci expresses corsair mp510-es ssd-re úgy telepítsem, hogy külön-külön tudjam őket használni, bekavarás nélkül?
Üdv![ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki mi lehet a gond? Debian bustert nem tudom elérni se teamviewer-el se anydesk-el, lefagy a kijelzőn minden, semmire nem reagál, de a háttérben mennek a programok. A gépen virtual machine tudom vezérelni amin win 10 van.
Amiről irányítanám, itt a cégnél egy 32 bites win7, nem-e ezt blokkolták volna valamiért?
Előtte is tudtam róla irányítani. Most ha hazamegyek otthon se reagál az egérre illetve minden lennt van a tálcán és nem tudom az ablakokat nagyra tenni! -
ggg666
őstag
Mint fentebb írtam, ki van kapcsolva.Na mindegy lehet megoldódott, automata bejelentkezésre volt eddig állítva, ezt most kikapcsoltam, most egyenlőre nem jelentkeztet ki. Adódott viszont egy másik probléma: Debian 10 et használtam eddig dvi csatlakozon, most jött egy 10 méteres displayport hdmi átalakító, de hang nem akar jönni a monitoron, mit kell telepítenem és hogyan hogy megszólaljon?
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Random módon a debian kijelentkezteti a felhasználót és mikor visszajelentkezek, alul lezárol a tálcára mindent, onnan nem lehet megnyitni semmit.Csak restart után. Ezt régen is csinálta.Lehet valami beállításgond. Képernyőzár ilyenek ki vannak kapcsolva. Az user meg automatán bejelentkezésre van állítva. Tud rá valaki gyógyírt? -
ggg666
őstag
-
ggg666
őstag
Most amúgy is megjön az egy új táp, de amúgy a gyári 600w-os és egy második táp látja el a gépet. Csak furcsálom, hogy 2 másik hibásra nem produkál semmit erre meg igen.
Phanteks 850W Revolt Pro 80+ Gold jön meg, meg nem kizárt, hogy egy ryzen 3900x konfig is meglesz 1-2 héten belül, addig meg nem foglalkozom vele, lesz miben cserélgetni.
Az alaplapi 10 sata vezérlőn felül van egy 8 hba+ egy 4-es raid vezérlő is, ha a másikban is dobja a hibákat egyértelmű lesz. Persze én is gondoltam elektronikára vagy a hdd csatlakozóra is. De ezt az fstab-ot ha jól tudom, egy külföldi fórumon találtam, onnan jött az ötlet, és nem vagyok annyira jó angolból. -
ggg666
őstag
válasz
bambano #9344 üzenetére
Van benne 132 TB, ha egy kiesik, nincs rajta fontos, nem sok vizet zavarnak, csak az oka. Akkor lenne nyoma a smartban nem? Nincs se gyenge, se áthelyezett se függőben levő szektor, és nem is volt. És arra a winyóra meg nem panaszkodik amelyiken 2328 hibás szektor van.
[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Kivettem az automata csatolást, és én csatoltam fel indítás után, és így sem produkálja a hibát.Adatkábel teszter nem mutatja ki, ami szálanként vizsgálja és közben mozgatom?
De el sem jutottam odáig ,mivel ha én csatolom fel a naplóban sincs bejegyzés, és nem csatlakozik azóta le a merevlemez.[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Ez nem tudjátok mitől lehet?
debian 10, fstab-ban szépen be volt állítva 14 hdd, hogy automatán felcsatolja a rendszer, és 3 torrent kliens is induljon a rendszerrel együtt. Szépen müködött is, aztán elkezdett hibát produkálni, és kivettem az automata csatolást, és megjavult a rendszer.
Smart rendben van.
hpz420, 64GB ECC ram,e5-1650 v2-es procival, rendszer ssd-n van[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest