- Honnan tudjuk, hogy melyik tartalmat gyártotta a TikTokra az AI?
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Már nem hisz a nagy európai EV-forradalomban a Ford
- Három éve fontos döntést hozott az AI-ról az Apple
- A Google helyét akarja az OpenAI, hétfőn jöhet az AI-alapú kereső
- ASUS routerek
- Netflix
- Windows 10
- Bocsánatot kért az Apple, mert nagyon mellélőtt a legutóbbi reklámjával
- Aliexpress tapasztalatok
- YouTube
- Ausztrália lecsap a kriptós adócsalókra
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Visszavonta az Intel és a Qualcomm Huawei-hez kiadott exportlicencét az USA
- Programozás topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
divot
veterán
Szégyen, hogy a sörnek már van, a bornak meg nincs saját totyikja.
Mindez arról jutott eszembe, hogy épp most bontottam ki a Thummerer Egri Cabernet Sauvignon 2003-as évjáratból egy palackot, és az illata sajnos sokkal többet ígér, mint amit az íze ad.
2100 forintért inkább nem ajánlom.
Szóval kedves borbarátok, tippeket, ötleteket, élményeket és mindent a jó borokról.
Meg a rosszakról. -
ngabor2
nagyúr
én az édes fehér borokat szeretem, pl. szamorodni édes, vagy késői szüretelésű hárslevelű.
a vöröst max kólával... de ez egyeseknek szentségtörés, úgyhogy csak halkan jegyzem meg.
a címet kicsit átírtam, remélem jó így is. -
kraftxld
nagyúr
Nekem grillezéshez, a Nagyrédei Cabernet Franc jött be a legjobban
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
divot
veterán
Akkor inkább ne igyál vöröset.
Egyébként ez általában egy hosszú érési folyamat, amit mindenki vörösboroskólával kezd, aztán szép lassan áttér a száraz borokra.
A desszerborok közül én is a szamorodnit kedvelem, bár egy jó asszú se rossz. De ha ebből a műfajból akarsz igazán finomat inni, akkor kóstold meg az Ács Cuveé-t, vagy a Szepssy Cuveé-t. Mindkettő felejthetetlenül finom. -
viharhozo
addikt
A kutyaPH!áját (kutyas topik) stipi-stopi!
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
nyávogi
tag
Annyira még nincs hideg ha már vörösbor, akkor a Teleki-féle 2003-mas villányi cabernet sauvignon sem rossz választás...de a Teleki jobb..
piqla: én spec szeretem a mavrodafnét is, csak juss hozzá itthon, ha tudsz.
[Szerkesztve]az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
piqla
őstag
Gorog bort se ott, se itthon, senki
Szereted az állatokat?
-
NoLF
addikt
én mint sörbarát, félve írok ebbe a topicba, de meg kell tennem mert tegnap olyan történt ami szökőévente egyszer szokott kb...
bort ittam.
3 puttonyos tokaji aszút csorgattam a belembe oldalbordámmal együtt, és bizony nem volt rosszThe Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
Racecam
MODERÁTOR
Nem sok közöm van a borokhoz, de most (nemsokára) lesz a Budai várban a borfesztivál. (Szept. 6-10)
Gondoltam beírom.
u.i.: A topikcím politika mentes?Com'è diverso il mondo visto da qui
-
robekri
addikt
Ez nagyon LOL ez a bor!
Itt egy kis versike hátha valaki keresi!
Eljott a szep nap, midon a legjobb pi-
ros bor mellett koszontunk, es a boros kan-
nat ket kezre fogva, hangos rivalgassal
kivanunk Neked mindenfele jot, es, hogy
elvezd eleted boldog orait, mert a kis fa-
kado rozsa is egyszer virit, es a Te tava-
szod is elhervad egyszer, es a regi jo ba-
ratok szeretete ovez akkor is, midon az iva-
szasok boldog emleke mar a multe lesz.
.
Mindnyajan oszinten es orommel sza-
vatolunk azert, hogy meg sok even at aka-
runk a Te dicso napokat latott oreg fa-
ludban borozgatni, es emlekezni elmult tava-
szodra!
Ha van kedvetek olvassátok minden 2. sort!
Üdv.: Robe
[Szerkesztve]-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
net84
őstag
Elég régóta borozgatok...eddig főleg csak vörösből, de egyre gyakoribb a fehér bor is a palettán
Amik nekem eddig bejöttek:
A már fent is említett Szekszárdi Bikavér 2003 (Liszt pincészet), erős, de kellemes, egyébként a Liszt pincészetnek érdemes a többi borát is megkostolni, nagyon jó borokat csinálnak.
A Hiltop borok is finomak, igaz ebből még a fehér ''típusokat'' nem próbáltam.
A minap pedig a Szent György hegyi borokat próbáltam ki. Az édes, félédes kedvelőinek a muskotályos (remélem így írják), szárazból pedig, ha jól emléxem kéknyelv volt, aminek kellemes volt az íze...Read only...
-
Drizzt
nagyúr
Töprengő, Lehoczky? Két ''nagyszerű'' bor...
I am having fun staying poor.
-
Steve-S
tag
Bort nem nagyon csípem, inkább sörös vagyok. Mondjuk részegen már bármit lenyelek.
Inkább csak kólával vegyítve szoktam inni.Set The World On Fire!!!
-
Bibby
addikt
Van a monarchia boroknak reklámja a tv-ben. Egy srác mondja hogy megkapta élete első borát a papájától. Aztán a szöveg: ''Mindenkinek van egy palack bora, amit majd csak akkor nyit ki...'' Ezután újra a csávót mutatják, aki zavartan annyit mond: ''palack''. Valaki mesélje már el ez miről szól, mert agyhugykövet kapok annyira értelmetlen.
Ελευθερια η θανατος
-
ESP
senior tag
Üdv a topiknak...
Amúgy itt nálunk a Balaton-felvidéken reneszánszár éli az ősi magyar fajták újraélesztése...
Elég megnéznetek a pincék palackos kínálatát és láthatjátok, hogy az ún. divatborokon (késői szüretelésű, jégbor, töppedt szőlőből készült borok, valamint a méltán híres s ugyanakkor alig emlegetett Badacsonyi Aszú) kívül teret nyernek a tradícionális fajták...
A [link]-en Badacsony -szerintem- legfinomabb borait találjátok...
Ha valaki a Balaton-felvidéken jár keressen meg nyugodtan és tudok pár jó helyet ajánlani...mert ugye tudjátok, hogy nem mindíg az a legjobb, ami a legtöbbet szerepel a médiákban és a köztudatban...2012.10.23. - 2013.03.03-ig egyéni arcképem Ali G VOLT
-
-
Integra
titán
válasz parandroid #26 üzenetére
én is eltaláltam
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
divot
veterán
válasz parandroid #26 üzenetére
Jóvanna, kő egy kiss kúltura is ide, vagy nemm?
Egyébként meg szárazat bonts, mert félszárazból nagyon kevés borász készít jót. -
Integra
titán
szerintem nyugoadtan hívhatod finomabbnak
a tokajit nagyon lerontotta a sók kókler... ugyanaz történt itt is mint villányban
sokkal finomabb borok vannak mint a tokaji, ami nem azt jelenti, hogy ott nincsen büntető finom bor, de nem a nagy kereskedő házaknál kell keresni ezeket
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
nyávogi
tag
ha már félszáraz, akkor a tokaji ófurmintok között érdemes keresgélni. Elképesztően finomak, gyümölcsösek! Egyszerre érzi az ember a szőlőt, a napfényt, a pince, hordó ízét.
De vörösből, a száraz, a favorit. Thummereréknek vannak még nagyon jó, száraz vörösboraik, a 2000-2002 évjáratokból..az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
NoLF
addikt
megint csapdába estem, a vendégségben nem volt sör... pedig tudták, hogy megyek.
kénytelen voltam hát elfogyasztani egy üveg '96os Tokaji szamorodnit, meg kell mondjam elég fincsi voltThe Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
sanyixXx
senior tag
az alábbi borok verhetetlenek!
Gondűző
Koccintós
Zöldszilváni
asszem az utolsó már rendes üvegben van, nem műanyagbanRumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
xcsab
aktív tag
Most voltam nemreg gorogben es kiprobaltam a helyi specialitast, a RECINAT .... ilyen szart meg nem ittatok garantalom, de a hatas miatt muszaly kiprobalni(meg masnap is erzed )
Just do it!
-
F-ECT$
titán
Volt valaki a Várban borokat kóstolni?
Dive ever, work never.
-
Out
addikt
Ha borrol van szo en akkor csakis Medina-t iszok, az ize mar szinte olyan mint a mustnak, fincsi :o)
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
as_Rock
őstag
Nézz át sógorékhoz, ha igazán jó jégbort akarsz inni, nálunk sokszor nem is valódi az a jégbor amit annak adnak el...
Badacsonban pedig nincs aszú, mint ahogy elvileg Ménesen sincs Kadarka aszú, merthogy azt tokajon kívül csak a szlovákoknál lehet hivatalosan használni
Integra jól mondja, Szepsy aszúk minőségben ütnek, de nem kicsit igaz meg is kérik az árát még pincében véve is"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
F-ECT$
titán
Fehérbor, jégbor, aszúk... Itt mindenki ilyeneket iszik? Jó kis száraz vörösbor, úgyis jönnek a hideg téli esték Tavaly téli kedvenc: Bock Syrah. (Bár egy csöppet drága...)
Dive ever, work never.
-
as_Rock
őstag
Francokat, de azt is, ha már egyszer ott van előttem
Annak a feléért vannak korrekt ausztrál syrah-ok, meg hazai borok közt is lehet elég frankó tételeket 1,5-2k árban találni
És persze ebben a melegben inkább száraz fehérek meg rozék csúsznak, de olyan tempóban, hogy észre se veszem, hogy kiürült az üveg"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
F-ECT$
titán
Én melegben inkább sörözök, mint fehérborozok.
A syrah tényleg elég drága, mondjuk nem mindegy, hogy hol veszed. Ha meg még a gyártótól közvetlenül is sok, akkor tényleg vannak egyéb száraz vörösborok, második kedvenecem ''természetesen'' a cabernet sauvignon. Az elmúlt években sajnálatos módon nagyon elterjedt, hogy mindent barrique-olnak, pedig nekem az nagyon nem jön be...Dive ever, work never.
-
F-ECT$
titán
Az egyik haverom volt a várban borokat kóstolni. Elég jó a választék, de elég húzós árak vannak. 4-500 ft/dl-nél kezdődnek az igazán jó vörös borok, de nem ritka a 800 ft-os sem, szóval én 10000-nél kevesebbel nem indulnék neki... (Mivel a sztorit iszogatás közben mesélte, ezért már nem emlékszem, hogy volt-e beugró, de mintha rémlene valami 2000ft-ról, persze az még lehet, hogy a felvonulás téri borkóstolásról megmaradt emlék.)
Dive ever, work never.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen