Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    Gyakorlatiasan gondolkodva fontos tényező az ár is.
    Az optikai, leképzési minősége sokkal jobb egy APO-nak, mint egy jobb tükrösnek, van azonban egy árbéli szorzó is a kettő között.

    E kérdésben az tereli más irányba a két tábort, hogy az egyik a minőségre, a másik az árérték-arányra megy. A kettő pedig teljesen más tészta. Mintha egy traktor 350 lóerejét hasonlítanánk egy Ferrari 350 LE-éhez. Próbáljuk meg fejben összefésülni a kettőt. Az eredmény az, hogy a két típus nem ugyanazt célozza. Van közös halmaz, de alapvetően máshogy működnek, ezért részben különbözik a felhasználás is.

    Egy kisebb APO-t is csak százezrekért kap az ember, newtonból pedig a 200-as is 110.000 Ft körüli (bár minden drágul). Használtan már tényleg megfizethető, az APO viszont még így is gondolkodóba ejtő. Mondjuk a newton méretének pszichikai hatása is jót tesz a gazdaságnak. :) Úgy érzi az ember, hogy egy ekkora valamiért jobban megérte a zsebébe nyúlni.
    A tény az, hogy 150-ért már elérhető egy 200-as zsámolyon, APO-t meg ennyiért nem kap az ember. Persze a "semi-APO" kategória szóba jöhet, de azok kicsit félmegoldások lehetnek. Általában ezen az áron rövid fókuszt kapunk. Bolygászni rövid, mélyegezni, meg pont határeset lehet a "fénybeeresztő" képességét tekintve. Mondjuk nem rossz, sőt általában többet hoz sokkal a vártnál, de akkor sem egészen célszerszám a témakörben. Ezt nyugodtan cáfoljátok meg, vagy egészítsétek ki. Ez a pillanatnyi véleményem.
    Közben van egy ismerősöm, aki egész jól nyomja a fotókat egy 72/432 Lacerta-val és nincs másik távcsöve. Imádja és egyelőre nem komolyan vágyik másra.

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák