Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
a slágerlistámon jön fel nagyon a furmint, nem a nyelőcsövemen!
amennyire elnézek több top francia bor címkét, nem nagyon szokták ezeket túlcsicsázni, a másik amit kóstoltam mostanában, meg tavaly a tintofinoban ivott is egyszerű címkéjű, csak a főbb infokat tartalmazza, termelő, terület, évjárat, besorolás. Ez kell a célközösségnek
Rock'n Roll
-
as_Rock
őstag
Ott nem kell csicsa, a név és a minőség ami mögötte van így is eladja a bort, nálunk meg volt ugye a "barique" aztán a mindenféle latinos hangzású fantázianevek, a csicsás cimkék...
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
lajafix
addikt
Leon Barral 2004 szűretlen fehérbor. Itt tesztelik, nem tudok mit hozzátenni, csak azt hogy isteni... Szűretlen, olyan a színe mint a búzasörnek(ha jól emléxem, 8 éve ittam utoljára).1 korty kitölti az egész szájat, illlatos, gyönyörű, kerek. Élmény.
Pannonhalmi apátság Pinot noir 2006: jó bor, kicsit büdösen nyit, de kiszellőzik belőle, színe barnás, átlátszó, ízre finom ez is. (a PN kedvencem) Ja még tüzes is: 14%.
Rock'n Roll
-
Integra
titán
2006 birtok couveé
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lajafix
addikt
Takler Cabernet Franc 2006: a 2005ös jobban ízlet tavaly. Szép szín, de gyümölcsös illat gyenge. íze meg cabernet, valamivel könnyebb mint a savignon. Nem rossz bor, de nem is kiugró 2500ért.
Szent György hegyi Olaszrizling 2006: kicsit hordós? de egyébként rendben volt, illat, kesernyés utóíz, savak.
Vettem egy ausztriai lidlben helyi Zweigeltet 4 euróért, hogy megnézem vajh mit tud? Csak nem volt ráírva, hogy trocken, hanem SÜSS... A szintén helyi weissburgunder 1.8ért tökéletes fröccs alapanyag volt a grillezés mellé.Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
Fertőrákosi Irsai Olivér 2006, Ráspi: ily tömény IO illatot még nem éreztem, az íze is fenomenális(ásványos nagyon) én simán somlóinak gondolnám.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
Szepsy Úrágya furmint 2006:csak dícséret illeti, szuperlatívuszok. A palack végéből csíptem el kortyot, illata körte, narancs, meg minden hasonló, íze meg...
Buttler 2005 Pinot Blanc: zöldessárga, 13% szesz, kicsi szénsav, ami elmegy hamar, érzik rajta enyhén a hordó, ha nem látom a palackot, akkor furmintnak hiszem. De: illatbomba...
Rock'n Roll
-
MarKoo
addikt
Valaki tud nekem egy két szót mondani az Arniston Bay Ruby Cabernet Merlot-ról? (2000) Mennyire minőségi bor (ettől függően várom a megfelelő alkalmat a kibontására ), valaki kóstolta-e már?
https://tabla.hu/ - Minden ami tábla.
-
as_Rock
őstag
Hétvégén cimbora meglepett egy ilyennel, a jobb tokajik szintjén mozgó bor (volt ), a 189g maradékcukra pedig fiatalos cimkéje ellenére az árát nem akartam tudni
[ Szerkesztve ]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
as_Rock
őstag
Randes gyerek , sajnos ritkán találkozunk
Azt a környéket egyszer körbebringáztam, komoly borokba lehet belefutni, a mai napig nem tudom, hogy jutottam haza a bringával"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
lajafix
addikt
Olaszrizling jeee!
Ismeretlen termelő baja környéki tétele, megmaradt az egyik kollégám esküvőjéről, másfél literes, gyönyörűen ívelt pillepalackban. (asszem szentkirályi ásványvíz) A termelő a tömegigénykenek megfelelően kerülte az olyan úri huncutságokat, mint terméskorlátozás, almasavbontás, fürtszelekció, új fa hordók, tehát kicsit karcos, fás és savas. Szódával elmegy, azaz igazi fröccs.Rock'n Roll
-
as_Rock
őstag
Egy korrekt, megfizethető fröccsbor sokszor aranyatér ha lenne ilyen minden kocsmában sokan a sör helyett azt innák és lenne fix bevétele a bortermelőknek, de ahhoz persze a minimumszintet meg kellene emelni
-
lajafix
addikt
tegnap voltam a Vajdahunyad vár melletti borfesztiválon(talán Bországgyűlés a neve?), falrengető nevek nem voltak, de ez az egyetlen pesti boros rendezvény amire mindig szeretek elmenni. No lássuk mire emlékszem:
Bezerics Németh Pátria 2007: állítólag az olaszrizling és a tramini keresztezése a pátria fajta gyönyörő illatok jöttek elő, amikor elkezdett melegedni lehetett aromaterápiázni rendesen. az íze meg rizlinges, nekem bejött!
Takler Trió:ez a végén volt, kár volt már belém.
Békési Pálinkaház: egy szilva és egy ribizlipálinkát kóstoltam, illat semmi csak szesz...
Zsindelyes Pálinkaház: körtepálinka, tiszta körte illatokkal, gyönyörű,l ajánlom mindenkinek.
Cezar nagyradai pezsgők: kellemes, finom, apró buborékok a chardonnay és a rosé pezsgőjükben is. Francba, pezsgőzni kellene minden nap.
Hétszőlő Furmint 2006: Jó bor ez, csak nem szepsy , átlagos alap furmint.Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
Ráspi Savignon Blan: isteni. Jól be volt hűtve, s leküldtem 1 perc alatt.
Rock'n Roll
-
lajafix
addikt
a 'kopár' szó melléknév, ergo lehet mindenütt használni! És ráadásul van ilyen termőhely is:
"Ráspi Borászat
A borászat 21 hektáron gazdálkodik. Termőterületeik Fertőrákos- Kereszt-hegy, Új-hegy, Kopár, Savanyú-kút, Dudlesz, és Sopron-Krafner területeken helyezkedik el. "
Elküldött az asszony tejért a Plusba, ahol jót lehet röhögni a 'borválasztékon' meg is néztem a kínálatot és megakadt a szemem egy jó drága fehéren - Plussos viszonylatban:
Balatoni Irsai Olivér 2007 - Uzsáról, Nagy és Nagy Kft - 650 Ft! Ez dupla annyi, mint a magyar vörösök ára, sőt Chianti, francia vörösök árában van a PLusban!
Szóval nagy kihívás, felszólítás keringőre, megvettem.(utána még visszamentem a tejespulthoz még 2 liter tejért, nehogy többet költsek borra, mint szeszre)Illata a szokásos technos, acéltartályos vonalat sejteti.
Meglepi, hogy szájban sem üres. Ennyi pénzért jó bor. Nem túl savas persze, ezzel fröccsborként nem jöhet számításba. +csalódás.Rock'n Roll
-
as_Rock
őstag
Igen, tudom, hogy van ilyen dűlője, azért tetszik különösen. Egyébként maga a bor se rossz, bár ez nem meglepő.
Mindenütt egyébként nem lehet használni, most mesélte boltos srác, hogy feltehetően Kopar néven fog kijönni a Gere bor a Villányi eredetvédelmi szabály miatt
Megkaptam a bortársaság jövőhavi szórólapját, amit rosé árakkal művelnek a pincészetek az már bicskanyitogató, a tavalyi 1+1/2 borok szállitója kijött 1 voros, fehér, rosé szortimenttel 0,7 l-es üvegben 11xx Ft-ról induló árral
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
ilyen irsai olivért iszogatok most, azthiszem ez a kedvenc bor fajtám, eddig amit kóstoltam az nagyon ízlett. anyuéktól kaptam egy 2007-es siklósi rajnai rizlinget villányból, arra is kíváncsi leszek.
a fehér száraz bor a nyerő"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
as_Rock
őstag
Dohányutcásoknál vetted? (Ők a forgalmazók, náluk a legolcsóbb úgytudom)
Én meg elővetem egyik kedvenc vörösömet (ez nem a bögyös vörös )
-
lajafix
addikt
Grof Degenfeld Furmiont 2006: illatosan nyit (nálam okosabbak szerint van benne egy kis hárslevelű), virágillat, jó vastag száraz furmint íz, nekem bejön sose igya(to)k rosszabbat.
Rock'n Roll
-
Integra
titán
kell valami igazi bornyitó most már..
megint beletörtem egy kurva dugót
ezek a kommersz nagy iparban gyártottak vackok mind
olyan kell aminek a spirál része szépen laposodik oldal irányba és jó hegyes, hogy minél nagyobb felületen hasítson...
merre érdemes néznem??...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
lajafix
addikt
Laposa Bazalt Cuvéé 2007 (OR+Pinot Blanc): még félre lehetett volna tenni 3 évig, a fa még érződik, de egy teli, kicsit ásványos anyag. a 13% a szesz érezteti hatását rendesen. Príma.
Rock'n Roll
-
Carpio
tag
A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem.
-
N4r4ncs
aktív tag
Én a Sauvignon blanc és a késői szüreletésű balatonmelléki Szürkebarát híve vagyok. Utóbbi nagyon drága és mézédes, enyhe savakkal.
Kedvenc pincém nincs konrtétan,de mivel alföldi vagyok én is ezért azon belül a Weinhouset választanám.[ Szerkesztve ]
Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
-
zsid
senior tag
Nekem nincs kedvenc pincém, viszont cimborákét szívesen látogatom. Hegyalján lakom .
<tRucKdriFteR>
-
bandus
veterán
megtaláltam az ajándékba kapott olaszrizling eredetét:
[link]még bontatlan, így nem tudok róla véleményt nyilvánítani, de a honlap elég alternatív
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
lajafix
addikt
a tőke kivágása csak lehetőség, nem kötelező élni vele, ahogy a kútba se kell beleugrani hiába mondják. tessék már felnőni végre, nem azt várni, hogy a sült galamb a szánkba repül.
Jekl PortuGizi 2007: kinyitom, beledugom az orrom, hát nagyon semmi illat. Kitöltöm, olyan mélyvörös sűrű színe van, hogy hátraugrok. ízében meg csak tannin és fa. nem így kellene ezt a fajtát előadni, hanem ahogy vylyan meg polgár szintén villányból. A portugisier elnevezése is átok szegény kékoportónak, amikor átnevezték kellett volna valami normális nevet találni neki.) még megvan a palack fele, hátha javul valamit.
Rock'n Roll
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek