Új hozzászólás Aktív témák

  • koanla

    aktív tag

    válasz Oppenheimer #4074 üzenetére

    Igen, olvastam anno, mikor írtad, hogy elboltolod/tad a régi okulárokat és ezek lesznek helyette. Arra írtam, hogy már többször fontolgattam, hogy direktben megkérdezlek itt, hogy van-e már tapasztalatod és megosztanád-e.
    Nekem kezdőként pont ilyesmikre lenne szükség, hogy másikakkal ("olcsóbbakkal") összehasonlítva mit mutatnak, megérik-e az árukat.

    Nyilván, a legjobb lenne ilyesmikbe beletekinteni, pláne esetleg az én szettemben is kipróbálni, mert végső soron az adná meg a végső választ, de hát...

    Az árát mondjuk, hogy értem, de az én lehetőségeim skáláján ez egy szabad szemmel nagyon is jól látható összeg per darab, azért is írtam, hogy jó darabig még vacillálni fogok ezen. Készítettem egy saját kis excelt pont azért, hogy az én tubusomban milyen nagyítás és FOV adódna melyikkel. Ott is látszott, hogy az Ethoshoz mérhető a cucc, de gondolom, azért azok sem véletlenül kerülnek háromszorosába a Tieidnek.
    Az sem feltétlen triviális még, hogy mi a különbség az 1,25" és 2" között, mivel mintha gyakorlati látómező-különbség nem is nagyon lenne. 2"-ban meg az Apex lenne kábé az induló, de azoknak olyan pici nagyításuk adódna az én készülékemben, hogy bőven a kilépő pupilla alá mennék bármelyikükkel, szóval így azokat hanyagolnám. Pedig elvileg kevés lencséből állnak, tehát a fényáteresztésük elég jó.

    És ezek még csak az okulárok, a szűrőkkel kapcsolatban meg még sehogy sem állok.... :)
    Pedig a kezdeti bolygózásról mintha határozottan inkább a DSO-kra fordulnék mostanában :)

Új hozzászólás Aktív témák