Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
Egy JBL Charge 2 készülék tulajdonosa vagyok. 40 ropi elég húzósnak tűnik, de a hangzás kárpótol. Kellően erős basszus és tiszta hangzás jellemzi. A 6000 mAh-s akku jól bírja. Többet nem írok róla, itt egy jó írás:
http://www.hifipiac.hu/multimedia/847-jbl-charge-2
Akit érdekel, Veszprém és Fejér megyében tesztelésre tudom bocsájtani, mivel könnyen hordozható." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
Hello! Otthonra vennék "kis" hangcuccot. Hordozásra van egy Charge, ha pedig durvulni akarok, akkor ott a házimozi cucc. Kellene egy köztes zenecucc. BT és line in bemenet is kellene. Fontos a jó és minőségi hangzás, lényeges a közép és magas tartomány is, ne kerüljön háttérbe. Akksi nem lényeg, hálózatról használnám.
Ezeket nézegettem:
GO + PLAY
JBL LINK 300
HARMAN KARDON ONYX STUDIO 4
HARMAN KARDON SoundSticks Wireless
HARMAN KARDON AURA STUDIO 2Az első kettő talán ki is esik. Melyik szólhat ezek közül a "legszebben"? Van viszonyítási alapom, ezeket hallottam élőben többször is:
Charge 3
Charge 4
Extreme 1
Extreme 2Ezeknél többet szeretnék kapni hangzásban. Én az Aura termékre gondoltam. Felvetődött még egy olyan ötlet is, hogy veszek alkatrészeket és magam építek egyet, youtube-on is néztem már pár videót. A saját építettnél kérdés, hogy milyen jó lesz a végeredmény. Sokminden jár a fejemben, ezen agyalok már jóideje.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
-
tranceplanet
addikt
Bocs nem akarok nyelvtannáci lenni, de két helyen is elírtad, a szó amit keresel: élettartam (endurance)
Most már kíváncsi lennék élőben a hangjára valamelyik Onyx Studio csodának, annyit lett emlegetve. Az Xtreme 2 is döglődős fajta vajon?" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
OK, rendben, akkor sejtettem, rendeltetésszerű használat esetén semmi gond. A low frequency módnak nem tudom mi értelme, anélkül is rengeteg basszust tolnak ezek a jbl hangszórók. Elég agyament lehet, aki ennyire túltolja az alacsony frekvenciákat a többihez képest, persze nem vagyunk egyformák. Charge 2 nálam tökéletesen üzemel több, mint négy éve. Családi és ismerősi körben: charge 3 ; charge 4 ; Xtreme 1 ; Xtreme 2 ... Semmi gond velük eddig. Charge 4 mondjuk nem jön be, mert egy hangszóró van benne. Korábban kértem tőled tanácsot és az Onyx sorozatot ajánlottad nekem. Már majdnem megrendeltem, néztem róla szétszerelési videót és elbizonytalanodtam, nem igazán győzött meg a videó. Tudom helyén kell kezelni ezeket a cuccokat. Azóta rendeltem egy mini bluetooth D kategóriás sztereo erősítőt és már csak a polcsugárzókat kell megvennem. Úgy döntöttem inkább "nagyobb" fa ládák lesznek nekem a megfelelőek. Egy JBL Arena 130 vagy JBL Studio 230 lesz vagy valami hasonló kategória, szigorúan a belépő szinten maradva.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz Fuvaros #6312 üzenetére
Viccet félretéve, méretükhöz képest elég tisztességesen szólnak. Nyilván nem a Bowers & Wilkins hifidet fogod ezekre cserélni, a helyükön kell kezelni ezeket a hangkeltőket. A lényegük a vezetéknélküliség, kompaktság, hordozhatóság és huzamosabb ideig ne igényeljen hálózati feszültséget. Jómagam is elégedetten használok egy JBL Charge 2 készüléket az edző szobában hangkeltésre (~4 éve, szóval még viszonylag tartós is). A nappaliban komolyabb Harman Kardon szett üzemel zenehallgatáshoz és filmezéshez. Szóval trollkodni szerintem felesleges ezekkel a készülékekkel kapcsolatban, a létjogosultságuk kétségtelenül megvan, a célközönség szintén.
Az megint egy más kérdés, hogy a gyártók elmentek a műanyag irányába a régi masszív fadobozok helyett, ez nem jó! Aki mondjuk igényes hifiben gondolkodik és veszi a fáradtságot, utánaolvas, az úgyis minőségi fadobozokat vesz a műanyag "bögreszettek" helyett. Szomorú látni a régi patinás nagynevű gyártóktól, hogy elmennek a kommersz irányba, kinában legyártott és sokszor ott is tervezett gagyi termékekkel kiszolgálják az alsó igénytelen szegmens igényeit.
Persze azért ebben a szegmensben is lehet igényeset alkotni:
Marley boombox" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz ribarszki #6314 üzenetére
Szia! Én is akartam egy kompakt minőségibb hangcuccot. Itteni ajánlásra az Onyx Studio négyes vagy ötös készülékét akartam megvenni. Aztán kíváncsiságból elkezdtem videókat nézni róluk:
Onyx Studio 5
Onyx Studio 4
Aztán elgondolkodtam, hogy tényleg ki akarok adni ennyi pénzt műanyag "szutykokért", elnézést a kifejezésért. Néztem teszteket, elhiszem, hogy szépen szól, de mégis a tudat.
Én vennék egy pillantást a Breki fórumtárs által sokat ajánlott GGMM M4 (WS-401) készülékre: Ez az M3 Az M4 kell neked, mert csak ebben van akku.[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz ribarszki #6318 üzenetére
Megértem az álláspontod. Nem ítélem el ezeket a termékeket, én is rendelkezem JBL bluetooth hangszóróval. Itthoni forgalmazói ára elég magas az M4-nek, Breki is külföldi akciós beszerzést említett.
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Jó vétel lehet ez:
T6 Max
Egy JBL Xtreme 2 készüléket kellene lenyomnia basszusban. Egy ismerősnek kellene és nagyon szereti a b*szó mélyet! Mit gondoltok? Kuponnal harminc párezer." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
-
tranceplanet
addikt
válasz ribarszki #8178 üzenetére
Köszönöm szépen, hasznos információk! Régóta tervezem az Mi robot vásárlását, akkor szerintem az ár fog dönteni! A feltörlés nekem hasznos lenne.
--------------------------------------------------------------------------
(#8180) WilliamgrantIgen olvastam sokat a régi két készülékről is. A valetudo-ról is olvastam, de a kínai felhő alapú sem zavarna. az újabb szériákra voltam kíváncsi, hogy megéri-e a felárat.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Anno írtam ide párszor és az Onyx studio 4 iránt érdeklődtem. Végül aztán nem vettem meg. Lett az 5.1 házimozi mellé egy sztereó rendszerem is JBL Studio 230 és egy nobsound törpe erősítő. Van egy JBL Charge 2 és egy JBL Xtreme az egyes. Elégedett vagyok mindkettő bluetooth hangszóróval, méretükhöz képest hozzák a kötelezőt. Volt nálam kölcsönbe Xtreme 2 az rátett még egy lapáttal. A JBL Boomboxra lennék kíváncsi, videókat néztem róla, tudom élőben kellene meghallgatni valahol. Az ára mondjuk húzós. Hétvégi telken szoktam zenélgetni a bluetooth hangszórókkal. Aztán egyszer csak kipattant az agyamból, hogy kellene építeni egyet DIY módra. Nagyon régóta motoszkál az agyamban, hogy mit lehet kihozni, youtube-on rengeteg ilyen DIY videót megnéztem. Berendeltem az alkatrészeket kínából, még egy alkatrész hiányzik, de már felélesztettem a rendszert. Sajnos úgy néz ki a mélynyomót cserélnem kell másra, mert nem elég érzékeny szerintem. Az első tapasztalatom az, hogy nem olyan könnyű ez, mint ahogy képzeltem. Elég jól meg vannak tervezve ezek a gyári kis boombox hangfalak, nagyon hatékonyak méret/hangzás mutatóban. Szóval le a kalappal a tervezők előtt! A célom egy Xtreme2 és Boombox közötti kategória elérése, de a boombox földbe döngölése lenne az igazi győzelem. Sokszor elvesztem a reményt és nem látom, hogy sikerülni fog ez a project, de akkor is végigcsinálom, már csak magam miatt is, hogy mire vagyok képes. A végösszeg lesz még érdekes, hogy mennyibe fájt a project és hová jutottam el. Majd beszámolok, ha végeztem.
Egyelőre dióhéjban:
-20cm átmérő PVC csatorna 65cm hossz két végzáró kupakkal
-két darab hangszóró 16,5 cm átmérő (egyik hangszóró cserélve lesz most)[ JBL CS762 KOAX szélessáv ; SAL SBX 1620 Sub]
-úgy néz ki passzív membrán nem lesz (aztán később lehet mégis)
-Aero port basszus cső (ezzel váltom ki a passzív membránokat, lehet totális kudarc lesz)
-TPA3116D2 XH-M543 végfok
-AIYIMA 12V 4.2 Bluetooth MP3 Decoder Audio Module előerősítő
-12V 9Ah x 4db akku
-akku állapotjelző képernyő
-rengeteg kábel, kapcsoló, saru...
-csillapítóanyag
-hangszórórácsok
-fekete filc borítás kívülre
...
Majd jelentkezem mire jutottam, lehet nyár végéig eltart, mire elkészül a végleges alfa utáni változat.
Felélesztés kb. gamma változat: [link]" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz mjani1172 #8541 üzenetére
Köszönöm!
-----------------------------------------------------
(#8542) carl18
Igen, kemény lesz, főleg, hogy hobbielektronikában igen kevés tapasztalatom van, egy jó ismerős segít távolról, ha éppen van ideje. Igen, nagyon sok tehetséges alkotó van fent, én nagyon béna vagyok hozzájuk képest (plusz elég komoly géppark kellene, egy felső maró tervben van). Nekem is sok kedvencem van, egyik nagyon profi, ő inkább az "eyecandy" vonalat erősíti: [link]" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
-
tranceplanet
addikt
Szerintem egy Go szintet lehet teljesíteni, az tényleg nem egy bonyolult, persze a külalak sem mindegy, a külsőségek is számítanak. Az a bajság kicsit magasan van a léc, egy boombox szintet nem lesz egyszerű összehozni. Lehet később egy faládás megoldás is összejön, majd meglátom ezzel hogyan boldogulok. Pedig Levi Junior szarrá szidja ezeket a "fröccsöntött kínai okádékokat", hogy a mestertől idézzek: [link] Az összes videóját láttam, hatalmas figura, szókimondó durva szövegek!
Pedig szerintem nem olyan rosszak ezek a kínai csodák. Bár egynémelyik hagy némi kivánnivalót maga után..." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz Williamgrant #8552 üzenetére
Köszi! Még semmi sem végleges, változhat sok minden, ez még a kisérletező fázis, aztán meglátom mi sül ki belőle, nyilván lehetne sokkal drágább komponensekből is építkezni. Amúgy van egy Charge 3 alkatrésznek, az USB töltőaljzat ment tönkre, lehet fel lehetne hsználni előerősítőnek...
-
tranceplanet
addikt
válasz szpeti40 #8944 üzenetére
A mestertől idézek: "Csíkszemű mongol ívhegesztők" készítik tömeggyártásban ezeket a nejlonhangszórókat. Gondolom sok dolog géppel készül, de pár dolgot pákával forrasztanak és a "dzsunkalakó" éjszakás műszakban kicsit megremegett a keze és nem lett tuti minőségű a forrasztás. Én megforrasztanám a helyedben, ha van pákád, esetleg vezetéket is cserélhetsz. A rezonancia is árthat ezeknek a kötéseknek. Nem mellesleg EU-n belül már alig tartalmaz PB anyagot a forrasztó paszta. Nem tudom Kínában milyen paszta kerül a pasztázó gépbe, de nálunk igen ridegek a forrasztások emiatt.
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Tudtok JBL Boombox alternatívát, ami pariban van vele? Nem nekem lesz a cucc.
-
tranceplanet
addikt
válasz Williamgrant #9539 üzenetére
Nagyon várjuk, mert nézegettem én is, ismerősnek kellene.
-
tranceplanet
addikt
válasz Williamgrant #9559 üzenetére
Köszönjük!
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! JBL Charge szintű cucc kellene, fontos, hogy tudjon SD kártyáról vagy USB kulcsról zenét lejátszani. Van erre valami ajánlott készülék?
-
tranceplanet
addikt
[link] -Erre valaki? Tudtok kártyaolvasó funkcióval rendelkező értelmes darabot?
-
tranceplanet
addikt
válasz tranceplanet #10256 üzenetére
Ahogy elnézem a Tronsmart tud SD kártyáról olvasni zenét. Tronsmartok közül van ajánlott?
-
tranceplanet
addikt
válasz espi38 #10468 üzenetére
Elfogult vagyok minimálisan a JBL irányába. Szinte csak JBL cuccok vannak itthon. Hidd el a JBL tervezői kihozzák a maximumot ezekből a "nejlonhangfalakból" ! Szerintem az itteni fórumozók legtöbbje ismeri Gál Leventét a hangszórójavító szakit, elég nyers a stílusa, de a hangszórókhoz ért az biztos, ő aztán a földig lefikázta a JBL mostani konzumer cuccait. Pár JBL műanyag BT hangfalról viszont elismerően nyilatkozott, hogy kihozták belőle, amit ki lehetett, ez nagy szó, mivel szinte a vintage HIFI-t ismeri el csak a nagynevű márkáktól. Az viszont szinte biztos, hogy a következő vásárlásom egy Doss Soundbox XL lesz vagy valami hasonló. A lényeg az lenne, hogy a JBL is egy konzumer Kínában legyártott tucattermék, de tervezői munka azért van mögötte.
-
tranceplanet
addikt
válasz Wolfskin #10522 üzenetére
Ilyen nincs, hogy tipikus önlemerítés, ez abnormális működés. A Charge 2-m fél év alatt sem merült le. Az viszont tény, hogy az Xtreme 1 töltő alaplap hibás sok embernél. Nálad lehet valamelyik cella haldoklik az akku pakkból.
-
tranceplanet
addikt
-
tranceplanet
addikt
Nem tudom hallottál-e élőben BT hangszórókat, ha nem, menj el a kedvenc zenéddel telóval és hallgasd meg őket például a Media marktban. Régen valóban voltak elég jó hangzású magnók, de azok sem az olcsó kategóriában és a méretük sem volt elég kompakt. Ebből a pénz keretből kizárt, hogy kapsz vállalható "zenei" hangú készüléket. Vannak jól sikerült "zenei" hangú BT hangszórók, de még márkán belül is van szórás, némelyik tuti, másik feledhető hangzásban, vagy gyárilag van rosszul hangolva. Ezeknél a BT hangszóróknál nem eretnekség játszani az EQ-val vagy hangzásképpel, hogy számodra hosszú távon is megfelelő legyen a hangzása. Általánosan igaz a legtöbb gyártóra a V karakter, durva basszus és túltolt magas, azért vannak darabok, amik minden frekvencia tartományban megfelelőek, van szinergia. Persze ezektől a cuccoktól nem kell HIFI hangzást várni, bár a drágább árszegmensben vannak szép zenei hangú darabok. Vifa és Marshall márkában vannak jó hangú darabok. JBL elég népszerű, de túlárazott darabok, viszont sok tapasztalat és javító videó van hozzájuk és még többnyire egész vállalható a hangjuk. Legtöbbnél az akksi döglik be vagy a hangszóró membrán megy tönkre, de javíthatóak és cserélhetőek az alkatrészek. A töltő aljzat is sűrűn tönkre megy, kivéve a laptop töltős csatlakozásúak. A vízállóságot tekintve van sok IPX védelemmel ellátott készülék is, youtube-on találsz medencébe merítős videókat szép számmal. Itt a topikban ajánlott csatorna Oluv-é: [link]
Nekem pedig személyes kedvencem (szókimondó durva szövegek): [link] -bár ő javítással foglalkozik, de hangszóró témában profi
Azért a Vifa is tud hibázni: [link]" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
Hidd el én is azt hittem, hogy így van, nem egészen. Próbáld meg kihozni a hangzást ugyan abban a pici méretben, nem fog menni. Én megpróbáltam és páran itt, nem tudok róla, hogy sikerült volna bárkinek is. Nem hülyék a tervezők, akik hülyék, azoknak nem is jön össze a hangzás.
-
tranceplanet
addikt
válasz pataslogeza #10651 üzenetére
Poweramp lejátszó androidra! Évek óta használom, megérte a vételt pár száz forintért, olyan hangzást állítok be, amilyet akarok, durván testre lehet szabni.
-
tranceplanet
addikt
válasz dave_gahan #10943 üzenetére
W-king: [link]
Earfün [link]
Doss Soundbox (sajnos most nincs amazon.de oldalon: [link] )
Tribit Maxsound [link]
Marshall (itthonról, de túl vannak a kereteden)Inkább ezen márkák közül válogatnék.
-
tranceplanet
addikt
válasz <Adamsky> #11185 üzenetére
Az Edifier nem kezeli a Dolby Digital hangfolyamot, a Samsung márkával is vigyázni kell, mert nem nagyon szeretnek licenszeket vásárolni. PC mellé viszont jók, ott a számítógép kezeli a hangsávokat.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
válasz DarthPeeter #11373 üzenetére
[link]
[link]
[link]
Kelleni fog egy erősítő, ami fogad jelet BT kapcsolaton keresztül, de ezt nem volt nehéz kitalálni." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
válasz tranceplanet #11376 üzenetére
Amit még ki akarok próbálni. Dayton audio hangszóró wall panel speakere "Exciter", rohadt jó cucc: [link]. [link]
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Személy szerint én Lami66 fórumtárssal értek egyet. EQ nélkül érdemes összehasonlítani két készüléket. Gyanítom kicsomagolás után gondolom az Anker alapértelmezetten a hangzásképben nincs kiemelés, tehát alapállapotban van. Persze ettől függetlenül az EQ funkció a Ankerben egy plusz pont, ettől csak jobb lesz a termék. Poweramp lejátszót használok amúgy és elég gyakran használom az EQ funkcióját. A magas és közép tartományban gyakran kell emelni, mély az bőven van elég, sőt túltolt a legtöbb hangszórónál.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest