Új hozzászólás Aktív témák

  • SeniorTilla

    veterán

    válasz negro #48378 üzenetére

    Nekem a horvátoknak a mentalitása nem tetszik. 4 éve voltam kint náluk nyaralni, azóta csak a hajóvizsgán. Az a nyaralás botrányba fulladt, összeakadtunk egy helyi menő csávóval, aki olyan bártor volt, hogy 5-en támadtak meg a parkolóban (miután összeszólalkoztunk, de mivel ott egyedül volt, nem volt semmi ellenállás). Nem tudtak nagy kárt tenni bennem ,de lerúgták a kocsi visszapillantóját, és a kifolyt elektrokróm folyadék megmarta másnap reggelre a fényezést az ajtón. Egy igaz balkáni gyáva féreg volt a gyerek. Persze ilyen itthon is van, meg máshol is.

    De én máshol soha nem tapasztaltam ilyesmit. Elmentem nyaralni, békén hagytak, sőt kedvesek voltak, és mindenki jól érezte magát. Ezek a szaros horvátok, akikkel összehozott a sorsom, megmutatták mi az az igazi balkán.

    Az éttermekben is a lenézést, vagy inkább az irigységet? tapasztaltam.

    A parton is. A vénasszonyok képesek voltak ledobálni a törölközőnket a sziklákról, mert az az övék, az ő helyük. A gyerekek kiszedtek pár tengeri sünt a vízből, erre odajön néhány bennszülött asszony és horvátul ordítanak bele a fülünkbe. Mintha világnyelv lenne.

    Tengerük van ez tény, de az egyik legszegényebb élővilággal (amit én láttam) és legopálosabb vízzel. Mindenhol máshol sokkal szebb strandokat, vizet és élővilágot láttam (persze ez annak mindegy, aki csak a partra megy ki napozni, nem sznorkelezik).

    Még nem volt hajójogsim, de görögben simán béreltem 8 személyes motorcsónakot 50 EUR/nap áron, 25LE-vel, ami a vízen egy ilyen kis műanyagtestű, ponyvás csónakkal nagy élvezet. A horvátoknál ilyet nem lehetett, csak ha EREDETI horvát jogsid van, van honosított. Görögben egy rendős se jött oda a csónakokhoz, a horvát rendőrök vadásznak rád, és 2k-tól indul a bünti, ami helyszíni bírság.

    Inkább megyek oda nyaralni, ahol jól érzem magam ;]

    HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Új hozzászólás Aktív témák