Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz szimi57 #52021 üzenetére

    Hát pedig én várom h legyen 100%-osan működő verzió (majd egyszer 10-20 év múlva talán), mert tulajdonképpen ha melóbajárásra használod a kocsit a napi rutin részeként és még dugózol is meg ilyenek, akkor ez leveszi a terhet a válladról, és ugyanaz az élmény ér, mint most az utasaidat. Tulajdonképpen olyan mint a tömegközlekedés, csak te válogatod meg kikkel mész, és háztól-házig visz. A vezetéssel töltött időt pedig fordíthatod másra, legyen az filmezés, tanulás, készülés vmire, stb.

    Ha ez a funkció üzembiztos lesz, akkor idővel majd arra is rászoknak az emberek, hogy ha mennek vhova kiruccanni, akkor oda is önvezető módban mennek majd. Elég sok béna női vezető van, meg elég sok béna idős vezető, akik ha tudják is magukról h bénák, és majd megfizethető áron lesz ilyen típusú autó, akkor szerintem simán átülnek egy ilyenbe, és ugye ilyenkor nem is fáradsz el annyira, több energiád marad másra.

    Innen már csak +1 lépés az, hogy ezek a kocsik kommunikáljanak egymással vmilyen globális szabvány szerint, így pedig csökkenthető lesz a dugók mértéke, mert minden autó optimálisan ki fogja használni a rendelkezésre álló úthálózatot, ill. mennyi olyan autós van, aki lámpától-lámpáig nyomja neki, majd fékezget állandóan, holott ha betartod a sebességet (néhol kicsit többel kell menni, néhol kicsit kevesebbel), akkor csak rágurulsz az előtted álló autókra és mondjuk 2.-3. fokozatból újra gyorsíthatsz a megengedett sebességre. Ezzel a folyamatos megállás-megindulás (mely a kocsit is jobban nyírja és extra üzemanyagfogyasztással jár) ha nem is nullázható, de jelentősen mérsékelhető, ami környezetbarát dolog.

    A nagyon utópisztikus verzió az lesz, ha nem kell a lámpáknál soha sem megállni, mert olyan szinten kommunikálnak egymással a kocsik, h egyszerre megy mindenki minden irányba, sosem lesz "üres" szakasz, amikor elmegy 2 autó, de amúgy elmehetett volna 10, de még várni kell h váltson a lámpa, na ez mind-mind megspórolható lehetne.

    Azt hiszem vmelyik Tom Cruise filmben (Különvélemény) volt hasonló elképzelés, mert kb. kapszulákkal közlekedtek városban az emberek (olyan manővereket végezve ami emberileg lehetetlen), vidékre rendes autóval ment önvezetve, de be tudta rakni hagyományosba is. (legalábbis ilyesmi rémlik de nem találtam youtube-on, viszont Én a robotból találtam ilyesmit)

    Én várom a dolgot, és él a gyanúm, hogy ha ez a technika szépen el fog terjedni, akkor a városokban (mondjuk ott ahol dugódíj van) simán megkövetelhetik majd, hogy X zónán belül csak önvezető módban hajthatsz be, aztán majd sok-sok év után kiterjesztik mindenhova (ez viszont végképp nagyon távoli jövő), a kérdés csak az, hogy meddig marad opció a hagyományos vezetési lehetőség.

    Egyébként az elektromos autókkal kapcsolatosan pont hétvégén Forza Horizon 4-eztem kicsit öcsém xbox-án, és hát bakker mit raknak az ilyen játékokba x év múlva? :DDD Nem igazán lesz az elektromos kocsiknak hangja, a benzines sportkocsik pedig számottevően le fognak redukálódni, így pedig eléggé vérszegény lesz ez :))

Új hozzászólás Aktív témák