Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
wmati
addikt
válasz
#00983040 #897 üzenetére
Kicsit kevés a jel de még tűrhető
Downstream Channelnél Power Level: enek - 15 dbmv és + 15 között kell lenie legjobb ha minél közelebb van a 0 hoz, Signal to Noise Ratio 40 db körül kell lennie jó estben de kisebb nagyobb kitérés bele fér
Ha nem tapasztalsz semmi gondot akkor nem kell foglalkozni vele, ezek a jelszintek nagyban függnek a házon belül található elosztóktól és kábelek minőségétőlmik a tünetek ?
-
törölt tag
"szerintem" meg nem , mert... ugye van hozzá nálam 2db beltéri is ... a beltérinek a kódját bekellett ütni ruterbe ... A beltérik meg a ruteren keresztül frissülnek , illetve tudják fríssíteniőket központilag , ha kell egyénileg ... ezért mondom , hogy szerintem... de ettől még bármi is lehetséges.
-
wmati
addikt
válasz
schferenc77 #890 üzenetére
Szerintem nem kéne hogy működjön ugyan is a helyi központban MAC cím alapján vannak beregisztrálva a modemek, de elméletileg ha mac címet beírod a saját eszközbe meg esetleg egyéb adatokat akkor akár működhet de nem hiszem meg a T elég jól rálát a saját eszközeire és feltűnne nekik hogy cisco helyet más van ott
-
orsiluca
csendes tag
Helló mindenkinek!
Én abszolút nem értek a gépekhez, de kérnék segítséget. A rohadt cisco router egyszercsak elkezd villogni, a zöld ledek balról jobbra egyenként villognak, aztán vagy beindul,vagy nem. Közben az analóg kábeltévés tv jól megy. Van,hogy 5 percig keresgél, villog, van,hogy fél napig. Ha kikapcs-bekapcsolom, hamarabb megoldódik. Nagyon szájbarágósan kérném elmagyarázni, mit csináljak, mielőtt szétverem? Ha nem gond, email-t kérnék, nem vagyok nagy fórumozó. Kösz. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Hallot már valaki olyanról, aki látott már olyat, hogy a T-s gyári Cisco EPC3925-öt lecserélte egy saját tulajdonú cuccra? Tehát simán kivette a hálózatból, és a koax csatit a saját (nálam egy Fritz lenne) routerébe/hgw-ve dugta?
A T telefonos üsz szerint simán le lehet cserélni, max a beállítások megadásához kell a (fizetős) Superszervíz.
Jelenleg van a Cisco hgw, van mögötte egy TP-Link router, meg egy pap2t a telefonnak, és ezt szeretném egy eszközbe rakni. A cisco-t próbáltam routerként és wifi-ként használni, de ez már sok volt neki, a voip forgalom folyton akadt. -
válasz
Gabesz77 #886 üzenetére
Ha UPC-nél vagy akkor át tudod állítani a HGW-t Bridge módba így sima modemként tudod használni az eszközt és a router-edet is ugyan úgy tudod ezután is használni mint eddig.
Ha T-Home-os vagy akkor switch módba tudod használni a router-edet. Ehhez a következőt kell tenned:
1; Router-eden DHCP ki, LAN IP átállítása, hogy nem ütközzön a HGW-ével
2; A HGW-ből jövő UTP kábelt a router egyik LAN portjába kell kötni -
endruboy1
senior tag
-
Gabesz77
senior tag
Sziasztok!
Biztos volt már, de 800 hsz-t sajnos nem tudok visszapörgetni: van lehetőségem erre az istencsapás modem/router kombóra valahogy rácsatlakoztatni a TP Link routeremet? Két hete vettem a régi modemhez, majd bekötötték a nagyobb internetcsomagot, azóta szívok ezzel a Cisco csodával.
Előre is köszönöm.
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
Valaki megtudja mondani, hogy hol találom a specifikációit az EPC3925-nek?
Mert mivel ezen a sz@ron még hely sincsen külső wifi antennának így gondolkozom külön hozzáférési pont beszerzésén mert most alig jut fel az emeletre a jel belőle. Elég gáz hogy a régi T-homeos Pirelli router kétszer olyan távolságból kétszer olyan jól adott jelet. Na mind1, szóval konkrétan a transmit powerje érdekelne a cuccnak hogy olyan hozzáférési pontot nézhessek ami tutira sokkal erősebb.akitibi: próbáld meg domain név helyett IP-vel (69.171.247.37).
-
takitibi
tag
Sziasztok!
EPC3925 -ben hogyan tiltom a fészbúkot?
A Basic Rules-nél beírtam a domaint : facebook.com
Kipipáltam, de csak átjön. Pedig a Firewall is ON a modem-routeren belül.
Ötlet? -
törölt tag
válasz
#78121280 #879 üzenetére
Szia !
Ez tök egyszerü
Böngészőm [Comodo Dragon]
És lefordítja magyarra ... vagyis én engedélyezem neki , hogy mindig fordítsa magyar nyelvűre .
-
Atomcsirke
aktív tag
Powerline működhet akár, de erősen függ a stabilitása attól, hogy a házon belüli villanyászatot rendesen megcsinálták-e anno. Ezen túl úgy tudom, hogy a végpontoknak egy fázison kell lenniük, illetve nagy ívben kerülni kell a túlfeszültség-védett elosztókat is.
Téhóm asszem mezei D-Link PE adaptereket árul, többek között.
-
Atomcsirke
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #875 üzenetére
Csak halkan jegyezném meg, hogy az itt fórumozók "sufnimegoldásai" az esetek nagy részében mind elméleti, mind gyakorlati síkon überelik a Téhóm magasan kvalifikált alvállalkozóinak produktumait ...
-
Én személy szerint nem ajánlom senkinek a Powerline eszközöket, elég sok rosszat hallottam róluk + írta is, hogy kerülné a Powerline-t a T-Home-os topicban.
-
bcslaci
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #875 üzenetére
A T-HOME IP-TV-hez árul olyan kütyüt is ami 230V-os hálózatra illeszti az ethernet forgalmat
http://www.wireless-bolt.hu/products.php?prcategory=9510
Ez nem az, de szerintem működik
-
válasz
Atomcsirke #874 üzenetére
Szerintem az ilyen sufni megoldások nem fognak müködni, vagy kábelezés vagy a T-Home-tól vesztek megfelelő eszközöket.
-
Atomcsirke
aktív tag
Kövezzetek meg, ha már volt, de délután össze kell ütnöm a tuti megoldást, és nem tudom most átrágni magam a teljes topicon! Szóval:
Téhóme IPTV, EPC3925-el, természetesen. A második STB-hez baromi macerás kábelezni, gondoltam meg kéne mókolni wifivel.
1. Az én elgondolásom egy kliens módba tett kis TP-Link router lenne, aminek az UTP csatiján lógna az STB2, de nálam okosabbak szerint a NAT miatt nem fog menni róla a STB!
2. A második megoldás két routeres: EPC 3925 UTP port -> TPLINK1 >WDS< TPLINK2 -> STB2 UTP port.
Szerintetek melyik út járható, ki próbált már hasonlót, sikeresen?
p.s. Nem, nem akarok Téhómtól semmilyen talmi varázslatot venni, ordas, levantei árakon!
-
RollTheDough
csendes tag
Sziasztok!
Szintén ezt adta a gép:
Cisco EPC3925 EuroDocsis
Firmware Version: epc3925-E15-13-v302r12911-111020cA szolgáltató: T
IPTV set-top box kábellel van rákötve, minden más WiFi-n megy.
Csak az Androidos telefonnal van problémám:
reggel minden szépen működik, de egy idő után pl. a mail.google.com és a www.facebook.com címeket nem éri el. Google Play-ről - korábban Market - nem lehet letölteni.A telefonról indított traceroute ilyenkor nem jut el az adott hostokig (ugyanakkor más WiFi-n kapcsolódó gépekről (Linuxos, és Mac OS X-es) megy minden).
Gyanakodtam DNS dologra, de a telefonról indítva is mindig sikerül feloldani a host-neveket.
Lehet esetleg IPv4 / IPv6 probléma? A telefon tudná, de a router nem?
Minden ötletnek örülnék.
-
redaved
csendes tag
Ez feltehetőleg azért történik, mert a programotok "csak" hálózati forgalmat generál, és nem az adott - felépített - kapcsolaton végzi azt. Több megoldás is létezik a kis probléma elhárítására, de ezek barkácsmegoldások:
-az SSH ugyebár nem kérdés, TCP timeout beállításával nem szakadnak be, szóval ez a legegyszerűbb
-RDPvel (távoli asztallal) kapcsolatosan nekem két dolog fordul meg a fejemben:
1, ha van SSH képes router, vagy linux kiszolgáló az adott környezetben akkor SSH tunnel kiválóan bedobja a megfelelő helyre a kapcsolatot - és mivel a fő kapcsolati elemet az SSH adja - amin ott az előbb említett timeout - ezért a távoli asztal sem tud beszakadni
2, ha nincs, akkor VPN. A Windows szerverre VPN kiszolgáló majd azon keresztül távoli asztal.
-FTPre megoldás lehet, hogy vannak olyan FTP kliensek (sajnos a total commander nem képes rá) ami meghatározott időnként küld egy tetszőleges parancsot - pl. ls . így nem ragad be.
Ezzel szerintem a főbb szolgáltatások elérhetőek szakadás nélkül - más kérdés, hogy az eredeti problémára továbbra sem ad megnyugtató megoldást. -
A bejövő kapcsolatnál (downstream) ez azt jelenti, hogy nem lockolta az összes (8) csatornát a modem, ettől függetlenül elérheted a max. sebességet. Próbáld újraindítani (ki-bekapcsolni), ha újra zöld, akkor csak pillanatnyi hiba volt, ha hosszabb távon narancs marad, akkor vagy a központban a gond vagy a szolgáltatónál.
-
dr.bubo
őstag
Az eddigi zölden világító ds led narancssárgán világít a hgw-n, a többi zöld. Ez mit jelent, mert a sebességben és a ping-nél nem változott semmi, rendesen megy a net.
-
Amu
tag
Üdv nektek
légyszi vki segítsen
Adott egy ilye csoda modem, ruoter.
Kábelell tök jól megy, wifi viszont, hol működik, hol nem, van hogy csatlakozik, csak adatforgalom nincs
titkosítást is kivettem már, hátha az a baja, de nem
T-home azt mondja ha rossz is a wifi része, arra nincs garancia, találkozott már vki ilyen gonddal? -
redaved
csendes tag
Túl alacsonyra van véve a routerben a tcp_keepalive opció, azért bontja a kapcsolatot. Ugyanez a helyzet a távoli asztallal, ssh-val, vagy akár az ftp-vel is. Elvileg 180 mp után megszakítja a kapcsolatot ha nincs rajta forgalom. T ügyfélszolgálat szerint ez így jó- már futottam náluk pár kört az ügyben.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
T-com Cisco router-modemem van. Fut egy MYSQL.es program, de a router ha nincs folyamatos adatforgalom, pl egy perc szünettel akkor egyszerűen lezárja. A vonalat lehet folyamatosan pingelni.
A routerben a tűzfal ki van kapcsolva. A gaming beállításnál a Port engedélyezve van.
Mit lehet még tenni? -
szunyog199
tag
válasz
Gubek-Einste #860 üzenetére
Sry, köszi.
-
válasz
szunyog199 #859 üzenetére
-
szunyog199
tag
Sziasztok!
Van egy Cisco 1310-es típusú AP. Erre szeretnék IOS-t és konfigot másolni TFTP-ről. Az APnek van egy Ethernet portja és egy console portja. Az Etherneten próbáltam az adatot átvinni, sikertelenül. A sima ethernetre állítottam be címet:
interface fa0
ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
no shutdownA számítógépre pedig 192.168.1.2 255.255.255.0 címet. Na már most ezzel a módszerrel nem látta egymást a két eszköz pedig egy hálózatba vannak.(pingelni se lehetett) Nemrég utána néztem neten és látom, hogy az interfacenek nem az ethernetet használják, hanem BVI0 típusú interfacet.
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a kettő között a különbség?
Aztán a tutorialba olyat is láttam, hogy az IOS frissítés nem a megszokott copy paranccsal működik hanem ezzel:
archive download-sw /overwrite /reload tftp://location/image-name
Kérdésem még az lenne, hogy egy sima konfig átmásolás a copy paranccsal működne?
-
boba6
senior tag
ha valakinek ezzel az
Istenverésselroutermodemmel Android-DLNA vonatkozásban anomáliakat észlel azhajítsa ki a francbadugjon utána egy értelmes routert és tiltson le mindent a "sziszkóban"
nekem nem látták a NAS DLNA megosztását és a Panasonic TV-t mint távirányítható eszközt a telefon és a tablet sem, hiába volt minden pöpecül beállítva
ja és a net is érzésre gyorsabb lett
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Stellar Blade - Hivatalosan is bejelentették a PC-s kiadás premier dátumát
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest